Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

kołbaś 19-12-2010 06:23

i pomysl jeszczze ze bd pewnie z jeszcze jeden dodatek. Jak nie 2.

eerion 19-12-2010 08:28

Cytuj:

Ale taki przyrost? To znaczy że w endgame dobry dps będzie robił około 200k dpsu. Jeżeli przyrost będzie taki jak w wotlk gdzie różnica między normalem a endgamem była jakoś 10 krotna to liczby pod koniec cata będą INSANE.
Nah. Po pierwsze, przyrost nie będzie tak duży. Nie trzeba już robić lepszego gearu dla 25tek, więc można na spokojnie zmniejszyć tempo. Do tego różnicy 10 krotnej nie było nawet między end game TBC (2-3k dps) a end game LK (~12k dpsu, nie licząc 30% buffa w ICC i patchu 4.0 Wyjątkiem jest shadowmourne, ale to jest wyjątek - bo legendarka). Więc przesadzasz i to grubo. Do tego nie wiesz jaki aktualny przyrost będzie - ponieważ nie masz żadnych podstaw by to stwierdzić - podstawka i dodatki nie szły według jednego szablonu, ponieważ blizz się uczył i zmieniał sporo rzeczy. Więc ocenianie Cata według standardów WotLK jest bardzo słabe.

ponczus 20-12-2010 18:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2792658)
Nah. Po pierwsze, przyrost nie będzie tak duży. Nie trzeba już robić lepszego gearu dla 25tek, więc można na spokojnie zmniejszyć tempo. Do tego różnicy 10 krotnej nie było nawet między end game TBC (2-3k dps) a end game LK (~12k dpsu, nie licząc 30% buffa w ICC i patchu 4.0 Wyjątkiem jest shadowmourne, ale to jest wyjątek - bo legendarka). Więc przesadzasz i to grubo. Do tego nie wiesz jaki aktualny przyrost będzie - ponieważ nie masz żadnych podstaw by to stwierdzić - podstawka i dodatki nie szły według jednego szablonu, ponieważ blizz się uczył i zmieniał sporo rzeczy. Więc ocenianie Cata według standardów WotLK jest bardzo słabe.

Ziąąąą 1,5k dpsu w normal cata swoim rogalem, skoczyło mi do ponad 20 na krótko przed wejściem 4.x (oczywiście oszukiwane czyli na 3 targetach wbijane, ale to 1,5k na początku też na tych targetach). Tak samo w ICC gdzie na takim Saurfangu miałem raptem 16-17k. Może i masz rację, aczkolwiek jak spoglądam na ceny na AH i na ilość złota jaką wyciągam. Później na hpki na swoim DK. To trochę wątpię.

eerion 20-12-2010 20:49

Cytuj:

Ziąąąą 1,5k dpsu w normal cata swoim rogalem, skoczyło mi do ponad 20 na krótko przed wejściem 4.x (oczywiście oszukiwane czyli na 3 targetach wbijane, ale to 1,5k na początku też na tych targetach). Tak samo w ICC gdzie na takim Saurfangu miałem raptem 16-17k.
No to sobie przemnóż twoje 16-17k przez ~0.7 (- ICC buff), wtedy będziesz mieć dps właściwy.
Cytuj:

Może i masz rację, aczkolwiek jak spoglądam na ceny na AH i na ilość złota jaką wyciągam. P
W podstawce 1000 golda to już była fortunka. W TBC 5k golda. w WotLKu 20-25k. W cata 100k. Mnożnik zostaje mniej więcej podobny.
Cytuj:

Później na hpki na swoim DK. To trochę wątpię.
Najbardziej skoczył base health. On nie jest modyfikowany, więc nie ma co panikować. Gear będzie robił pewną różnicę, jednak nie będzie ona tak zawrotna jak podczas levelowania. Jak mówiłem - kwestia przyzwyczajenia, nic więcej. Po prostu teraz można na spokojnie stonować bursta (nerf feral droodz!)

ponczus 21-12-2010 23:09

Hmm base health mówisz. No ok aktualnie selfbuffed mam 137k, mógłbym więcej, ale przegemowałęm się na agiliti/dodge/mastery. Po prostu więcej wyciągam z tych statów niż z pure staminy.

_WrD_ 23-12-2010 00:40

Ej, do latania w Azeroth muszę mieć zwykły riding do flying mountów? I to wymaga Cata?

Rybzor 23-12-2010 01:10

Nie tyle do azeroth co EK+Kalimdor. Ta zwykły rajding do flajing kupiony na terenie jednego z tych dwóch. Wymaga Cata.

_WrD_ 23-12-2010 03:29

Eh, no to trzeba szykować kaskę. Dzięki Rybzor :d

VarianWrynn 23-12-2010 09:00

Wlasnie nie rozumiem dlaczego ludzie mowia osobno o azeroth i northrend.

Echh skonczylem grac w pazdzierniku a juz mi sie chce wracac. Jak tam cataclysm?

kołbaś 23-12-2010 09:07

bo jest azeroth jest traktowane jako stare kontynent czyli eastern kingdom i kalimdor, a northrend jest stosunkowo niedawno odkryte. Pozatym tak sie nazywal jeden kontynent zanim rozdzielono go na 2.

eerion 23-12-2010 13:32

Cytuj:

Wlasnie nie rozumiem dlaczego ludzie mowia osobno o azeroth i northrend.
Ponieważ są <losowe ofensywne określenie>. Nie ma wymówek dla głupoty/niewiedzy.

Cytuj:

bo jest azeroth jest traktowane jako stare kontynent czyli eastern kingdom i kalimdor, a northrend jest stosunkowo niedawno odkryte. Pozatym tak sie nazywal jeden kontynent zanim rozdzielono go na 2.
/facepalm
Azeroth jest nazwą:
Królestwa, terytorium (jednej z części eastern kingdoms) i świata. Pierwsze dwa wywodzą się głównie z pierwszych dwóch warcraftów, jednak w lorze dalej tego można poprawnie używać. Oryginalny kontynent sprzed War of the Ancients to Kalimdor, który dziś określa tylko jeden z trzech kontynentów, a nie tak jak Kołbaś napisałeś na 2. Northrend też był oryginalnie częścią Kalimdoru.

_WrD_ 23-12-2010 14:12

W odniesieniu do flyingu, mówiąc "Azeroth" to chyba oczywiste, że chodzi o stare kontynenty, bo do Northrend jest inny skill flyingu. To przecież wiadome, że Northrend należy do świata Azeroth, ale zastosowałem skrót myślowy, bo po co pisać "latanie w starych kontynentach Easter Kingdoms i Kalimdorze", jak można napisać "latanie w Azeroth"? Już nie puryzujcie >.>

cheeroke 23-12-2010 18:01

85 wbity....12 dni mi to zajelo bez RAFa i itemow do lvlowania.

_WrD_ 23-12-2010 18:25

To ja w 2 tygodnie mam 60, pozdro.

eerion 24-12-2010 02:50

Cytuj:

85 wbity....12 dni mi to zajelo bez RAFa i itemow do lvlowania.
Godnie :D
Ja wbiłem 85 siódmego grudnia xD

_WrD_ 27-12-2010 15:56

Jak uniezależnić quest trackera od położenia minimapy? Strasznie to wkurzające, przesunąłem minimapę na dół ekranu to on za nią jak głupi, teraz mi sterczy na górze i nie da się go przesunąć. Ściągnąłem addona, ale spamował mi na czacie jakieś głupoty, więc wywaliłem. Podobno da się normalnie przesuwac quest trackera, bez addonów. Tylko jak?

http://screenshot.xfire.com/s/108708963-4.jpg
Jest na górze, nierozwinięty.

CytrynowySorbet 27-12-2010 22:53

Ściągnij addon sexymap albo MoveAnything.

_WrD_ 27-12-2010 23:01

Mam SexyMap, dlatego przesunąłem minimapę, ale quest tracker cały czas się jej trzyma :F

Rybzor 27-12-2010 23:10

Moveanything.

CytrynowySorbet 28-12-2010 16:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2794363)
Mam SexyMap, dlatego przesunąłem minimapę, ale quest tracker cały czas się jej trzyma :F

Zaznaczasz Show movers i przesuwasz.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:37.