Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Rosja grozi Polsce? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=188872)

Mystlich 16-08-2008 22:35

Wrzucam wam link skoro nadal nie rozumiecie:

http://engforum.pravda.ru/showthread...18#post2531518

domin3x 17-08-2008 00:00

Jeszcze dojdzie do tego, że wojna nie będzie pomiędzy USA a Rosją, albo NATO a Rosją, a pomiędzy Rosją a kaczyńskis blok

Erhion 17-08-2008 08:14

Hiehie kartofel ma pomysły. :D

janek@ 17-08-2008 09:41

No z jednej strony Ruscy mogą nam dupe rozwalić jeżeli pomożemy Gruzji militarnie, z drugiej Ruscy i tak by nam dupe rozwaliliby zważając na ich imperialistyczny pogląd. Chyba najwłaściwszym wyjściem byłoby staranie się o zaprzestaniu działań Rosji prawda?

Co do naszych sojuszników, to mieliby dobry powód aby nam pomóc. Gdyby Polska i w ogóle cały aliancki wschód by padł, Rosja zabrałaby się za dupy innych sojuszników z czego wynikłaby 3 wojna światowa. Mają też drugi powód związanym z zagrożeniem atomowym, gdyby Rosja użyła jednej z swoich rakiet to w Europie i z resztą u siebie zrobiłaby tu nam niezły sajgon...

Czy zagrożenie nuklearne jest rzeczywiste?? Moim zdaniem absolutnie NIE. Jak wszyscy Polacy pamiętamy o czarnobylu, który niemalże spustoszył połowę europy? Wywołane przez wybuch chmury radioaktywne podczas awarii elektrowni rozjebały setki wsi (tzn. ludzi pozabijało) z czego było tysiące ofiar śmiertelnych nawet w Rosji. A teraz sobie wyobraźcie wybuch bomby wodorowej o 100x razy silniejszą niż wybuch w Czarnobylu... Z europy i Rosji ludzie zniknęliby całkowicie, Bóg wie czy owe "radioaktywne opary" nie dotknęłyby całej Afryki czy Azji. Trzeba być niezłym pojebem aby użyć takiej bomby. xd

Według mnie rząd dobrze "robi" wkładając swoje paluchy w nieswoje sprawy, gdyby to ode mnie zależało zacząłbym nawet masowy proces zbrojeniowy (tak na wszelki wypadek żeby Rosja się odrobinę bała).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2231217)
poldek p
Jakosc mowisz? Wiec poczytaj sobie chociazby o wspolczesnym lotnictwie rosyjskim.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Lockheed_F-22_Raptor <<< Mig 31 przy nim wymięka jak kostka mydła przy marmurze.

Azared 17-08-2008 10:34

Jak dla mnie, to pierwszym powodem do wojny będzie tarcza antyrakietowa w Polsce. A co do Gruzji, to za wtrącanie się w ich sprawy mogliby nam "zakręcić kórek" z gazem i tyle by było. Wiadomo, że musimy być lojalni wobec innych krajów, ale z tą lojalnością to tak, żeby w miarę możliwości jak najmniej stracić, a jak najwięcej zdziałać. Mam nadzieję, że Kaczyński wie co robi i nie będzie z jego działań żadnych nieprzyjemności.

domin3x 17-08-2008 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azared (Post 2231982)
Jak dla mnie, to pierwszym powodem do wojny będzie tarcza antyrakietowa w Polsce.

Nie rozśmieszaj mnie. Nawet oni nie są na tyle głupi, żeby przez durną tarczę wojnę rozpoczynać.

Bardownik 17-08-2008 12:21

Cytuj:

Po 2. Rosja jest w tej chwili mniej lewackim krajem niz Polska (nizsze podatki, wiecej swobod).
Hahaha ;D

Jeszcze mi powiedz, że to jego wina. Dla przypomnienia - spektakularna Platforma trochę już czasu rządzi. Jej władza ogranicza się do rozdawania wynagrodzeń z rezerw państwa. To, co PiS wyniósł na plus, to właśnie PO rozdaje. Zresztą, żeby to państwo podnieść najpierw potrzeba czysto gospodarczej stabilizacji, a dopiero potem działalności tej, która w naszym prywatnym życiu wprowadzi jakieś zmiany.

@Jakim kosztem?

Nie mówię, że jestem patriotą, bo nie było wyraźnej sposobności, aby to poświadczyć (może i dobrze); ale osobiście jestem znieść każdy rodzaj poświęcenia w imię przekonań, którymi się kieruję. A więc, nie jest ważne czym zagrozi nam Rosja i co zrobi, ważne jest to, że odważnie i konsekwentnie wyrażamy narodowe zdanie (z zasady nie ufam sondażom; ale ponad 55% popiera działalność prezydenta)

Xelius 17-08-2008 12:47

Cytuj:

(z zasady nie ufam sondażom; ale ponad 55% popiera działalność prezydenta)
A reszta czyli 45% Uważa, że jest Chu*em :).

skuug 17-08-2008 12:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bardownik (Post 2232086)
ponad 55% popiera działalność prezydenta

chyba wśród ludności wiejskiej i podstawowym wykształceniem ;d <bez urazy>

Cafe 17-08-2008 13:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skuug (Post 2232128)
chyba wśród ludności wiejskiej i podstawowym wykształceniem ;d <bez urazy>

Czyli wg. ciebie wieś = podstawowe wykształcenie ? Fajnie, a teraz wyjdz bo obrażasz ludzi przez stereotypy.

skuug 17-08-2008 13:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cafe (Post 2232143)
Czyli wg. ciebie wieś = podstawowe wykształcenie ?

nie

<znaki>

Bardownik 17-08-2008 20:27

Więc masz może jakiś inny problem z ludnością wiejską?
Zresztą, przestań pieprzyć takie głupoty, bo nie od dzisiaj wiadomo, że sondaże prowadzone są w większych miastach (nie będe tego komentował).

Cytuj:

reszta czyli 45% Uważa, że jest Chu*em .
I co z tego? Jakby było referendum z takim wynikiem, te 45% miałoby gówno do powiedzenia. Taka wada demokracji - nie zaspokaja znacznej mniejszości. Mnie to akurat teraz nie przeszkadza

danon112 17-08-2008 23:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2231194)
O tak, Rosja, mocarstwo atomowe i militarne, na pewno przejmie sie grozbami ze strony Polski czy Litwy. Mhm. Zrozumcie, ze to bylo po prostu smieszne. Polska jest, niestety, militarnym slabeuszem.

Po 1. Kaczynski jest swietnym przykladem lewaka (tzw. socjalista chrzescijanski)
Po 2. Rosja jest w tej chwili mniej lewackim krajem niz Polska (nizsze podatki, wiecej swobod).

Oj przestan... Jeżeli sie nikt nie stawi Rosji... to koniec... trzeba walczyc z " noopkami " :p

Vansider 17-08-2008 23:09

Szczególnie kiedy maja duże mniemanie o sobie ;d

M@rcin 17-08-2008 23:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2231260)
Ruscy mają takie same morale jak wojownicy plemienia ugu-ugu, wystarczy tylko zabić generała, żeby reszta zdezorientowana uciekła z pola walki.

Bezradny ...

janek@ 26-08-2008 14:41

http://wiadomosci.onet.pl/1813580,12,item.html < i oni chcą się wpieprzać wszędzie, skoro nawet swojego państwa nie potrafią wykarmić? :D hahahha
Nie wiem skąd oni wzieli ten debilny rząd, ale jedno jest pewne... jeżeli zagrożenie realne będzie prawdziwe wówczas, nie będzie mogła liczyć na NATO, że dadzą i w ogóle żreć, tymbardziej że Rosja ne ma tylu przyjaciół ile by chciało. >.> Każdy wielki blok ma czuły pukt, czułym punktem rosji jest badziewna infrastruktura rolna i niskie morale spowodowane podziałąmi społeczeństwa.

Rybzor 07-03-2014 23:03

TIBIA.PL WIEDZIAŁA

: o

ErAgOg 06-06-2014 02:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ErAgOg (Post 2230371)
Jak na razie to 'kretyn' jest prezydentem, więc czym Ty jesteś?

dobrze eragog, zalążki świadomości!

@up
:O
o albo ._. to ty chyba taką emotę trzaskałeś? XD ._. ._. ._. albo kto inny, zapamiętała mi się

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:21.