Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   League of Legends (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226565)

Pepeszka. 30-10-2010 21:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2786212)
Kupiłem katę, póki co gram ap. Nie wiem czemu ludzie mówią, że ap gra się trudniej. W>q>e>ulti i powtorzyc aż gość nie padnie, a ad nie mogę ogarnąć. Cały czas padam. Tak przy okazji, może mi ktoś coś doradzić @ulti ? Połowę użyć marnuję, bo typ dostanie pare razy i spieprza, a ja kręcę się i nic nie biję jak idiota, jakieś porady?;p

Yyy exhaust lekko wyprzedzasz (hmm ghostem?) i zaczynasz się koło niego kręcić takie moje zdanie ale pewnie nie mam racji bo dawno nie grałem i mało grałem katą.

Erverse 30-10-2010 22:23

EEEEEEEEEEEEEE, przypomniało mi się, że jak użyłem ulti i zacząłem biec, to efekt wizualny nadal był naokoło mnie i tu pytanko - czy podczas biegania z włączonym ulti zadaje się dmg?

Yoh Asakura 31-10-2010 10:27

Bo Kata AP po prostu ssie pałę, nie ma lepszego buildu dla niej niż 3x Bloodthirster + Rylais dla slowa. Bouncing blade jako główny skill (z W robi siekę), Shunpo tylko po to, żeby się bliżej dostać/dobić/ucieć. Jak ucieknie na low hp, dobijasz z łapy.

A zresztą, Katarina to ciągle sytuacyjny champ, praktycznie każdy może przerwać ulti.

Pepeszka. 31-10-2010 10:53

Mam 3,5k ip kupować shaco,lux czy zbierać na coś innego czy kupować runy pod ezreala?A i co to za nowy champ za 6,3k?taki z zasłoniętą twarzą kruki wokół niego latają :d Dobry on?

_WrD_ 31-10-2010 11:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2786270)
Bo Kata AP po prostu ssie pałę, nie ma lepszego buildu dla niej niż 3x Bloodthirster + Rylais dla slowa. Bouncing blade jako główny skill (z W robi siekę), Shunpo tylko po to, żeby się bliżej dostać/dobić/ucieć. Jak ucieknie na low hp, dobijasz z łapy

Ostatnio przekonałem się, że AD ma rzeczywiście większy damage, ale nie przesadzaj, AP nie jest aż tak beznadziejne żeby mówić, że "po prostu ssie pałę". AP Kata jest dobra, w rękach niektórych bardzo dobra, ale AD jest zwyczajnie lepsza.
I tak, 3x BT + Rylai miażdżą wszystko, ale mało która gra pozwoli ci na uzbieranie tego. Rylai jest strasznie drogie, w większości gier ledwo dokańczam drugiego BT i już gra się kończy.

Tak w ogóle, to obiło mi się o uszy, że Hextech Gunblade fajnie działa na Katarinie. No i ofc wypróbowałem, no bo statystyki ma takie jak BT, a dodatkowo AP i spellvamp, więc teoretycznie nie tracę AD kosztem AP (brak tylko bonusów za kille od BT). Ale grało się tak sobie. TROSZKĘ lepsze survi, nic więcej. W grze jest za mało przedmiotów na spellvamp, dla niektórych postaci byłyby idealne (np. Eve, którą grałem ostatnie ~15 gier).

@Erverse
Shunpo do niego -> Exhaust -> Ulti i dobijasz Bouncing Bladem.

Erverse 31-10-2010 12:08

Imo nie kupuj shaco, ja go kupiłem i żałuję, chyba najgorzej wydane 3150ip w moim wypadku. Solo ciężko kogokolwiek zabić w ciągu kilku sekund, trzeba za nim biec. No, chyba że będziesz ciągle zmieniał lane'y i patrzył kto ma mało hp to deceive + nożyk i raczej się złoży. Ja teraz mam zamiar kupić teemo/xin/akali.

--- Erverse dodał 39 minut i 18 sekund później ---

Czy taki build na ad kate byłby dobry? 1buty,2 bloodthrister,3 upgrade buty,4 2xbloodthrister,5 rylais?

Pepeszka. 31-10-2010 12:18

Też nad teemo myślałem hmm chyba go kupie ;P

Erverse 31-10-2010 12:34

No nie mogę tej katariny, niedojebana jakaś jest -.-. Z boots of speed, bloodthristerem i vampiric scepterem na 11 lvlu z pełnym hp wjebałem sie na 13 lvlowego kennena, który miał 1/3 hp, użyłem k.i, shunpo, bouncing blade i większość ulti dostał na morde, po czym rzuciłem mu ignite i skurwysyn przeżył. Co to ma byc?><

Luker's 31-10-2010 12:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2786283)
No nie mogę tej katariny, niedojebana jakaś jest -.-. Z boots of speed, bloodthristerem i vampiric scepterem na 11 lvlu z pełnym hp wjebałem sie na 13 lvlowego kennena, który miał 1/3 hp, użyłem k.i, shunpo, bouncing blade i większość ulti dostał na morde, po czym rzuciłem mu ignite i skurwysyn przeżył. Co to ma byc?><

co do ulti katy to oboje dostali po równo... chyba że ci kannen uciekł...
Wiem jak to jest jak ci gość na 5hp ucieka walisz wszystko ale i tak coś ci nie wychodzi...

Pepeszka. 31-10-2010 12:53

Mi kurwa po naprawie taki procesor włożył że ni chuja nie mogę grać. Jakbym w lol'a w power poincie grał. To pograne ;c

Yoh Asakura 31-10-2010 13:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2786283)

A po co ci vamp scepter?

Odnośnie Teemo - po co to kupować? Zmarnowane 3k IP, totalny useless, jedyny jego plus to map control, który da się łatwo skontrować wardami. Niesamowity papier, obrażenia ma małe, ni to caster, ni to carry, ni to support. Jego użyteczność w team fighcie kończy się na blindzie.

Erverse 31-10-2010 15:59

vamp scepter składa się na bloodthristera. a teemo gra się fajnie, jeśli teammates myślą, to uciekają tak jak są porozstawiane grzybki, aby wróg sie w nie wpaździerzył. pozatym duży as/ad + poison i wroga nie ma w pare sec.

Yoh Asakura 31-10-2010 18:23

I co z tego, że się składa na BT, po co to kupować? BF Sword albo nic, vamp sceptery są niepotrzebna na Kacie, bo i tak nią rzadko autoatakujesz, szkoda kasy na to, lepiej mieć szybciej BF Sworda.

Co z tego, że Teemo gra się fajnie, skoro jest milion lepszy picków od niego do tej roli? Jeżeli mam wybór - picknąć Ashe albo Teemo (ranged DPS), to wybór jest oczywisty. I Teemo przegra tutaj z każdym.

Erverse 31-10-2010 20:04

W takim razie, dlaczego napisałeś, że najlepszy build to 3x bt + rylais, skoro teraz mówisz, że lifesteal jest useless? Nie lepiej w takim razie kupić 3x black cleaver + rylais?

Yoh Asakura 31-10-2010 22:52

Ja pierdolę, bo bloodthirstera wystakujesz do 100 dmgu, a pasyw z black cleavera się nie kumuluje i nie przekoczysz 8 stacków bodajże.

Mając 3x bloodthirster, jeden minion kill daje ci +3 dmgu. AD kata to stackowanie dmgu na pałę + survi.

Beh0lder 01-11-2010 10:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2786277)
Imo nie kupuj shaco, ja go kupiłem i żałuję, chyba najgorzej wydane 3150ip w moim wypadku.

Się grać nie umie to się potem żaluje :\
Cytuj:

Solo ciężko kogokolwiek zabić w ciągu kilku sekund, trzeba za nim biec.
Deceive za plecy + ulti + shiv potem exhaust i ignite - tylko tank się nie złoży (albo póltank)

Cytuj:

No, chyba że będziesz ciągle zmieniał lane'y i patrzył kto ma mało hp to deceive + nożyk i raczej się złoży.
Cholera bo na tym gra shaco polega... do 10 minuty powinno się mieć bez problemu z 5 killi i może ktoś rage quita zrobi.

_WrD_ 01-11-2010 13:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2786349)
Cholera bo na tym gra shaco polega... do 10 minuty powinno się mieć bez problemu z 5 killi i może ktoś rage quita zrobi.

Na tym polega każda gra invisami :)
Ostatnio zacząłem grać Eve. W ostatniej grze, gdy na początku z lanematem tuliliśmy własny turret, wroga Sona pojechała mnie od noobów. Gra skończyła się wygraną, miałem 10/1 (ich Kata miała fuksa, turret mnie dobił a ona zgarnęła killa >.<), a ta Sona 0/9 ^^

Yoh Asakura 02-11-2010 00:13

Eve po lekkim reworku już nie jest tak useless, ale nadal jest milion mocniejszych picków, więc po co ją brać?

Erverse 02-11-2010 15:07

Może chociażby dlatego, że komuś podoba się gra właśnie nią? Nie wpadłeś na to, że niektórzy ludzie nie grają postaciami pod względem ich siły, tylko jak im się podobają?

_WrD_ 02-11-2010 16:11

Dokładnie, gram Eve bo gra się nią fajnie i przyjemnie, zdecydowanie mój ulubiony champion pod względem gameplayu pomimo dość małej przydatności w teamie. Nie lubię silnych, przegiętych postaci. Nie gram Morde, Olafem, Soną czy Garenem. Nimi owni się nie przez umiejętności, ale przez fakt grania daną postacią. Kilka razy miałem Eve xx/0/xx i uważam to za skill. Say whatever u want.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:13.