Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Zdjecia RL koment. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37054)

Lasooch 01-02-2009 22:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2447493)
Demagogia.
Karac mozna za wyrzadzone krzywdy, a nie za to, ze ktos moze cos zrobic w przyszlosci.
Zwalczanie faszyzmu faszyzmem jest idiotyczne.

Rzecz w tym, że te krzywdy SĄ wyrządzane, a sprawcy nie są karani. Dlatego powinno się ich zwalczać w zarodku.

spider-bialystok 01-02-2009 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2447507)
Rzecz w tym, że te krzywdy SĄ wyrządzane, a sprawcy nie są karani. Dlatego powinno się ich zwalczać w zarodku.

Zacznimy zwalczac homoseksualistow w zarodku. Przeciez wsrod nich zdarzaja sie pedofile.
I wytlumacz mi jak mozna kogos skrzywdzic gestem podniesionej reki.

Rocket Slayer 01-02-2009 23:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2447518)
I wytlumacz mi jak mozna kogos skrzywdzic gestem podniesionej reki.

Fizycznie - nie
Psychicznie - tak, możesz urazić ludzi, których problem (wiemy jaki) nie był im w życiu obojętny, bo żyli te kilkadziesiąt lat temu i odnieśli pewne straty (wartości, ewentualnie materialne), które zmieniły ich dalsze życie na gorsze.
Nie jestem na 100% pewien czy to dobre porównanie ale gdyby na waszych oczach morderca zabił waszych rodziców i śmiał by się wam prosto w twarz? Nie chodzi tu o śmierć dosłownie a raczej ten "śmiech".

Ulrikk 01-02-2009 23:11

@Up
Idąc takim tokiem rozumowania- Grupa ludzi postanawia, że będzie mordowało ludzi. Chcą się jakoś wyróżniać. Jeden z nich zakłada niebieski podkoszulek, reszta robi to samo. Wyrządzają wiele krzywd i cierpienia na całym świecie, bo okazało się, że takich świrów jest więcej. Każdy ma na sobie wyżej wspomniany niebieski podkoszulek. Wniosek? Zakazać chodzenia w niebieskich podkoszulkach.

Albertus 01-02-2009 23:34

czemu nikt nie odpowiedział na to co powiedziałem? nie wiecie co powiedzieć to dalej mówicie swoje!?

Dr.Unknown 01-02-2009 23:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2447581)
czemu nikt nie odpowiedział na to co powiedziałem? nie wiecie co powiedzieć to dalej mówicie swoje!?

Oj biedny, biedny, szukasz tu uwagi?
Widocznie dyskusja ciasno zamknęła się wokół ludzi, których IQ pozwala im na wysuwanie sensownych argumentów, więc się nie załapałeś.

<edit>
Chodzi o TEN post? Przecież tu jest zero treści.

Albertus 02-02-2009 00:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2447598)
Oj biedny, biedny, szukasz tu uwagi?
Widocznie dyskusja ciasno zamknęła się wokół ludzi, których IQ pozwala im na wysuwanie sensownych argumentów, więc się nie załapałeś.

ja to widzę inaczej

1.najeżdżacie na mnie
2.mowie kilka dobrych argumentów na to ze wasze oskarżenia są blednie sformułowane
3.milczenie owiec i zmiana tematu

Zalgadis 02-02-2009 07:25

Ja bym to zdjęcie "z ręką" usunął.
Chyba nie muszę mówić dlaczego.

Voon 02-02-2009 07:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2447039)
tak , i ? ONR jest wszedzie

W piwnicach, czasami w bramach, w piwnicach, w Internecie, w piwnicach.

Na tych zdjęciach wyglądasz jak gejuch, brakuje ci tylko szelek.

Albertus 02-02-2009 08:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 2447727)
Ja bym to zdjęcie "z ręką" usunął.
Chyba nie muszę mówić dlaczego.

bo lamie regulamin forum? ok usunę.

Gimlos 02-02-2009 11:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2447387)
Ale powiedz mi, za co ty chcesz ich karać ? Za to, że tak naprawdę nie masz pojęcia, co chcą przekazać poprzez ten gest i kierujesz się uprzedzeniami/skojarzeniami ? Przecież to głupota.

Jaki ty mądry i oświecony : dd

Osoba żyjąca w dzisiejszym czasach doskonale wie, jak konotowane są te gesty przez większość społeczeństwa. Ktoś, kto ich używa, niezależnie od tego co chce przekazać, ma świadomość jak będą odebrane. Używając wobec prezydenta słowa na "k", mogę utrzymywać, że oznacza to dla mnie "wspaniały". Problem w tym, że nie jest to żaden argument, bo reszta społeczeństwa odbiera to inaczej.

Podsumowując : na twoim miejscu wróciłbym do tematu o wydarzeniach sportowych.

Wielkimanitu 02-02-2009 15:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z 1997 r. Nr 78, poz. 483):
Art. 13.
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.

Co prawda Albertus załapuje się pod ten artykuł (wzywanie do mordowania homoseksualistów), ale czy rzymski salut jest "odwołaniem do totalitarnej praktyki nazistowskiej"? Czy faszyści przywłaszczając sobie go "nawiązywali do totalitarnych praktyk Cesarstwa Rzymskiego"? Wreszcie, jeśli państwo Polskie mieni się państwem prawa, to dlaczego dozwolone jest wywieszanie na plecakach, koszulkach wizerunków Lenina, Guevary, Castro, sierpa i młota itd.

MoonDurus 02-02-2009 15:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2448039)
Co prawda Albertus załapuje się pod ten artykuł (wzywanie do mordowania homoseksualistów), ale czy rzymski salut jest "odwołaniem do totalitarnej praktyki nazistowskiej"? Czy faszyści przywłaszczając sobie go "nawiązywali do totalitarnych praktyk Cesarstwa Rzymskiego"? Wreszcie, jeśli państwo Polskie mieni się państwem prawa, to dlaczego dozwolone jest wywieszanie na plecakach, koszulkach wizerunków Lenina, Guevary, Castro, sierpa i młota itd.

dlatego ze komuniści są tolerowani przez młode społeczeństwo a narodowcy nie.

Glamri 02-02-2009 16:14

A ja mogę się podpisać tu tylko pod tym co napisał Gimlos. ; ] Bo pomijając nawet fakt obowiązującego prawa to tak już po prostu jest. ; ]

AzuranskiRookstayerXL 02-02-2009 16:21

No to żeście zaspamowali...

Shanhaevel 02-02-2009 16:57

Może stworzycie własny temat na takie rozważania?

offtop
Ukryty tekst:

Hm, skoro propagowanie nazizmu jest karalne, to czemu propagowanie komunizmu, który jest równie zbrodniczą ideologią (i który kojarzy się równie źle co nazizm), już nie jest? IMO bez sensu.

Exodus 02-02-2009 17:23

Nazizm byl o wiele gorszy niz komunizm. Komunizm mial o wiele lepsza propagande, dlatego jest o wiele lzej traktowany. W komunizmie z samej idei nie ma nic zlego, zreszta wielu ludzi dobrze wspomina komunizm. Myslisz, ze jakis zyd dobrze wspomina nazizm?

Lasooch 02-02-2009 17:24

@Shan: komunizm, afaik, w swoich założeniach zbrodniczy nie jest. A nazizm owszem.

Shanhaevel 02-02-2009 18:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2448227)
Myslisz, ze jakis zyd dobrze wspomina nazizm?

Bez sensu, myślisz, że jakiś więzień łagrów dobrze wspomina komunizm?

PS
OFFTOP tu jest.

Exodus 02-02-2009 18:09

Tak czy siak, stawianie komunizmu na rowni z nazizmem jest glupie. To bylo glowne przeslanie mojego poprzedniego posta.

Wielkimanitu 02-02-2009 20:25

Cytuj:

Nazizm byl o wiele gorszy niz komunizm.

Chciałbym się dowiedzieć pod jakim względem. Liczby ofiar? Stosunkiem do homoseksualistów?

Cytuj:

W komunizmie z samej idei nie ma nic zlego

:o:o:o
A walka klas? A całkowite odebranie własności prywatnej? A tzw. sprawiedliwość społeczna?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2448229)
komunizm, afaik, w swoich założeniach zbrodniczy nie jest. A nazizm owszem.

W takim razie proszę jakoś wykazać ową zbrodniczość nazizmu oraz "niezbrodniczość" komunizmu.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2448271)
Tak czy siak, stawianie komunizmu na rowni z nazizmem jest glupie.

Fakt. Komunizm był gorszy.

PS Jakiś moderator może przeniesie te wszystkie offtopicowe posty do tematu "Tolerancja"?

spider-bialystok 02-02-2009 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2448487)
Chciałbym się dowiedzieć pod jakim względem. Liczby ofiar? Stosunkiem do homoseksualistów?

Homoseksualisci byli tepieni rowniez w komunizmie, idol lewackiej mlodziezy Che Guevara mordowal homoseksualistow, a nawet chlopcow o 'zniewiescialym wygladzie'.

MoonDurus 02-02-2009 21:44

Cytuj:

Nazizm byl o wiele gorszy niz komunizm. Komunizm mial o wiele lepsza propagande, dlatego jest o wiele lzej traktowany. W komunizmie z samej idei nie ma nic zlego, zreszta wielu ludzi dobrze wspomina komunizm. Myslisz, ze jakis zyd dobrze wspomina nazizm?

mówisz ze żyd źle wspomina nazizm bo był źle traktowany jak coś porównujesz to porównuj dobrze

Myślisz ze jakiś niemiec źle wspomina nazizm? czas gdy on był panem we własnym kraju?

Exodus 03-02-2009 01:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2448643)
mówisz ze żyd źle wspomina nazizm bo był źle traktowany jak coś porównujesz to porównuj dobrze

Myślisz ze jakiś niemiec źle wspomina nazizm? czas gdy on był panem we własnym kraju?

smiem twierdzic ze spora czesc, ja nie wiekszosc dziadkow, ktorzy sluzyli za hiltera, takze zle wspomina nazizm

MoonDurus 03-02-2009 01:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2448905)
smiem twierdzic ze spora czesc, ja nie wiekszosc dziadkow, ktorzy sluzyli za hiltera, takze zle wspomina nazizm

ale jest jeden fakt ze komunizm nie był lepszy od nazizmu.

Voon 03-02-2009 07:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2448905)

Wychodzi na to, że obecnie ludność niemiecka jest bardziej nazistowska niż ludność w 3 rzeszy. Może dlatego, że nie wiedzą jak było wtedy?

Exodus 03-02-2009 10:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2448980)
Wychodzi na to, że obecnie ludność niemiecka jest bardziej nazistowska niż ludność w 3 rzeszy. Może dlatego, że nie wiedzą jak było wtedy?

nie wiem jak to wywnioskowales. To ze zle wspominaja czas wojny, gdy mieli 2 wyjscia walczyc i zabijac, badz samemu zostac zabitym, powoduje ze sa nazistowscy? serio nie wiem co masz na mysli

Rafayen 03-02-2009 20:45

blablablaaa

aa berchorovka vodka is okey ; )

Snopeczek 03-02-2009 22:44

@Gonzo
ahh :D tanie vodki są dobre, bo są dobre i tanie :) Już obiecuję Ci fotkę z dedykacją po czwartkowej imprezie ;P.

Gogar 03-02-2009 23:33

Tanie wodki <wymioty na klawiature>
Jak piję starogardzką albo złotego kłosa to mam odruchy wymiotne od razu.

Exodus 03-02-2009 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gogar (Post 2450170)

kwestia przyzwyczajenia/doswiadczenia

semilunaris 03-02-2009 23:58

Cytuj:

- Skąd jesteś?
- Starogard Gdański
- Starogard Gdański = Starogardzka?
- Tak
- GTFO

W żartobliwym skrócie :P Nie pijcie tego shitu, kuje w wątrobę. Już gorzka żołądkowa lepsza _/. Oczywiście nie w zbyt dużych ilościach.

Gierubesoen 04-02-2009 00:02

Eeee tam, nie ma nic lepszego niż 0.7 Starogardzkiej która leżała 2 godziny na słońcu, w 30 stopniowym upale ;)

Gogar 04-02-2009 00:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez semilunaris (Post 2450248)
- Skąd jesteś?
- Starogard Gdański
- Starogard Gdański = Starogardzka?
- Tak
- GTFO

W żartobliwym skrócie :P Nie pijcie tego shitu, kuje w wątrobę. Już gorzka żołądkowa lepsza _/. Oczywiście nie w zbyt dużych ilościach.

Nie. Jelenia Góra.
A ruda to napój bogów <3

Dr.Unknown 04-02-2009 00:27

Cytuj:

A mi się chce rzygać na widok jakiejkolwiek wódki. Who cares?

Snopeczek 04-02-2009 02:12

no cóż. jakoś w sumie niedawno wszedłem do sklepu koło mnie i zagadałem do ekspedientki że jestem zwyczajnie głodny i co spytałem mogę sobie kupić; na co wtrącił się stojący obok facet i wypowiedział słowa, które zapamiętam do końca życia. "Najlepsze na głód jest pół litra gorzkiej żołądkowej!"

Generalnie co do starogardzkiej.. piję czasem, ale od pewnego wydarzenia mam mały wstręt akurat do niej.. Muszę po prostu gulnąć ze 2 kieliszki, żeby zaczęła mi wchodzić. A i tak za najlepszą vodke uważam absolwenta :)

@down
Nie wierzę na słowo, muszę wypróbować ;p

Gonzo 04-02-2009 02:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snopeczek (Post 2450394)
no cóż. jakoś w sumie niedawno wszedłem do sklepu koło mnie i zagadałem do ekspedientki że jestem zwyczajnie głodny i co spytałem mogę sobie kupić; na co wtrącił się stojący obok facet i wypowiedział słowa, które zapamiętam do końca życia. "Najlepsze na głód jest pół litra gorzkiej żołądkowej!"

Generalnie co do starogardzkiej.. piję czasem, ale od pewnego wydarzenia mam mały wstręt akurat do niej.. Muszę po prostu gulnąć ze 2 kieliszki, żeby zaczęła mi wchodzić. A i tak za najlepszą vodke uważam absolwenta :)

Najlepsza tania wódka - Arktika. :)

Lasooch 04-02-2009 10:46

Temat alkoholu uparcie wraca, jak widać, co parę stron.

Gonzo 04-02-2009 15:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snopeczek (Post 2450394)
@down
Nie wierzę na słowo, muszę wypróbować ;p

Stary, no to na co czekasz? Jak Arktiki nie będzie, to weź Frostikę, to jest w sumie to samo. Najlepiej wchodzi z Tymbarkami jabłko-mięta i pomarańcza-brzoskwinia. Próbuj najpierw z pomarańczowo-brzoskwiniowym, aby się nie zrazić przez przypadek. ;D

Glamri 04-02-2009 15:53

Gorzka żołądkowa jest bardzo dobra, co Wy chcecie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:02.