Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Skąd nienawiść do policji? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219301)

Lasooch 20-08-2009 14:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2629085)
@up i 2up
U mnie w mieście też sporo osób w tym lata. Najlepsze jest to, że nikt nie robi z tego powodu problemów, a jak ja wyszedłem w swojej koszulce Vesanii (taka fajna koszulinka z pentagramem ;D) to mnie ludzie palcami wytykali :/

Skąd masz koszulke Vesanii? Nie mogę nigdzie znaleźć (tzn. ostatnio szukałem ze 2 miechy temu, może się gdzieś pojawiły : p) a marzy mi się ; )

Dupca 20-08-2009 14:23

"weź do renki dżojnta i zajeb maha husahushaushaushaushausha"
Nie ma to jak inteligentny tekst, współczuje wszystkim z Krakowa =/ że musicie się wstydzić za nich :( Btw. "JP trzyma klase" Tak ehe fajnie fajnie

Albertus 20-08-2009 14:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2629059)
Nie wiesz ile osób odpada na tych testach to nie gadaj. Wolałbyś żeby w ogóle nikogo nie przyjmowali?

Nie chodzi o to że się boją interweniować… No w sumie jednak o to. Ale chodzi mi o to że w dzisiejszych czasach przy takiej „interwencji” policjant, gdy zostanie zaatakowany, praktycznie nic nie może zrobić, bo zaraz „jot pe” brać poleci do gazet, że policjant zaatakował „niewinnego” dzieciaka xP

Bo czesto policja uzywa sily fizycznej na kims spokojnym itp. ale sa tez przypadki ze gowniarzowi nalezy sie lanie i to popieram. Jak Sam dostalem zadnej skargi nie skladalem bo wiem ze mi sie nalezalo wtedy ale co do innych razow mialbym watpliwosci.

Seeleesee1992 20-08-2009 14:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Orion_ (Post 2629089)
u mnie nazywaja satanistami sluchaczy Korna wiec po czesci rozumiem o co Ci chodzi

U mnie słuchaczy Korna nazywają inaczej (z litości przemilczę…), „satanista” przy tym wydaje mi się jakoś mniej obraźliwe ;]

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2629094)
Skąd masz koszulke Vesanii? Nie mogę nigdzie znaleźć (tzn. ostatnio szukałem ze 2 miechy temu, może się gdzieś pojawiły : p) a marzy mi się ; )

Kuzyn kupił jakiś rok temu po koncercie. Zawsze możesz kupić zwykły czarny t-shirt i dać do zakładu w którym nadrukowują napisy/grafiki na materiał (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Mój kumpel zrobił sobie tak koszulkę lokalnego zespołu, niczym nie różniącą się od tych kupowanych w sklepach (w tej samej cenie mniej więcej).

Sorry za offtop ;P

Albertus 20-08-2009 14:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2629102)
U mnie słuchaczy Korna nazywają inaczej (z litości przemilczę…), „satanista” przy tym wydaje mi się jakoś mniej obraźliwe ;]

Kuzyn kupił jakiś rok temu po koncercie. Zawsze możesz kupić zwykły czarny t-shirt i dać do zakładu w którym nadrukowują napisy/grafiki na materiał (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Mój kumpel zrobił sobie tak koszulkę lokalnego zespołu, niczym nie różniącą się od tych kupowanych w sklepach (w tej samej cenie mniej więcej).

Sorry za offtop ;P

no my kiedys jak gralismy osiedlami w pilke nozna to se tak zrobilismy koszulki z naziwskami , koszt tego bylo chyba 10 zl za napisy + koszt koszulki

Lasooch 20-08-2009 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2629102)

Próbowałem (koszulka z Pedobearem), kosztowało to koło 3 dych (tzn. koszulka gratis) i efekt był nie do końca zadowalający... i po pierwszym praniu cały nadruk się zniszczył. W sensie na całym nadruku pojawiły się cholera wie skąd zielone plamy. Widać dalej co jest na koszulce, ale jest na tyle zniszczone, że trochę głupio nosić ; ) Dlatego wolałbym kupić.

Andrew 20-08-2009 14:49

Z jednej strony za komuny było dobre to (wujek mój w milicji pracował, później w tajnych służbach), że milicjant gdy widział grupkę zakapiorów to nie bał się podejść, tylko oni bali się, żeby on nie podszedł, bo zamiast ich wylegitymować to najpierw się pałowało, a potem na każdego i tak się coś znalazło, dlatego drobna przestępczość istniała wtedy w niewielkim stopniu. Do młodzieży policja się nie czepiała, bo miała inne zajęcia i raporty zapełnione, a teraz gdy policjant boi się do większej grupki podejść, a żeby pokazać wyniki pracy to młodych się czepiają.

@UP
Nadruk możesz sobie sam zrobić - kartka A4 papieru do naprasowanki kosztuje 5-7zł + jakaś koszulka, nie jest to dość trwałe, ale kilka miesięcy wytrzyma, ale jeżeli chcesz mieć dobrej jakości to tylko pozostaje Ci wychaftowanie, około 30 zł łącznie wychodzi, ale nic Ci się z tym nie powinno stać.

*Carlsberg 20-08-2009 15:55

Cytuj:

@UP
Nadruk możesz sobie sam zrobić - kartka A4 papieru do naprasowanki kosztuje 5-7zł + jakaś koszulka, nie jest to dość trwałe, ale kilka miesięcy wytrzyma, ale jeżeli chcesz mieć dobrej jakości to tylko pozostaje Ci wychaftowanie, około 30 zł łącznie wychodzi, ale nic Ci się z tym nie powinno stać.
Albo DOBRY jakościowo nadruk, nie oferta z allegro 30 zeta koszulka + nadruk.

MasterofPuppets 20-08-2009 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrew (Post 2629122)
Z jednej strony za komuny było dobre to (wujek mój w milicji pracował, później w tajnych służbach)

Faktycznie masz powód do dumy :]

sphinx123 20-08-2009 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrew (Post 2629122)
Z jednej strony za komuny było dobre to (wujek mój w milicji pracował, później w tajnych służbach), że milicjant gdy widział grupkę zakapiorów to nie bał się podejść, tylko oni bali się, żeby on nie podszedł, bo zamiast ich wylegitymować to najpierw się pałowało, a potem na każdego i tak się coś znalazło, dlatego drobna przestępczość istniała wtedy w niewielkim stopniu.

Narkotyki są złe bo zamieniają ludzi w bezmyślne, niebezpieczne potwory, ale służby , które najpierw by strzelały/pałowały a potem pytały są ok. Fajnie masz.

Exodus 20-08-2009 22:26

@Andrew
Chcialem dodac cos od siebie, ale byloby to zbyt wulgarne, wiec sie podpisze pod slowami 2 powyzszych autorow.

Lasooch 20-08-2009 23:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterofPuppets (Post 2629272)

Powodem do dumy pewnie to nie jest, ale także nie powodem do wstydu. Mam wujka, który po pijaku uciął sobie dwa palce przy rąbaniu drewna i siedział za jazdę po pijaku na rowerze. Nie wstydzę się tego. Moja rodzina nie definiuje tego kim jestem, nie widzę powodu, by odczuwać dumę lub wstyd za kogo innego (pod to podpada także naród).

Ashlon 20-08-2009 23:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterofPuppets (Post 2629272)

A czego to sie wstydzic? Nikt normalny przeciez nie wytyka palcami pracownikow policji czy CBŚ, wiec dlaczego stosuje sie inne standardy do tamtych sluzb?

MasterofPuppets 20-08-2009 23:47

Nie jest powodem do wstydu, że jego wujek żeby nie iść siedzieć pałował Polaków, przyjmował donosy, żył sobie wygodnie, podczas gdy jego rodacy dostawali po dupie ?!

EDIT:
Obaj jesteście siebie warci :))

Lasooch 21-08-2009 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterofPuppets (Post 2629665)
Nie jest powodem do wstydu, że jego wujek żeby nie iść siedzieć pałował Polaków, przyjmował donosy, żył sobie wygodnie, podczas gdy jego rodacy dostawali po dupie ?!

Nie, nie jest. Powodem do wstydu mogłoby to być, gdybym to ja pałował ludzi (nie: Polaków), przyjmował donosy i żył sobie wygodnie, kiedy inni dostawali po dupie. A jeżeli robiłbym to po to, by uchronić się przed więzieniem - prawdopodobnie zrobiłbym to samo i nie odczuwałbym wielkiego wstydu. Wybacz, dla mnie ja > reszta świata. Sam siebie pewnie też stawiasz ponad innymi, tylko co najwyżej się do tego nie przyznasz.

Gierubesoen 21-08-2009 00:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2629672)
A jeżeli robiłbym to po to, by uchronić się przed więzieniem - prawdopodobnie zrobiłbym to samo i nie odczuwałbym wielkiego wstydu.

I tak bez żadnych wyrzutów sumienia?

Parys 21-08-2009 00:07

@Andrew
Ciekawe co by było gdybyś to Ty tam stał i rozmawiał z kolegami, potem podbiegł by milicjant, zabrał na komendę i zrobił wszystkim ścieżkę zdrowia. Ot tak - bo staliście. Rzeczywiście, dobre to było. [-;

Powodów do wstydu nie ma, ale chwalić też się nie ma czym - mieć wujka, który dusił opozycję (-:

Dragon-Fly 21-08-2009 00:18

Nawrzucajcie mu jeszcze. Szczególnie jeżeli wujek był jakimś szeregowym milicjantem, na pewno dużo miał do powiedzenia. Fajnie by było, gdyby nam policjanci się nagle buntowali :).

Lasooch 21-08-2009 00:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2629676)
I tak bez żadnych wyrzutów sumienia?

Wyrzuty sumienia a wstyd to co innego. Pewnie by były. Ale jednak wolę wyrzuty sumienia i cierpienie innych niż własnie cierpienie. Życie mam jedno i nie po to je mam, by robić z siebie męczennika.

Ashlon 21-08-2009 00:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterofPuppets (Post 2629665)

Nie. Czy twierdzisz, ze dzisiaj nikt nikogo nie paluje, nikt nie przyjmuje donosow? Jesli nikt nie donosi, to powiedz mi, jakim sposobem policja potrafi "nagle" trafic np. na drukarnie pieniedzy w jakiejs dziupli w koziej wolce? Zyl sobie wygodnie? Wydaje mi sie, ze a) otrzymywal wynagrodzenie za prace b) kazdy mogl do MO wstapic. Czy ty zrezygnowalbys z dobrej posady, bo inni maja gorzej?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys
@Andrew
Ciekawe co by było gdybyś to Ty tam stał i rozmawiał z kolegami, potem podbiegł by milicjant, zabrał na komendę i zrobił wszystkim ścieżkę zdrowia. Ot tak - bo staliście. Rzeczywiście, dobre to było. [-;

Juz nie robmy z milicjantow takich demonow - margines palowal ludzi "ot tak", wiekszosc policjantow reagowala na lamanie owczesnego prawa. Jesli dzialalnosc funkcjonariuszy aparatu panstwowego pozostawala w granicach przewidzianych przez owczesne przepisy, to nie mozna im niczego narzucic. Wiekszosc strajkow i demonstracji byla nielegalna - ludzie powinni zdawac sobie sprawe, jakie konsekwencje beda mieli przez swoja dzialalnosc. Gdybym zyl w tamtych czasach, najprawdopodobniej sam bralbym udzial w takich dzialaniach, jednak zdawalbym sobie sprawe, czym sie to moze skonczyc.

A tak z ciekawosci - CBŚ dziala w granicach obowiazujacych dzisiaj przepisow, jakiekolwiek by one nie byly. Teoretyczna sytuacja - grupa rewolucjonistow robi bunt w panstwie, zmienia sie wladza, przykladowo na monarchie. Krol ustala calkowicie inne przepisy. Czy w swietle tych nowych przepisow mozemy oceniac dzialalnosc CBŚ, ludzi tam pracujacych, a takze osob z nimi powiazanych?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:50.