Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Maple StoRy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41393)

Pacz_knight 27-07-2009 22:09

W takim razie musialem sie pomylic. >.>
Czytajac Cloudpark w dziale z PQ, w liscie dostepnych serwerow na jakich jest MC, eMS nie bylo.

No to zastanawiam sie czy nie przezucic sie na eMS. ;<
Jak myslicie oplaca sie? Ktos bedzie chodzil ze mna na wspolne hunty (chociaz bez tego tez zylem). No i juz nie chodzi mi o nabijanie lvl, skoro MC jest, to bez problemu dobije 40 lvl +

Mezive 27-07-2009 22:52

dobij z 70 plus to sie gdzies wybiore :p

Vasth 27-07-2009 23:41

KoC: http://cloudpark.pl/forum/viewtopic.php?t=12191

Pacz_knight 28-07-2009 13:43

EMS sciagniete, konto zalozone, ale jest jeden problem. Co chwile wyskakuje mi jakis ERROR 22022 itd. Moze to przez to, ze sprawdzaja serwery. Sprubuje pozniej. ;/
I jak byl by ktos laskawy, moglby zocic groszem na poczatkowe eq. Pozniej dam juz sobie rade... ;p

@edit
Cholera! Ten problem pojawia sie znowu i znowu! Przeinstalowalem gre i nadal ten sam error.
Dobra, sciagam instalatora raz jeszcze...
Wie ktos jak temu zaradzic? ;<

Gollumek 28-07-2009 17:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2609635)
... moglby zocic ...

Pisze się rzut, a nie żót :D:D.

Robin 28-07-2009 19:29

Nie wiem jak was, ale mnie jakoś ten Cyganus nie kręci. Założę go tylko dla tego skilla którego dostaje się po jego założeniu ( i trochę go podexpie ofc.)

Mezive 28-07-2009 22:24

Ja narazie nie robie wykorzystam to ze ludzie rzuca sie na cygnusy i expowiska beda wolne :P

Robin 29-07-2009 09:55

Też tak myślałem, ale jestem właśnie na etapie LPQ, brakuje mi jeszcze 15 razy a Cygnus podobno będzie już na początku sierpnia. A czy po wejściu Cyganusa nadal będą Cyganus Pop Quiz?

PS. Ma ktoś jakieś gwiazdki albo coś co może zastąpić zwykłe stary na sell?

@edit
Dobra, logam i mi booki wywaliło, fajnie....

Gollumek 29-07-2009 14:44

Robin dzisiaj w nocy wcięło książki, bo o północy mi wywaliło książki :P.
Jak chcesz to mam dwa sety kumbi na sell :D:D.

Mezive 29-07-2009 15:58

kumbi o.0 pr0 xd
jakbym robil sina to dexless zakupilbym odrazu throne kandayo skande ze 2 sety ilibis troche steelys i dopiero molgbym sinem grac

Robin 29-07-2009 18:00

Nie mam zamiaru przesadzać. Gram Sinem jak nie ma ekipy na PQ dopiero 20lvl :D Nie chcę nawet zgadywać ile kosztują te stellsy bo ledwo 2 mil mam a muszę jeszcze kupić seta na 50lvl dla Spearmana ( ma może ktoś? :] )

BTW

Ile chcesz za Kumbi?

Mezive 29-07-2009 18:10

No to jak masz 2m to kup sobie 3 sety tobis

Gollumek 29-07-2009 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Robin2000 (Post 2610834)
Nie mam zamiaru przesadzać. Gram Sinem jak nie ma ekipy na PQ dopiero 20lvl :D Nie chcę nawet zgadywać ile kosztują te stellsy bo ledwo 2 mil mam a muszę jeszcze kupić seta na 50lvl dla Spearmana ( ma może ktoś? :] )

BTW

Ile chcesz za Kumbi?

Kumbi = 300k each. Mam też na sell spear na 50 jak chcesz kupić ;P.

Sir szofer 29-07-2009 20:17

A ja się zastanawiam między flame wizardem a strikerem xD obydwa mają fajne skille xD ale chyba wizarda wybiore ;) potem expienie do 70-90lvlu i powrót na DK xD i akurat pewnie 4th job wyjdzie ^^ i Leafre = tanie Fairfrozeny <3

Robin 29-07-2009 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gollumek (Post 2610969)
Kumbi = 300k each. Mam też na sell spear na 50 jak chcesz kupić ;P.

Speara mam już z MC, Kumbi kupie hurtem za 500k :] Ok?

Mezive 29-07-2009 23:50

Pirata NI MA w tym patchu ;p

Serhean 30-07-2009 01:25

Striker to jest w 90% Brawler...
Jedyne co go różni od Brawlera to pare skilli min. Sprite of Summon (mają go wszystkie Cyngusy >.>), Shock Wave no i chyba najlepszy skill tej postaci Shark Wave.

Myślę, że skoro nie ma piratów na EMS to będzie on tam dość popularny.
Osobiście gram na Globalu i Europe, jednak bardzo się rozczarowałem stawiając Strikera obok Brawlera na Globalu.

Tyle odemnie, jeśli ktoś by miał jakieś pytania do mnie to zapraszam na PW ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2609635)
EMS sciagniete, konto zalozone, ale jest jeden problem. Co chwile wyskakuje mi jakis ERROR 22022 itd. Moze to przez to, ze sprawdzaja serwery. Sprubuje pozniej. ;/
I jak byl by ktos laskawy, moglby zocic groszem na poczatkowe eq. Pozniej dam juz sobie rade... ;p

@edit
Cholera! Ten problem pojawia sie znowu i znowu! Przeinstalowalem gre i nadal ten sam error.
Dobra, sciagam instalatora raz jeszcze...
Wie ktos jak temu zaradzic? ;<

Sprecyzuj dokładniej numer tego Errora bo pod Errorem 22022 nic nie znalazłem dotyczącego Maple Story.

http://cloudpark.pl/forum/viewforum.php?f=45
Masz tu cały dział na forum o problemach technicznych w Maple, może coś znajdziesz :)

Ja bym się nie przerzucał tylko na grę na EMS, na Globalu jest więcej nowości i Nexon bardziej dba o graczy.
Jest również mniej Polaków, jest to plusem lub jak kto woli minusem :)

Pacz_knight 30-07-2009 09:16

Swietnie, ja niestety ie bede grac z wami na eMS. Caly czas wyskakuje ten blad i niestety nie wiem co zrobic. Nowego Direx'a mam, gre przeinstalowalem 3 razy, tak samo jak sciaganie instalki. Niewiedziec czemu, ale jakies 3 miechy temu mialem na kompie eMS i wszystko bylo ok. o.O
No nic... Dzisiaj zrobie Flame Wizarda na gMS...

Clockwerk 30-07-2009 10:12

kiedyś grałem w mapple story ice magusem ale na prywatym super gierka wszystkim polecam :]

Serhean 30-07-2009 11:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2611359)
Swietnie, ja niestety ie bede grac z wami na eMS. Caly czas wyskakuje ten blad i niestety nie wiem co zrobic. Nowego Direx'a mam, gre przeinstalowalem 3 razy, tak samo jak sciaganie instalki. Niewiedziec czemu, ale jakies 3 miechy temu mialem na kompie eMS i wszystko bylo ok. o.O
No nic... Dzisiaj zrobie Flame Wizarda na gMS...

Jeśli Ci działało parę miesięcy temu to widocznie zasyfił Ci się komp, chyba nie widzę żadnego innego sensownego wytłumaczenia. Chyba, że instalka Maple ma takie wymagania, ze Twój komp jej nie udźwignie ;p.

Co do robienia Cyngusa na gMS wstrzymaj się jeszcze ze 2 dni, bo będziesz się tylko denerwował. Ten cały "Rookgard" dla Cyngusów przechodzi się w max 15 min, zaraz po wprowadzeniu tej rasy CALUTEŃKI server się na nie rzucił, i tak mamy szczęście bo jest tam ponad 20 channeli, gdy np. na EMS jest ich zaledwie 6 (aż boję się pomyśleć co tam będzie) w wyniku czego robiłem to aż godzinę. Nie wspominam już teraz o miejscach do expa dla 10-15lvl gdzie aż roi się od graczy.
Trochę z innej beczki. Wczoraj może półtorej godzinki po updacie, robiłem questy u jakiegoś agenta w Sleepywood, jestem na Zombiakach i Hornach.
Tutaj nagle wskakuje mi Cyngus z 25lvlem. On chyba wie co to znaczy pg ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:04.