![]() |
@Upity Kotlecik
Bierzesz blanka w reke i mowisz zaklecie runiczne, ot cala filozofia. I nastepnym razem poszukaj zamiast odwalac spama bo tutaj juz 1235 razy tlumaczyli jak sei robi runy -.- @offtopic typowy polak - nawet nie umie robic run ale nickiem szpanuje :-/ |
Cytuj:
@schabszczak poradnik nawet jest z tego co pamietam -.^ szukaj plaxx |
mam pytanie, czy jak zsumonuje np. smoka, fire devila albo innego potwora walącego obrzarowo na swiecie non pvp to podczas atakowania jakiś gracz podejdzie pod załóżmy gfb to dostaje dmg?
|
Cytuj:
|
Mlvl
mam pytanie jestem druidem więc na jakim lvlu powinienem mieć jaki mlvl?plx odpiszcie!
|
Ringi
@up m lvl... jak najwyższy :D
A jak przyspieszaja regeneracje zycia ringi? A co jesli oprocz tego bede jeszce konsumowal zarelko? podajcie dla all profesji xD z promocja tez xD thx =] |
nie wiem czy to dobry dział, ale paralyze to niby magia: jeśli potwór używa tego czaru (np. vampir) to czy rzuca go na odległość czy dopiero jak do mnie podejdzie(czyli tak jak wyssanie życia) :confused:
|
@up
z daleka tez np mumia mnei paralizowala mimo ze 7+ kratek od niej bieglem xD ale jej paraliz byl tak slaby ze biegalem tylko o polowe wolniej moze nawet nie (28 rp ;p ) |
Cytuj:
|
Jak robić runy???
Pewnie to dziwne że pytam, ale w sprawach druta i sorca niewiele wiem. Przygotowuję się do wyjścia z Rooka i chciałabym mieć odpowiedź na bieżąco. Czy w Carlin można kupić blanki? Jeśli już je będę miała to co później? Oprócz tego, że trzeba mieć blanki i wykupiony czar nie wiem nic wiecej. Proszę o odpowiedź. Z góry ładnie dziękuje.:)
|
Cytuj:
@Dusia___ Po wyjściu z Rookgardu w każdym mieście będziesz mogła zakupić "blanki" (czyste runy). Kupujesz odpowiednie czary (to już nie w każdym mieście) jakie Ci są potrzebne, bierzesz do ręki blanka, wpisujesz formułe danego czaru i jeżeli masz odpowiednia ilość many (punktów magii) to runka zmieni kolor i właściwości (chyba dosyć szczegółowo to opisałem :p). Opisy czarów i cała magia została szczegółowo opisana więc chyba nie sprawi to większych problemów ;) Pozdrawiam |
Cytuj:
Cytuj:
|
Runy
Od którego lvl i mlvl można efektywnie używać run? 20 dmg z fb mnie dobija... a sd są za drogie:p
(mam 18 lvl druid z 17 mlvl) |
Cytuj:
|
...
"Obrazenia z FB sa stałe" jeżeli FB to fire bomba to z pewnością tak ale jemu chodziło raczej o Fire Ball a z tego praktycznie zawsze wchodzą małe hity bo to coś w stylu LMM (słabsza wersja HMM) wyprubuj GFB to zobaczysz ze hit mniejszy niż 50dmg żadko się zdarzy... a efektywnie to znaczy jak Cachero czy jak normalny człowiek ? Ja zaczełem masowo run używać na 35lvl z 45mlvl
Pozdro600 Taka~ |
Uzywanie run zaczyna sie oplacac mniej wiecej od 50lvl, wczesniej expij rodem
|
Chodzilo mi mniej wiecej kiedy uzywac run, zeby expic i zbierac loot jednoczesnie nie tracac gigantycznych ilosci kasy(gfb na psn spidery tak jak to robi moj genialny kumpel:D), dzieki za info^.^.
|
Cytuj:
Załóżmy, że mam około 20 lvl/mlvl (ale nie powyżej 20), c-seta i dużo kasy - jakie wtedy najlepiej kupic runki aby mocniejsze potworki szybciej padaly? |
Mozesz nawet kupić 10-20bp sd i iść na Poh na gsy jak ci sie tak śpieszy , oczywiście oplacalności w tym 0 i ryzyko tez ogromne ale skoro chcesz mieć syzbki exp...
|
Czy ktos mi w koncu odpowie jak dzialaja ringi (ringi+zarcie)?
|
Cytuj:
|
-.- ja wiem ja dzialaja, ale che znac czas regeneracji zycia (zycia i many), gdy ich uzywam, i gdy mam je na sobie+zarcie (podobno BP UH z promo to niewiele ponad 0,5h
|
Cytuj:
Jeśli chodzi o ringi to powiem, że są inne strony o tibii, i powinieneś takie informacje tam znaleźć. A jak znajde czas, to upichce poradnik (o ringach), o ile ktoś na to wcześniej nie wpadł/wpadnie/podkradnie pomysł xD edit: sorka, mój błąd i biję się w pierś |
to mam nadzieje ze sie wyrobisz zanim wbije 23 lvl
to się spiesz :) czekam xD |
Chyba logiczne, ze dodajesz do siebie szybkosc regenracji many jak jestes najedzony do tego ile przyspieszaja regeneracje ringi. Ile daje jedzenie pisze na stronie, a ile daja ringi to sprawdz bo tego nigdzie nie znajdziesz...
|
wiec sie sumuja :)
ale nie bede sprawdzal, jesli ktos wie :) 1. nie mam pacca, zeby kupic LR 2. Sa na razie za drogie, zeby "próbowac" PS. zastanawiam sie nad (przyszlym) kupnem Energy Wave'a, na forum jedni mówią tak, inni inaczej, więc czekam na opinie, najlepiej z obrazeniami np. na 20 lvl 20 mag, zeby miec jakies porownanie :) |
Cytuj:
|
ups... pomyliłem się,chodziło o Energy beam... to znak ze trzeba isc spac ;P
to powiedzcie cos nt. energy beam. |
Slabe to FAQ.....
Slabe to FAQ,ale da sie poczytać;) Ja jeszcze summonow nie robie bo mam slaby lvl.Wkurzylo mnie to ze gosciu mnie atakowal,ja bym go pokonal a ten ni z gruchy ni pietruchy se Fire Devila przywolal.I stracilem steel helmeta,cholera.:angry: Fuck swe!Poland is great!:flaga_pl:
|
Cytuj:
|
może to pytanko gdzieś już było, ale nie chce mi sie wszystkiego czytac mianowicie: włączam mana shield i zamiast życia ubywa mi mana, ale co mi będzie ubywac gdy rzuce jakis czar np. na fire filelda?? bedzie mi ubywalo zycia czy jak???
P.S troche długi ten temat przydało by sie cos z tym zrobic |
Czary zawsze zabierają mane, nieważne czy z mana shieldem czy bez.
|
Cytuj:
@MatKus Dodaj w końcu do FAQ wyjaśnienie jak się robi runy, żeby ludzie się 500 razy nie pytali. |
Na poczatku najlepiej kupic czar do tworzenia jedzenia i na tym jest najlepiej zrobic jakis dobry mlvl
|
Cytuj:
|
@up
Nie z kazdego potworka wypada , wiec w zalezlosci gdzie huncimi pasuje miec ze soba troche foooda @2up Nie kazdy ma "create food" , maja je tylko palladyn i druid , najlepiej jest bic na exurze i exurze gran , chyba ze nie masz nic do roboty to od odpowiedniego lvla mozesz robic runki |
Cytuj:
I trzeba dodać, że jest dostępny tylko dla paladynów i drutów.. |
Mały offtopic: czemu wszystkie tematy w dziale "Magia" (oprócz tego) są usuwane? Niedługo znowu ktoś będzie siał herezje, że sd to nie atak fizyczny i jego obrażenie nie zależą od pancerza celu...
|
@up
no wlasnie ja tez sie dolaczam do tego pytania. Po co jest w ogole caly ten dzial skoro moze funkcjonowac tylko 1 temat? Nie lepiej byloby go dac gdzie indziej zeby nie zasmiecac forum "martwym" dzialem? |
Gdzie i jak zrobić Level magiczny?? Mam juz 7 level.
|
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:55. |