Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Nowa wojna? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=55319)

kruchy 29-12-2005 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dyzio-1993
a nie mowilem ze wanted wygra bo cors wkoncu bedzie z innymi wanted i kto ma zawsze racje ja! :)

Jak byl bys na bierzaco wiedzialbys ze Cors nie jest juz w Wanted tylko w DoFie~ :baby:

Jinikao 30-12-2005 02:23

@Nosso Czemu Cors nie jest juz w SF tylko przeszedl do Wanted, a teraz podobno do kolejnej gildi??

Cors Ent 30-12-2005 11:44

HrHr zostawcie spekulacje i domysły bo generalnie ani jedna nie jest zgodna z prawda

co ma byc to bedzie ;)

dyzio-1993 30-12-2005 12:39

lol tylko ze bez corsa i innych sf niema juz jak mialo takiej przewagi liczebnej a sf wlasnie dzieki niejmialo przewage a nawet jesli cors jest w dofie to i tak ise liczy ze nie ma go w sf

PiXik 30-12-2005 12:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cors Ent
HrHr zostawcie spekulacje i domysły bo generalnie ani jedna nie jest zgodna z prawda

co ma byc to bedzie ;)

rotfl myślałem że przynajmniej jak wejdziesz to powiesz dlaczego tak zrobiłeś ale nie zrobiłeś tego teraz wg mojego domysłu nazwałbym Ciebie sprzedawczykiem ale nie zrobie tego poczekam aż ktoś to wydusi z Ciebie;)
a może po prostu ta informacja nie ma być znana szerszej publiczności

Cors Ent 30-12-2005 13:16

Silent Force, Jackan Unit i Effe~ upadaja bo swe robia nowa gildie
oni co chwila robia nowe gildie

mozecie sie powstrzymac z swoimi spekulacjami kto jest z kim, kto ma przewage i kto wygra

czy ktos poweidział ze nie jestem z swe? ze jestem neutralny? ze jestem z wanted?

jakos nie widze - wiec spekulacje sa bezcelowe

PiXik 30-12-2005 14:06

ok ost spekulacja czyli swe chcą rządzić sami;)nie musi nikt odpisywać
Szacunek że chociaż tyle napisałeś czekamy na rozwój sytuacji

Arbalest 30-12-2005 21:19

No, tak. Szwedzi stworzyli nową gildię: Deathmetal.

W jej skład głównie wchodzą dawni członkowie SF i JU.

To, że postała nowa gildia to nie oznacza, że wojna się skończyła ;) i na pewno jeszcze chwile potrwa. Wanted szybko "nie da dupy" i będzie walczył. Tak sądze.......... :confused:

Nosso Mc'Furry 01-01-2006 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arbalest
No, tak. Szwedzi stworzyli nową gildię: Deathmetal.

W jej skład głównie wchodzą dawni członkowie SF i JU.

To, że postała nowa gildia to nie oznacza, że wojna się skończyła ;) i na pewno jeszcze chwile potrwa. Wanted szybko "nie da dupy" i będzie walczył. Tak sądze.......... :confused:

Tak, racja stworzyli nowa gildie i co? Jak zapytałem Manura czy jak SF padnie (z braku vice leaderów) to czy będe mógł dołączyć do nich.
Na to on odpowiedział ze "Czemu by nie?" Sam widzisz że Polacy też są w tej gildii więc?

Poznałem kilku szwedów bliżej i widać że spoko z nich ziomki. Pa to Pa typowie dla większości hlvli, ale to juz nie moja sprawa. Dobrze mi się z nimi gra , dobrze mi się gra jak jest teraz. Może innym gorzej, ale swojego czasu jak Drazharm był większość była za tym żeby szwedzi wrócili więc nie rozumiem po co ta dyskusja.

Pozdrawiam
Nosso

Arbalest 01-01-2006 18:27

Nosso, mi nie chodzi o to, że jeżeli Szwedzi zrobili gildię to odrazy chcą sami żądzić i odwrócić sie od DoF i SF. Mi chodzi tylko o to, że oni tworzą cały czas nową gildie, więc dla innych może się już mieszać czy wojna nadal trwa, czy SWE się od polaków odwrócili itp. Widziałem już skład tej gildi i widziałem, że jest tam już pare polaków co było w SF więc raczej nie podejrzewam by chcieli sami żądzić. Dyskusja? To ci mówie, że ludziom mniej doinformowanym może się mieszać. Oni nie koniecznie śledzą bardzo dokładnie sytuacje Azury więc dyskusja może sie wydawać nie bez sensowna. ^^ ;)

Nosso Mc'Furry 02-01-2006 20:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arbalest
Nosso, mi nie chodzi o to, że jeżeli Szwedzi zrobili gildię to odrazy chcą sami żądzić i odwrócić sie od DoF i SF. Mi chodzi tylko o to, że oni tworzą cały czas nową gildie, więc dla innych może się już mieszać czy wojna nadal trwa, czy SWE się od polaków odwrócili itp. Widziałem już skład tej gildi i widziałem, że jest tam już pare polaków co było w SF więc raczej nie podejrzewam by chcieli sami żądzić. Dyskusja? To ci mówie, że ludziom mniej doinformowanym może się mieszać. Oni nie koniecznie śledzą bardzo dokładnie sytuacje Azury więc dyskusja może sie wydawać nie bez sensowna. ^^ ;)

Mhm dobra w sumie to się z Tobą zgadzam , tylko wkurzaja mnie ludzie tacy co nie mają pojęcia o tej wojnie a się w nią mieszają :D

Cors Ent 02-01-2006 23:26

Dyskusja jest bezsensowna

Dla Swe nie na najmniejszego znaczenia jaka to jest gildia, nawet to co zawsze było zmora starego SF i Wanted - Kanał gildiowy do komunikacji
u naszych swe cos takiego jak kanal gildiowy jest nieuzywane

cala komunikacja odbywa sie i tak na ventrilo wiec nikomu nie chce sie pisac
ma to swoja genialna strone ze nawet jak ktos z nich nie jest zalogowany to zebranie całej ekipy trwa dosłownie kilka minut - o czym przekonał sie Drazharm w swoim drugim zgonie - na Edron

a jaka gildia? co za roznica czy dopisek ma sie deathmetal, sf czy jakikolwiek
i tak wiadomo kto politycznie jest z kim w koalicji :P

go-fan 03-01-2006 16:25

Z tego wszystkiego wynika , że Drazz jest PA, ci polacy ktorzy graja uczciwie, dolaczaja do szwedow i chca u***ac Wanted, a moim zdaniem , po mysli Szwedow jest, ze na poczatek wykoncza Wanted, a potem reszte polakow.
Najlepsze wyjscie? Drazharm odchodzi z Azury, polacy sie lacza w jedna porzadną Gildię i zamykaja rozdział wojny ze szwedami.

wr00n 03-01-2006 16:38

Slyszalem ze draz wpadl do polski , prawda to ?

Qual 03-01-2006 18:20

Tak, przyjechal na swieta do rodziny :)

Arbalest 03-01-2006 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez go-fan
Z tego wszystkiego wynika , że Drazz jest PA, ci polacy ktorzy graja uczciwie, dolaczaja do szwedow i chca u***ac Wanted, a moim zdaniem , po mysli Szwedow jest, ze na poczatek wykoncza Wanted, a potem reszte polakow.
Najlepsze wyjscie? Drazharm odchodzi z Azury, polacy sie lacza w jedna porzadną Gildię i zamykaja rozdział wojny ze szwedami.

Nie, nie sądze by szwedom znów woda sodowa uderzyła do głowy... Teraz przy tym sojuszu to nawet jeśli by chcieli wykończyć polaków to i tak by się spotkali na bardzo silny opór ze strony DoF <nie wiem czy o nich zapomniałeś> teraz, bez Wanted polacy mieliby bardzo wygórowane szansę.

A zresztą jak zauważyłeś nawet najwięksi wrogowie łączą się ku wspólnemu wrogowi. Dawne sojusze wygasły pomiędzy DoF, a Wanted, lecz skąd wiesz czy nie zjednoczą sie przeciwko Szwedom kiedy będzie trzeba?

Myślisz, że Draz sobie postanowi: "A wyjdę z głupiej Azury"? Nawet jeśli to wróci po paru dniach. Przecież ile razy Szwedzi "odchodzili" z tego serwa? A co do nich to oni są tu głównie z powodu wojny. Praktycznie żaden z nich nie expi: Manur, Mataca, Rulabim, Ambellyn, Treavelyn itp. (chodzi mi tu o daaawne Divinitius). Zresztą Draz to nie jest całe Wanted. Jest Urbexx, Adi Gotti, Dragoholikus, Minavand, Falzer i jeszcze kilku.
Pożyjemy zobaczymy.... ^^

ZrembAzura 04-01-2006 16:05

lol

A ja sram na Deathmetal. Myślicie ze jestescie niewinni i ze tylko Wanted chodza i zabijaja low lvl ? A pan Exmind lata sobie z redem i nabija UJ na lvl ~20. Chyba cos mu sie po.....ło z glowie. Zobaczysz Cors ze szwedzi was zaczna tepic i wtedy bedziecie chcieli sojuszu z Wanted ;]. No to tyle mam do powiedzenia. A jak walczyc ze szwedami to odrazu. Ja nie powalcze bo mam 30 lvl ;/. CyA.

Arbalest 04-01-2006 16:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZrembAzura
A ja sram na Deathmetal. Myślicie ze jestescie niewinni i ze tylko Wanted chodza i zabijaja low lvl ? A pan Exmind lata sobie z redem i nabija UJ na lvl ~20. Chyba cos mu sie po.....ło z glowie. Zobaczysz Cors ze szwedzi was zaczna tepic i wtedy bedziecie chcieli sojuszu z Wanted ;]. No to tyle mam do powiedzenia. A jak walczyc ze szwedami to odrazu. Ja nie powalcze bo mam 30 lvl ;/. CyA.

A myślisz, że Polacy nie pekowali? Gdy juz niby wygrali alianci wojnę Draz i paru jego koleszków chodziło po całej mapie tibi wymuszając kasę od innych również Polaków. A Exmind pekował już od dawna jeszcze zanim nie było sojuszy Polaków ze Szwedami więc się nie dziw... A nawet jeśli pk'uje to już ma oznaczać, że soujsz zostanie usunięty i szwedzi jak mówisz będą tępić DoF? A gdyby rzeczywiście tępili (w co mało wierze) to i tak bym się zastanawiał dość długo czy Szwedzi by wygrali z DoF. Polacy są silniejszi niz ci się wydaje więc nie mów, że Szwedzi nas złoją...^^

ZrembAzura 04-01-2006 17:47

oMG

nie chodzilo mi o tych z DoF tylko o tych co weszli do Deathmetalu. wiadomo ze z DoF nie maja szans. Wiem ze Polacy sa silni nie musisz mi mowic ;]. Ale od poczatku tej wojny bylem za Wanted i tak bedzie. Nienawidze szwedow i nic na to nie poradzisz.

Nosso Mc'Furry 04-01-2006 22:24

Gadałem w tej sprawie z kilkoma osobami z Defenders Of Fangron i jeden mianowicie Przemo Ent powiedział mi takie słowa.

My nie zaczniemy nowej wojny
A jeśli szwedzi ją zaczną to my ją skończymy

(coś podobnego grunt że jest zachowany główny wątek)

Jest w tym dużo prawdy bo w końcu my zawsze kończyliśmy wojny ze szwedami, a oni zawsze je zaczynają. Z tego co zauważyłem nikt ze starego SF oraz z DoFu w którym są skupione wszystkie największe siły Polskich graczy z Azury nie obawia się że szwedzi wypowiedzą wojne.

Będzie wojna, będziemy walczyć.

Pozdrawiam
Nosso

Arbalest 05-01-2006 13:48

Ja bym powiedział, że jeżeli Szwedzi wypowiedzą wojnę i zrobią parę fragów więcej na początku to będą bardzie pewniejsi siebie. Lecz jak mówisz Nosso: Szwedzi zawsze zaczynali wojnę, lecz Poalcy zawsze ją kończyli. Wystarczy, że Poalcy będą się trzymać razem na ewentualnej wojnie z nimi to i tak wygrają. Sam DoF i Polacy z Deathmetal są liczniejsie niż ci szwedzi, którzy się liczą w tej wojnie...

Cors Ent 05-01-2006 18:57

DoF czesto zmienia swoje poglady

najpierw była zemsta na swe
potem zemsta na drazach
teraz kazdy sobie rzepke skrobie ale co dnia słysze od memberow DoFu z jaką to łatwościa potrafili by mnie zabic

Generalnie zapytałem praktycznie kazdego z " byłej sfowej " czesci DoF- po co zaczynalismy te wojne? zeby przez 3 tyg pozabijac sobie wanted a potem sprzedac sie za 1 mln i zostawic wszystkich tych ktorych wciagnelismy?

na zostawieniu ich samych sie nie konczac - spekulacje o docelowym sojuszu dof z wanted trwały od poczatku ich negocjacji

zapytałem wiec kazdego - o co chodzi? o ten milion? o narodowosc? o pare incydentów które powstały ?

sensownej odpowiedzi nie udzielił mi nikt.

ja w kazdym razie zaczne chyba zbierac awaryjny milionik w depo - na wypadek jeslibym kiedys potrzebowal wsparcia...

ZrembAzura 06-01-2006 09:43

eee

;) Oglądnąłem filmik z bitwy Wanted vs. DoF, chcialbym sie dowiedziec dlaczego do niej wogole doszlo ? Moglby mi ktos odpowiedziec ? Powiedz mi Cors, sam wtedy walczyles. To bylo dawno ale chcialbym znac przyczyne ;)

Gimlos 06-01-2006 12:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cors Ent
DoF czesto zmienia swoje poglady

najpierw była zemsta na swe
potem zemsta na drazach
teraz kazdy sobie rzepke skrobie ale co dnia słysze od memberow DoFu z jaką to łatwościa potrafili by mnie zabic

Generalnie zapytałem praktycznie kazdego z " byłej sfowej " czesci DoF- po co zaczynalismy te wojne? zeby przez 3 tyg pozabijac sobie wanted a potem sprzedac sie za 1 mln i zostawic wszystkich tych ktorych wciagnelismy?

na zostawieniu ich samych sie nie konczac - spekulacje o docelowym sojuszu dof z wanted trwały od poczatku ich negocjacji

zapytałem wiec kazdego - o co chodzi? o ten milion? o narodowosc? o pare incydentów które powstały ?

sensownej odpowiedzi nie udzielił mi nikt.

ja w kazdym razie zaczne chyba zbierac awaryjny milionik w depo - na wypadek jeslibym kiedys potrzebowal wsparcia...

OMFG ROTFL. Cors, ktory byl jednym z negocjujacych z Wanted, Cors ktory mowil ze jest przygotowany nawet na sojusz z Drazem, teraz gra człowieka który walczy o jakąś sprawę - lawl. Rozumiem ze zginales po raz kolejny i jestes z tego powodu wsciekly, ale nie graj teraz kogos kim nie jestes, bo byc moze w oczach low lvlow z Azury wyglada to dobrze, ale wsrod ludzi ktorzy cie troche znaja - osmieszasz sie.
Zapytaj sie sam siebie czemu chciales pokoju z Wanted jeszcze pare dni/godzin przed swoja smiercia, i nie pieprz tutaj farmazonów.
Cytuj:

Oglądnąłem filmik z bitwy Wanted vs. DoF, chcialbym sie dowiedziec dlaczego do niej wogole doszlo ? Moglby mi ktos odpowiedziec ? Powiedz mi Cors, sam wtedy walczyles. To bylo dawno ale chcialbym znac przyczyne
Masz odpowiedz w pierwszych paru stronach tematu. A jezeli chodzi o powod dlaczego odbyla sie akurat w danym dniu i chwili - Cors z dotad niewyjasnionych przyczyn zlapal pz locka : d

Drazharm 06-01-2006 15:43

hahahah zadko tu zagladam ale chyba zaczne czesciej. cors jest mistrzem w robieniu z siebie posmiewiska.

jak sam Hawek z Manurem powiedzieli "Cors is cool but we laugh at him, not with him"

tak na dobra sprawe to fajnie miec takiego clowna w gildzie, ktory rozluznia atmosfere :D

miales cors szanse zalapac sie uklad jaki zawarlismy z liderami DoFu ale ja odrzuciles, pare godzin pozniej padles jak mucha i zaczelo sie lamentowanie.

co bedzie to bedzie ale nas (wanted) nikt z azury nie wywali, a szwedzi predzej czy pozniej sami cie zabija za twoje wozenie sie i struganie gangstera. bedziesz wtedy zdany na nasza laske, a raczej nielaske.
nikt za toba nie zaplacze :D

fea_umarth 06-01-2006 16:22

Myli sie cala gildia , to ja sie myle razem z nia ;)

Arbalest 06-01-2006 19:09

Więc o co chodzi z tym DoF'em. Wiem, że na pewno paru członków tej gildi, lecz nigdy nie widziałem jak DoF idzie praktycznie całą armią na bitwę... Czyżby byli podzieleni? :o

Cors Ent 07-01-2006 00:42

Nie zmieniłem zdania po zgonie - a to ze decyzje podjeli Poll i Jameha sami w 2 to inna rzecz
o tym ze mam gdzies uklady z wanted i zeby wogle mnie nie liczyli przy negocjacjach bo i tak zostane w deathmetal powiedziałem Przemowi na 2 dni przed negocjacjami i moim zgonem

Zordan ( kanik rzecz jasna) tez sie z koncepcja pojednania nie zgadzał i wtajemniczeni wiedza co sie stało...

ja sie z tym nie zgadzałem i teraz to ja jestem zdrajca??!!

przepraszam was ale do k..
cos ustalilismy zanim zaczelismy wojne z wanted, cos przyrzeklismy, a teraz pare browarów i 500k az tyle zmienia?
i kogo tu nazwac zdrajca - jednego dnia po stronie wanted, drugie bija sie w pierś ze to była pomyłka i juz nigdy z drazem- i kazdy mozliwy sposób zeby draza wyrzucic z azury a trzeciego przyjmuja draza kase - [ktora miech wczesniej sam im kradł] - i twierdza ze teraz pora zbic szwedów

określił bym to identycznie jak Piłsudzki nazwał polski sejm - ale nie moge zacytowac bo regulamin forum nie pozwala

co przyrzekłem 1 dnia odchodzac z wanted to wypełnie

Z przyczyn niezwiazanych z tibia- tzw "Poznań Team" uległ rozpadowi
teraz wiele rzeczy sie zmieniło - ale mimo to nie widze powodów zeby za drazowa kase ktora kradł miedzy innymi mi i tym z dof co byli w wanted i sf nagle zmieniac poglady

ci z sf co doszli do dof są hipokrytyczntni wzgledem samuch siebie
ale mnie to juz malo obchodzi - niech sobie powtarzaja to 1000 razy- moze w to uwierza co powtarzaja bez konca

w kazdym razie - skup sie draz bo narazie ta wojna badz co badz - mimo tej wielkiej pewnosci siebie nie idzie ci najlepiej

Cors

btw jak narazie draz - to za toba nikt nie placze

fea_umarth 07-01-2006 09:06

Cors ty chyba bredzisz...przeciez to kwestia czasu jak sie obudzisz z manurowa lokowka w d*pie .I po co ta leperiade odstawiasz.Przeciez szwedzi po wanted wzieliby sie za nas.I nie pisz tych glodnych kawalkow ,ze zdradzilismy kogos czy cos.Oni sami do nas przylaczyli sie o nic ich nie musielismy prosic

ZrembAzura 07-01-2006 09:36

Huehuehue

Cors dlaczego skasowales moja wiadomosc ?? Wlasnie ze miala duzo wspolnego z topicem :D a moze sie boisz ze gimli wyjawi jakas twoja tajemnice ? :D Wiec chcialbym sie dowiedziec dlaczego Cors Ent zrobil sobie pz locka, na kim, bo to jest zwiazane z wojna. i chcialbym wiedziec co oznacza w commencie Corsa "Drazharm is my teacher", "Adi Gotti is my beloved brother". I nastepnym razem sie zastanow zanim cos skasujesz ;)

Nosso Mc'Furry 07-01-2006 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drazharm
co bedzie to bedzie ale nas (wanted) nikt z azury nie wywali

Co jak co, ale obiecalem Przemowi ze nie bede sie mieszal w sprawy wojny TERAZ poniewaz jestem w DoF, ale nad Twoja wypowiedzia jeszcze troche bym sie zastanowil.

Kto oglosil publicznie ze odchodzi z Azury jakis czas temu?

Polli~ 07-01-2006 15:49

Cors~
Po pierwsze to decyzja byla podejmowana nie przez bola i mnie, tylko rozmawialismy o tym od dluzszego czasu, na zawsze tworzonym channelku...a brali w nim udzial ci ktorych zawsze beda razem i maja cos takiego jak rozum...
Przemo, Heg, Fea~ , Vorn~ , Benisario~, Gimli~, Mebi, Mexenoth~, Jameha i Ja...
Oczywiscie ciebie tam nie bylo z wiadomych wzgledow...kto gra na azurze ten wie co to "pajac", Zordana takze nie bylo, nie potrzebowalismy raportowania do swe~ kazdej msg...
Nie bede tlumaczyl dlaczego, co i jak bo kto ma wiedziec ten wie...
Faktem jest ze z drazhem sie dogadalismy i ta Opcja DoFowi najbardziej pasuje, z takich i innych wzgledow...
A uklad zawierali osobiscie: Jameha, Ja, Vorn~, Fea~, Drazh, Urb~, - oczywiscie all ustalone wczesniej z reszta....(bez pajacy).

Btw. ten kawalek z tym ze swe sie smieja z ciebie a nie z toba...to zordan ci jeszcze tego nie mowil ?

Cheers Polli~

Drazharm 07-01-2006 19:13

nosso dla wlasnego dobra w ogole sie lepiej nie wypowiadaj na tematy zwiazane z wojna tak jak cie Przemo poinstruowal

takich jak ty to ja zjadam solo na sniadanie wiec nie zgrywaj jakiegos kozaka ktorym nie jestes, tylko dlatego ze fraga na mnie nabiles i skoncz prawic swoje wyssane z palca madrosci. dobrze ci radze - zaknebluj sie

jeszcze 2 dni temu mnie nazywales noobem na forum tibia.com

jak ja jestem noobem to kim ty jestes?

Cors Ent 07-01-2006 20:40

Poll po cyrku jaki dzis odstawiłes wczoraj i dzisiaj w cafe nie mam ci ani słowa do powiedzienia wiec twojego posta nawet nie przeczytałem

co to relecji moich i zordana z swe - we are blood brorhers, a draz beee

wiec robimy co robimy

Adolphus Elbragol 07-01-2006 21:26

Moze nie bedzie to mialo scislego zwiazku z tematem, ale musze stwierdzic, ze powoli z azury robie sie to, co dzialo sie z Iridia po upadku Triady (i sojusznikow, a co!), a przed czasem panowania Arc~.

Drazharm 07-01-2006 21:51

“There is no avoiding war; it can only be postponed to the advantage of the enemy."

wiemy jak sie skonczylo na elysii, iridii itp itd
da sie szwedom palec to wezma cala reke. predzej czy pozniej

Adolphus Elbragol 07-01-2006 22:09

Rasizm Drazharmie, uprzedzenia i ciemnota =p

A jak zakonczylo sie na Furorze? Duzo lepiej? =)

Drazharm 07-01-2006 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adolphus Elbragol
Rasizm Drazharmie, uprzedzenia i ciemnota =p

A jak zakonczylo sie na Furorze? Duzo lepiej? =)

twoj post az tryska sarkazmem :D

AnthraX_ 07-01-2006 22:45

No no, rozkrecacie sie chlopaki :p

Jinikao 07-01-2006 23:43

xD Draz jestem całym sercem po twojej stronie:)
@Adolphus Nie mozesz wiedziec wszsystkiego jak bylo po upadku Triad poniewaz malo grałeś i byłes retired z tego co pamiętam.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:18.