Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Agent Madness 16-08-2006 21:00

@ sparkman
Ja bym na Twoim miejscu zrobił jeszcze troszkę skilla. Przy 65 dista możesz już bez żadnych problemów ganiać na Dwarf Guardach, na Twoim lvlu exp będzie tam leciał jak szalony.

@Einstein15
1. Kilka bp UH i MF'ów (w zależności od długości hunta). Wystrzegać się musisz Elf Scoutów (za Arcanisty nie radziłbym się nawet zabierać), chociaż niewiele powinny Ci zrobić. Ogólnie odradzałbym to miejsce (exp i loot dosyć cienkie) a polecałbym Ci wbić się na Dark Cathedral.
2. Dasz radę, ale nie sądzę żeby Ci się to bardzo opłaciło.
3. Przy takich skillach to: Dragon, GS. Przy 70 shieldinga możesz też zbloczyć Hydrę i DLa, ale lvl powinien być już naprawdę wyższy (50+ żeby to robić bezstresowo).

@Slayer Shaphiree
Dasz radę, no chyba, że ganiasz z wooden shieldem to jakieś hity Ci wpadać mogą, ale nie sądzę żeby tak było.

Woyas 17-08-2006 09:32

Witam
Paladin 24 lvl 10 mlvl
Skills: 63/52
eq: raczej nieważne jak bije na dystans...
Gdzie mógłbym efektywnie expic? Dwarf guardy się przejadły nie lubię na nich expic...
(używałbym łuku)
zapomniałem dodać że jestem FACC xp

dymka 17-08-2006 10:42

Czy pomoze mi ktos z takim pytaniem - czy pallkiem 40lvl 75 dist mogl bym expic w Mintwallin? Bylem tam tylko raz, robiac postmana, i jakos sie udalo samemu, nie wiem, jak bedzie, jak pojde tam na dluzsza wyprawe.
@Down Dziekuje, ide po bolty ;)

Agent Madness 17-08-2006 11:06

@up
Tak, bez większych problemów. Mino magi mogą trochę zaleść za skórę, ale możesz je ropnąć na wieże lub pozamykać w domkach.

P0nury 17-08-2006 15:23

25 lvl, 62/61, 4 mlvl. Knight ofc. Kryzysowo p-set, dwarven shield i dragon hammer/war hammer. Co by tu sensownego z nim zrobić głównie, żeby zarobić? Minosy raczej odpadają, bo jak wpadne na mino guardka, to mnie rozjedzie.

Einstein15 17-08-2006 15:47

@up.
Jesli chcesz cos sensownego to dwarfy soldery ewentualnie dark katedra

P0nury 17-08-2006 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Einstein15 (Post 940966)
@up.
Jesli chcesz cos sensownego to dwarfy soldery ewentualnie dark katedra

Ta Dark Cathedra, to chyba koło 5-6 nad ranem. Na Harmonii jest praktycznie non stop zajęta. Exp 2k/h również mnie nie zadowala.

Slayer Shaphiree 17-08-2006 21:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Agent Madness (Post 939934)
@Slayer Shaphiree
Dasz radę, no chyba, że ganiasz z wooden shieldem to jakieś hity Ci wpadać mogą, ale nie sądzę żeby tak było

A tak wogole to ja biedam z wooden shieldem =) ale dwarven shield wystarczy ( bo te tarcze latwo zalatwic )

Slayer Shaphiree 17-08-2006 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 940939)
25 lvl, 62/61, 4 mlvl. Knight ofc. Kryzysowo p-set, dwarven shield i dragon hammer/war hammer. Co by tu sensownego z nim zrobić głównie, żeby zarobić? Minosy raczej odpadają, bo jak wpadne na mino guardka, to mnie rozjedzie.

Nie no nie mow ze Mino Guardowi nie dasz rady . Ja knightem 15lvl 3mlev i skillami 54/54 jade go jak chce ( moze to sprawa lepszego eq ? ) . Nawet cycka bys rozjechal .

@down tez gram na harmoni =)

P0nury 18-08-2006 00:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slayer Shaphiree (Post 941465)
Nie no nie mow ze Mino Guardowi nie dasz rady . Ja knightem 15lvl 3mlev i skillami 54/54 jade go jak chce ( moze to sprawa lepszego eq ? ) . Nawet cycka bys rozjechal .

@down tez gram na harmoni =)

Mino guardka, to ja jechałem bez problemu z takim samym lvl'em i skillami, ale z eq crus helmet, c-armor, k-legs, bohs, vampirka i skull staff. Zazwyczaj wyrabiałem z exurą. Z kolei znajomy w p-secie, z dragon shieldem i fs'em miał już spore problemy z tymże. Skille i lvl podobne.

MlodyPL 18-08-2006 01:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Woyas (Post 940441)
Witam
Paladin 24 lvl 10 mlvl
Skills: 63/52
eq: raczej nieważne jak bije na dystans...
Gdzie mógłbym efektywnie expic? Dwarf guardy się przejadły nie lubię na nich expic...
(używałbym łuku)
zapomniałem dodać że jestem FACC xp

Spróbuj na PoHu

Thingy 18-08-2006 01:21

Gram od bardzo niedawna (chyba nawet nie od tygodnia) i mam pytanie gdzie mogłabym ex pic bardzo szybko z Eq: dark helmet, p-armor, p-legs, beho shield, wandy od7-26lvla. Jak na razie expilam tylko na Fibuli ale juz mi sie znudziło bo od 13lvla do 26 tam byłam. Aha mam 26lvl i 23mlvl (wiem ze slaby ale dopiero zaczęłam robić hmmy chce zrobić lvl 30 i potem trenować mlvl)

Prosiła bym o na prawde szybkie expowisko bez koniecznej straty run i żeby można było zarobić dość szybko.

~Yours Thingy

Fluro 18-08-2006 01:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thingy (Post 941712)
Gram od bardzo niedawna (chyba nawet nie od tygodnia) i mam pytanie gdzie mogłabym ex pic bardzo szybko z Eq: dark helmet, p-armor, p-legs, beho shield, wandy od7-26lvla. Jak na razie expilam tylko na Fibuli ale juz mi sie znudziło bo od 13lvla do 26 tam byłam. Aha mam 26lvl i 23mlvl (wiem ze slaby ale dopiero zaczęłam robić hmmy chce zrobić lvl 30 i potem trenować mlvl)

Prosiła bym o na prawde szybkie expowisko bez koniecznej straty run i żeby można było zarobić dość szybko.

~Yours Thingy

-Expij na dc koło pohu(uważaj na minosy na poczatku i na lurniete gs)
-Na kopalniach w kazo (tu najberdziej polecam możesz tez do dwrf guardów -schdzoic i loot sie zwraca)
-cyce (niedaleko ab i niedaleko thais)

to all najlepsze expowiska i szybki exp :P

Umcik 19-08-2006 15:28

Ja mam 44 Elder Druida z 52 magic lvlem. Jaki opłacalny exp polecacie?:baby:

Piaskowy duch 19-08-2006 19:37

minotaur i ork warrior

kiedyś minotaur wzbudzał na rooku grozę, a teraz bardzo chciałbym go wziąśc na 1 hit. Na jakich skilach bedę mógł go wziąśc na 1 hit z fire swordem??. z tym samym mieczem kiedy bedę mógł chodzic na mino magi, dragony, orki shamany, cyklopy, orki berserkery(tak przy okazji teraz na 12 lvl mam skile 43/39 i cały czas rosnął:cup: ) proszę o szybką odpowiec. THX

Einstein15 19-08-2006 22:07

Ja minoska wzialem na 1 hita przy skillach 50/50 z fsa.Wiec mysle ze skille 50/50 starcza

Johny Króliczek 20-08-2006 09:03

17 pall skile 53/40 8 mlvl bolty/arrowy/speary p set soldier helmet leather buts dwarven shield gdzie expic aby miec szybko 20 lvl??

Mariox16 20-08-2006 14:24

Witam posiadam maga na 25 lev prawie 26 no wiec po wbiciu 27 mam zamiar chdozic z 2 monkami na dwarfy guardy wiemz epotrzebuje pare runek gfb troche uhh i manaski moje eq to crown helmet blue robe plate legs vamp shield i wand of cossmic energy czy dam rade i jaka koplania i jakie pietro zeby nie bylo waste i zebym nie musila lootbaga robic bo swiat no-pvp secura a mzoe gdzie indziej mam expic ??? czekam na wasze propozycje pozdrawiam

Rebeh 20-08-2006 15:06

Profesja: Knight
Level: 34
Skille: 80/80
Eq: Platinum Amulet, Cruzander Helmet, Bright Sword, Knight Armor, Vampire Shield, Plate Legs
Server: Honera (non-pvp, USA)
Gdzie moge expic?:)

Piaskowy duch 20-08-2006 16:18

mam skile (zobaczcie sobie na profilu) i gdzie jest najlepszy dla mnie zarobek< nie chodzi mi o exp tylko o gp (jestem na Candii więc wszystko drogie, a gp jak nie było tak nie ma)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:33.