Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Poradnik dla Paladyna od 1 do 100 by Escoo. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=167297)

Acidshan 14-07-2009 14:24

@up
fajne masz plany,gz

@autor
naprawde dobry poradnik, ba jeden z lepszych poświęconym poszczególnym profesjom, gratuluje. 10/10.

dhalsim2000 28-07-2009 21:34

mam pytanie. jakie miasto wybrać po wyjściu z roka paladynem ?? myślałem nad venore : o

Czikita94 29-07-2009 19:45

Witam.
Posiadam palladyna 53 level niestety nie zbyt dobre skille 71 (distance) i ciągłe chodzenie na dragony w yalahar mi się znudziło. Co polecacie ciekawego? Z góry wielkie dziękuje :)

Pozdrawiam,
Czikita. ;)

volumeone 11-08-2009 13:06

dobry poradnik szkoda ze gram knightem ;p

michu1298 11-08-2009 14:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czikita94 (Post 2610939)
Witam.
Posiadam palladyna 53 level niestety nie zbyt dobre skille 71 (distance) i ciągłe chodzenie na dragony w yalahar mi się znudziło. Co polecacie ciekawego? Z góry wielkie dziękuje :)

Pozdrawiam,
Czikita. ;)

Wbij 80 dyst i idz na dle, a bez skilowania spokojnie mozesz isc na banute, duzo kasy leci. Kumpel probowal tez niektore tomby na podobnym lvlu i tez wychodzil na + ;)

RedFOg 11-08-2009 20:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bonqgod (Post 2584666)
1 RS - 15gp
100 RS - 1500gp

Jeżeli nie masz pacca to musisz kupywać od graczy z paccem, zwykle podnoszą oni cenę 1 speara aby coś na tym zarobić, jednak nie są to kosmiczne kwoty 1 RS -100gp, są to raczej symboliczne kwoty.

taaa symbolicze, jaaaasne...

progi skill/lv zawyżone IMO, ja z 50/34 spokojnie chodziłem na Elf Fortress i dawałem wszystkiemu radę (troche hardkorowo jak się 2 arkany zrespiły ale...)
EQ: Steel Helmet, Noble Armor, Plate Legs, Dwarven Shield, Leather Boots.

Po update polecałbym do eq dwarven set (-10% dmg fizycznych)

dybik 17-09-2009 23:05

A moze ktos podpowiedzialby jakies ciekawe expowiska dla palla 30 - 40 lvl i odpowiednio wyzsze na Yalahar ? Poradnik jest fajny, jednak niestety brakuje np yalahar. Ktos powyzej pisal ze na yalahar sa dragi, prawde mowiac expie caly czas na yalahar na ghulach i mutantach, jednak na 33 lvlu jedynie gdzie odwazylem sie zwiedzic to troszke zombie, tarantule (prawie wlazlem na gsa :D) , no i oczywiscie standard jak rejony dzielnicy zabawowej (zoo). Widzialem gdzie biegaja nightmary , culty i djiny (bo ciezko nie zauwazyc). Ale np na takie typowe expowisko dragow nie trafilem. Ogolnie czy ktos bylby tak mily i podal gdzie mozna znalezc ciekawy exp od 30 do 80 czy 100 lvla na yalahar, bo pozniej to juz mysle ze spokojnie samemu sobie mozna zwiedzac bez niebezpieczenstwa :)

Osobiscie bylbym mega wdzieczny za opis nawet tylko w banalny sposob jak np: mutanty za brama na lewo od cemetery , tarantule na pietrze katedry ...

Dzieki bardzo z gory.

Xoo 26-09-2009 13:51

Gdzie expić 30-40 Palkiem(royal palladin)?

Proponuje:
Ankrahmun - Dragi,
Edron - Dragi,
Yalahar - Dragi,
Tomby - -2,-3 (Ghoule,Mumie,Vampire,Stone Beasty,Necro)[Przy Dobrych Skillach] - Bardzo szybka kasa,
Teraz może coś z wojniejszych expowisk
Kazordoon - Dwarf Guards (okolice Crusader helmet oraz quest z war hammerem bodajże),
PoI - Dragi,gs'y,orcki
Orc Fortec Dla Mocnych (przydadzą się dobre skille)

Serio22 27-09-2009 08:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ufocznik (Post 1930832)
bez sensu, gra powinna sprawiac przyjemnosc, a watpie czy stanie w miejscu i rzucanie kamieniami jest przyjemne.. wg mnie paladynem trening jest zupelnie zbedny

Może trening jest nudny (ale nie musi) ale potem widoczne są efekty.

P.S Daj inny kolor czcionki bo ten czerwony np. na tych hydrach prawie nie widoczny.

Shadou 27-09-2009 18:51

Witam, dawno nie gralem w Tibie i chce teraz pograc palkiem. Moje pytanie czy dam sobie rade sam (chodzi o kase, exp solo) nie zamierzam wbic jakiegos h lvl ale czym rade na poczatku z kasa i skillami bez pomocy kolegow itp.?

dybik 27-09-2009 21:56

@UP
Dasz rade napewno, ja tez tak zaczynalem niedawno (prawie 30 dni temu) bez zadnych znajomosci i dzisiaj jest 43 lvl ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xoo (Post 2654414)
Proponuje:
Ankrahmun - Dragi,
Edron - Dragi,
Yalahar - Dragi,
Tomby - -2,-3 (Ghoule,Mumie,Vampire,Stone Beasty,Necro)[Przy Dobrych Skillach] - Bardzo szybka kasa,
Teraz może coś z wojniejszych expowisk
Kazordoon - Dwarf Guards (okolice Crusader helmet oraz quest z war hammerem bodajże),
PoI - Dragi,gs'y,orcki
Orc Fortec Dla Mocnych (przydadzą się dobre skille)

Wszystko fajnie dzieki, tylko gdzie na yalahar sa dragi ?? :P Ich nie znalazlem niestety jeszcze.

Shadou 28-09-2009 15:53

no o to mi chodzilo ;p zabieram sie za robienie acc ;]

RedFOg 28-09-2009 17:22

taaaa same knight poradniki dla palka robią czy jak?? skille zawyżone jak nie wiem, jakoś z 55/35 na 23lv daje rade, exp fajnie leci... a tu 70 dist w tabelce na 20lv... litości... co wy chcecie na dragi dzieci posyłać czy jak?? minosy na 1-3 hity mi ze spearów padają (normalne i archery 1-2, magi 2-3, guardy ~4)

dybik 29-09-2009 01:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RedFOg (Post 2655796)
taaaa same knight poradniki dla palka robią czy jak?? skille zawyżone jak nie wiem, jakoś z 55/35 na 23lv daje rade, exp fajnie leci... a tu 70 dist w tabelce na 20lv... litości... co wy chcecie na dragi dzieci posyłać czy jak?? minosy na 1-3 hity mi ze spearów padają (normalne i archery 1-2, magi 2-3, guardy ~4)

Generalnie skille to sprawa indywidualna:) Zalezy kto co lubi. Ja nie podolalbym trenowania kilka dni ... Wole troche poexpic i troche potrenic :) Ale na upartego, mozna bez problemu w ogole nie trenic (na poczatku moze z trollami :D) i miec calkiem niezle skille. CHociaz mnie osobiscie meczy wtedy to ze z kimkolwiek rozmawiam to zazwyczaj jestem w tyle ze skillami :D Dlatego teraz expie i co jakis czas skillne +1 - +2 dista up... W ten sposob mam 44 lvl , 72/46 skille do tego paladyn armor (+2 dist) i jest bardzo pozytywnie. Wbijam 45 lvl i ide sprobowac vampy na ank bic. A od 50 lvla dragi. I tak majac 20 lvl i dist 70 nie ma co isc na cos mocniejszego bo byle freez i dead bo za malo hp ...

@Shadou - na jakim swiecie robisz chara ? :]

Serio22 29-09-2009 08:28

Mógłbyś dopisać, że od 20-xx lvlu można ds'y na ghoustlandzie lub gdziekolwiek indziej bić. Fajny exp, sam expiłem na dsach i bardzo szybko lvl leciał (w nie cały tydzień z 24-38).

P.S Ogólnie poradnik dobry.

RedFOg 29-09-2009 16:08

dybik ja nie mam zastrzeżeń do skillania jako takiego ale do tego że skille są podawane z wypadkową na knighta który musi mieć min. 50/50 żeby na cyklopy latać a palek i z 30 dista da radę...

Shadou 29-09-2009 18:05

@Dybik
nie moge sie zdeecydowac pvp czy non, i jaki serw wybrac zeby za duzo nie pkowali (dali spokojnie pograc) al zeby serwer nie byl pusty caly czas ^^

RedFOg 29-09-2009 18:29

IMO to jakiś pvp na którym jest mało polaków, polecałbym Saphirę, jakby było zbyt hardkorowo na początku (mnie pare razy stadami pekowali :|) to non-pvp

Miwynn 03-10-2009 12:05

No, gdyby nie błędy to by to przeszło, zainstaluj firefoxa albo pisz najpierw w wordzie i wtedy wstawiaj wypociny na forum.

Ale ogółem dobrze napisałeś ten poradnik...
Expy, dojścia, sposoby.

Oceniam to na 6/10, mogło być lepiej, a to wszystko przerz o. :)
Pozdrawiam, Miwynn.

Rewer 03-10-2009 20:16

hmm.

Poradnik spoko,wiele się dowiedziałem. pzr:)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:58.