![]() |
Pan Bodek?
Trochę go nie pojmuję. Mówi, że koleś po dragach na zawsze jest zielonym ogórem, a sam brał i mówi, że jest mądry. A kore jeździ, że robi tak samo, tylko mówi na odwrót. Tak samo jest wiarygodny jak ona? Btw. Ktoś zapuszczał ostatnio linkiem do jakiegoś niezależnego raportu o marihuanie. I wyszło, że nie taka zła. Ale Bodek jest mądrzejszy od naukowców? P.S. To tylko ja mam takie schizy czy komuś też to przyszło do głowy? Bolduś tak na prawdę mógłby być na usługach mafii, bo dzięki takim ludziom narkotyki nigdy nie będą legalne, a mafia zawsze będzie miała dochody, inaczej odpadł by im wielkie biznes. Przynajmniej ja bym tak robił na miejscu mafiozów. Nie chciałem tak na Bodka wjeżdżać, bo ma dużo racji. Amfa, dragi ryją beret, itd. Ale nawyzywał mary jane. |
Jeśli sądzicie, że Marihuana jest nie szkodliwa to zapraszam do lektury:
http://zielonemity.republika.pl/mity.html Wszystkie inne strony były podawane przez zwolenników marihuany, to jest strona przeciwników. A co do legalizacji marihuany to jakby była legalna, byłaby tania, sprzedawaliby ją ludzie w sklepach i uzależnilibyście się od niej tak samo jak od alko, papierosów. Przed egzaminem palilibyście sobie 2 marihuany żeby się rozlużnic, na przystanku, w autobusie, na przerwie w szkole/pracy.. Cytuj:
|
moze fizycznie (chce Ci sie zajarac) ale psychicznie (jakies drgawki czy cos) to nie : )
|
Rastafarianie hodują i palą ganje w celach medycznych, ale to co dostajecie od dilera to squn, tak jak mówił Bodek.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
"Palenie marihuany przez młodego człowieka to takie wagary od nauki dźwigania ciężarów codzienności. Opuszczone lekcje bardzo trudno jest potem nadrobić." Takie teksty są niesamowicie śmieszne :) Ale ogólnie to sporo jest racji w tym, co tam piszą. Tylko mają tendencję do wyolbrzmiania pewnych faktów i stosowania śmiesznej, moralizatorskiej retoryki. Poza tym autorzy nie wiedzą wcale o narkotykach więcej niż ich przeciętny użytkownik i nie są żadnymi specjalistami, co widać po takich fragmentach jak: "[...] zwłaszcza po spopularyzowaniu browna (syntetycznej heroiny do palenia)." Nie ma czegoś takiego jak "syntetyczna heroina", heroina zawsze jest substancją półsyntetyczną, pochodną morfiny. A brown to po prostu zwykła heroina. Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
@Lechista nie kompromituj się proszę ;f |
Cytuj:
|
Cytuj:
@Down Skoro jestem przeciwnikiem to chyba normalne, że nie paliłem no nie?? Narkomani jedni :> |
@up
hahah jedna po drugiej, widac ze nawet nie wiesz o czym tu dyskutujesz :S (jak mozna zapalic marihuane jedna po drugiej? moze 2 blanty pod rzad? 0_o) |
40 minutowa ejakulacja i dwie marihuany x))
@topic tak jak to powiedział Titus z Acid Drinkers "Narkotyki są dla ludzi ale tych z wyobraźnią" |
Cytuj:
|
Ludzie uspokójcie się, skąd u was tyle agresji??
@Up Masz rację, nie mam pojęcie z własnych doświadczeń jak się człowiek czuje, ale wiem mniej więcej z opowiadać kolegów i tego co wyczytam w necie. Może powiedz spider co sądzisz o tej stronie która podałem?? |
Nie zamierzam nikogo zachecac do brania, nie chce mi sie dyskutowac na temat szkodliwosci, bo narkotykow nie mozna traktowac jako jednej calosci.
Prohibicja narkotykowa jest zamordyzmem, bo kazdy czlowiek ma prawo decydowac co bedzie ladowal do wlasnego organizmu. Koniec kropka. |
oh noe! znowu zamordyzm!! kiedy my sie z niego wyzwolimy?!
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Nie dzięki. Down: A stereotypy mają to do siebie, że mówią prawde. |
Cytuj:
(zapewniam cię, że narkotyki wszelkiego rodzaju biorą ludzie o bardzo dobrym statusie społecznym, których tacy jak ty by nigdy o to nie podejrzewali) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
a tak na poważnie to zupełnie nie wiem co chciałeś przekazać... |
O co wam chodzi z tą ejakulacją? :)
|
To chyba temat do rozmowy o narkotykach nie?
@Up Odreagowują stres z dnia i postanowili wyśmiać mnie za to, że źle zinterpretowali mojego posta po czym nie zrozumiałem prowokacji na mój temat i temat poleciał na 10 stron..:> |
Ok, już widzę :) Tak na przyszłość, nie pisz z głowy jakichś wymysłów o narkotykach, bo wierz mi, znam się na tym temacie i ci je zaraz wytknę. Jak już piszesz o jakichkolwiek efektach, to chociaż mów, o jaką konkretnie substancję ci chodzi.
|
Powiedział, że może sobie pakować w siebie tylko gówna ile chce, więc mu odpisałem, że jak np. weźmie szałwie, zeświruje albo nałogowo będzie brać w amfie to będzie miał taką kreskówkę, że kogoś zabije. Nie chodziło mi o jakiś konkretny narkotyk :>
|
Ale takie rzeczy się nie zdarzają. No, jedynym wyjątkiem jest tu PCP, ale to bardzo rzadki specyfik, zresztą o niezbyt przyjemnym działaniu. Po szałwii, jak możesz zobaczyć na YouTube'ie, ludzie nie są za bardzo zdolni do samodzielnego poruszania się, a co dopiero skrzywdzenia drugiej osoby. Od nałogowego ćpania amfetaminy rzeczywiście można dostać psychozy, ale to już nie jest bezpośredni efekt substancji. A ludzie z podobnymi zaburzeniami wcale nie są skłonni do krzywdzenia innych, prędzej krzywdzą samych siebie (mam na myśli np. samobójstwo). A mówienie o jakiejś Myszce Miki to jest zupełne wypaczanie natury tych schorzeń, obraźliwe dla nienarkomanów, którzy też na nie cierpią.
Dla tych, którzy chcą poczytać o psychozach wywołanych zażywaniem amfetaminy: http://talk.hyperreal.info/thread/10282 Dosyć zajmująca lektura. |
Cytuj:
|
myszka miki to był przykład.
Litawor, czyli twierdzisz, że nie można zrobić sobie takiego defektu mózgu żeby zabić kogoś na ulicy?? |
Po alkoholu zabito juz niejednego czlowieka na ulicy. Co nie znaczy, ze nalezy zakazac spozywania alkoholu.
|
Jeśli ktoś zabija ludzi na ulicy bez powodu, to pewnie ma jakiś "defekt", jak to nazwałeś, ale tak, twierdzę, że nie ma związku między narkotykami a takim zachowaniem.
@spider-bialystok No tak, zapomniałem o alkoholu :D Ale to raczej jest związane ze znoszeniem hamulców przez tę substancję, nie z halucynacjami. |
No wiem, też nie rozumiem czemu jedne jest legalne a drugie nie. Wg. mnie powinna być zabroniona Amfa, Heroina, Opium i te inne twarde środki a szałwia, LSD i marihuana legalna.
@Down Do póki nie szkodzi to mam wyjebane. Moim zdaniem jest to nie legalne bo władze chcą uchronić tych co nie wiedzą jakie to jest szkodliwe dla organizmu. |
Dopoki ktos nie szkodzi innym, to z jakiej racji chcesz zakazywac mu brania amfy albo hery?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
DXM to można od biedy porównywać z salvią. I to i to to dysocjanty. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Mit dworcowego ćpuna nadal żywy. Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Tak czy siak, jest to pochodna kodeiny o tym samym działaniu. |
Cytuj:
@Spider-białystok Człowiek po tygodniowym ciągu amfetaminowym może popaść w psychozę amfetaminową, która prowadzi do schizofrenii paranoidalnej osoba taka jest niebezpieczna dla otoczenia , osoba w ciągu heroinowym już nie myśli normalnie dla niej jest tylko ważne zaspokoić głód i uśmierzyć ból 'łamiących kości' jest gotowa okraść każdego. I proszę nie podniecajcie się tak tą 'szałwią wieszcza' bo moim zdaniem to zwykły 'szit' jest! już lepiej zakupić spice. Chociaż stara dobra Maria Joanna zawsze jest u mnie na 1st miejscu |
slyszalem, ze "Dopalacze" beda zamykac... to prawda?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:41. |