Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yassek
Nie masz. Gówn0 wiesz o historii, a udajesz jakiegoś pieprz0nego profesora. Co z tego, że masz coś do prawicowców - trochę obiektywiznu chłopcze.
|
O historii wiem wystarczajaco duzo, zeby wiedziec, ze ktokolwiek jest zwolennikiem nacjonalizmu jest w 95% debilem. Wystarczy poczytac biografie Hitlera, zeb dowiedziec sie, ze on byl na poczatku swojej "kariery" nacjonalista/ Wystarczy poczytac historie Niemiec po I wojnie swiatowej i zobaczyc co NACJONALISTYCZNE nastroje zrobily z tamtym swiatem. To wlasnie nacjonalisci uchwalili ustawy o "krwi niemieckiej";] Wiec do mojej wiedzy sie nie czepiaj.
A pozatym: wystarczy zobaczyc jakie juz tu padly pomysly "nacjonalistow"
Cytuj:
trochę obiektywiznu chłopcze.
|
Po pierwsze: obiektywizm nie istnieje IMO. Po drugie: do wlasnego zdania nie potrzebny mi obiektywizm. Po trzecie: Anglia, Francja i reszta krajow byly obiektywne, kiedy nacjonalistyncze (jeszcze) Niemcy sie zbroily...
Cytuj:
A ja mam alergie na to poczucie Twoje własnej wyższości, jakże podobne do faszystowskich poglądów. Racja nadludzi i podludzi, jak mniemam.
|
Milo mi, ze masz mnie za kogos lepszego od siebie. Ja na szczescie uwazam sie za normalnego czlowieka, ktory ma prawo krytykowac debilizmy wypowiadane na temat nacjonalizmu w tym topicu.
Jak mam reagowac spokojnie, kiedy koles mowi, ze nacjonalizm nie ma niczego wspolnego z nazizmem, faszyzmem itp, itd a historia dowodzi, ze jest odwrotnie? Poczytajcie o Niemczech troszeczke, a potem sprawdz jaki ze mnie profesor.
Cytuj:
Ja Ci powiem tyle, że Einstein nie był wybitny. Małżeństwo Rosenbergów ownowało go z każdej strony. Niestety Einsteinowi udała się jedna teoria przez co jest bardziej znany od tych fizyków atomowych (chociaż podczas wojny pracowali w jednej drużynie podczas konstrukcji bomb atomowych).
|
HAHAHAHAHAHAHAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHHA
/me sika z radosci.
hahahahahahahahah
ale radocha. Zes porownal... muahahaha.... sory, wymieklem.
Einstein wcale, ale to WCALE nie byl genialny... totalny przecietniak. Najwazniejsza teorie XX wieku przeciez wymysla sie na poczekaniu...
edit: a pozatym: albo nacjonalizm, albo patriotyzm. Te dwie postawy nie moga koegzystowac, bo mowia o czyms innym. Podobnym, ale innym.