Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Zostales shackowany? Zostaw po sobie ślad! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=13298)

WeSo0oL 08-05-2007 21:20

kurde... ci hakerzy to świnie
miałem 11lvl knighta (miał bohy!!) pewnego dnia wchodze na postać nie ma bohów :( za kilka minut kick chce wejść i mi pisze że złe passy :(
miałem też 30 sorca (kupiłem od kumpla ;p) grałem nim prawie lvl wbilem gdy nagle miałem kicka i znów mi pisze ze złe passy :(
@edit
odzyskałem passy :) dzięki poradnikowi z tibia.pl ;p (nie chce mi się szukać linku bo akurat gram sorkiem ;])

bariT 10-05-2007 16:17

A mi hakneli 27 sorca : blue robe , vampire shield ... i oczywiscie zjechali do 1 lvl ;(
p.s. chce kupic od kolegi postac ale nie wiem czy mam nadal keyloggera.I chcialbym zapytac was czy znacie jakies programy do usuwania kg?
Z góry thx

sew333 11-05-2007 12:42

35lvl shakowali mi. Programem Ventrilo gdzie byl keylooger ,zabilbym tego debila co shakował. JAk się stworzy nowy char i email to dalej może odczytać hasla czy tylko na tej postaci ?Aha i wystarczy usunac z kosza ten program i w procesach zeby juz nie mógł odczytywaĆ?CZy format , przez debila musze robić?

Uther92 11-05-2007 13:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bariT (Post 1422431)
p.s. chce kupic od kolegi postac ale nie wiem czy mam nadal keyloggera.

A chcesz rapora ? :)

bariT 11-05-2007 15:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Uther92 (Post 1423944)
A chcesz rapora ? :)

jakiego rapora ?

Bastash 11-05-2007 19:27

Ja pdolę... w tej chwili hacka złapałem o_O. 42 Knight poszedł się jebać. Zabawne, że nie wchodziłem na niego od paru miesięcy...

CentralBattleNet 11-05-2007 20:36

107 ek refugia hacked ;=\ ja to angelina

DEF
19:16 You see Warrior of Refugia (Level 107). He is an elite knight.
19:16 Warrior of Refugia [107]: tp
19:16 Maya Adrevana [69]: 2000=4000gps
19:16 Maya Adrevana [69]: xD
19:16 Lejdi Max [35]: kk

PRIV
19:16 Demonic Angelina [23]: illegal
19:16 Demonic Angelina [23]: i report
19:17 Demonic Angelina [23]: reported
19:18 Warrior of Refugia [107]: =*
19:18 Warrior of Refugia [107]: frajer :)
19:18 Demonic Angelina [23]: =] pewnie shackowales warrior
19:18 Demonic Angelina [23]: i chcesz mu dp ojebac
19:18 Demonic Angelina [23]: =]
19:18 Demonic Angelina [23]: inaczej bys nie zebral o tp =] frajerze...
19:19 Warrior of Refugia [107]: jestes interligenta
19:19 Warrior of Refugia [107]: gratluje
19:19 Warrior of Refugia [107]: zgadza sie
19:19 Demonic Angelina [23]: =]
19:20 Warrior of Refugia [107]: itemy za 200k ma tylko tutaj
19:21 Demonic Angelina [23]: =]
19:21 Demonic Angelina [23]: gratz
19:21 Demonic Angelina [23]: przez takie kurwy jak ty ta gra traci sens
19:21 Demonic Angelina [23]: i co teraz
19:21 Demonic Angelina [23]: na allegro wystawisz posta
19:21 Demonic Angelina [23]: czy kase
19:22 Warrior of Refugia [107]: niewazne
19:22 Warrior of Refugia [107]: ale i tak gratuluje ci ze zgadlas
19:22 Demonic Angelina [23]: ;]
19:22 Warrior of Refugia [107]: masz szanse w zyciu aby duzo osiagnac
19:22 Warrior of Refugia [107]: nie zmarnuj tego
19:22 Warrior of Refugia [107]: trzymaj sie
19:23 Demonic Angelina [23]: czesc

szkoda 107 lvl + pacc ;f

Uther92 12-05-2007 18:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bariT (Post 1424150)
jakiego rapora ?

Raporta* Jezu literówki się czepiacie 8-)

LookamZzaRogu 13-05-2007 21:47

Wczoraj został zhackowany mój 21 paladyn :/ (nick: Shin Abyth). Koleś na trade pisał, że prosi o pomoc w zmienieniu formatu obrazu na .jpg. Chciałem mu pomóc, więc napisałem do niego, żeby mi przesłał ten plik. Zajmował on 120kb. Przeskanowałem go programem NOD32 i nic nie wykryło, więc spróbowałem mu pomóc. Mój windows xp home odczytywał go jako wygaszacz ekranu. Nie mogłem zmienić formatu tego 'czegoś', więc sie poddałem. Od tego czasu nie wpisywałem moich passów, a gdy chciałem przed chwilą wejść na acc, okazało się, że passy są złe, a moja postać ma już 19 lvl. Wiem, że dałem się jak małe dziecko, ale i tak miałem zamiar kończyć z Tibią ;) Szkoda, że tacy są niektórzy Polacy.

owntibia.exe 13-05-2007 21:55

Cytuj:

Przeskanowałem go programem NOD32 i nic nie wykryło
Dlatego nie używam AV do sprawdzania plików.

Uzumaki 14-05-2007 14:17

Mi postac z hackowali ale sobie poradzilem kolo nie zmienil e-maila i wyslalem sobie nowe haslo i dalej gram tylko ze jestem slaby koles tez mi pomogl zdobyl mi lepsza tarcze :cup:

Jaasek 16-05-2007 00:19

zhakowali mnie przed chwila:/ mialem g armor 2x noble armor bohy medusa shield k legs i inne wartosciowe itemy wartosc hmm ok 100k :/ lvl nie ruszyli tylko przeslali itemy... najlepsze wtym jest to ze w nic nie wchodzilem a ni nie uzywam botow wiec nie wiem jak oni to zrobili 25 elder druid odechciewa mi sie grac a szkoda mi pacc:/... no nie wiem musze sie jakos pozbierac...:( :(

Maciek_95_xD 17-05-2007 00:38

własnie nie moge odzyskac pasow X(

ten poradnik nie dziala na tibia.pl co jest X(

moze ktos pomoze ;(

plss:(

Xydijo 17-05-2007 09:04

Topic@: No to zostawiam po sobie slad :D

1 postac : Blotniak Blotnisty ( schackowany )
2 postac : Volt Vat ( schackowany
3 postac : Xydijo ( najlepsza moja bo az 40lvl i ek ) ( schackowany )

Na tibii stracilem 3 lata zycia i pol nerwow :]
A iteamki co mi zakosili to rownowartosc mpa na harmonii.....
Ale no coz mowi sie trudno i zyje sie dalej , teraz probuje swoich sil jako rookstayer , jak mnie schackuja to przynajmniej nic wartosciowego nie strace :D

Egon_Abus 17-05-2007 21:21

Powiedzcie mi o co w tym chodzi, bo nie kapuję:
*nikomu nie dawałem passów
*mam dobrego antywira i firewalla
*nie pobierałem żadnych plików
*na swoim koncie mam kilka postaci na światach Nerana, Rafugia, Candia. Wyczyścili mi do zera wszystkie itemy ale tylko z Nerany - inne światy nie ruszone.
*nie zmienili hasła
*no i nie wiem o co kaman - co mogło spowodować to, że mnie shackowali?

Moją gł. postać (Egon Abus - ms) wyczyścili z c-arm, p-ammy, BoH, p-legs, v-shield, Woi i w cholerę itemów pirackich i run. Tylko co mogłem zrobić nie tak, że ktoś poznał moje passy? Help odpowiedzcie, bo nie chce mieć podobnej sytuacji w przyszłości... :(

noobtopro 22-05-2007 21:14

Owntibia

Zobaczcie sobie na stronke http://www.owntibia.com gosc sprzedaje keyloga, i jeszcze sie nie kryje, pisze otwarcie co wciska ludziom, keylog prawie niewykrywalny, ja polecam zglosic to na milicje B), jest jeszcze tibia stealer tez wredny programik i tez sprzedawany, ale gosc wmawia na swojej stronce ze to program do odzyskiwania hasel z gry

noobtopro 22-05-2007 21:23

Tibia Stealer to program służący do odzyskiwania zapomnianych haseł w grze MMORPG Tibia. Używanie go do innych celów, czyli ‘odzyskiwania’ kont, których nie jesteś właścicielem, wiąże się ze złamaniem prawa. Autor nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne szkody wyrządzone użytkowaniem tej aplikacji

Cytuj:

wiąże się ze złamaniem prawa
tzn. na policje z hakami i proste!

przecież te hakowania i zabawy muszą się wreszcie skończyć, to ma być gra a nie konkurs na lepszego kejloga to poprostu żałosne jest, grasz sobie a jakiś debil tylko czeka na twoje ip, zadaje pytania, podstawia stronki (LOL pod linuksem sprawdzam i nawet czasami to co na nich jest próbuje w emulatorze włączyć żeby się pośmiać), wciska kit, oferuje specjalne usługi, łatwe wzbogacenie się

Makartas 22-05-2007 23:20

Hack. Czy mam szanse odzyskać acc?

shackowali mnie...;( nie miałem rec- keya, oni zmienili e-mail , passy i co mam teraz począć? Czy jest jeszcz szansa na odzyskanie postaci? plzz HELP! :<

noobtopro 23-05-2007 18:20

Shakowalic cię co, jak haker jest z polski a zależy ci baardzo na postaci to polecam policję (korzystanie z tibia stealer do odzyskiwania cudzych haseł jest nielegalne), a z tymi hakami to trzeba coś zrobić (zabezpieczenia w grze) zawiadomić cip-soft

jaro2005 24-05-2007 07:39

Shakowany

Mnie też schakowali!!!!!!!!!
Gość wbił się na moje konto naszczęście zmienił tylko pasy.
Udało mi się je odzyskać !!!!!!!!!! HURAA
No i ten haker wziol moją postać DRUID na 29lvl (bardzo dobre eq)(BP fire bomb) i zabijał innych graczy bez powodu i dostałem bana na konto!!!!!!!!!
Nie wiem czy ta postać nie ma red skull????? Ale najprawdopodobniej !!!!!!!!
I nie wiem czy mam jeszcze EQ okaże się za tydzień!!!!!!!!
Ale mam pytanie czy nie można się jakoś skontaktować z tibią żeby ściągneli bana i RS????????;(

Bo dla mnie RS wiąże się automatycznie z siedzeniem w depo przez 3 miesiące!!!!!!! a ja gram dobiero przez 3 tygodnie!!!!!!!!!!!
POMUŻCIE!!!!!!!;(

Hoxiu 24-05-2007 09:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jaro2005 (Post 1447016)
Mnie też schakowali!!!!!!!!!
Gość wbił się na moje konto naszczęście zmienił tylko pasy.
Udało mi się je odzyskać !!!!!!!!!! HURAA
No i ten haker wziol moją postać DRUID na 29lvl (bardzo dobre eq)(BP fire bomb) i zabijał innych graczy bez powodu i dostałem bana na konto!!!!!!!!!
Nie wiem czy ta postać nie ma red skull????? Ale najprawdopodobniej !!!!!!!!
I nie wiem czy mam jeszcze EQ okaże się za tydzień!!!!!!!!
Ale mam pytanie czy nie można się jakoś skontaktować z tibią żeby ściągneli bana i RS????????;(

Bo dla mnie RS wiąże się automatycznie z siedzeniem w depo przez 3 miesiące!!!!!!! a ja gram dobiero przez 3 tygodnie!!!!!!!!!!!
POMUŻCIE!!!!!!!;(

na 100% nie masz eq, na 100% masz rsa ( jeszcze miesiąc od zdjęcia bana, nie 3 ... ). Cipsoft nie odwoła Ci bana ani RSa, musisz się z tym pogodzić.

stworekk 24-05-2007 10:14

...

ja też zostałem zhakowany.. miałem 43 ed na refugia.... dobrze mi szlo i w ogóle nagle hacked niewiadomo jak.. zarem moje eq itp bylo warte z 500k i na rok przestalem grac,,,,, niedawno zaczołem i mam 51 knight

POZDRO DLA JEBA**CH HAKEROW

jaro2005 24-05-2007 14:57

Ale wbiłem się na tibie.com i pisało że jest ban na 7 dni!!!!!!

kozak17 25-05-2007 21:29

hack////prosze o pomoc

Zostalem shackowany sorc 36 z bardzo dobrym eq.;/ ktos zmienil mi email i password.Mam spersonalizowane konto i recovery key. Jak je odzyskac blagam poradzcie mi. z gory thx

Valisha 25-05-2007 23:49

Mnie zhackowali 2 razy.. Raz na 20 lvl i na szczeście lvl został zniknęła tylko kasa i v rod :p A drugi raz dzisiaj.. Hacker zmienił passy i maila ale na szczeście rec keya mam i teraz czekam tylko na maila z nowym hasłem :)

Ale jednego nie wiem - jakim cudem udał sie komuś mnie zhackować jak wczoraj miałam formata i nie mam żadnych keyloggów a nikt passów nie miał? :confused:

@edit
Hacker zabrał prawie całe eq.. zostawił dwarven shield i rope xD
Ale i tak miałam zamiar kończyć z Tibią.. :P

giszpix 27-05-2007 16:07

ja tesz zzostalem hakniety

dzisjaj mi schaskowali konto 20 lvl niezle ex i niezle skile 60\57.koles podal link muwi jestes na black liscie muwi zaloguj sie to se usuniesz to weszlem uruchomila sie tibia.com podalem pasy itp i nagle tibia sie wylancz a i niedziala do tej pory a mejla niepamnietam bo koles mi zakaldal.jak moge odzyskac konto.

Erytreja 29-05-2007 21:46

@up
Do szkoły, idioto lepiej idź.Tu widać inteligencję połowy tibijczyków...Idźcie lepiej do szkoły.

Ag@si@ 31-05-2007 02:06

Dawik najpierw nauczyć się dziecko pisać. :) "Pomorzę" "Rze"... Normalnie, aż się płakać chce !
@topic
Mnie hacknał kolega ;D straciłam z 400k.. + pacc, chara odzyskałam.. ale jakoś odechciało mi się już nim grać... więc zrobiłam nowe konto kupiłam pacca i poszłam na Nerane :).
Pozdro for all ;**

Marciunia 31-05-2007 08:22

A mi shakowali Druida :]
Lvl 19. [CHAR]Marta mage[/CHAR] EQ fajne choc Juz mam prawie podobne :]
Crown helet,P ammy,V rod,B robe,Dragon Shield,K legsy,Bohy

Etam ja juz sie przyzwyczajam do tej gry ze hakuja ;-D i robie od nowa xD! az sie znudzi i niebede grac :]
Pozdrawiam

Nodi 31-05-2007 10:05

Ja też miałem hack

[CHAR]Elder Nodi[/CHAR]
i
[CHAR]Silver Maro[/CHAR]

Waste ok. 400k..

Cubone8 04-06-2007 17:17

Mnie zhakowali :( ktoś wszedł na moje konto i porozdawał itemki ;( zmienilem passy i nic.Nadal ktoś na nie wchodzi ;( .Ostatnio ktoś szedł do respu DRAGA(moze by go pokanal ;)).Teraz musze robic nowe konto;(;(;(

Witek_Oslo 05-06-2007 13:59

Kim jest f**t Zown'bor ???
Drugi raz mnie zrobił...
Pierwy raz dałem się nabrać na oferte przystąpienia do gildii... Ale drugi raz na nowym koncie mnie zrobił...
Już nie gram w tę grę... Tyle godzin zmarnowanych...

Edit-
Zapomniałem dodać że grałem na Solera

Rozess 07-06-2007 14:34

me2

tak jak wy rowniez i ja zostalem haxniety;/ 40 lvl ms. Mam rowniez pytanko co do keyloga poniewaz zrobile formata (i tak mialem zasmiecony dysk ) no i sobie dalej gralem ale juz nie w tibie;p .przypaowo potem rozwlilem swoj dsk bo zawalilem pilka w kompa w pokoju xD i cos sie w srodku zrabalo.wiec kupilem nowy i niejestem pewnien czy hacker moze znow mnie zaatakowac nie w sensie podawania linkow itp czy jezeli zna moje ip to moze wkrasc mi sie do kompa bez pomocy odemnie(sciagania plikow itp.) napiszcie bo jestem zielony w tych sprawach xD a jesli tak to jak sie przed tym uchronic?

Kill_Bill 08-06-2007 13:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bazpl (Post 486414)
X( Jak to jest mozliwe jak NIKOMU NIC SIE NIE ROBI zhackowali caly moj klan
podchodzi do ciebie koles polak i pisze na glownym twoj nr i haslo jak to jest mozliwe czy CipScft nie ma jakis zabezpieczen !! jesli sie gra 2 tygodnie i ma sie ten 18 lvl to jescze nie jest taka tragedia ale sie jest niezle wkuzonym..
ale jesli SIE GRA 5 misiecy i sie ma 87 lVL i CIE SHAKUJA TO SIE IDZIE POCIAC JAK SIE PRZED TYM ZABEZPIECZYC PROSZE O RADY !!!!!!!!!!!!!.....
X(

sorry za archeologie...
http://forum.tibi*.pl/showthread.php?t=42730 <--gdzie * wpisz a :P
tak w ogóle hacknęli mi 19 druida,17 knighta,13 pala, all na jednym koncie, łaczna wartość eq, coś koło 250 k =]

tibia-ng 12-06-2007 01:34

moja rada sprawdza sie

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Infernal Assassin (Post 488027)
Zostałem zchaczony i to przez kogos z tego forum... Kolo który zakładał temat z linkiem do filmiku w tibia 3d tak naprawde podawał link do Keyloggera
;( ;( ;(

Straciłem:

P-legs, Noble Armor, C Helmet, Bho Shield, F axe... Bp Ih :p Lvl i Po skilu!!

jesli nie chcesz hacka mój sprawdzony sposub to anty-keyloger

Saints 12-06-2007 07:54

Fearles Fighters
Knight 22 lvl
skile 67/67
bardzo dobre itemki

SFH 12-06-2007 11:22

na 37lvl'u , to był knight na luminerze, potem wbiłem 64lvl, skille 85/84 z bd eq i zrookowałem postać bo doszedłem do wniosku że to głupia, omamiająca gra.

tibia-ng 14-06-2007 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MATI9630 (Post 488418)
Właśnie zostałem shakowany.
Podobnie jak Koniakaz, nie liczac tego, ze to od nieznajomego.
WSZYSTKO straciłem ;(
Żeby sie zemscić, podałem na Trade'ach i Game Chatach, nick tego *****. Powinienem sie domyslić... Rekah.. jak przeczytamy od tyłu, to co mamy?
Na szczęście moja postać miała dopiero 9 lvl - druid.
Knight na szczęście nie ucierpiał.
I teraz - wiecie co?
Okazuje się, że Polacy sa bardzo życzliwi.
Dziękowali mi za ostrzeżenie i na dodatek dawali mi różne itemy :) .
Niektóre są lepsze, niż przed tym zanim byłem shakowany ;) .
Eq przed hakiem: Scale Armor, Soldier Helmet, Mace, Studded Legs, Leather Boots, Battle Shield, rope, fishing rod, shovel i 25 gp(ledwo co czar kupiłem).
Po hacku: Scale Armor, Legion Helmet(:<), Studded Club(kupię mace jeszcze;]), Dwarven Shield(nawet 2 mi dali, jedną sprzedałem za 150), Chain Legs, fishing rod, rope, shovel, 250 gp.

I na przyszłosć, jak zagracie na Honerze, uważajcie na Rakeh'a.
Nie wiem czy mi dał ignora, ale go zbluzgam. I powiem wszystkim Polakom na Honerze, żeby to robili;].

I hate hackers....

po pierwsze to na moje zeby nie mniec hacka to trzeba mniec annty keylogera;]
jezeli ktos chce go mnie to pisac do mnie na gg :6545101 moge naprawde pomudz nie chce wstawiac linka bo to platny anty keyloger pozdro

Piastol93 16-06-2007 03:49

BEUEHEHehEHEEheh Ja mialem jeden ale jedyny raz w zyciu hacka.
Wylogwalem sie na rotach kolo venorezeby po piwq :] sobie poexpic wpisuje passy nie dzialaja muwie co jest szybko odhkakowalem postac jest w innym miejscu dalej na bagnach bo haker nie umial wyjsc z bagien-to co stracilem to 2 manasy xD

Allorx 17-06-2007 20:41

Modave. Straciłem przez niego ~200k przez "pacca".
Było to w lutym tego roku, kiedy ten ch*j pierd*lony miał 50 lvl.
A teraz sobie gra w najlepsze i poznaje nowych ludzi.
Kiedy próbowałem interweniować u członków jego gildii tylko mnie wyśmiali.
Tak to wygląda.
Od tego czasu nie ufam żadnemu tibijczykowi i do tej pory się na tym nie przejechałem :).
PS: nick mojej starej postaci to Wesoły Gargulec.
Oddałem ją koledze.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:52.