Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   DRAG co i jak? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=12795)

Skiera 30-07-2007 22:48

Dobra robota.. ale każdy to chyba wiedział :S Więc po co te tematy :/

Tomos1 31-07-2007 12:39

Ja draga sorkiem zabiłem na 27lvl (wcześniej nie próbowałem) ze stone golemem:o

Mam jedno ale:
~Na draga wystarczy jeden summonek -demon skeleton

Jest on wolny. ale wytrzymały. Zabiera się kilka ihów, manasów i oczywiście HMM, by zgarniać więcej expa.

Jeśli ktoś ma PACC, to HMM są tylko na dobicie, a używa sie strike'ów (exori vis, exori mort).

Myślę, że to wystarczy i jesteśmy mniej stratni.

Trilax 03-08-2007 05:24

Heh ta porada byla napisana przed updatem. Teraz jest malo warta bo wczesniej na draga szlo mi 2-3 uhy a teraz sama mana [250+] wystarcza by po starciu z nim uleczyc sie do maxa. Oczywiscie przy samym gfb i ciosach bo jak poleci flam to ciezej wtedy. Co do 2h broni to ja tam wale z bs'a i dobrze idzie. Full atak i hity po 150+ a on we mnie gora po 50 i to rzadko :)

PS: Na samym koncu porady masz blad bo powinno byc "rzadko" a nie "zadko" ;P taka mala uwaga.

Fillee95 09-08-2007 12:34

Powiem ci że ja na 14 lvlu lub 15 juz moge ci zrobic solo z dragiem ze spearami ale ten temat jest chyba ze starej tibi ale wogule tam napisaleś bzdury żeby sorc lub druid używal sdków na draga? Troche przesadzasz.

Grinher 22-08-2007 19:02

Ehhhhhh chyba nie mialem racji :(

sorry za te glupoty co napisalem wczesniej bylem niedoswiadczony :confused: ale tera jak juz sporo dragow mam za soba :D to juz wiem wszystko, a wiec tak:
moje pierwsze solo dragona: 23lvl skille 70/70 serpent sword(:D) strata az o q*** 8 uhow :D ale to dlatego ze uzywalem uh po kazdym fb draga czyli dosc czesto ( to z braku doswiadczenie a nie z glupoty ).
Sadze ze palladyni sa w stanie pokonac dragona ze skillami 55 na lvlu 18 tak okolo z boltow a na koniec moze dobijac gada z runow hmm no i oczywiscie sam musi wziac uhy/manaszki. inne profesje nie mam zielonego pojecia :P.

@down: jezeli masz takowego druida to rzecz bedzie prosta. Zrob sobie caly bp uhow (tak dla bezpieczenstwa) i sie wybierz pokonasz napewno ale bedziesz mial waste.(I to spore).

Kammat 22-08-2007 19:38

Nieiwem czy sobie poradze

juz od dluzszego czasu zastanawiam sie czy na 26 lvl pujsc na draga
Z eq W Helmet,K Legs,Golden Armor,Meduza Shield Wyvern Fag.
Jestem knight"em ze skilami 57/51
Muj kolega hodzi na solo z gorszym eq ale ma lepsze skile wiec nieiwem czy isc
Moze bym sprubowal;) No i jescze by mzapomial ze mam 4 m lvl i mam druta 25 lvl wiec jak bym srobil bp uh to kto wie:p

Bambi 27-08-2007 23:53

Jak myślicie czy wogóle opłaca się sorcem lub drutem expic na dragach?? Bo ja myślę ze nie ale knightem jak najbardziej. Jak macie 30 lvl i skille 75+/75+ lub coś około tego to można jak najbardziej iść na dragony. Ale ja radze mieć UHmakera bo mi się UHy nie zwracały :(

Stolec 28-08-2007 02:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kammat (Post 1617166)
juz od dluzszego czasu zastanawiam sie czy na 26 lvl pujsc na draga
Z eq W Helmet,K Legs,Golden Armor,Meduza Shield Wyvern Fag.
Jestem knight"em ze skilami 57/51
Muj kolega hodzi na solo z gorszym eq ale ma lepsze skile wiec nieiwem czy isc
Moze bym sprubowal;) No i jescze by mzapomial ze mam 4 m lvl i mam druta 25 lvl wiec jak bym srobil bp uh to kto wie:p

Idz lepiej poskilluj bo twoje skille to "żenada"

lucyferrr 11-09-2007 16:37

według mnie Hmm...
kompletne dno ...
czemu niby nakazujesz ze zawsze zakładać dragon neklece ?.. jezeli lejac draga dostaniesz tylko z fb (fire ball 0-100 hit) a on wali to rzadko więc lepiej zaoparzyc sie w p-ammy :)

lucyferrr 11-09-2007 16:40

[quote=Externus;131031]

2. Knight

a) solowanie: lvl 35 skille 70/70 i można bić. bright sword / skull staff / fire axe + tarcza to bicie nieopłacalne. Używanie dwuręcznej broni to bardzo dobre posuniecie. Można powiedzieć ze bicie draga solo knightem robi się opłacalne tylko z dwuręczna bronią a i bez DUŻEJ dawki szczęścia się za uhy nie zwróci. No ale cóż Knight to nie postać do solowania dragów.

OMFG -.-'

Triplonq 11-09-2007 22:23

Super Poradnik

rozmieszylo mnie to super, extra, hiper, power, eVul monster :D ale poradnik extra!!! zadzialalo jestem drutem i zabilem draga polecialo pare gp ale moge sie pochwalic ze juz go zabilem, DZIEKI!!!

Argen 11-09-2007 22:48

[quote=lucyferrr;1648091]
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Externus (Post 131031)

2. Knight

a) solowanie: lvl 35 skille 70/70 i można bić. bright sword / skull staff / fire axe + tarcza to bicie nieopłacalne. Używanie dwuręcznej broni to bardzo dobre posuniecie. Można powiedzieć ze bicie draga solo knightem robi się opłacalne tylko z dwuręczna bronią a i bez DUŻEJ dawki szczęścia się za uhy nie zwróci. No ale cóż Knight to nie postać do solowania dragów.

OMFG -.-'

Popatrzyłeś geniuszu na date napisania poradnika? -.-

Aqulion 27-09-2007 17:36

Lol

Art napisany na szybkiego bez mózgu wogóle.

Veskald 27-09-2007 21:21

mam 26 sorca - 38 mlvl.
Eq to b robe, crown h, crown l, vampire s i vand of cosmic energy.
Z czego latwo by bylo zabic ta bestie o ile jestem w stanie ja zabic? :P

Aturia 29-09-2007 17:54

Ja jako niedoświadczony jeszcze dragon killer wybralem się pewnego czasu na draga z 19 pallem. Byłem oczywiescie knightem<24lvl> z crystal swordem , k legs k armor boh i devil helmet. Skille 45/44 :p. Poszlem tam bez ihów ani uhów <3mlvl>. Ogólnie biorąć dostałem niezle w dupe , ale drag poszedł niestety bez loota. Tostawalem tylko ciosy z łapy , omijąc f wave. Niestety podczas ucieczki dostałem z f wave. Już wiem teraz że jeszcze nie jestem gotowy.

Pozdro tibia.pl

Grinher 03-10-2007 18:01

To Niesprawiedliwe!!

Mam 41 kina skile 73/72 na dragi lubie sie wybierac i biore blacksteel sworda 42:22 srednio na draga nic nie zuzywam czasem uh a paladyn na lvlu 30 ze skilami ~65 moze expic na dragach praktycznie bez zadnych strat!! dostaje tylko z gfb ma exure vite i jeszcze do tego bezczelie bije wiecej ode mnie -.- powinni paladyna pogorszyc i to zdecydowanie po tym letnim update 07 co wchodze do dp to napisy typu:You see a bleblebleble lvl taki i taki. HE IS a PALADIN/ROYAL PALADIN. I praktycznie co trzeci w dp NIE JEST palem/royal palem to jest naprawde irytujace -.-

Sparcks 03-11-2007 19:27

Knight niejest do solowania dragów?? Biłeś go kiedyś? Chyba nie

1. Knight po UP'ie chodzi na dragi na MF'ach
2. Knight jest wręcz stworzony na dragi -.-
3. Z 1h-weapon jest duzo lepiej niz z 2h-weapon...

:cup:

Mato14 23-11-2007 18:11

Jak to knight nie jest od blokowanie draga a kto sork dluid?? co wy gadacie? ja ubilem pierwszego draga ze skilami po 45 i mi posly 3 ihy :D

Migell 19-12-2007 02:39

Ludzie!

Po 1.
Ten poradnik był pisany trochę temu...(nie będe się czepiał błedów w poradniku)
Po 2.
Drag to nie jest jakaś super evul bestia...

Teraz draga można ubić:

Knight
20lv~ skile 60/60 4mlv
Wbijamy, stajemy na ukos, napoczątku leczymy się exurą i manasujemy gdy nie mamy many oczywiście...
Gdy będziemy mieli z 250hp~ leczymy się potionem
Potem znowu lejemy lecząc się exurą.
Zejdzie wam kilka mf i troszkę potionów.

Paladin
15lv~ 60/40 10mlv~
Tak, nawet tak niski lvl da rade zabić smoka
Otóz zakładamy na siebię bp mf, trochę hmm i bolty.
Rzucamy Utamo vita i lecimy.
Jeśli jest taka możlwość to biegamy w około jakiegoś kamienia by drag nas nie lał z bliska.
I tak bijemy go z bolt i hmm, manasując się pod koniec many.
Zejdzie nam kilka mf, bolt, hmm.

Sorc, Druid
20lv~ 25mlv~
Musimy zabrać ze sobą kilka hmm, bp mf
Wrzucamy utamo vita, i tak samo jak przy paladynie biegamy w okól kamienia lub czegoś by drag nas nie lał z bliska.
Lejemy draga z hmm i wanda lub roda.
Manasujemy się w połowie many np.
400 many- to manasujemy się na 200.
Zejdzie nam kilka mf, hmm.

Ludzie proste?

Michulek 22-12-2007 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Migell (Post 1795232)
Ludzie!

Knight
20lv~ skile 60/60 4mlv
Wbijamy, stajemy na ukos, napoczątku leczymy się exurą i manasujemy gdy nie mamy many oczywiście...
Gdy będziemy mieli z 250hp~ leczymy się potionem
Potem znowu lejemy lecząc się exurą.
Zejdzie wam kilka mf i troszkę potionów.

Ludzie proste?

Ja ubiłem 1 draga na 20 lvl z furry clubem skille 46/43 poszlo 15ih bo skurczybyk bil ja szalony z firebaliX(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:29.