![]() |
@up
fajne masz plany,gz @autor naprawde dobry poradnik, ba jeden z lepszych poświęconym poszczególnym profesjom, gratuluje. 10/10. |
mam pytanie. jakie miasto wybrać po wyjściu z roka paladynem ?? myślałem nad venore : o
|
Witam.
Posiadam palladyna 53 level niestety nie zbyt dobre skille 71 (distance) i ciągłe chodzenie na dragony w yalahar mi się znudziło. Co polecacie ciekawego? Z góry wielkie dziękuje :) Pozdrawiam, Czikita. ;) |
dobry poradnik szkoda ze gram knightem ;p
|
Cytuj:
|
Cytuj:
progi skill/lv zawyżone IMO, ja z 50/34 spokojnie chodziłem na Elf Fortress i dawałem wszystkiemu radę (troche hardkorowo jak się 2 arkany zrespiły ale...) EQ: Steel Helmet, Noble Armor, Plate Legs, Dwarven Shield, Leather Boots. Po update polecałbym do eq dwarven set (-10% dmg fizycznych) |
A moze ktos podpowiedzialby jakies ciekawe expowiska dla palla 30 - 40 lvl i odpowiednio wyzsze na Yalahar ? Poradnik jest fajny, jednak niestety brakuje np yalahar. Ktos powyzej pisal ze na yalahar sa dragi, prawde mowiac expie caly czas na yalahar na ghulach i mutantach, jednak na 33 lvlu jedynie gdzie odwazylem sie zwiedzic to troszke zombie, tarantule (prawie wlazlem na gsa :D) , no i oczywiscie standard jak rejony dzielnicy zabawowej (zoo). Widzialem gdzie biegaja nightmary , culty i djiny (bo ciezko nie zauwazyc). Ale np na takie typowe expowisko dragow nie trafilem. Ogolnie czy ktos bylby tak mily i podal gdzie mozna znalezc ciekawy exp od 30 do 80 czy 100 lvla na yalahar, bo pozniej to juz mysle ze spokojnie samemu sobie mozna zwiedzac bez niebezpieczenstwa :)
Osobiscie bylbym mega wdzieczny za opis nawet tylko w banalny sposob jak np: mutanty za brama na lewo od cemetery , tarantule na pietrze katedry ... Dzieki bardzo z gory. |
Gdzie expić 30-40 Palkiem(royal palladin)?
Proponuje:
Ankrahmun - Dragi, Edron - Dragi, Yalahar - Dragi, Tomby - -2,-3 (Ghoule,Mumie,Vampire,Stone Beasty,Necro)[Przy Dobrych Skillach] - Bardzo szybka kasa, Teraz może coś z wojniejszych expowisk Kazordoon - Dwarf Guards (okolice Crusader helmet oraz quest z war hammerem bodajże), PoI - Dragi,gs'y,orcki Orc Fortec Dla Mocnych (przydadzą się dobre skille) |
Cytuj:
P.S Daj inny kolor czcionki bo ten czerwony np. na tych hydrach prawie nie widoczny. |
Witam, dawno nie gralem w Tibie i chce teraz pograc palkiem. Moje pytanie czy dam sobie rade sam (chodzi o kase, exp solo) nie zamierzam wbic jakiegos h lvl ale czym rade na poczatku z kasa i skillami bez pomocy kolegow itp.?
|
@UP
Dasz rade napewno, ja tez tak zaczynalem niedawno (prawie 30 dni temu) bez zadnych znajomosci i dzisiaj jest 43 lvl ;) Cytuj:
|
no o to mi chodzilo ;p zabieram sie za robienie acc ;]
|
taaaa same knight poradniki dla palka robią czy jak?? skille zawyżone jak nie wiem, jakoś z 55/35 na 23lv daje rade, exp fajnie leci... a tu 70 dist w tabelce na 20lv... litości... co wy chcecie na dragi dzieci posyłać czy jak?? minosy na 1-3 hity mi ze spearów padają (normalne i archery 1-2, magi 2-3, guardy ~4)
|
Cytuj:
@Shadou - na jakim swiecie robisz chara ? :] |
Mógłbyś dopisać, że od 20-xx lvlu można ds'y na ghoustlandzie lub gdziekolwiek indziej bić. Fajny exp, sam expiłem na dsach i bardzo szybko lvl leciał (w nie cały tydzień z 24-38).
P.S Ogólnie poradnik dobry. |
dybik ja nie mam zastrzeżeń do skillania jako takiego ale do tego że skille są podawane z wypadkową na knighta który musi mieć min. 50/50 żeby na cyklopy latać a palek i z 30 dista da radę...
|
@Dybik
nie moge sie zdeecydowac pvp czy non, i jaki serw wybrac zeby za duzo nie pkowali (dali spokojnie pograc) al zeby serwer nie byl pusty caly czas ^^ |
IMO to jakiś pvp na którym jest mało polaków, polecałbym Saphirę, jakby było zbyt hardkorowo na początku (mnie pare razy stadami pekowali :|) to non-pvp
|
No, gdyby nie błędy to by to przeszło, zainstaluj firefoxa albo pisz najpierw w wordzie i wtedy wstawiaj wypociny na forum.
Ale ogółem dobrze napisałeś ten poradnik... Expy, dojścia, sposoby. Oceniam to na 6/10, mogło być lepiej, a to wszystko przerz o. :) Pozdrawiam, Miwynn. |
hmm.
Poradnik spoko,wiele się dowiedziałem. pzr:)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:58. |