Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Co najcenniejszego wypadlo wam podczas śmierci (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3299)

Klugger 28-08-2004 00:32

Przez ponad 3 miesiące grania w tibie mój kolega poległ 5 razy, z czego 3 razy w ciągu ostatnich dwóch dni. Raz przez kicka, raz przez lurera, i jeszcze raz przez laga.
W ciągu tych dwóch dni stracił: dragon lance, fire axe, demon shielda i z 5 bp Uh`s noi inne rzeczy typu crystal ring czy axe ring ale to już w sumie pierdoły biorąc pod uwage wartość tych wyżej wymienionych....
I nie myślcie że to jakiś high lvl. Przed dedami miał 26lvl.

Cymcymek 28-08-2004 00:41

Ze mnie spadł Blue Robe + Bp(8 bp sd, 5 bp hmm, 3 bp uh i wiele innych śmieci :D)
Zginąłem 5 razy w miesiąc ;(. Ale udało mi sie z tego wygrzebać i w miare dobrze mi się powodzi. :)

Zigodos 28-08-2004 10:18

Skull Staf

Grałem w tibie i mój ojciec chciał coś zobaczyć na necie akurat szedlem na amazo camp i zatrzymałem się koło groty niedzwiedzy. Była godzina okolo 15 gdy spowrotem zerknołem co sie dzieje z moja postacia i zauważyłem dwa beserki otaczające mnie i napisc YOU AR DEAD. W mojej śmierci by nic nie było strasznego prucz tego że zgubilem SKULL STAFA :(

Blood_Drinker 28-08-2004 17:54

Jak grałem jeszcze na azurze, najgorzej wspominam moją pierwszą eskapadę na Demona Skeletona [nieświadomie się tam dostalem, z ciekawości] miałem wtedy 23 lvl i skille 56/55. straciłem p-seta, serpent sworda no i oczywiście backpacka pełnego runek X( załamałem się i zacząłem grać na Novej X( aha, zapomniałem o Tower Shieldzie [był to wtedy mój świeży nabytek za całe 13k X( ]

Wypas 29-08-2004 00:25

ja przez kicka na dragu straciłem crusader helmet , spike sworda i runy za ok 20k ale naszczęście kolega był w pobliżu :)

Kobi Knight 29-08-2004 15:33

ehhh gram od niedawna mialem 8 lvl kiedy mi wypadl plate armor to normlamnie bym sie poplakal :D :miecz: :berserk:

Master-Marcio 29-08-2004 17:08

Wypadł mi power rinng i1k zabił mnie ork berserker :(

Master-Marcio 29-08-2004 17:10

Wypadł mi power rinng i1k. zabił mnie ork berserker. :( miałem 9 lv Dobrze że nie wypadło coś więcej:P

The Master Of Danubia 29-08-2004 20:53

Mi wypadlo ...

Ostatnio na lunarze przed dp w venore podszedl taki master sorcer nick.Sir Kubas czy cos takiego pierd**na z gfb i 10 osub padlo nie do uwierzenia i mi wypadlo platinium amulet , knight armor i fire sword odrazu mi sie odechcialo grac !! :D

Rozowy Kefir Zaglady 29-08-2004 20:58

zdarzylo sie raz ze znalazlem trupa. trup jak trup ale swiezy
sprawdzilem co ma a on ma bp z k setem :> no to se go wziolem. a ze dzialo sie to w okolicach znaku "beweare a dragon" (czy jak to sie pisze)
zgadnjicie co sie stalo??

mialem wtedy 9 lvl i dopiero poznawalem swiat...

ciagle mi sie sni malenstwo moje snyf

Master Kejzi 31-08-2004 16:43

Mi wypadło

Jeszcze jak grałem na Isarze wypadło mi dragon shield,p-legs spike sword
a to była moja pierwsza postać ale sie wkurzylem X(

Colo 31-08-2004 17:01

Mnie zabił smok kiedy sobie mapę zwiedzałem i wypadły mi p-legsy i p-armor. Nie zeimsko byłem wkórwiony.

Jugo-ten_prawdziwy 31-08-2004 17:09

A więc tak...kolega zaproponował Skillowanie wiec skillilismy ja cały moj eq i on mialiśmy w bp, tylko woodeny na sobie a tu KICK! ja i on na Kicku a jakaś ****a podbiega zabija mnie i jego i zgarnia loota< wyszło mi k set, fs, d shield i c helm>zrokowałem jom z pomocą kumpli ale miała innom postać i do niej wysłała moj loot :( teraz gram na aldorce

Marcin335 02-09-2004 16:43

crown helmet i sandals oraa bp a w nim 2 bp UH, 3 bp HMM, 1 bp SD

Wubeso 05-09-2004 15:32

mi najcenniejsze co wypadlo:
guardian shield
bp uh, sd, hmm, gfb (na jedne raz!!!:P)

Magic dziki Yo 05-09-2004 20:34

:d

A mi wypadl n-armor i p-legi ale to jest najgorsze ze z mojej wlasnej glupoty:P
- zostawilem se goscia w miescie i poszlem do kibla - wracam a tu okno tibii.
Loguje sie i jestem w swiontyni bez bp, n-arma i p-legow :P
Lolz

Yoda 06-09-2004 12:45

wypadł mi

Fire sword bieglem po niego i zosatelm zabity wtedy wylecial mi dragon shield lecz muj kupel na 78 levelu odzyskal go

Kubek 12-09-2004 17:45

Mi to najwięcej wypadł p-arm :tongue: (wiem że to gówno ale to był 11 druid) ale największego doła to przeżyłem jak mnie zchakowali (nie wiem kto to ale jak sie dowiem to zabije X( ) wtedy ten KTOŚ zabrał mi mojego kochanego fsa (miałem go chyba ze 3 dni) p-seta, steel helma, dvarven shielda bp uh i całą kase w dp (było jakies pare k) wiem że niektórym te sprzęty mogą wydawać się żałosne ale ja byłem w tedy 12 druid i posiadanie fsa za 12k sprawiało mi radość.

Makilili 13-09-2004 21:49

Mnie prześladowała chyba jakaś klątwa, bo ginąłem zawsze gdy miałem wędke przy sobie. Kiedy ją straciłem i biegałem bez wędki jeszcze się nie zdarzyło zaliczyć dead'a :D. Teraz jakoś wyszedłem na prostą mam kilka ale przezornie trzymam je w dp :).
A najgorszą stratą wg. mnie jest EXP., skille i m lvl.

tassin 16-09-2004 18:40

a nie sie zmarło na 5 mumiach (lag i sie nie zdążyłem uhnąć). wypadlo mi fire axe i vamp shiel (z jednej i z drugiej reki kurcze). wtedy na harmonii kosztowało to ok. 130k. + bp gfb + 2bp uh + bp hmm i troche loota. przelogowalem sie szybko, zapodalem utani hur, trafiłem na resp 3 bh z hachetem i brass shield w reku, ale udalo mi sie wszystko odzyskac uff

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:28.