Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Kyra (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=189)
-   -   Wydarzenia Z kyry (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=80952)

0lik 28-03-2007 21:12

Heh, a ja mam inne spostrzezenie na ten temat wielu 'polaczków', mianowicie wiekszosc z nich nie umie czegokolwiek powiedziec badz napisac po ang oprocz buy/sell/trade/yes/no/bye/offer? przykre, ale taka prawda, moze to byc rowniez odpowiedz na pytanie dlaczego polaczki na kyrze trzymaja sie razem i stronia od innych narodowosci ;)

Dwik 28-03-2007 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 0lik (Post 1338972)
Heh, a ja mam inne spostrzezenie na ten temat wielu 'polaczków', mianowicie wiekszosc z nich nie umie czegokolwiek powiedziec badz napisac po ang oprocz buy/sell/trade/yes/no/bye/offer? przykre, ale taka prawda, moze to byc rowniez odpowiedz na pytanie dlaczego polaczki na kyrze trzymaja sie razem i stronia od innych narodowosci ;)

Problemow z angielskim nie mam ale w*****a mnie robienie 2 lvlowych charow bo ten ciec ciagle mi je banuje ;<

Nide Wune 28-03-2007 21:37

Cytuj:

Wszyscy narzekaja na moj angielski a ja gadam na loozie ze swe lol

Princes 28-03-2007 23:23

Van Dalan nie mial szans jak kazdy knight w tej wojnie X( Zostal zablokowany jak sprzedawal kusze, taki mass log - to z filmiku(Tibia.de).

Jovere'xik 28-03-2007 23:39

czyli knajci nie mają po co grać;/

0lik 29-03-2007 00:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Princes (Post 1339227)
Van Dalan nie mial szans jak kazdy knight w tej wojnie X( Zostal zablokowany jak sprzedawal kusze, taki mass log - to z filmiku(Tibia.de).

To nie chodzi o to czy mial, czy nie szanse, ale o to, ze poprostu mowiac krotko pomyslem glupim, idiotycznym i bez sensownym (bez urazy) bylo wybieranie sie na Fibule w celu sprzedania kusz podczas wojny...zeby tam jeszcze jakies pzty byly to rozumiem, ale tak w ciemno i jeszcze o godzinie popludniowej, gdy wiadomo najwiecej ludzi online D:

Red October 29-03-2007 00:50

Cytuj:

A ty umiesz? :D Przeciez ty nawet po polsku nie potrafisz pisac to co dopiero z mowieniem po angielsku :D

Princes 29-03-2007 02:30

Olik masz racje, ale wiesz jak sie ma tyle capa to kusi i nie chce sie za bardzo bawić z noob charem. Malutki blad.

Mozna bylo zaniesc, wylogowac, sprzedac innym charem. Ale to juz gadanie po fakcie.

Keonek 29-03-2007 12:48

Cytuj:

hehe ladnie cie przekabacili ze mowisz "polaczki" nie wydaje ci sie ze ty tez jestes tym "polaczkiem"? chcec nie chcac zawsze sie do za toba bedzie ciaglo... haha z tym angielskim przesadzasz myslisz ze inne narodowosci mowia po angielsku a polacy nie? zalezy od czlowieka nie od narodu... Jeden chce sie uczyc drugi nie

ebernardyn 29-03-2007 13:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 0lik
...moze to byc rowniez odpowiedz na pytanie dlaczego polaczki na kyrze trzymaja sie razem i stronia od innych narodowosci ;)

To zauważyłeś, ale nie zauważyłeś że Szwedzi też trzymają się razem (oprócz kilku polaków, holendrów i hiszpanów). Powiedz mi, że z każdym szwedem dogadujesz sie po angielsku tak jak z polakiem po polsku to cie wyśmieje. Dogadujesz sie tylko z nielicznymi którzy umieją Angielski. Oto przykład:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 0lik
W dwoch pierwszych przypadkach padlem przez zjebanego neta, a przy trzecim to byla moja pomylka, nie zrozumialem to oco chodzilo Abowi

On źle mówi po angielsku czy ty źle słuchasz? (na Vent).

0lik 29-03-2007 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ebernardyn (Post 1339564)
To zauważyłeś, ale nie zauważyłeś że Szwedzi też trzymają się razem (oprócz kilku polaków, holendrów i hiszpanów). Powiedz mi, że z każdym szwedem dogadujesz sie po angielsku tak jak z polakiem po polsku to cie wyśmieje. Dogadujesz sie tylko z nielicznymi którzy umieją Angielski. Oto przykład:
On źle mówi po angielsku czy ty źle słuchasz? (na Vent).

Zle slucham, powiedzial zeby zejsc na dol, ale to jeszcze nie wtedy :d.
Apropo mojego angielskiego to wiesz, pozostawia jeszcze wiele do zyczenie, ale umiem na tyle ze potrafie dogadac sie na tibia, msn czy vent ;) Proste ze jezykiem ojczystym jest mi lepiej wladac, bo posluguje sie nim od dziecka i wiecej slow znam w polskim

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Keonek (Post 1339549)
hehe ladnie cie przekabacili ze mowisz "polaczki" nie wydaje ci sie ze ty tez jestes tym "polaczkiem"? chcec nie chcac zawsze sie do za toba bedzie ciaglo... haha z tym angielskim przesadzasz myslisz ze inne narodowosci mowia po angielsku a polacy nie? zalezy od czlowieka nie od narodu... Jeden chce sie uczyc drugi nie

Nie, ja nie jestem "polaczkiem"(lub staram sie nim nie byc [coz nie mi siebie oceniac]), a jezeli ktos mnie za takiego uwaza, to przykro mi z tego powodu. Mowiac "polaczek" nie mam zamiaru obrazac Polakow czy cos w tym typie, bo sa nim jestem i jestem z tego dumny. Okresleniem 'polaczek" skierowane jest do specyficznej grupy cwaniakow, szpanerow i pesudo pvp masterow i innych. Przykladem "polaczka" moze byc Hanas The Vampire, czy Ravin Te'Be.

Co do systemu polskiej edukacji, to uwazam, ze w wiekszosci przecietnych szkół angielskiego poprostu nieda sie nauczyc bez dodatkowych lekcji, korepetycji.
Co wiecej wiele osob grajacych w Tibie opuszcza lekcje, porzuca szkole, edukacje. Coż to przykre, ale dla wielu osob prawdziwy noob to czesto glupi Polak, ktorych chodzi po depo i mowi znane kazdemu formulki "Hi, PL?, plz free item". Oprocz nas i czesto rownie glupich, przygnebiajacych Brazylijczykow rzadko spotyka Szwedow wolajacych SWE?, Niemcow wolajacych GER?, czy Holendrow wolajacych HOL?/DUTCH?

Aha, jeszcze przypomniala mi sie historia o pewnym panu (nie PL), ktory chcial pomoc WiW na battle, ale po pewnym czasie stwierdzil, ze nie bedzie tego robic bo to "nooby i nie znaja angielskiego"

Keonek 29-03-2007 18:42

tylko dlatego ich nie widzisz bo jest ich o wiele mniej niz polakow, gdy jest 3 szwedow w dp widze tylko i wylacznie jezyk szwedzki na kanale "default". Zaloze sie ze gdyby niemcow, szwedow, hiszpanow czy obojetnie kogo bylo tyle na jednym servie co polakow, to tez by mowili tylko w swoim jezyku i wtedy by sie trafialo hi spain? ger? Teraz gdy szwedow przybylo troche na kyre juz spotykam sie z powiedzeniami hi swe? Jest to normalne. W polsce w tibie graja 3 grupy wiekowe: dorosli <+25> nastolatkowie <+15> i dzieci...
dorosli gdy maja kolo 30lat nie umieja angielskiego bo sie go nigdy nie uczyli, bo w czasach ich mlodowsci mieli obowiazek uczenia sie jazyka rosyjskiego. dzieci nie potrafia mowic po ang bo za krotko sie go ucza. Nie ktorzy nastolatkowie (w miare normalni ktorzy nie przekladaja tibii nad swoje zycie) umieja sie porozumiewac w jezyku angielskim, dlatego mowi sie ze polacy nie umieja ang. Z reszta ze szwedami byloby tak samo gdyby ich gralo tyle co nas. Lognij sie na jakis swerv opanowany przez swe i sie przekonaj czy chociazby 60-70% umie angielski, bo ja jestem przekonany ze nie :D

Princes 29-03-2007 20:53

Duzo szwedow mowi po angielsku ale robia bledy, szczerze to jak gram w Tibie to zalezy mi tylko zeby jak najmniej osob mi pisalo :)

Edion 29-03-2007 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Princes (Post 1340158)
Duzo szwedow mowi po angielsku ale robia bledy, szczerze to jak gram w Tibie to zalezy mi tylko zeby jak najmniej osob mi pisalo :)

o to ty ten noobek co twuj kuzynek biega na pk i fika do wszystkim apozniej ci sie zali!

Pawlos II 29-03-2007 21:51

Ja p******* az zal patrzec na to forum Edionek ty tu nie powinienes siedziec tylko do nauki...

Edionek: o to ty ten noobek co twuj kuzynek biega na pk i fika do wszystkim apozniej ci sie zali!

Twój przez Ó ...

A ja ci keonek powiem, że sie z toba nei zgadzam znam wielu szwedów i bardzo dobrze posluguja sie jezykiem angielskim a polowa Polakow, ktorych znam zawsze pisze, ze nie umie mowic po angielsku...

ebernardyn 29-03-2007 22:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pawlos II (Post 1340279)
Ja p******* az zal patrzec na to forum Edionek ty tu nie powinienes siedziec tylko do nauki...

Edionek: o to ty ten noobek co twuj kuzynek biega na pk i fika do wszystkim apozniej ci sie zali!

Twój przez Ó ...

A ja ci keonek powiem, że sie z toba nei zgadzam znam wielu szwedów i bardzo dobrze posluguja sie jezykiem angielskim a polowa Polakow, ktorych znam zawsze pisze, ze nie umie mowic po angielsku...

Wysyłasz Ediona do nauki, a sam nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Keonek
Lognij sie na jakis swerv opanowany przez swe i sie przekonaj czy chociazby 60-70% umie angielski, bo ja jestem przekonany ze nie.

Na Kyrze grają tylko ci Szwedzi, którzy w stopniu podstawowym znają język Angielski, lub wogóle. Idź na server opanowany przez Swe/Br a przekonasz się że wcale nie jest tak pięknie jak powiadasz.

Exodus 30-03-2007 01:01

Odbylo sie battle 2(5):2 (dla NF , jesli liczyc 60 lvle~ z lalala)

Wiw chyba dobrze zrobilo uciekajac i dajac loga , gdyz mieli mniejsze sd combo(ok. 1,5k dmg mniej) , choc mogli sie pokusic o walke :p

Walle 30-03-2007 01:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 1340593)
Odbylo sie battle 2(5):2 (dla NF , jesli liczyc 60 lvle~ z lalala)

Wiw chyba dobrze zrobilo uciekajac i dajac loga , gdyz mieli mniejsze sd combo(ok. 1,5k dmg mniej) , choc mogli sie pokusic o walke :p

mniej jeszcze mieli do tego Kataruso padl a No Chance i NF bylo ok 40, btw 1 raz WIW ucieklo i nie padl praktycznie nikt od nich jezeli nie liczyc Vistiana ktory padl bo chcieli fragnac Abo. Tak to z tym ryzykiem jest.

Princes 30-03-2007 01:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Edion (Post 1340240)
o to ty ten noobek co twuj kuzynek biega na pk i fika do wszystkim apozniej ci sie zali!

Zali? on placze! Wiesz ile serca wklada w ta gre ? ;)
Moj kuzyn gra w tibie juz 3 tydzien i ma 11 lat. Na poczatku myslal ze ludzie to tez potwory :) W poniedzialek kupuje mu pacc to moze nie beda go tak lac -.-

Yoyoema 30-03-2007 10:07

Princes i tak bedzie mial wala , predzej czy pozniej B)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:00.