Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Dziwny opis.... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42065)

Zielevitz 01-01-2006 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mati_17
Excalibug istnieje mozna go kupic w kazo za 1000platynek

Utop się!!

jaronosk 02-01-2006 10:35

Proponuje zamieścić posta zestawiającego wszystkie najważniejsze odpowiedzi npc zapytanych o excal..... .Gadalem ostatnio z npc gdzie sie bleesy kupuje i powiedział coś ciekawego, gdzie należy szukać, niepamiętam, postaram sie to zetsawić jak tylko znajde czas bo uczestnicze w "wyścigu szczórów" na kyrze :P. Excalibug istnieje , król oferuje za niego nagrode i npc w thais go kupuje i npc najważniejsi gadają o nim, niewykluczam że to warlord sword, ponieważ niema excalibuga podanego w swordach na stronie, myśle że wszystkie rary są w tibi tylko nieznamy na nie questów. Pozdro....

Onionhawk 02-01-2006 16:25

...

@mati_17
nie kupic tylko sprzedac kolosie
@Zielevitz
ty tez
@jaronosk
juz taki jest -.- nic nowego niema zeby do neigo cos dodac
@Water Wolf
tak i przeniesiemy wszystko co tu bylo i bedziemy tam pisac i beda 2 tematy o tym samym i z tym samym... zly pomysl...
@Quezacoatl
"zgadujemy" no ale jakos sie to ciagnie... dotarlismy do pewnych npc i wogole... jest troche pewnych info.. a tekst juz niejest glównym tematem tej burzy mózgow.. teraz jest to excalibug.. choc tekst jest tak samo wazny.. niechcesz to juz niepisz ale jedno pytanie.. - dlaczego nie ? :>

MATI9630 06-01-2006 12:50

13:39 Mati the Guard: oswald
13:39 Marvik: He saws the seeds of evil through spreading rumours.

rumour = plotka o_O Nie za wiele z tego rozumiem... widział nasiona zła przez rozkładające się plotki?;p W każdym razie, nie jest lubiany w mieście^^

Edit: chyba chodzi o to, że on rozsiewa plotki..

Gatho Gokhinin 06-01-2006 13:37

Mmmmmmmmmmm... Jak tam w moim ulubionym temacie? :) Dawno mnie nie było, ale widze, że daleko sie nie posunęliśmy :(. Ci, co mają konto na forum tibia.org.pl niech zajżą do tematu o quescie na winged helmet. Bardzo polecam, a to może w jakimś stopniu pomóc nam w rozwiązywaniu tego problemu

Evil Maul 06-01-2006 16:03

Te wasze gadki to o kant dupy potłuc bo i tak gówno wyjdzie idzcie do pewnoego NPC na edron to powie wam ze excalibug jest ukryty gdzies na PoHu idzicie to pewnego NPC na pohu to powie wam ze excalibug znajduje sie na edronie :D z tego wynika ze wasze przypuszczenia i nOObowskie misje w celu odnalezienia excalibuga sa do dupy bo Knightmare znowu pewnie zrobil jakis głupi żart zamiast poważnego questa

Faworytkrw 06-01-2006 16:58

Marco the Dragonslayer: excalibug
Leeland: That's one of the few things even I can't aquire for you.
Marco the Dragonslayer: king
Leeland: Do I hear envy in your voice? Is it that you realy want? To be ... king? Well, one never knows ...perhaps you find something royal in my warehouse.
Marco the Dragonslayer: tibianus
Leeland: Do I hear envy in your voice? Is it that you realy want? To be ... king? Well, one never knows ...perhaps you find something royal in my warehouse.
heh co wy na to? ciekawe co mozna znalesc w tamtym warehouse

Stefan12341 08-01-2006 20:49

Po przeczytaniu 53 stron postow (uff... :/) spostrzeglem, ze nie zauwazyliscie jednej mozliwosci. Ze to jest jezyk cyklopow. Wystepuje tam slowo znaczace na "nasz jezyk" :p krasnloudy. ( to juz wiecie :p) Jest tam wiele podobnym slow np. "lil'. Czemu by nie? trzeba patrzec na kazda ewentualnosc. A narazie mam pewna propozycje. Wiec jesli ktos ma odpowiedni level, niech poszuka w tych wszytkich wiekszych respach cyklopow, te gory, podziemia, itd. Jest pewnie miejsce gdzie sa cyklopy, i uwazam, ze tam mozna by poszukac. Jest to miejsce dosyc popularne do expienia, ale nie pamietam tego nazwy. tunele, wygladajacie jak wnetrze kammiennego domku. Pelno tam kowadel... Napewno skojarzycie. (wiem, uznacie mnie za napa, ale dlugo bylem retired ^^). A teraz jeszcze moja wskazowka:

Polecalbym zajrzec do bagien nad thais, mianowicie Altar's Lake. Jako ze duzo rozchodzi sie o beholdery, pomyslalem ze to mzoe byc to. Na srodku bagien jest dziura, ktora schodzimy na luzie (zeby wjesc spowrotem nie trzeba miec liny) Sa tam z tegto co pamietam 2 ghule, 2 beholdery). Jest to male miejsce, nie ma co zwiedzac. Ale co najciekawsze, po lewej stronie od wejscia jest oltarzyk, przy ktorym sie kreci NPC Nekro. (wiec nic wam nie zrobi, jak NPC :P). A wiadomo, necro jest "zly" :evul: , krazy obok beholderow, to moze miec jakies powiazanie. Nalezy z nim pogadac na wczesniej uzywany sposob (king, noodles, excalibug itd.). Ten kto sie czegos dowie niech nie bedzie chciwy, i koneicznie jak mnaszybciej powiedzial nam to na forum. Jest jescze ewentualnosc, ze jak necro nam nic nie powie, przeszukac cala ta jaskinke kilofem i lopata (lopata tez odkrywa sie niektore odkryte dziru, wiec be careful :P). MOze cos bedzie. NO to chyba tyle, mam nadzieje ze cos pomoglem, i nize zostane uznany za nastepnego naba.

PS sorq za bledy, ale adrenalinka po przeczytaniu tego tematu skoczyla ... zrozumcie mnie ^^

Caer 08-01-2006 21:21

@Up:
Sprawdziłbym te cyklopy... gdyby nie to, że zapomniałem acc number i password do mojego konta... ;p Co do Altar's Lake... ostrożnie chłopaki. Kiedyś tam sobie wszedłem moim sorcem i nie wyszedłem... O.o 4 beholdery + od cholery ghouli + od cholery szkieletów :P A ja bez gfb... ;p

Quezacoatl 08-01-2006 21:29

Re@ Igomas
Już rozmawiałem z dwoma NPC o outfitach necro (w Venore i pod pustynią)
I krótko mówiąc kiepsko, jeden powiedział że nie lubi robali a drugi żebym spadał.

Re@ Onionhawk
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Igomas
Po przeczytaniu 53 stron postow (uff... :/)

dlatego nie :p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jaronosk
Proponuje zamieścić posta zestawiającego wszystkie najważniejsze odpowiedzi npc zapytanych o excal.....

Jestem za...

Nie posuwamy sie do przodu tylko stoimy. Możliwe że NPC z Edron posyłają nas na PoH a NPC z PoH na Edron umyślnie, ja bym stawiał na teorię spisku. Każdy NPC dobrze wie gdzie jest excalibug ale żaden nie chce powiedzieć ;) .

Powodzenia w rozwiązywaniu "questa".

PS
Czytaliście kiedyś co jest napisane na nagrobkach w ghostlandzie przy Carlin?
Bo poza bełkotem znalazłem pare śmiesznych rzeczy.
23:17 You see a grave.
You read: .o... ..utf... .. or... lu..... . n...ch...
23:18 You see a grave.
You read: u... ..r... wai... st... ...ing ..ur... ti... me ....
23:19 You see a grave.
You read: ...l.. ea.... Vem... .ea... Lo.... ...ne
23:19 You see a grave.
You read: ..d... ea.th ...aw.. A.... i. ..tsu.. ..sa..ll
Co wy na to?

Gatho Gokhinin 09-01-2006 14:28

Niektóre opisy są takjie dla jaj... Po uzupełnieniu jednego napisu wyjdzie Cip Soft... Moim zdaniem nie trzeba ich traktować na poważnie...... Ciekawe mogą być w większym stopniu biblioteki. Chyba jest jakaś w katedrze- długo nie grałem, wiec nie pamietam...

Stefan12341 09-01-2006 14:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caerlionne
@Up:
Co do Altar's Lake... ostrożnie chłopaki. Kiedyś tam sobie wszedłem moim sorcem i nie wyszedłem... O.o 4 beholdery + od cholery ghouli + od cholery szkieletów :P A ja bez gfb... ;p

no musiales trafic na full resp. RZadko sei to zdarza, a szkielety, ktos sie bawil (Wchodzil gora,dol) zeby beho z-summonowal duzo ^^

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl
Re@ Igomas
Już rozmawiałem z dwoma NPC o outfitach necro (w Venore i pod pustynią)
I krótko mówiąc kiepsko, jeden powiedział że nie lubi robali a drugi żebym spadał.

no wiesz, to nie znaczy ze ten ma byc taki sam. Od zawsze ten NPC nie pelnil zadnej roli w grze. A teraz nadarzyla sie okazja zeby to sprawdzic. Gosciu siedzi obok beho... czemu by nie? O.o

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl
Nie posuwamy sie do przodu tylko stoimy. Możliwe że NPC z Edron posyłają nas na PoH a NPC z PoH na Edron umyślnie, ja bym stawiał na teorię spisku. Każdy NPC dobrze wie gdzie jest excalibug ale żaden nie chce powiedzieć ;) .

moze i tak. Ale ten irytuje mnie pewna sprawa, jak ktos juz pisal, jest sprzedawca magicznym artefaktow w venore NPC z outfitem "ghula". MOwil on cos w stylu "ukrylismy go, dawno dawno..." Z samego outfita ghula mozna wywnioskowac ze sa naćpani, to ten dlaczego nie :P, wiec sie wygadal xD Mozna wywnioskowac, ze chodzi o ghostland. Jakis npc mowil tez, ze przeszukal caly ghostland, i nic nie znalazl. No ale coz, moze to zmyla? Ten kto ma czas, nie nudzi go odnajdowanie przygod, niech postuka kilofem i lopata w ziemie troche na ghostalndzie, kazda kratke xP Ciezko bedzie, ale jakby ktos wyruszyl grupa, szybko by to zlecialo. Chociaz jakas czesc ghostlandu...

No coz nie poddawajmy sie, cos czuje ze to bedzie bardzo dlugo, czaso -chlonny quest. Niby "postaman" jest dlugi, a co bedzie z tym? O.o

Zapalony 10-01-2006 19:41

Jeden wielki Qest

Na moje oko ekskalibug, skarbiec i bazyliszek to jedna wielka zagadka, rozwiazanie jednego zagania daje wskazówke do nastepnego, sam siedze w ab i w bibliotece widzialem duzo ksiazek w "obcych" jezykach wiec jak komus sie bedzie chcialo niechwpadnie do ab i poczyta.

Stefan12341 11-01-2006 15:32

Temat cos ucichnol... ludzie pracowac xP

MATI9630 11-01-2006 16:05

Gadalem z tym "nekro" ponad tydzien temu. Malo wiedział, ale cos tam zawsze;p. Ale do TEGO "questa" raczej przydatny nie jest

Stefan12341 12-01-2006 15:16

a moglbys dac ta rozmowe? pytaj sie tez o beholdery...

extremepatrick 14-01-2006 16:43

NPC Lorbas

Jesli powiedziec do Lorbasa o excalibug, to odpowie nam, ze Excalibug jest gdzies w podziemiach Edron.

Gandalf of Gray 15-01-2006 18:53

Moim zdaniem excalibug jest na jakijś wyspie dla PACC'ów bo wszytkie lepsze itemki są tylko dla nich :P

Ka'cus 17-01-2006 03:26

Czytałem tan cały syf co tu jest setki razy jest napisant to samo ale ja myse że wiem jak wyglonda siedziałem w tibia sprajt editor bo tam som wszystkie przedmioty czyli EXCALIBUG też a to prawdo podobnie jesgo wygląd poniewarz nie ma ani nazy ani statów i morze w tedy Kruzak da dsl ale to jest domysl :) http://mytibia.com/item_add_image.php?group=10 tu jest link y wzglondem prawdo pododobnym ten po prawej :) nie scmitar :P
Uwaga Ale trzeba miec konto na MyTibia bo nie stety nie da rady ale bardzo latwo sie zaklada :)

Galeon 17-01-2006 21:18

"Excalibug kenle'sha Kruzak sarvithos"

Co to może znaczyć? Kruzak walczy z exalibugiem?! czy co?!

lukasz772 19-01-2006 13:49

Ja kiedyś na Arcani znalazłem pergamin (po zabiciu jakiegoś lamusa) i pisało na nim: "Play a flute to master of snakes" :] chciałem biec do bazyliszka z fletem ale niestety nie wiem gdzie on jest... LoL wiem tylko ze w kazzo ;p Z nim się nie da rozmawiać bo jest za daleko a jak by sie zagrało to by podszedł? I może ruszycie doprzodu...? Mam nadzieje że coś wniosłem do rozmowy DO roboty! :D sprawdźcie to. A flet chyba w Thais można kupić a jak nie to Priests trzeba ubić. :P odpiszcie tu co sie stało :]

EDIT:
Aha i jeśli to Quest Spoiling to nie banujcie mnie ani nie usuwajcie tematu! :P modki plax! :P

EDIT2:
Emm gdzieś w temacie o skarbcu imperatora kazzo psiało, że MUZYKA JEST KLUCZEM. Ona może być kluczem do rozmowy, zabicia BAZYLISZKA którego krasnoludy chciały się pozbyć, a imperator pozwoli wybrać Jedną z rzeczy ze skarbca jako nagrode. Możliwe? Może ktoś popróbuje bo ja na Guardy sie nie pcham na 11 levelu z takimi skillami :D lol 3majcie sie

EDIT3: LOL rozkminka na maxa. Gdyby zagrać bazyliszkowi na Wooden Flute to by podszedł. pogadałoby sie. Imperatorowi zanieść trupa Snake'a zwykłego i powiedzieć mu że to bazyliszek. :] np: Hail, dead basilisk, yes (wiecie i key dostanie sie) :] a key znika po dostaniu go, a rzeczy mogą być takie jak Honey Flower, klikasz Use, i dostajesz :]

APEL: Sprawdź ktoś to, podziel sie tym ze mną lub na forum :P bo to naprawdę... Bardzo ciekawe :)

VIPek 19-01-2006 17:34

A ja mam takie pytanie, a mianowicie, w jaki sposób NPC'e naprowadzają ludzi na anihilatora? tzn. co mowią i czy w ogole cos wiedzą o ani?

Stefan12341 19-01-2006 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lukasz772
Ja kiedyś na Arcani znalazłem pergamin (po zabiciu jakiegoś lamusa) i pisało na nim: "Play a flute to master of snakes" :] chciałem biec do bazyliszka z fletem ale niestety nie wiem gdzie on jest... LoL wiem tylko ze w kazzo ;p Z nim się nie da rozmawiać bo jest za daleko a jak by sie zagrało to by podszedł? I może ruszycie doprzodu...? Mam nadzieje że coś wniosłem do rozmowy DO roboty! :D sprawdźcie to. A flet chyba w Thais można kupić a jak nie to Priests trzeba ubić. :P odpiszcie tu co sie stało :]

EDIT:
Aha i jeśli to Quest Spoiling to nie banujcie mnie ani nie usuwajcie tematu! :P modki plax! :P

EDIT2:
Emm gdzieś w temacie o skarbcu imperatora kazzo psiało, że MUZYKA JEST KLUCZEM. Ona może być kluczem do rozmowy, zabicia BAZYLISZKA którego krasnoludy chciały się pozbyć, a imperator pozwoli wybrać Jedną z rzeczy ze skarbca jako nagrode. Możliwe? Może ktoś popróbuje bo ja na Guardy sie nie pcham na 11 levelu z takimi skillami :D lol 3majcie sie

EDIT3: LOL rozkminka na maxa. Gdyby zagrać bazyliszkowi na Wooden Flute to by podszedł. pogadałoby sie. Imperatorowi zanieść trupa Snake'a zwykłego i powiedzieć mu że to bazyliszek. :] np: Hail, dead basilisk, yes (wiecie i key dostanie sie) :] a key znika po dostaniu go, a rzeczy mogą być takie jak Honey Flower, klikasz Use, i dostajesz :]

APEL: Sprawdź ktoś to, podziel sie tym ze mną lub na forum :P bo to naprawdę... Bardzo ciekawe :)

hmmm... dobrze konbinujesz. Ale niestety ci, ktorzy angazowali sie w ten temat, juz tu nie zagladaja. A byly tez wieszke lvle, ktre mogly to sprawdzic. :/

Mathius 19-01-2006 21:50

MHmmm

ja bylem sobie na katedrze moim 24 sorkiem i zagadalem do lorbasa ale co zrozumialem mowil tylko o excalibugu ze jest ukryty w podziemiach w edron tak powiedzial ale po angielsku :P
moze to jakas wskazówka bedzie moze postaram sie jeszcze polazic.

Zuper Hero 21-01-2006 09:56

znalazłem ciekawą ksdiazke w kazzo
Introduction of the War of Welcome

The War of Welcome took place near the southern bridge, that the humans call 'the dwarf bridge'. The southern territory was once inhabited by a mighty orcish tribe and the few dwarves brave enough to stick around the mountain were constantly being hasseled by these orcish people and some were enslaved by the vile orcs! To the Northwest lie Carlin, a place inhabited by humans who struggled for survival on their own and could not help the dwarves in this matter either. As time went by the dwarves who called for war against the orcis raiders grew in number and voice. They felt they had a right to reatake these lands from the orcish invaders.

Evil Maul 21-01-2006 10:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zuper Hero
znalazłem ciekawą ksdiazke w kazzo
Introduction of the War of Welcome

The War of Welcome took place near the southern bridge, that the humans call 'the dwarf bridge'. The southern territory was once inhabited by a mighty orcish tribe and the few dwarves brave enough to stick around the mountain were constantly being hasseled by these orcish people and some were enslaved by the vile orcs! To the Northwest lie Carlin, a place inhabited by humans who struggled for survival on their own and could not help the dwarves in this matter either. As time went by the dwarves who called for war against the orcis raiders grew in number and voice. They felt they had a right to reatake these lands from the orcish invaders.

To jest wprowadzenie do wojny ktora rozegrala miedzy dwarfami a orcami . Tak mi sie wydaje ;)

lukasz772 21-01-2006 11:15

Tak to o wojnie krasnali z orkami, jest powiedziane też że ludzie im nie pomogli... Tylko nie wiem czy to moze miec zwiazek z excalibugiem.

Wojtuś 21-01-2006 11:42

Idżcie do Baxtera on wam ppowie że jest w podziemiach i że gorn go poszukuje (tak j a zrzumiłem)

Dawergo 21-01-2006 11:56

Omur,Mugluf-Darashia

12:43 Dawergo Sewery: hi
12:43 Omur: Welcome at the humble booth of Omur, Dawergo Sewery.
12:43 Dawergo Sewery: excalibug
12:43 Omur: Is that the name of a djinn?

13:00 Dawergo Sewery: hi
13:00 Mugluf: Greetings Dawergo Sewery, seeker of delicacies.
13:00 Dawergo Sewery: noodles
13:00 Mugluf: That must be an important Thaian noble. Regulary Darashian delicacies are sent for him to Thais.

Co to ma znaczyc?? Co on ma namysli??

Mr.Hania 21-01-2006 15:02

Lol. Ja jestem w Tibii nowy ale jak tak czytam te wszytkie posty z nierozwiązanymi zagadkami to ta gra jest zarąbista. Może grafe ma denną, ale rywalnością moze naprawde wciągać... Naprawde niezłe to wszystko..

lukasz772 21-01-2006 16:52

13:00 Mugluf: That must be an important Thaian noble. Regulary Darashian delicacies are sent for him to Thais.

Po przetłumaczeniu tego wyszło mi
13:00 Mugluf: To musi być ważny szlachcic z Thais. Istne Daramskie (chodzi o Darashie) delikatesy są wysyłane dla niego do Thais.

Hmmm wydaje mi sie że to może mieć związek z Postman Questem (nie pisze więcej bo Quest Spoiling) chyba wiecie co mam na myśli. Poszukam poszlak odnośnie excalibuga w nocy jak bedzie małe przeludnienie (lub po save server gdy nooby nie psują klimatu RPG i nie ruszaja książek z miejsc :P)

Arekmir 24-01-2006 00:06

Co to za książka?

Nie jestem pewien, ale myślę, że chodzi tu o wojne wszystkich najpotężniejszych wojowników i potworów, które reprezentują swą rasę. Jest to bitwa, która toczyła się o jakiś potężny artefakt, rzadki przedmiot (Excalibug). W tej bitwie mieli również udział Bogowie, którzy użyli swych potężnych mocy, aby rozgromić bitwę. Myślę, żo tu chdzi o to :)

Mynyx 28-01-2006 04:55

...

Sam się bardzo zaangażowałem w rozgryzienie języka 469 i historię Excalibuga:) postaram podowiadywać się czegoś więcej i będę o tym pisał na forum.

P.S. Specter, na 30-którejś stronie widzę jakieś próby rozwikłania języka 469. Jesteś idiotą bo ściągnałeś ten pomysł z forum na http://tibia.gamigo.de. A idiotą jesteś głównie przez to, bo twierdzisz że sam to wymyśliłeś. Perfidny plagiat...

lukasz772 07-02-2006 14:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wee Boom
Według mnie to elfy moga miec schowanego excalibuga z dwóch powodów: spocony cyklop mówi ze może zrobic excalibuga a elfy wmawjaja ze nic o tym nie wiedzą-moze wiedza a nie chca powiedzieć?

To tak: Mieszkam w Ab'dendriel i spytałem spoconego cyca o excalibuga. Odpowiedział: Me wish I could make weapon like it.

Czyli powiedział: Chciałbym umieć zrobić taką broń jak ta.
a nie że może zrobić -.-
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wee Boom
Skarbiec Imperatora kazz takze moze zawierac excalibuga... ale skad wziasc klucz?

Możliwe, że zawiera. A Bazyliszek ma klucz. Na stronie 30 bodajże ktoś umieścił tekst o języku z opisem. Pisze że bazyl ukradł klucz który się nazywa Mel'thinas. A kluczem do zagadki jest muzyka. Znalazłem na Arcani w trupie człowieka list: Play a flute to the master of snakes. A bazyl jest królem węży. Tylko że chyba nie ma jak zagrać. Chyba ze podejsc do sciany a bazyl coś krzyknie w innym języku czy cos. Więc? Pora to sprawdzić... TYLKO ŻE NIE MAM JAK BO MAM ZA MAŁY LEV :P jak ktoś chce to niech sprawdzi to. Wtedy albo sie posuniemy do przodu albo nie. Przynajmniej bedziemy mogli wyeliminować tą drogę z graniem bazylowi.

korgan 08-02-2006 15:22

wiec ja troszke pozniej wloczylem sie do dyskusji i nie przeczytalem wszystkich postow, ale z poczonkowych fragmentow wynika(mj domysl) ze dobrzy bogowie postanowili zniszczyc zlego za cale zlo ktore stowrzyl...
on widząc kleske postanowil stworzyc zly zakon jego czcicieli, i hordy demonow, ktore bedą walczyc w Jego Imię...

a rowniez sądze, że to może miec związek z osadą krasnoludów na Tiquandzie... szukają tam czegoś. prawdopodobnie bazyliszka...

lukasz772 08-02-2006 17:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez korgan
a rowniez sądze, że to może miec związek z osadą krasnoludów na Tiquandzie... szukają tam czegoś. prawdopodobnie bazyliszka...

Czyżby bazyliszek uciekł z podziemi Kazzordoon? :P
Hehe. A co do tego bazyla... Musze zrobic level i sam sie wybrać bo widze ze nie ma tu aktywnosci :/ a szkoda.

korgan 08-02-2006 20:56

moze krasnale szukają samego Excalibug'a?? nie wiem jak to interpretowac... a może po prostu szukają skarbów...

@edit bylem u spoconego cyca:
21:36 Korgan the Blood Axe: hi
21:36 A Sweaty Cyclops: Hum Humm! Welcume lil' Korgan the Blood Axe.
21:36 Korgan the Blood Axe: steel
21:36 A Sweaty Cyclops: Manny kinds of. Like Mesh Kaha Rogh, Za'Kalortith, Uth'Byth, Uth'Morc, Uth'Amon, Uth'Maer, Uth'Doon, and Zatragil
21:36 Korgan the Blood Axe: Mesh Kaha Rogh
21:36 A Sweaty Cyclops: Steel that is singing when forged. No one knows where find today.
21:36 Korgan the Blood Axe: Za'Kalortith
21:36 A Sweaty Cyclops: It's evil. Demon iron is. No good cyclops goes where you can find and need evil flame to melt.
21:36 Korgan the Blood Axe: 'Uth'Byth
21:36 Korgan the Blood Axe: Uth'Byth
21:36 A Sweaty Cyclops: Not good to make stuff off. Bad steel it is. But eating magic, so useful is.
21:37 Korgan the Blood Axe: Uth'Morc
21:37 A Sweaty Cyclops: Lil' ones it thieves' steel call sometimes. It's dark and making not much noise.
21:37 Korgan the Blood Axe: Uth'Amon
21:37 A Sweaty Cyclops: Brigthsteel is. Much art made with it. Sorcerers to lazy and afraid to enchant much.
21:37 Korgan the Blood Axe: Uth'Maer
21:37 A Sweaty Cyclops: Heartiron from heart of big old mountain, found very deep. Lil' lil ones fiercely defend. Not wanting to have it used for stuff but holystuff.
21:37 Korgan the Blood Axe: Uth'Doon,
21:37 A Sweaty Cyclops: It's high steel called. Only lil' lil' ones know how make.
21:37 Korgan the Blood Axe: Zatragil
21:37 A Sweaty Cyclops: Most ancients use dream silver for different stuff. Now ancients most gone. Most not know about.

Gatho Gokhinin 08-02-2006 21:33

następny..

Kto zgadnie co to za NPC? :P Od niego najmniej się spodziewałem, ale COŚ powiedział, wg mnie ciekawego

21:26 Galan Goth: hi
21:26 Boozer: Welcome to the Hard Rock Racing Track, Galan Goth.
21:26 Galan Goth: excalibug
21:26 Boozer: Heard about it now and then. Then again I also hear there a bogeyman somewhere inthe swamps.
21:26 Galan Goth: bogeyman
21:26 Boozer: Just a tale to scare the kids.

pozatym na nic już nie reagował (dwarves, quest itp itd)

korgan 08-02-2006 21:51

a tak w ogole
Ing przelumaczyl ten tekst... i wg mnei calkiem dobrze mu to wyszło, ale nic nie mowi za tym, ze to nei odwrotna treść... tzn, ze to moze nie wychwalanie a krytykowanie Zatha(skrot) i potępianie jego złych czynów??

to ciężko bedzie dokladnie zinterpretowac... jednakowoż zastanawiają mnie te rodzaje stali i ta ostatnia...najbardziej

"Oni są winni "EXEVO GRAN MAS VIS"!!!
Zathroth nie przegrał... Zathroth który przetrwał!
Fardos śmierć zmienił w nowe istnienie...
Które teraz trwa, trwa..."

Tak brzmiało tłumaczenie Inga~ weslug mnie to brzmi troche inaczej... znaczy "wtedy zabrzmiało "EXEVO GRAN MAS VIS"
Zathroth przezył...Zathroth znikł
Fardos zamienił cierpienie w panowani, ktre trwa i trwa..."

Tristhe 09-02-2006 12:49

Moja opinia

Wiem że to nic nie wnosi do tematu, ale może Excalibug to poporstu jedna z silniejszych broni np: Warlord Sword. I tak jak np: jest na Magic Swordzie: "It's the Sword of Valor" to na Warlord Swordzie(nie mówie że odrazu Warlord Swordzie, może być MLS) pisze tak: "It's the Excalibug".

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:20.