Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Zdjecia RL koment. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37054)

Gogar 01-02-2009 15:39

Drunk jako Indiana Jones, rofl ;d

@Lasooch, good idea! : D

Dark Sven 01-02-2009 15:40

Drunk, ten koleś po prawej ma jakieś powiązania rodzinne ze Szwejkiem : P?

Ulrikk 01-02-2009 16:40

Cytuj:

a nie chodzi o to, żeby pokazywać obskurne domy, tylko siebie.
Pośmiejmy się razem, że ktoś nie żyje w cukierkowym świecie! Żałosne.

Albertus 01-02-2009 16:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2446703)
Nie, żeby wejść na jego poziom oświecenia, musiałbym najpierw "miziać się z She".

@Albertus
Rooofl. Szczerze, to Twoje zdjęcia, przez kolejność, w jakiej je umieściłeś, wywołują na mnie takie wrażenie:

X: O kurwa! Ktoś nam wbił na chatę
Albertus zdejmuje kominiarkę.
Y: A to Grzesio*! Cudowny chłopiec z sąsiedztwa.
A: Zgadza się! Ale zimno dzisiaj. Przyniosłem mleko, prze pani!
X: Toż to skarb, nie chłopiec!

*- względnie inne, ładnie zdrabniające się imię.

<edit>
No proszę, i drugie zdjęcie usunąłeś. Zepsułeś całą akcję, a na dodatek jedyne zdjęcie, które zostawiłeś, zakrywa Ci prawie całą twarz (resztę ciała zresztą też), a nie chodzi o to, żeby pokazywać obskurne domy, tylko siebie.

to zaraz wstawie takie gdzie twarz widac ;D ;p

Glamri 01-02-2009 17:36

@Drunk:
Twoje zdjęcie mi się nie wyświetla ; <

@Albertus:
Kominiarki i rzymskie pozdrowienia są fajne.

Lasooch 01-02-2009 18:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2446703)
Y: A to Grzesio*! Cudowny chłopiec z sąsiedztwa.

Grzesio, znany szerzej jako Lasooch, zaprzecza wszelkim pogłoskom, jakoby był cudownym chłopcem z rzeczonego sąsiedztwa. Nie nosi też kominiarki.

@zighajlujoncy hopcy: k*rwa, ONR się na forum zjechał?

Albertus 01-02-2009 18:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2447031)
Grzesio, znany szerzej jako Lasooch, zaprzecza wszelkim pogłoskom, jakoby był cudownym chłopcem z rzeczonego sąsiedztwa. Nie nosi też kominiarki.

@zighajlujoncy hopcy: k*rwa, ONR się na forum zjechał?

tak , i ? ONR jest wszedzie

Lasooch 01-02-2009 18:45

Cytuj:

Sąd w Strzelcach Opolskich skazał trzech członków ONR-u za hajlowanie na karę 6 miesięcy w zawieszeniu na trzy lata, tysiąc złotych grzywny, dozór kuratorski oraz zakaz publicznego wykonywania gestu
Mam nadzieję, że ciebie też to czeka.

@down: zasługujesz na to, faszystowska gnido.

Albertus 01-02-2009 18:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2447044)
Mam nadzieję, że ciebie też to czeka.

hah , śmieszny jesteś. myślisz ze przestraszę sie ze kogoś tam za coś złapali?

hah i danke ci za to ze mi tego życzysz. tobie mogę życzyć rzeczy równie "przyjemnych" jak sad czy wiezienie.

Exodus 01-02-2009 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2447050)
hah , śmieszny jesteś. myślisz ze przestraszę sie ze kogoś tam za coś złapali?

hah i danke ci za to ze mi tego życzysz. tobie mogę życzyć rzeczy równie "przyjemnych" jak sad czy wiezienie.

Ty jestes glupi, jestes wannabe naziolem i jestes z tego dumny. Myslalem, ze jestes pospolitym dresem, a tu sie okazuje ze kompletnym idiotą. Nie rozuziem jak Polak, moze miec takie poglady, to jest niepatriotyczne. Wzorowac sie na kims kto tepil Polakow.

btw. taki kozak, a pozwolil sobie w tibii grac na non pvp?? fail

Rocket Slayer 01-02-2009 20:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2447161)
Ty jestes glupi, jestes wannabe naziolem i jestes z tego dumny. Myslalem, ze jestes pospolitym dresem, a tu sie okazuje ze kompletnym idiotą. Nie rozuziem jak Polak, moze miec takie poglady, to jest niepatriotyczne. Wzorowac sie na kims kto tepil Polakow.

Jak byłem w gimie to taki gest był uznawany za śmieszny i dość popularny

Glamri 01-02-2009 20:30

@Łasy:
Spoko, potem się wytłumaczy, że 5 piw zamawiał i rozejdzie się po kościach ; ) Ale fajnie, że sądy cokolwiek w tej sprawie robią i nie pozwalają bezkarnie naziolom po ulicach biegać. Przynajmniej nie wszystkim, niestety ;\

Yoh Asakura 01-02-2009 20:33

Tylko przez to, że witali się tak naziści, nie można w ten sposób unieść ręki do góry ?

Shanhaevel 01-02-2009 20:35

@up
A oni z kolei wzięli to od Rzymian. What da problem?

Exodus 01-02-2009 20:35

On odpowiedzial w taki sposob, jakby byl za ta ideologia. Jesli zle to zrozumialem, to moj blad.

Lasooch 01-02-2009 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2447261)
Tylko przez to, że witali się tak naziści, nie można w ten sposób unieść ręki do góry ?

Kojarzy się jednoznacznie. Naziści tego gestu nie wymyślili, ale gdy widzisz kogoś z ręką uniesioną w ten sposób, wiesz z kim masz do czynienia (chyba, że sobie robi jaja).

Albertus 01-02-2009 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2447161)

btw. taki kozak, a pozwolil sobie w tibii grac na non pvp?? fail

zapraszam do szkoły na lekcje historii i dowiesz sie ze nie nazisci pierwsi używali takiego pozdrowienia.

było to pozdrowienie rzymskie używane w starożytnym Rzymie , a później w innych państwach i miejscach. w XX wieku stało sie ono pozdrowieniem NACJONALIZMU !!!
to ze ktoś jest nacjonalista nie znaczy ze nazista. to tak np.

jestem polakiem ale nie jestem z pomorskiego. tak samo jest tu jestem nacjonalista ale nie jestem nazista. oczywiście jest dużo podobnych poglądów ale bo wiele systemów jest pochodnych od nacjonalizmu. np. narodowy socjalizm (nazizm) czy narodowy radykalizm.

a tak poza tym jak byś sie pouczył to byś wiedział ze Hitler nie wymyślił tego wszystkiego bo to rozwijało sie w wielu krajach równocześnie o ile w niektórych nie wcześniej przed hitlerem.

a co do tibi to lubię no-pvp i to nie powinno być czymś dziwnym każdy ma jakiś styl gry jedni lubią pvp drudzy nie. a kozakiem nie jestem bo nie skacze do każdego na ulicy bez powodu.

Yoh Asakura 01-02-2009 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2447272)
Kojarzy się jednoznacznie. Naziści tego gestu nie wymyślili, ale gdy widzisz kogoś z ręką uniesioną w ten sposób, wiesz z kim masz do czynienia (chyba, że sobie robi jaja).

A mi machanie ręką może się kojarzyć z sekretnym pozdrowieniem pedofilów. Ale co z tego ? Co mnie obchodzi to, jak to się kojarzy ? Mam ochotę tak się witać, to co komu do tego ?

Dark Sven 01-02-2009 21:09

Albertus, jakbym takiego zobaczył sam na sam to bym mu co najwyżej ryknął śmiechem w twarz i poszedł dalej...

trv nazi gangsta sie qwa znalzł...

Lasooch 01-02-2009 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2447289)
A mi machanie ręką może się kojarzyć z sekretnym pozdrowieniem pedofilów. Ale co z tego ? Co mnie obchodzi to, jak to się kojarzy ? Mam ochotę tak się witać, to co komu do tego ?

Daj spokój z przesadną poprawnością polityczną i akceptowaniem pewnych zachowań tylko dlatego, że istnieje nikłe, minimalne prawdopodobieństwo, że nie oznaczają tego, co oczywiste.

spider-bialystok 01-02-2009 21:14

Zamykanie ludzi w wiezieniu za wykonywanie jakiegos gestu to jest dopiero faszyzm.

Yoh Asakura 01-02-2009 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2447322)
Daj spokój z przesadną poprawnością polityczną i akceptowaniem pewnych zachowań tylko dlatego, że istnieje nikłe, minimalne prawdopodobieństwo, że nie oznaczają tego, co oczywiste.

Ale powiedz mi, za co ty chcesz ich karać ? Za to, że tak naprawdę nie masz pojęcia, co chcą przekazać poprzez ten gest i kierujesz się uprzedzeniami/skojarzeniami ? Przecież to głupota.

Glamri 01-02-2009 21:53

Jednak polskie prawo jasno tego zakazuje, skoro tu mieszkasz to się do tego prawa stosuj - proste ; ] Wyroki za łamanie prawa imho nie są żadnym przejawem faszyzmu tudzież godne miana innych pejoratywnych określeń.

Yoh Asakura 01-02-2009 21:55

A jak przejdzie prawo, że każdy samochód stojący na parkingu należy do sejmu to co, dostosujesz się bez żadnych protestów, bo takie jest prawo ? Posłużę się tutaj terminem spajdera - masz mentalność niewolnika, ewentualnie nie wiesz, co powiedzieć, a koniecznie chcesz się udzielić przy szerszej publiczności, bo IRC pusty, więc rzucasz takimi głupimi hasełkami.

Odnieś się do tej sytuacji hipotetycznej - że masz samochód. I stoi na parkingu.

Ulrikk 01-02-2009 21:55

Albertus, jeżeli jesteś jakimś przedstawicielem huliganki w swoim miescie, to niezle cioty musza tam biegac..

Lasooch 01-02-2009 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2447387)
Ale powiedz mi, za co ty chcesz ich karać ? Za to, że tak naprawdę nie masz pojęcia, co chcą przekazać poprzez ten gest i kierujesz się uprzedzeniami/skojarzeniami ? Przecież to głupota.

Jeśli ubiorą togę i wtedy będą hajlować, uwierzę, że to rzymskie pozdrowienie. Ale jak widzisz łysego faceta w glanach, bojówkach i szelkach z ręką w wiadomym geście - MASZ pojęcie, co chce przekazać. I mam wrażenie, że sam doszukujesz się powodów, by go usprawiedliwić, bo musisz wiedzieć, jakie Albertus ma poglądy.

Yoh Asakura 01-02-2009 21:59

Nie oceniaj książki po okładce. I szata nie zdobi człowieka.

Lasooch 01-02-2009 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2447404)
Nie oceniaj książki po okładce. I szata nie zdobi człowieka.

I wyjątek potwierdza regułę? Przysłowia sux.

Yoh Asakura 01-02-2009 22:02

Cytuj:

I wyjątek potwierdza regułę? Przysłowia sux.
Al~ to nazi i ja mam rację ? B)

Dr.Unknown 01-02-2009 22:21

O, to nowe zdjęcie już lepsze! HEIL.

spider-bialystok 01-02-2009 22:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glamri (Post 2447390)
Jednak polskie prawo jasno tego zakazuje, skoro tu mieszkasz to się do tego prawa stosuj - proste ; ] Wyroki za łamanie prawa imho nie są żadnym przejawem faszyzmu tudzież godne miana innych pejoratywnych określeń.

W III Rzeszy wysylanie Zydow do obozow bylo zgodne z prawem.
I co z tego?

Cytuj:

Jeśli ubiorą togę i wtedy będą hajlować, uwierzę, że to rzymskie pozdrowienie. Ale jak widzisz łysego faceta w glanach, bojówkach i szelkach z ręką w wiadomym geście - MASZ pojęcie, co chce przekazać. I mam wrażenie, że sam doszukujesz się powodów, by go usprawiedliwić, bo musisz wiedzieć, jakie Albertus ma poglądy.
Samym hajlowaniem krzywdy nikomu nie robi. Wiec za co karac?

Glamri 01-02-2009 22:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2447394)
A jak przejdzie prawo, że każdy samochód stojący na parkingu należy do sejmu to co, dostosujesz się bez żadnych protestów, bo takie jest prawo ? Posłużę się tutaj terminem spajdera - masz mentalność niewolnika, ewentualnie nie wiesz, co powiedzieć, a koniecznie chcesz się udzielić przy szerszej publiczności, bo IRC pusty, więc rzucasz takimi głupimi hasełkami.

Odnieś się do tej sytuacji hipotetycznej - że masz samochód. I stoi na parkingu.

Nie odniosę się do tej sytuacji bo jest nierealna, nierzeczywista, a takie prawo nie powstanie ; ) Nie, nie mam mentalności niewolnika - wyznaję zasadę, że jeżeli gdzieś przebywam to do danego regulaminu, kodeksu, prawa czy to cywilnego czy obyczajowego należy się stosować bo bez systemu to ni cholery - nie da rady. ; ] I nie rzucaj mi "takimi głupimi hasełkami", że chcę się koniecznie gdziekolwiek udzielać z takiego powodu, że na IRCu nie ma z kim pogadać - gdybyś nie widział napisu wchodząc tutaj - jest to forum, miejsce przeznaczone zabierania głosu. I z tego prawa, akurat zamierzam korzystać ; ] Bo prawo jest nie tylko po to by go przestrzegać.

Cytuj:

I co z tego?
Poka zapis w konstytucji. To, że Hitler zgodnie z prawem do władzy doszedł, to nie znaczy, że to co robił zgodne z prawem było. ; ) Po za tym nie mówimy o III Rzeczy tylko o tu i teraz

@Down:
To co psize spider jest widze dla Ciebie święte - jak ciele w malowane wrota. JAk Ci powie, że jak skoczysz z mostu to sie nic nie stanie też mu uwierzysz? ; )

Yoh Asakura 01-02-2009 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glamri (Post 2447454)
Nie odniosę się do tej sytuacji bo jest nierealna, nierzeczywista, a takie prawo nie powstanie ; )

To się odnieś do tego, co napisał Spider.

Cytuj:

Nie, nie mam mentalności niewolnika - wyznaję zasadę, że jeżeli gdzieś przebywam to do danego regulaminu, kodeksu, prawa czy to cywilnego czy obyczajowego należy się stosować bo bez systemu to ni cholery - nie da rady. ; ]
Cytuj:

No ?

Poza tym, glamri, prawo tworzą ludzie, a ci miewają często głupie pomysły. I dostosowywanie się do wszystkiego tylko i wyłącznie dlatego, że to prawo, jest po prostu głupie.

spider-bialystok 01-02-2009 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glamri (Post 2447454)
Poka zapis w konstytucji. To, że Hitler zgodnie z prawem do władzy doszedł, to nie znaczy, że to co robił zgodne z prawem było. ; ) Po za tym nie mówimy o III Rzeczy tylko o tu i teraz

Mowimy o prawie. Przepisy prawne nie sa zapisane w konstytucji.
Zamykanie ludzi za to, ze hajluja jest takim samym faszyzmem jak zamykanie ludzi za to, ze sa zydami.
Dopoki czyjs nazizm konczy sie na hajlowaniu i czytaniu Mein Kampf to nikomi nie szkodzi.

Necromantor 01-02-2009 22:33

wasika nie ma.

Lasooch 01-02-2009 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2447471)
Mowimy o prawie. Przepisy prawne nie sa zapisane w konstytucji.
Zamykanie ludzi za to, ze hajluja jest takim samym faszyzmem jak zamykanie ludzi za to, ze sa zydami.
Dopoki czyjs nazizm konczy sie na hajlowaniu i czytaniu Mein Kampf to nikomi nie szkodzi.

Ale szerzy nazistowską propagandę, przez którą otoczenie danego hajlującego chłoptasia upodabnia się do niego - zwłaszcza, gdy jest on kimś fajnym w danym towarzystwie (starszy, silniejszy, bogatszy, cokolwiek). I to otoczenie może już nie ograniczać się do hajlowania i czytania Mein Kampf. Co widać po wszystkich naziskinach, którzy lubią ludziom wp*erdolić za pochodzenie, poglądy czy przynależność subkulturową. Znikąd się oni nie biorą.

Dr.Unknown 01-02-2009 22:36

Cytuj:

@Down:
To co psize spider jest widze dla Ciebie święte - jak ciele w malowane wrota. JAk Ci powie, że jak skoczysz z mostu to sie nic nie stanie też mu uwierzysz? ; )
Teoretycznie - tak. Istnieje ciekawy pogląd, którego nazwy niestety nie pamiętam. Jego zwolennicy uważają, że za pewnie nie można uznać nic, nawet uniwersalne prawa natury (parowanie i zamarzanie wody), gdyż nie przeprowadzono wystarczającej ilości prób - według nich bowiem, za którymś razem stałoby się inaczej.

Lasooch 01-02-2009 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2447482)
Teoretycznie - tak. Istnieje ciekawy pogląd, którego nazwy niestety nie pamiętam. Jego zwolennicy uważają, że za pewnie nie można uznać nic, nawet uniwersalne prawa natury (parowanie i zamarzanie wody), gdyż nie przeprowadzono wystarczającej ilości prób - według nich bowiem, za którymś razem stałoby się inaczej.

Mówisz o fizykach. Według mechaniki kwantowej jest szansa, na spadnięcie przez podłogę do sąsiada bez zrobienia w niej dziury - ale żeby wyszło, musiałbyś przez wieczność próbować (a i tak mogłoby nie wyjść).

spider-bialystok 01-02-2009 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2447481)
Ale szerzy nazistowską propagandę, przez którą otoczenie danego hajlującego chłoptasia upodabnia się do niego - zwłaszcza, gdy jest on kimś fajnym w danym towarzystwie (starszy, silniejszy, bogatszy, cokolwiek). I to otoczenie może już nie ograniczać się do hajlowania i czytania Mein Kampf.

Demagogia.
Karac mozna za wyrzadzone krzywdy, a nie za to, ze ktos moze cos zrobic w przyszlosci.
Zwalczanie faszyzmu faszyzmem jest idiotyczne.

Yoh Asakura 01-02-2009 22:43

Cytuj:

@Down:
Tonący brzytwy się chwyta. Po prostu w tej sytuacji ma rację, więc się podparłem tym, co napisał. Nie mogę ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:48.