Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Saphira (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=215)
-   -   Ratujmy Saphire !! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=142021)

Siergiey 30-11-2007 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heihaki (Post 1766197)

W tą badziewną grę (ale jakże wciągającą :P ) gram od 2001 roku (ofkors z przerwami) i wszystkie postacie miałem tylko na Saphirze. Mam mały sentyment do tego serwera i nie mam go zamiaru kiedykolwiek opuszczać ;]

ale pierdolisz
skoro grasz od 2001 i TYLKO na saphirze miales chary to gdzie grales wczesniejszymi?: O
w 2001 to saphiry nawet w planach jeszcze nie bylo

SzuyA 01-12-2007 01:03

kaz + arth = : *****

NinJa 01-12-2007 01:35

Hah... nie spodziewałem się tego po sławnym Olorionie który jest (był?) wielbiony przez wielu newbie. :D

Grałem na Saphira od września 2005, byłem w top 100 pod koniec wojny np vs. drac xD, to był dobry wyczyn BEZ BOTA (60 lvl), grałem od czasu do czasu do lutego 2006. Wojna - No Pain vs. Draconias - sprawa była dosyć prosta, Polacy mieli na początku znaczną przewagę, wydaje mi się że ostro zlekceważyli przeciwnika, oczywiście zostali zmiażdżeni przez Chompa.
Draconias pod dowództwem Moro Drake'a (wybranego w demokratycznych wyborach - powaga) zdobyli ogółem chyba 2 fragi - Shonne na 70 lvlu (?) oraz jaki Sir R~ 90 RP (chcieli go "przestraszyć" - olor bił go z lmm), niezły wynik ;]
Ten server można porównać do Nebuli - istnieją tam BRy 100+, ale każdy rozsądny gracz nie uważa ich za zagrożenie, ponieważ:
- Mają w stosunku do polaków dużo mniejszą średnią level'a
- Są całkowicie niezgrani
- Liżą polakom
Nie przypomina wam to czegoś?

Grałeś kiedyś w szachy? Jak tak, to zapewne wiesz że samymi pionkami nie wygrasz... W Tibii jest podobnie"

hm.. właściwie ilu jest polaków aktywnie grających na saphirze powyżej 90? co najwyżej można zrobić wojnę podjazdową (partyzantka/sneaki). Jeżeli ktoś będzie łaskaw to niech wymieni polaków którzy są wstanie walczyć (mają kase, lvl, VENTRILO/ts i wiedzą coś o wojnie :P).

Violent 01-12-2007 12:52

Bierzesz pod uwage tylko wojne swe Vs pl? :S!

NinJa 01-12-2007 14:54

no chyba o tym toczy się tu rozmowa "polak polaka etc".
Oczywiście pl vs swe byłoby bezsensu, chodzi mi bardziej o dołączenie do lootara/robina

SzuyA 01-12-2007 20:37

@up

tyyyyyyyyyyyyy za miesiac war bedzie :@ mieszaniec vs. swe ; z fajnie co?;

Taeguki 01-12-2007 21:01

Wtrącę się tu... ;]

Cała ta sprawa SWE PA to bullshit. Nie wychylasz się, nie narażasz się, nie umierasz... proste prawda? Gra jest grą, a zabijanie jest częścią tej gry... dlatego nie wiem dlaczego możecie mieć żal do kogoś o to, że "oł maj gad, moje bohhhy :(((( sad sad". :].

Osobiście nigdy nie spotkałem się z PA Szwedów na tym serwerze, być może dlatego że za mało gram. Ale Polaków nikt nie przebije. Rozumiem, łatwy zarobek no ale to już trochę chamskie. Mianowicie: Vocation Quest (lub DQ) - najpierw pomagają wykonać quest a później zabijają. Widziałem tą paniczną ucieczkę 20 lvlków, od 40,50 lvl. Po co im te 20 k? (dwie osoby były podstawione)?

Nie mam żalu do nikogo, do Szwedów czy Polaków - zabiją mnie, okej może kiedyś się odegram.

Sam mam jakieś poczucie swojej nacji i nigdy nie zaatakowałem Polaka bez powodu, niestety to nie działa w inną stronę. Polak zawsze atakował mnie :} Własciwie to nie zginąłem jeszcze od innej narodowości ^.^

Dlatego też uważam, że cały ten ruch i cala ta organizacja 'ratujmy saphire' - jest nie potrzebna. Polacy dorwą się do władzy, będzie to samo PA PA PA. Już chyba wolę Szwedów ^.^

Am3n.

Czesio_wlatca_ratuf 01-12-2007 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taeguki (Post 1772250)
Nie wychylasz się, nie narażasz się, nie umierasz... proste prawda?

Obawiam się, że Szwedzi trochę szeroko pojmują "wychylanie się" i "narażanie sie" tj. Zaliczają do nich np. expienie bez pozwolenia, czy nawet grę bez pozwolenia.

Rafix17 02-12-2007 00:35

@up
Kolega ma racje. Czesto sie pada, za to ze zajelo sie dobre expowisko ;s Albo przynajmnej jest sie straszonym, jakims h lvlem.

A jesli chodzi o PA... zawsze bedzie niewazne kto bedzie rzadzil...chociarz wydaje mi sie, ze fajnie byloby jakby do wladzy doszlo OOoB. Z tego co widze Brazylijczycy na Saph sa calkiem spoko :D, nie widzialem PA z ich strony i nie sa jacys konfliktowi...tak mysle ;] A Polacy... wiadomo narod waleczny ;] wiec lubimy pk i pa...nie lubimy tylko jak nas pkuja i kaza nam placic ;p

NinJa 02-12-2007 01:08

@Taeguki
Wiesz co? Wydaję mi się że masz 30-40 lvl max, grałeś pewne na saphira 2 miesiące i Twój najlepszy exp place to guardy kopa nr. 3, prawda?

Osobiście nigdy nie padłem, ani od Polaka ani od Szweda, lecz zajęcie Edl/Vdl/Adl/cyclopolis/ graniczyło z cudem. Nie dlatego że ktoś tam expił, ponieważ na saphirze gra(ło)? 350-400 osób (pomijam exp x2) i takie miejsca były dosyć często wolne, ale dlatego że gdy jakiś MR. SWE chciał wbić to było "leave" lub coś w tym stylu. Hah.. chyba nie trzeba wspominać o tym że jak ktoś szybko expił to automatycznie miał hunta (powyżej 60-70 lvla). Pamiętam jak raz dostałem paymenta za to że zabiłem pkerów którzy mnie bili - 150k (nie zapłaciłem bo to i tak był noobchar 40 lvl). Wyjaśnię wam coś, wydaję mi się to logiczne ale chyba nie wszyscy to dostrzegają:
Saphira powstała w maju 2005, stosunkowo młody server, gra tam średnio 350 osób, jeszcze do niedawna nie było tam 200 lvla, a ilość 100 lvli była najmniejsza ze wszystkich serverów jakie istnieją.
Topka zaczyna się od 60 lvla, na każdym innym jest to koło 80 +.
Expowiska są wolne, resp też nie jest tragiczny ponieważ jest mało aktywnych graczy, a więcej newbie stojących pod DP.
Hm.. czemu ludzie tu nie zaczynają grać? Jaki jest tego powód? Przecież wszystko jest takie PIĘKNE! Na żadnym serverze nie ma takiego PA - kontrola lvla, paymenty za expienie. Teraz sytuacja wygląda nieco inaczej.

Taeguki jesteś chyba 100tną osobą która pisze że na saphira nie było i nie ma PA, każdy Polack wie że "albo płacić albo lizać"

oao :]

Taeguki 02-12-2007 02:22

Cytuj:

@Taeguki
Wiesz co? Wydaję mi się że masz 30-40 lvl max, grałeś pewne na saphira 2 miesiące i Twój najlepszy exp place to guardy kopa nr. 3, prawda?
Mmmm, właściwie to na Sapce gram ot tak. Z poziomem racja 30-40 lvl :) Grałem na Saphirze 3 miesiące i gram dalej, mój najlepszy exp place? Nie gram dla expa, gram dla znajomych dla role-playa ;].

Zresztą, ja nie mówie że nie ma PA bo na każdym serwerze jest (chyba że non pvp) . Paymenty za expienie - racja nic o tym nie mogę wiedzieć bo mam niski poziom doświadczenia i nikt się na mnie nie rzucił.

Ale nic nie zrobisz, trzeba żyć ;}

Axe123 02-12-2007 10:53

Plx eq... aj nided, haj saphira baj mi :<

Rafix17 02-12-2007 13:56

@NinJA
[Taeguki jesteś chyba 100tną osobą która pisze że na saphira nie było i nie ma PA, każdy Polack wie że "albo płacić albo lizać"]

Ja nie podlizuje sie Szwedom, o placeniu im za hunty za nic to juz wogole nie mam mowy i jakos gram. Wiadomo bili mnie juz sporo razy, ale zawsze dawalem rade uciec ;]. A teraz mam dobra gildie (thx Arad ;p), wiec mam nadzieje, ze bede mial spokoj. Chociarz wiadomo, ze jesli Nobz bedzie chcial mnie ubic to i tak ujebie nie wazne w jakiej gildii bym sie chowal ;]

Iks.de 02-12-2007 14:14

nie ma sprawy rafix :)

Taeguki 02-12-2007 19:52

"A teraz mam dobra gildie (thx Arad ;p)"

Wystarczy, że liżesz komu innemu <joke>

W ogóle, dlaczego wy odrazu zakładacie że ktoś komuś się podlizuje? - Nie wiem jak Wy, ale ja mam jeszcze jakiś honor i nie będę się płaszczył przed jakimś wyższym poziomem o coś (często ktoś się tak poniża jeżeli chodzi o fri itans, "no kill plax plax"). Z tego co widziałem powstało kilka nowych gildii Polskich na Saphirze (Aristocracy - logo to godło Polski). Nie wiem czy było to dobrym posunięciem (to godło) jeżeli na Saphirze naprawdę jest tak jak to piszecie ;}. Ja tam nie ingeruję w sprawy tego świata... za bardzo :>

Rafix17 03-12-2007 16:52

Te niedawno powstale polskie gildie nie sa zbyt dobre...wyzsze lvle raczej do nich nie wchodza poprostu sa i juz, a wydaje mi sie (moze sie myle), ze nie istnieje na Saphirze zadna dobra gildia Polakow. Zreszta nie dziwie sie temu... ;s

Axe123 03-12-2007 17:37

to może ktoś się odważy na to i otworzy Polską gildie?., Chociaż poco i tak nikt nie wejdzie :P

Rafix17 03-12-2007 21:33

Ehh jaki jest sens w tworzeniu polskiej gildii? I tak od razu by ja huncili i dobrzy gracze, ktorzy byliby w niej musieliby odejsc z servera :/ Narazie trzeba expic i postarac sie zeby jak najwiecej Polakow mialo spore lvle. Zreszta chyba po tej ostatniej wojnie nie jest az tak zle na Saphirze jak bylo wczesniej, wiec narazie nic nie zmieniajmy ;]

Grassworld 03-12-2007 22:03

@up
100% racji
a pozatym Nobztrakt znowu upiepszył dziś swojego w Thais kto wie może kiedyś najlepsza gildia się sama rozwali i problem zniknie ;]

Axe123 03-12-2007 22:38

@up
Może kiedyś?, nie ma człowieku na co czekać tylko ściągać ludzi z innych servów i dać jakieś na początek free p sety, a nie czekać "Aż może kiedyś się sami rozjebią", czekaj babko lata aż się nie doczekasz ;).. wtedy to już może wreszcie new serv powstanie, więc sądzę że wszyscy się tam odpalą.

Rafix17 03-12-2007 23:21

@Axe123
Jesli sciagniesz na Saphire old playerow to oczywiscie, ze zrobimy zbiorke i damy podstawowe eq, troszke kaski itp... tylko wez ich namow zeby wrocili ;p I czy Nobz pozwoli im expic...?

Grassworld 04-12-2007 16:17

sciagnac starych graczy nawiazać dialog z szwedami... może nie z nobzem ale z innymi nie musimy przecież koniecznie z h-lvlem gadać są też inni... utworzyć gildie zebrać polaków i grać...

Klantu 05-12-2007 12:13

Puki co robienie gildi nie ma sensu . Ci co mogą niech expią , i tak wiem że z większością z forum nie da się zrobić żadnej sensownej akcji.

Więc co niektórzy liżcie dalej dupy , ale wiedzcie że na was prędzej czy później przyjdzie czas :)
Co niektórych miałem tutaj za "friends" , ale strasznie sie pomyliłem.Przyszło co do czego to się odwrócili ...
Jeb ... was , Pierdo..... Tych co sie odwrócili .

Iks.de 05-12-2007 15:00

klantu kto lize dupe? ;

Rafix17 05-12-2007 16:51

To samo pytanie co up... grono ludzi, ktorzy pisza w tym temacie jest raczej niewielkie, a ja nie widze wsrod nas nikogo ktoby lizal dupe h lvlom. Wiec czekam na odpowiedz, bo ciekawi mnie kogo uwazasz za assslickera.

Siergiey 05-12-2007 16:55

pomocy kto mi pomoze utknalem w pokoiku ze scorpionem jak sie idzie na desert questa helppp!11 : (

Klantu 05-12-2007 18:16

Domyślcie się ;) przecierz umiecie dobrze myśleć ;):)

Siergiey 05-12-2007 19:22

kuwa : ((( niktnie pomoze polakowi? ;\\\

Axe123 05-12-2007 22:46

A jeśli bym "ściągnął" to nie odwracajcie się tyłem, "One for All ,All for one." tylko myśle o im, ale ten update nieźle zjebie tibie choć spróbuje kogoś..., może ktoś ma kontakt z gildią Death Company na Kyrze?, bo tam pełno z Saphiry, Aqila, Daragor, Pawlo, itp..

Razzmi 06-12-2007 02:17

Death Company jest z Nobzem.. Chyba, że znowu ich Vilsh wyjebie ;s

SzuyA 06-12-2007 09:35

@vilshion themaatt

vilsh new owner =Q podobno bsp nim gra ale dunno

@sierg

a siedz tam gupi polaczko!

SzuyA 06-12-2007 15:35

bump,piszta cos ;@

Siergiey 06-12-2007 19:42

o ty szujo!!!!!
pomuz mi plizzz musze expic zeby walczyc za better szafira

Razzmi 07-12-2007 18:09

DMz wypowiedziało wojnę MP.. Kolejne miliony gp pójda do Nobza :)

Olorion. 07-12-2007 18:51

wohooo, bedzie kolejna kaska do worldtrade :)

SzuyA 07-12-2007 21:58

O KUR*** olorion jak dasz rade bezemnie ?:( mam jeszcze 30dni banana :((((((( zostaw cos caszu dla mnie :<

Violent 08-12-2007 01:36

@Olo

Porzycz kase od Agressisa :) on teraz kasiaty jest ;)
DM nigdy nie placi :>

SzuyA 08-12-2007 01:48

@up

shut up.......... _!_

rano dostaniesz w cymbal,tak jak obiecalem! ;d

Rafix17 08-12-2007 23:50

WOW ale sieka na edron byla ...nigdy takiej rzezni nie widzialem. No ciekawe kto wygra ten war.

SzuyA 09-12-2007 00:16

Jak oceniacie battelke ?

http://www.***********.com/367788432.html

/\ etteron view

S P E E D Y
S H A R E

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:26.