Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Badzo 22-05-2007 22:28

hahaha
gks przegral, a podobno taki 'lajtowy' meczyk mial byc.

ciekawe na co teraz przerzucą się sezonowi kibice z mojej szkoly. najpierw barca, pozniej manU, teraz gks..

Parys 22-05-2007 22:53

Cytuj:

Sądze że Lubin będzie miało mistrza dzięki Wiśle, lub Bełchatów dzięki Legii.
Teoria spiskowa: Legia odda mecz w OE, a Zaglebie w PE.
Zapowiada się ciekawa ostatnia kolejka. (-; Oby bez powtórek, że ktoś wyjdzie później, coby znać wynik drugiej drużyny. ^^

Maggic 22-05-2007 23:15

A do II ligi spadają Portowcy i Wisła Płock.

Żegnaj I ligo !!! ooo! ooo! I nie wracaj więcej ;(

Jeżeli w Pogoni się coś nie zmieni to lipa straszna.

Tymczasem pan Antoni Pelikan Ptak zszedł z 10mln do 3mln, tak 3mln chcę za Pogoń...To jak panowie??? Składamy się?? Czuje za 2 lata ligę mistrzów pod naszym dowodzeniem xD :cup:

Bastash 22-05-2007 23:27

Ptak tak zepsuł ten zespół, że nawet za symboliczną złotówkę bym Pogoni nie wziął. Niby polska liga nudna, a tu proszę! Na kolejkę przed końcem dalej nie wiemy, kto zdobędzie mistrzostwo a na 4 kolejki przed zakończeniem 2 ligi sześć zespołów ma szanse na awans.

litt 22-05-2007 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 1443256)
Bedziesz przeklinac jutrzejszy dzien i porazke z Wisla. Bo, jakkolwiek wyniki krakowian na to nie wskazuja, bedzie sensacja.

Nostradamus.

Exodus 23-05-2007 11:18

No wiec legia-Zagłębie zadecyduje o mistrzu :)

WZL_/

Articuno 23-05-2007 17:32

może zmieńmy ten temat na "wydarzenia piłkarskie" =/

PS. Śląsk brazowym medalistą PLK :D

Vekegi 23-05-2007 18:01

Może i mieliście racje, ale żebyście widzieli tego sędziego... Zagłębie już wszystko kupuje i niech toną w okręgówce za korupcje : / Eh Gieksa wczoraj zagrała nerwowo, a wiśle już na niczym nie zależy więc zagrali na luzie.
Mam nadzieję, że w sobote znowu na tron wskoczymy, nie powiem, że nie licze na legie, bo licze i czuję, że conajmniej zremisuje legia.

Parys 23-05-2007 18:19

@up
Wisła zagrała z kontry, zaś GKS się nastawił na lekki meczyk... A co do tego, że Zagłębie wszystko kupuje - dowody proszę.

Bastash 24-05-2007 00:33

Śląsk - Jagiellonia 0:0
PZPN popisał się wyborem sędziego. Otóż mecz sędziował facet z Sosnowca, a jak wiadomo Zagłębie jest teraz głównym rywalem Jagi w walce o 2 pozycję. Popełnił kilka fatalnych błędów, ale ogólnie jestem mile zaskoczony.

Co do LM... szkoda, byłem za L'poolem.

Thomisson 24-05-2007 08:11

Co do finału Lm, trochę się zawiodłem. Sądziłem, że mecz będzie lepszy, a rozkręcił się dopiero w drugiej połowie. Przy drugim golu zawinił trochę Reina, a przy golu Kuyta, Dida. Ogólnie dużo było walki w środku pola, Liverpool sporadycznie próbował grać skrzydłami. Jeżeli chodzi o prasowy pojedynek "Gattuso vs Gerrard", to w finale zdecydowanie lepiej grał Gerrard, który był odpowiedzialny za rozgrywanie, nie tylko grę w defensywie. Świetna emocjonująca końcówka meczu, słaby początek, typowa gra w "szachy".

Hellraiser 25-05-2007 22:52

Zwycięzca TdF przyznał się do dopingu!

Zwycięzca Tour de France z 1996 roku Duńczyk Bjarne Riis przyznał się w piątek, że kiedy startował w grupie Telekom, stosował niedozwolone środki jak EPO.

Najlepsze jest to w tym że Riis, od paru ładnych lat jest dyrektorem sportowym grupy Team CSC, w której bardzo rygosrystycznie trzyma kolarzy i było wiele przypadków w jego ekipie, że jeśli tylko jakiś zawodnik miał coś wykryte wywalał go z teamu za doping, jak dla mnie jest to teraz trochę smieszne.

Arfyd 25-05-2007 23:17

Brawo Polscy siatkarze! :)

Myszoon 26-05-2007 19:00

Uhauhauhauhauahuah wywaliło światło podczas meczu to puścili głuchą noc, zajebiści są ; ddddddddddddddd

Meryba 26-05-2007 19:41

Yeee wygralismy !!(w siate)

H.L 26-05-2007 19:42

http://foteka.pl/full/d656fcc6e4b68c...19e06565a0.jpg 3:2 http://img527.imageshack.us/img527/1982/chinazw8.gif
24:26
25:20
23:25
25:16
15:13

hoomik 26-05-2007 21:10

no i stalo sie. ZAGLEBIE LUBIN mistrzem Polski '07! Dobry mecz w Warszawie, emocjonujaca koncowka (w tym nieuznany gol na 2-2 i czerwona kartka dla Choto zaraz po tym), warto bylo ogladac. Jesli ktos jest zainteresowany, dysponuje sopcastowym zrzutem z tegoz meczu.

Slay 26-05-2007 21:15

MISZCZA PRZY STOLE ZAGUEMBIE W D*PE P*LE! =D

Mamy miszcza. Zgodnie z wieloletnia tradycja, zdobytego na Legii. =D Oby tylko w LM poszlo lepiej niz za kazdym razem...

Grypek 26-05-2007 21:58

Apropos Piłki kopanej. transfer Fabiańskiego do Arsenalu został potwierdzony ;] Podobno stał sie najdroższym polskim piłkarzem choć sumy transferu nie podano O.o

Polak w Arsenalu :)

H.L 26-05-2007 22:10

GG Lublin, GG Belchatow

Sir_Kopek 26-05-2007 22:38

Ludzie to co było w Warszawie to poprostu ośmiesza nasz polski futbol. Sędzia pokazuje że bramka uznana później konsultuje sie z bocznym i nie ma bramki. No poprostu kabaret. A mecz był ustawiony jak nic, bo puchar dla mistrza był już w Warszawie, czyli wszyscy o wszystkim wiedzieli. Sam widziałem cały mecz Legia : Lubin i jestem zdruzgotany. Aż niechce mi się życ. Od czerwca GKS będzie sponsorował PGE, budżet klubu wyniesie 25 mln euro < najwięcej w Polskiej lidze. I na następny sezon wam Bełchatów pokaże. Jeszcze lepiej wypadniemy w PUEFA niz Lubin w el. LM. Nie wiem jak wy ale napisałem specjalny list do PZPNu w sprawie tej drugiej bramki zobytej prawidłowo!! Może ten list też prześle do UEFy z materiałem wideo. Nie wiem czy to coś zmieni ale przynajmniej próbowałem. Jeśli Lubin myśli że w LM coś zagra to sie myli jak nie wiem co już odpadną w pierwszej rundzie eliminacji. A GKS ma na celowniku wartościowych piłkarzy z Ameryki Łacińskiej i wtedy wam pokarzemy. W tym sezonie GKS rządził ligą, a Zagłębie wykładało kasę każdemu sędziemu. Za rok Zagłebie nic nie będzie miało do powiedzenia a GKS będzie rządzi wszędzie, w Polsce jak i w Europie. I nie mówie że nie mam racji, bo kto z was stawiał na GKS przed sezonem, że będzie walczył o mistrzostwo.

MISTRZ MISTRZ GKS !!!

Zagłebie pewnie będzie zdegradowane !! za korupcje.

Meryba 26-05-2007 22:57

up śmieszny jesteś faul był jak nic, odepchnął go 2 rękami i śedzia dobrze zrobił...

A własnie Real Madryt 3:1 Deportivo La Coruna

3down ja byłem 1 xD

Hellraiser 26-05-2007 23:02

Nie będe nic mówił o meczu, ale,..

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir_Kopek (Post 1451491)
Jeśli Lubin myśli że w LM coś zagra to sie myli jak nie wiem co już odpadną w pierwszej rundzie eliminacji.

Jeśli mają juz odpaść na początku, to w 2 rundzie eliminacyjnej, bo mistrz Polski zawsze startuje od 2 rundki, ale na pewno przez nerwy Ci sie to popieprzyło.

Raul 26-05-2007 23:09

Real wykonał kolejny krok po Mistrzostwo.

Ksabi 26-05-2007 23:24

I po co poruszyłeś ten temat? Zaraz zlecą się kibice Barki i powiedzą, że Real kradnie :(

hoomik 27-05-2007 00:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir_Kopek (Post 1451491)
Ludzie to co było w Warszawie to poprostu ośmiesza nasz polski futbol. Sędzia pokazuje że bramka uznana później konsultuje sie z bocznym i nie ma bramki.

chyba logicznym jest, ze jezeli nie jest pewny decyzji, to lepiej ja skonsultuje z liniowym... jak na moj gust faul ewidentny.
Cytuj:

No poprostu kabaret. A mecz był ustawiony jak nic, bo puchar dla mistrza był już w Warszawie, czyli wszyscy o wszystkim wiedzieli.
szkoda ze to nie byl original puchar tylko podrobka, taka sama byla w Szczecinie przygotowana dla Belchatowa...
Cytuj:

Sam widziałem cały mecz Legia : Lubin i jestem zdruzgotany. Aż niechce mi się życ.
most dwie przecznice dalej, milego lotu
Cytuj:

Od czerwca GKS będzie sponsorował PGE, budżet klubu wyniesie 25 mln euro < najwięcej w Polskiej lidze.
za Życiem Warszawy:
Co to oznacza dla Skry, GKS i Turowa? Zwiększenie budżetu drużyny siatkarzy z 6 do 10 milionów złotych, piłkarzy z 15 do 20, a koszykarzy z 5 do 12. Wszystkie zespoły nie będą miały już przed swoimi nazwami skrótu BOT, lecz PGE
nie mam pojecia skad wziales info o budzecie 25 mln €, ale jezeli z tego samego zrodla co info o meczu, to by wiele tlumaczylo
Cytuj:

I na następny sezon wam Bełchatów pokaże. Jeszcze lepiej wypadniemy w PUEFA niz Lubin w el. LM.
mhm, ta... bez Matusiaka, Ujka, Garguly i pewnie jeszcze kilku zawodnikow. Nie zebym zle zyczyl gieksie, ba, zycze im jak najlepiej, ale imo to byl jednosezonowy wyskok
Cytuj:

Nie wiem jak wy ale napisałem specjalny list do PZPNu w sprawie tej drugiej bramki zobytej prawidłowo!! Może ten list też prześle do UEFy z materiałem wideo. Nie wiem czy to coś zmieni ale przynajmniej próbowałem.
jeszcze do papieza napisz
Cytuj:

Jeśli Lubin myśli że w LM coś zagra to sie myli jak nie wiem co już odpadną w pierwszej rundzie eliminacji.
mhm, a GKS na pewno zawojuje P. UEFA, cwiercfinaly dla Belchatowa!
Cytuj:

A GKS ma na celowniku wartościowych piłkarzy z Ameryki Łacińskiej i wtedy wam pokarzemy.
to sie okaze. Niejaki Antoni P. tez mial przywiezc ze soba ok. 15 wartosciowych pilkarzy z kontynentu... ;)
Cytuj:

W tym sezonie GKS rządził ligą, a Zagłębie wykładało kasę każdemu sędziemu.
dowody, jak nie to szatafakap
Cytuj:

Za rok Zagłebie nic nie będzie miało do powiedzenia a GKS będzie rządzi wszędzie, w Polsce jak i w Europie.
dziwne, bo w tym i poprzednim sezonie to jednak Zaglebie dwukrotnie stawalo na pudle, i raczej bardziej zanosi sie na to, ze to Zaglebie bedzie w przyszlym sezonie wyzej niz GKS, a nie na odwrot
Cytuj:

I nie mówie że nie mam racji
dziwne jakbys mowil...
Cytuj:

bo kto z was stawiał na GKS przed sezonem, że będzie walczył o mistrzostwo.
mniej wiecej tyle samo osob co na Zaglebie
Cytuj:

Zagłebie pewnie będzie zdegradowane !! za korupcje.
to tez sie jeszcze okaze

Parys 27-05-2007 00:26

Wróciłem z meczu z Zagłębiem. Powtórek nie widziałem, więc się nie wypowiadam.
Aczkolwiek dziwnie to wyglądało jak w pierwszej połowie sędzia gwizdał co chwila wolny dla Zagłębia. Z faulem (Smoliński w polu karnym) faulowany on był, tylko za późno się przewrócił. Z bramką dziwnie bo najpierw nie uznał, potem uznał, a następnie znowu nie uznał... No nic - piłka to piłka...

A co do wypowiedzi kolegi za GKSem - wystarczyło nie przegrywać jednego meczu i byście mieli majstra.

Exodus 27-05-2007 00:52

Zaglebie mistrzem Polski !!!

I jest good a sobie wymyslajcie " korupcje itd jak nie macie innych wymowek

Edit by Parys: Dostajesz ostrzeżenie - za obrażanie innych użytkowników i prowokowanie kłótni.

Yoh Asakura 27-05-2007 01:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grypek (Post 1451417)
Apropos Piłki kopanej. transfer Fabiańskiego do Arsenalu został potwierdzony ;] Podobno stał sie najdroższym polskim piłkarzem choć sumy transferu nie podano O.o

Ponoć dali za niego około 4,35 mln. euro. Tak czy siak, będzie musiał chłopak poczekać na swoją szansę.
Cytuj:

Polak w Arsenalu :)
A bo to pierwszy ?
A co do LM - imo na zwycięstwo zasłużył Liverpool. Pierwszy gol był fuksiarski, ale tak to jest jak się nie wie co z sobą zrobić w polu karnym...

hoomik 27-05-2007 02:29

zeby uciac wszelkie spekulacje:
Legia - Zaglebie, 1 polowa http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
Legia - Zaglebie, 2 polowa http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

Hellraiser 27-05-2007 02:53

Kobieta będzie sędziować mecze ligi niemieckiej

W historii niemieckiej piłki tego jeszcze nie było. Mecze piłkarskie w drugiej Bundesligi będzie sędziować... kobieta. Tę wyjątkową pracę 28-letnia Bibiana Steinhaus rozpocznie w nowym sezonie.

Vekegi 27-05-2007 02:59

zAGŁEMBIE lUBIN* Największe kupczyki w polskiej piłce gratuluje !!!!!!!

* - ich tak zwany niby zespół nie zasługuje na pisanie wielką literą.

Exodus 27-05-2007 04:05

@up
Nie popłacz się.

Bastash 27-05-2007 09:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ksabi (Post 1451586)
I po co poruszyłeś ten temat? Zaraz zlecą się kibice Barki i powiedzą, że Real kradnie :(

rael kupuje mecze!!!!1

Kretyn.

Vekegi 27-05-2007 11:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 1451881)
@up
Nie popłacz się.

Niedługo Zagłembie dostanie nagrode Orange Fair Play :)

Exodus 27-05-2007 11:27

Zazdrość zżera cię od środka. : )

Cytuj:

Czesław Michniewicz

- Nie wiem co pan nazywa skandalem. Nie będę rozmawiał w takich kategoriach. Jeśli Górnik Zabrze zdobywa gola w podobnych okolicznościach to nikt nie pyta czemu sędzia nie uznaje bramki. To jest sport, to jest piłka, takie rzeczy się zdarzają. Dziwi mnie że nie mówi się o drużynie, która zdobyła mistrza tylko o kontrowersjach. Legia do tego czasu mogła strzelić trzy bramki, bo miała tyle sytuacji. Wtedy nie byłoby tematu. Nie odbierajmy mistrzowi Polski tego że wygrali na Legii i zdobyli mistrzostwo. Nie szukajmy dziury w całym. Mamy 62 pkt zdobyliśmy mistrzostwo czy się to komuś podoba czy nie. To jest dla nas wielki dzień i nie pozwolę sobie by ktoś w ten sposób deprecjonował nasz sukces.

- Jeśli ktoś z poza polskich tuzów zdobywa mistrzostwo to od razu doszukujemy się w dziury w całym. Jest to dla mnie ujma na honorze i dla mojego zespołu także. Chelsea wygrywa na Manchesterze i kibice klaszczą. Musimy się jeszcze dużo uczyć.

- W meczu w Lubinie z Legią Fabiański popełnił faul poza szesnastką. Czy ja domagałem się czerwonej kartki? Nie! Szanujmy się wszyscy razem. Troszkę pokory i dystansu. Nie dajmy się zwariować.

Smerfero 27-05-2007 11:30

SpoRt

I tak mistrzem jest Lubelski Motor ;D :evul:

Maggic 27-05-2007 11:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 1451684)
Niejaki Antoni P. tez mial przywiezc ze soba ok. 15 wartosciowych pilkarzy z kontynentu... ;)

haha own3d...

a wracając do Pogoni byłem na ostatnim meczu z ciekawości i śmiać mi się chciało bo ubrali pomarańczowe koszulki z napisem "Miedziak grabarz Pogoni"
(Miedziak to prezes Pogoni) największa k***a nie znająca się na piłce nożnej...

btw kupnem Pogoni zainteresowana jest rodzina Koźmińskich O.o no ciekawe co z tego będzie...się zobaczy bo na razie przez tych idiotów typu (Miedziak,Łopiński,Ptak) jest to co jest.

PiXik 27-05-2007 12:42

lol,widze kłótnie o to kto lepszy w naszej skorumpowanej lidze,poziom naszej ligi to jest dno ,dlatego nie emocjonuje mnie ona ani trochę,może kiedyś ?
Real wypktowal Deportivo,Barcelona wygrała z Getafe...bliżej mistrzostwa Real,
Mecz z Saragossą chyba za 2tyg zapowiada się na niesamowicie ciężkie widowisko

Slay 27-05-2007 12:45

A tymczasem rozpoczal sie wielkoszlemowy turniej Roland Garros. Jakies typy? Faworyci?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:43.