Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Faq (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1857)

ari2423 27-12-2005 22:51

nie mogą :P moga walic jedynie z laski(bez skojarzen)-rod :P

Xazaksik 28-12-2005 16:59

Vortex to laska?
jak zdobyć Vortexa?
Czy walenie laską (:P) daje mlvl?

aerosol77 29-12-2005 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xazaksik
Vortex to laska?
jak zdobyć Vortexa?
Czy walenie laską (:P) daje mlvl?

Daje daje mlv ja juz laska 2 mlv zrobilme :D ej a co jest z magia?czemu w miastch u NP magikow czary zależą od lv a mlv??czemu tak jest??

Quezacoatl 30-12-2005 00:05

@UP
Bo na tym polega update. Teraz lvl jest potrzebny do rzucania każdego czaru a mlvl tylko do run i do regulacji siły czaru.
Zobacz sobie temat: Klik

aerosol77 01-01-2006 18:55

@up

Dzienki zioom ze jestes tak uprzejmy...:]...teraz biore sie za robienie 25 lv i robienie UH i HMM :evul:

alexuno 02-01-2006 13:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Różowy-Wojownik
hmm czyli np. palek 60 lvl i 12 mlvl więcej zabierze z sd
niż sorc 25 lvl i 33 mlvl?

palek na 12 mlev nie uzyje sd :F

alexuno 02-01-2006 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight of Bhall
Mi wypadła czerwona rużdzka z orc shamana ;)

wiesz ile jest "czerwonych rozdzek" w tibii?

Dark Alphadron 04-01-2006 11:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez alexuno
palek na 12 mlev nie uzyje sd :F

Po pierwsze istnieje opcja Edit. Używaj jej a nie nabijasz posty

Po drugie: to było założenie (przypuszczenie, przykład itp.) więc nie musiałeś kolesia ochrzaniać. Poza tym pisał to około 2 lata temu :P więc trochę się spóźniłeś.

Cytuj:

Vortex to laska? Jak zdobyć Vortexa?
Vortex (czy raczej WAND of Vortex) jest różdżką. Można go kupić u NPCa (za pierwszym razem jest za free, ale tylko dla sorca).

Cytuj:

Teraz to sie gra dopiero fajnie sorkiem . 28 lvl stawaisz sobie 2 ds'y wand of cosmic energy w lape i na dragi bez problemu nie potrzebne hmmy i kto jest debesciak ^^.
Jak to kto? Sorc!

Cytuj:

Ja tam mam wanda i tylkoi wystarczy i ta Swiecąca różdzka.Ja tam wole chodzic na ryby!!
To chodź na ryby :P

A ogólnie to używajcie może polskich fontów? Po cholerę(pardon my french czy jakoś tak) je macie skoro w ogóle nie używacie?

Do tematu: jak szybko rośnie mlvl przy użyciu np. Wand of Dragonbreath?

likasz 04-01-2006 15:14

Moja siła magi wynosi 105 % :) i czy dzieki temu będe zadawac lepsze hity moją Wand of Dragonbreath ?? Czy siła magi wpływa na zwiekszenia mocy różdźki ??

Dwimenor 04-01-2006 16:07

Siła magii nie ma wpływu na obrażenia zadawane różdżkami.

ujfry 10-01-2006 17:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bibuvet
poco sa inne ruzdzki np green spell wand ?poco je cipowie robili ?.

A czemu nie? Mnie się podobają. B) A zresztą są dobre do niektorych domków(ładnie wyglądają w domkach). :)

Ciupa Masakra 12-01-2006 20:09

Jak to zrobic

Wiem że to pytania n00ba ale i tak sie zapytam
1) co to jest convince :( X( X(
2)jak sie summonuje :baby:
3)czy czary na summom trzeba kupic :baby:
4)jesli tak to co mowic do NPC szprzedajacego te czary :]
Ps. jestem :mag: magiem

Endin 12-01-2006 22:01

1.Runa convince (zauroczenie) mane trzeba mieć
2. SUmmon przywolanie wystarczy mieć mane i 25lvl
3. tak.
4.hi czar yes bye

Pan Stasiu 14-01-2006 09:58

Dobra to ja mama pytanie. Kiedy na Tibia.pl ukaze sie szczegolowy poradnik dot. uzywania rozdzek oraz z jakich potworkow wypadaja. Wypadaloby by jeszcze umiescic info o runkach i czy sa jakies nowe zaleznosci miedzy mlvl a reszta itp.

wiedzmin107 14-01-2006 12:44

no bo ja mam pytanie jak kiedys tworzenie runek zalezalo tylko od mlv to teraz zalezy od lv ( moim zdaniem to tą zamiana tylko popsuli gre) wiec mlv liczy sie tylko do obrazen magicznych runek i nic wiecej? :confused:

Pan Stasiu 14-01-2006 17:26

No wygląda na to, że mlvl teraz jest potrzebny do uzywania runek. Szkoda ze nie dziala na zadawane obr. z rozdzki. No ale nie mozna miec wszystkiego :P

Czarny Vicher 15-01-2006 08:36

Ja to bym poprosił :p zeby zaktualizowac na tiibia.pl zależnośc czarów od lvl ponieważ jestem druidem i ostatnio chciałem sobie zakupić czar Create Food ponieważ pisało że jest od 0mlvl wiec poszedłem i pytam a ten **** mi mówi że od 15 lvl :( :( natomiast na stronie nic o tym nie pisalo .... Ehhh ... Wogóle mi sie nie podoba że trzeba mieć tez dany poziom do uuzywania danego czaru ..... I lepiej by było gdyby siła rużdżki zależała od wysokości poziomu mlvl bo takto to w zasadzie jak sie już minie najwyższy mlvl potrzebny do robienia run to po co dalej to ma iśc :] .....

Pan Stasiu 16-01-2006 08:22

Generalnie to mlvl jest potrzebny do bicia z runek i tyle. Bardzo by sie przydalo moim zdaniem to aby sila bicia z rozdzki zalezala od mlvl, moze kiedys :P

Degergo Luca 16-01-2006 10:31

Z tego co wiem, to czar "Food" jest od 15 lvl. Ale to chyba to samo co "Create Food" :D. Beznadziejnie zrobili z tym Update :( Aha no i miałam się zapytać czy naprawdę jest tak, że gdy masz jakiegoś potworka przywołanego to nie dostajesz całego expa za zabicie wroga? To według mnie trochę głupie... A po co temu potworkowi exp? On ma jakiś lvl osobny czy co? Już się w tym wszystkim gubię :P

ari2423 16-01-2006 23:00

oplaca mi się kupić czar fireball(runy) czy moze mi byc przydatny ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:16.