Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Konkursy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=111)
-   -   Tibia i magiczny ołówek! [Komentarze] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=51235)

Żul 03-10-2005 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bryndii
Żul > jak na moje oko to nie jest Twoja praca, moze nie mam jakichs dowodow zeby Cie nazwac plagiatorem, ale jak dla mnie to ewidetnie widac ze Twoj podpis wyglada jakby byl wykonany zupelnie innym medium niz praca, po za tym pod podpisem jest widoczna druga warstwa oryginalnego podpisu (tak oczywiscie mi sie wydaje, a z tego powodu ze nie jestem grafologiem nie moge stwierdzic ostatecznie i dokladnie, a opinia ta jest tylko moją dygresją na ten temat)

Ta masz racje ze inny medium poniewarz nie hcialo mi sie temperowac ołówka no i wziołem pierwszy z brzegu.

Cerverius 03-10-2005 12:37

Plagiator cd

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cor Tibiarz
Nie.. blagam.. prosze nie... brak mi slow. po prostu nie moge wytrzymac takich bezmozgow -.- NAUCZCIE SIE CZYTAC x( z regulaminu wyraznie wynika ze mozna wzorowac sie na czyms rysujac swoj rysunek -.- pozatym jestem poczatkujacym rysownikiem i 6h to dla mnie nie duzo i bylo to niecale 6h -.-
i wez sie zastanow zanim cos powiesz bo jesli sadzisz ze przerysowanie takiego orka to taka latwa sprawa ze wstyd ze az 6h mi to zajelo to narysuj mi lepszego w krotszy czas -.-

Super tylko ze mozna sie wzorowac na pracach ale nie wolno ich bezczelnie przerysowywac ... Mogłeś zaczerpnąć kilka elementów z gothic'a 2 ale bezczelne przerysowanie to juz wstyd :/ to nie jest twoja praca jakiś grafik sie namecył by zrobić tego orka a ty go poprostu przerysowałes ze wszystkimi szczegółami i sie smiesz pod tym podpisywać ? :/

powinieneś sie wycofać z konkursu albo pokazac coś naprawde twojego :/ chyba ze nie zaley ci na dobrym imieniu ;/ dla mnie jesteś tandetnym oszustem a w dodatku bezczelnie leniwym bo nawet niw dodałeąś nic od siebie ;/ co co zrobileł to nie jest jak to mówisz "wzorowanie sie na czyjejś pracy " tylko pospolity plagiat i złodziejstwo

Mam nadzieje że moderatorzy też popierają moje zdanie i nie dopuszcze do tego bezprawia

to tak samo jakbyś przepisał ksiązke albo przekopiował obraz i podpisał sie własnym imieniem i nazwiskiem ;/ to plagiat w biały dzień i marna podróbka ;/

kristoff-desann 03-10-2005 16:24

Co sadzicie o mojej pracy i czy mam jakies szanse jest na stronie 8 ;)

bryndii 03-10-2005 16:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kristoff-desann
Co sadzicie o mojej pracy i czy mam jakies szanse jest na stronie 8 ;)

swietna praca, niesamowite uchwycenie ruchu beholdera, nieziemsko wykonany swiatlocien obrazujący wshelkie wypuklosci przez co wyglada jak zywy, poprostu niesamowite, a na dodatek te oczy !!! inne prace mu niedorownują ;)

kristoff-desann 03-10-2005 20:06

Dzieki za ocene ale nie wierze zebys mowil naprawde :p

Khazar 03-10-2005 20:44

Cytuj:

buehe....stary ja tak pishe na klawie od kad pamietam czyli jakies 4-5 lat i wierz mi ze napewno "ty" tego nie zmienish swoimi wywodami na temat moich przyzwyczajen, bo po pierwshe Twoje zdanie na ten temat mnie nie interesuje, po drugie nie jestes dla mnie jakimkolwiek autorytetem (z ktorego mialbym brac przyklad i nie tylko) i shczerze watpie zebys nim kiedykolwiek zostal, a po ostatnie jestem czlowiekiem wolnym, a co sie z tym łączy? to ZE BEDE PISAC JAK MI SIE BEDZIE CHCIALO i tak jak "MI" sie bedzie podobac B)

btw: Twojego glosu to bym nawet nie chcial

ja wiem ze polska to wolny kraj ale ja Ci "delikatnie" zwrocilem uwage ze przez takich jak Ty przestaje ona byc polska. normalne jest ze wytrwarzaja sie rozne "slangi", jak zreszta w kazdym jezyku ale bez przesady... patrzec tylko jak na maturze z polskiego napiszesz "moshna" albo "pszeciesh". jezeli czujesz sie jakos specjalnie dowartosciowany tym ze w taki a nie inny sposob sie wyslawiasz to psiz tak dalej, ale wiedz ze pozytywnei na tym forum postrzegany nie "bedziesh", co z reszta widac po np powodach kasacji bzdurnych tematow przez adminow.

EOT

bryndii 03-10-2005 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khazar de'Shar
ja wiem ze polska to wolny kraj ale ja Ci "delikatnie" zwrocilem uwage ze przez takich jak Ty przestaje ona byc polska. normalne jest ze wytrwarzaja sie rozne "slangi", jak zreszta w kazdym jezyku ale bez przesady... patrzec tylko jak na maturze z polskiego napiszesz "moshna" albo "pszeciesh". jezeli czujesz sie jakos specjalnie dowartosciowany tym ze w taki a nie inny sposob sie wyslawiasz to psiz tak dalej, ale wiedz ze pozytywnei na tym forum postrzegany nie "bedziesh", co z reszta widac po np powodach kasacji bzdurnych tematow przez adminow.

EOT

tylko ze ja siebie nie uznaje w zadnym stopniu za patriote, ja wrecz nie lubie tego kraju, kidzac po samym konkursie polowa prac to plagiaty, polacy nie maja innego zajecia od kradziezy, w tibii jest tak samo - kto wpada na nowe pomysly jak okrasc? PALACY, kto jest najbardziej nie lojalny jak POLAK --> NIKT. W tych czasach polakom brak kultury i krzty honoru i wlasnie dlatego nie uwazam zeby moim celem bylo chronienie tego co polskie dbanie o to jak inni i tak nam zepsuja wizerunek, a pishe tak tylko na klawiaturze i wierz mi ze na maturze tak nie napishe bo dlugopisem jeshcze nigdy tak nie napisalem ja poprostu mam juz to w dłoni (przyzwyczajenie) i wcale nie uwazam ze przez to moglbym byc lepshy od kogokolwiek. A co do postrzegania mnie to jakos hmm....watpie zeby inni ludzie mnie zle postrzegali przez moje przyzwyczajenie

Jahoh 03-10-2005 21:18

The best ist praca Aschitaki :D
http://i5.photobucket.com/albums/y20...taka/praca.jpg

Aschi ROXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
AK too co nie? :DD

Crova33 03-10-2005 21:52

Jak umiescic ten obrazek za stronie??

Paleon 04-10-2005 08:55

Proszę o ocene mojego nowego dzieła. Znajduje sie bodajże na stronie 33.

Sermat 04-10-2005 09:33

ej a moj wam sie podoba praca sermata :D

bryndii 04-10-2005 10:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paleon
Proszę o ocene mojego nowego dzieła. Znajduje sie bodajże na stronie 33.

hmm....shczerze to mi sie bardziej podoba poprzednia praca B)

bryndii 04-10-2005 10:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sermat
ej a moj wam sie podoba praca sermata :D

co do tej pracy to hmm....jak dla mnie to tutaj zdecydowanie widoczny jest brak zroznicowania waloru olowka w w elementach rysunku na pierwshym drugim i trzecim planie, poprostu wshystko sie zlewa w jednosc :D w sumie no moze troshke widac ze ta "kapota" jest z tylu :D

Paleon 04-10-2005 12:19

Cytuj:

hmm....shczerze to mi sie bardziej podoba poprzednia praca B)

Wiem że wszystko psuje ten napis i to beznadziejne odbicie w podłodze, ale znów ktoś by mi próbował wmówić że to plagiat, a tak to przynajmniej nie będzie głupiego gadania.

bryndii 04-10-2005 13:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paleon
Wiem że wszystko psuje ten napis i to beznadziejne odbicie w podłodze, ale znów ktoś by mi próbował wmówić że to plagiat, a tak to przynajmniej nie będzie głupiego gadania.

hmm...wiesh chodzi mi o to ze jakas ciekawsha textura by sie przydala itp, sam giant sword on jest takim skromnym mieczem co do wygladu, a przeciez o to chodzi :P juz nawet nie chodzi mi o napis, a co do plagiatu to chyba mash etapy modelowania to jaki problem, ja mam etapy jak powstawala moja praca i o to ze zostane posadzony o plagiat sie nie martwie

Rise WTF 04-10-2005 16:27

lookajcie na moja pracke i powiedzcie czy wam sie podoba ;).koledzy mowia ze zle behemota narysowalem, bo on nie ma sierci tlyko brazowa skore. jak wy myslicie? czy behemot ma sierc?

http://members.lycos.co.uk/hcforum2/konkurs.jpg

bryndii 04-10-2005 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rise WTF
lookajcie na moja pracke i powiedzcie czy wam sie podoba ;).koledzy mowia ze zle behemota narysowalem, bo on nie ma sierci tlyko brazowa skore. jak wy myslicie? czy behemot ma sierc?

http://members.lycos.co.uk/hcforum2/konkurs.jpg

zalezy jak mam opisac

(tak w celu pocieshenia) wiec tak, nie shczerze :
-swietna praca nic w niej nie trzeba poprawiac i w ogole swiatlocien super po za tym bardzo dobre rozmieshczenie postaci i samo utrzymanie perspektywy

a teraz shczerze (ale nie pocieshnie jak w/w)

wiec takgdybys nie napisal ze to behemot to bym nie widzial (bohemoth w tibii troshke jednak inaczej wyglada :P) po za tym brak w ogole swiatlocienia, postaci są bardziej pozostawione na dzialanie wyobrazni i na domysł no ale moze byc :p

The Angel 04-10-2005 19:58

:) :) :) Według mnie najlepszą pracą jest praca stobka. Zarąbiscie wykonana i rzeczywiscie jak się przyjżeć to są tam charakterystyczne cechy np. golden armora wielkie GZGZGZGZGZ :) :) :) :)

bryndii 04-10-2005 20:23

okas a teraz jak wam sie podoba moja praca ? przyjmuje wshystkie komentarze te pozytywne jak i negatywne. Praca jest caly czas zmieniana i ulepshana i dorabiana :D takze raczej juz jestem przekonany ze zmienie palla, jeshcze mysle nad magiem :P

http://img138.imageshack.us/my.php?image=nowy4ut.jpg

Blacko 04-10-2005 20:35

Hmm,mnie tam bardziej podobaja sie te smoczki od postaci ;) Przede wszystkim postacie dzierżą broń zbyt hmm,sztucznie. Niemniej coś jest w twojej kresce, tyle że nie moge oprzeć się wrażeniu, że gdzieś juz to widzialem :S

pozdro
Blacko

bryndii 04-10-2005 22:06

w sumie to nie mam pojecia gdzie :D poniewaz praca jest w 1 000 000 000 % moja juz to udowadnialem moderatorom takze nie ma sie co martwic :P tego widziec nie mogles :p

Blacko 04-10-2005 22:58

Nie mówię,ze jest plagiatem, tylko że gdzieś już widziałem podobny sposób rysowania, może jest po prostu nadmiernie czymś inspirowana ;) Mówiąc,że coś jest w tej kresce miałem na myśli ze jest ciekawa. Nadal jednak podtrzymuje swoje zdanie jeśli chodzi o trzymana w łapkach broń. :)

Paleon 04-10-2005 23:13

ładniej wygladało bez tych smoków. Stara wersja była 100 razy lepsza.

quiqqly 04-10-2005 23:13

niech ktos skomentuje szczerze moja prace :D :D :D
czy wymagam az tak duzo :D :D :D
a oto obiecany link http://img355.imageshack.us/img355/...eomacner8zv.jpg

bryndii 04-10-2005 23:16

co do trzymania broni itp :D to troshke moze i racja :P, w sumie kilka osob mi powiedzialo ze mam kreske podobna do krechy Sama Kietha :evul: a postaci mag i pall i tak raczej beda zmienione :P

Blacko 04-10-2005 23:47

Paleon ma racje, Smoki sa ładne ale z osobna. Nie zmieniaj za dużo bo tak można łatwo coś spieprzyć ;p To co najbardziej kłuje w oczy to ta broń.

PS jestem na stronie 36 w razie jakbyś chciał się odgryźć :p

bryndii 04-10-2005 23:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blacko
Paleon ma racje, Smoki sa ładne ale z osobna. Nie zmieniaj za dużo bo tak można łatwo coś spieprzyć ;p To co najbardziej kłuje w oczy to ta broń.

PS jestem na stronie 36 w razie jakbyś chciał się odgryźć :p

hehe...odgryźć powiedash :evul: nie no tu nie ma co sie odgryzac, juz widzialem Twoja prace, a wiec tak :D proporcje i perspektywa wydaja mi sie w porzadku aczkolwiek piersi kobiety mi sie pasuja :P tzn zbroja, jedynie nie podoba mi sie perspektywa miecza przy pasie poniewaz wychodzi tak jakby jąprzeshywal, tzn shpic powinien byc troche przesuniety do tylu :evul: (musialem sie czegos przyczepic :P prawda ) po za tym jeshcze troshke sie zlewają nozki tej pani, ogolnie pracka mila dla oka a najlepiej mi sie patrzy na meduse :D

EDIT: w sumie co do miecza to jednak nie jest tak zle :P czyli prawie nie mam sie do czego przyczepic procz nozek

Blacko 05-10-2005 00:02

Nobody is perfect :p Pracuje jeszcze nad jednym rysunkiem ale nie wiem czy zdąże-za późno wyczaiłem ten konkurs :( Oh well, ten też nie jest zły :D

bryndii 05-10-2005 00:05

w sumie u mnie cos mi nie pasuje z proporcjami u maga najbardziej ale u palla tez i dlatego zmieniam cale postaci one są jakies takie shtywne troche chce je ozywic :P mam nadzieje ze mi sie uda w sumie jak narazie pall mi idzie dobrze :D troche pracy przy tym jest :/ bleh

Blacko 05-10-2005 00:25

Mag ma fajny klimat, do tego rozdętego płaszcza można sie przyzwyczaić ;p Ale skullstaff #1 kiepsko leży #2 czacha jest za duża a trzonek za cienki #3 jest krzywy.

Postac rycerza jest ciekawa, te potężne łapska itp, fajne fajne. Tylko znowu broń...wygląda to tak jakby on prawą dłoń oryginalnie trzymał na udzie, a tyś mu pod nią "wsunął" TH :p

Palek jest najsłabszy,kojarzy mi sie z wyłączonym golemem :) No i tez ta kusza,podobnie jak th u knighta...

Ale kreska mi sie podoba, to ręczne lawowanie czy cieniowałeś jakimś programikiem?

bryndii 05-10-2005 00:40

ogolnie jak dla mnie to u knighta mi tylko nie pasuje tylni but :P

pall jest shtywny jak go*no z dźidą :P i w ogole mi nie pasuje takze juz go nie bedzie :P teraz robie nowego taki agressor :), mag hmm....tez raczej bedzie inny, a co do SS to specjalnie zakrzywiony :P bo prosty mi sie nie podobal :D, a czashka taka dluga poniewaz zeby pasowalo do potężnego TH u knighta :P ale mag raczej tez bedzie poddany zmianom :P tylko glowa nie heheehehe....ją uzylem juz we wczesniejshej swojej pracy :P ale to w mojej galerii :D glowe tylko wycialem z tamtej pracy :D

EDIT: ah a co do pracy to wykonana w całosci na tablecie (WACOM - moja ukochana dziecinka :P ) w programie PS7 i pierwshy raz wypelniam postacie tątechniką :D dlatego wyshlo tak a nie inaczej :P

Blacko 05-10-2005 00:55

Tak myślałem. Wiesz,uznaje jedynie tradycyjne narzędzia...heheheh j/k tzn oficjalnie bo prawda jest taka,ze nie stac mnie na tablet :( Może kiedyś...ale nie ma tego złego,przynajmniej ręka się ćwiczy :p

bryndii 05-10-2005 01:02

wiesh....tzn ja tabletu uzywam :D bo bardzo lubie sie nim poslugiwac i bardzo mi sie podobaja prace :D ale to nie znaczy ze ani pedzlem ani olowkiem sie nie umiem poslogiwac

pedzel : (kopia aniola memlinga) http://www.digart.pl/prace/miniaturki400/90629.jpg

ołowek : http://www.digart.pl/prace/download/211685.jpg

ja poprostu wole tablet :P ale tabletem nie zastapi sie olowka :evul:

Blacko 05-10-2005 01:16

Co tu dużo gadać,ładny ten Memling. Z malarstwa nigdy nie byłem dobry :( Portret troche nijaki, bo nie ma w nim żadnej indywidualności(twojej).

bryndii 05-10-2005 01:23

heh...co do malarstwa to tez nie bylem dobry jezeli mam cos sam namalowac bo nie mam malarskiej wyobraźni, a co do portretu to jest moj drugi portret w zyciu :baby: ja bardziej ide w concept arty :p

huehue....juz prawie skonczona nowa wersja palla i o wiele bardziej mi sie podoba :P ale pokaze dopiero jutro, bo troche nie wiem jeshcze co mu dac do drugiej rapy oprocz kushy narazie ma Demon shielda :D ale hehehe jak kusha i demon shield (paradox) :P ok ja lece nunu spac

Dolor 05-10-2005 08:17

Moim zdaniem niektóre prace są starannie wykonane.
Mam nadzieje że ja zdąże z moją pracą.
Chociarz mam wątpliwosci bo praca jest na kartce A3 a obiekty są dosyć małe.
Dzisiaj zawale jedną noc na dokończenie :D:D:D.
Podejrzewam że niec nie wygram no ale warto sprubować :D:D

Paleon 05-10-2005 09:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dolor
Podejrzewam że niec nie wygram no ale warto sprubować :D:D

W pełni się zgadzam.

Ja naprzykład wiem że nie mam szans, ale nie o pacc'a tu przecież chodzi. Taki konkurs to świetna zabawa i trzeba do niego podchodzić z dystansem. Gdyby tak nie było to spora część z tych prac nie znalazła by się na tym forum.

KITajec 05-10-2005 13:11

kurde... jak narazie nikt mojej nie komentuje (tylko 3 osoby) czy ona az taka dupna jest ? :/ praca

bryndii 05-10-2005 13:49

Kitajec > wiec tak, co do Twojej pracy to troche mi brakuje subtelnego swiatlocienia tzn ogolnie mi brakuje swiatlocienia, niektore elementy (wypelnione) moglbys jeshcze troshke lepiej wypelnic bo wygladaja na wypelnionie "przedwstępne", po za tym zlikwiduj tyle zgięć skornych u niej pod kolanem :p , i jeshcze cos w konczonach donlych mi nie pasuja troshke jej konczyny dolne tzn pod kolanem troshke za dlugie (ja sobie zdaje sprawe ze ona ma buty na koturnach ale i tak za dlugie :P

a ogolnie cala reshta git :P

KITajec 05-10-2005 14:25

Wlasnie to nie so zagieńca skórne (kuzyn tez mi mówił ze to idotycznie wygląda xD moze to usune jakoś...) tylko hmm.. cos A'la takie lateksowe przylegające do skóry spodnie.. niewiem zabardzo jak to wytłumaczyc.. a co do cieni.. to nie che mi sie juz tego rapidografem poprawiac jeszcze cos spierdziele i kuniec ewentualnie ołówkiem moge conieco porobic ... pobawiłbym sie z nią w wphotoshopie i tam to pododawał.. ale jesli o ten program chodzi to jestem tluk pancerny... ;D jesli nie gorzej... moze jednak jeszcze tym ołówkiem zobacze... a co do nóżek :D to lubie długie xD mój fetysz... :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:12.