Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ: Inne (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35952)

Mortai 17-12-2006 19:16

Witam, mam pytanie.

Po jakim czasie znika widniejący w statystykach na tibia.com wpis 'Killed at Level X by X' ? Byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź.

uurt 20-12-2006 18:21

mam problem... chodziłem sobie koło Thais i wszedłem do dziury przy tym Grenshore... zszedłem nizej i potem mnie wywaliło i pisze ze critckal error... i teraz nie da sie zalogowac, tylko wysyła sie jakis raport do CIpsoftu, ale potem poszedłem tam drugą postacią i stało się to samo co to może być ?? pomóżcie pleas...

Archer_of_Keltera 02-01-2007 17:15

ja mam pytanie, z jakich powodow moze nie dzialac mi www.tibia.com ?

sir'zizu 10-01-2007 12:33

Mam taki o to problem:
Przed 15 minutami zmieniłem sobie pocztę maila poprzez rkey'a. A teraz nie mogę wejsc na tibia.com na "My Account" - a co za tym idzie.. na grę też ;p. Dlaczego tak się dzieje, co zrobic zebym mogl wejsc? Czy na nowa poczte przyjda passy czy co?
------------

Problem już mam rozwiązany, ale proszę modków by usunęli to, bo jakoś nie daje rady :p

tale_miran 20-01-2007 09:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sir'zizu (Post 1187658)
Mam taki o to problem:
Przed 15 minutami zmieniłem sobie pocztę maila poprzez rkey'a. A teraz nie mogę wejsc na tibia.com na "My Account" - a co za tym idzie.. na grę też ;p. Dlaczego tak się dzieje, co zrobic zebym mogl wejsc? Czy na nowa poczte przyjda passy czy co?

Dlatego, że CipSoft czasami wyłancza servery aby je zrestartować ( co dobe)
a wczoraj miałem też ten sam problem. Jezeli ciebie niemoże zalogować ani niemożesz wejsć na tibia.com to sprawdz czy masz modem podłączone a jeżeli możesz na inne strony to poczekaj ( poprawiają bo np. znaleźli jakiś bug)

NoooBeeeK 26-01-2007 20:24

NooooBoooWsssski PROBLEM !!!

ok prosze sie nie smiac na poczatek ;] ale gram na harmoni mimo ze jestem graczem malo doswiadczonym.... zaczolem grac na servie PVP.... i uwaga...
nie wiem jak zaatakowac ludzi !!!X( :baby: ....czyz to nie jest przykre...
jak klikam robi sie czerwony kwadracik poczym znika i wyskakuje komunikat ;(
co mam zrobic by zaatakowac ?

Celoz 27-01-2007 14:27

po prawej stronie masz ikonki typu dwa miecze, miecz z tarczą, tarcza, ludziki, itp. kliknij na ikonkę pięści.
@mortai: po miesiącu.

NoooBeeeK 10-02-2007 15:26

jaki masz internet ? sproboj na poczatek przeinstalowac tibie i przetestowac siec...

Yugigorre 15-02-2007 18:01

Dzisiaj mi sie cos zepsulo i na amerykanskich serwerach mam wielkie lagi a na niemieckich nie ma w ogole.
Wie kots moze dlaczego i czy to ja mam z czyms porblem czy cipsoft?
i czy ktos tak mial?

Shinjix 17-02-2007 16:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yugigorre (Post 1269774)
Dzisiaj mi sie cos zepsulo i na amerykanskich serwerach mam wielkie lagi a na niemieckich nie ma w ogole.
Wie kots moze dlaczego i czy to ja mam z czyms porblem czy cipsoft?
i czy ktos tak mial?

Jako, ze Ameryka lezy na innym kontynencie niz Polska, to naturalne, ze na tych serwerach bedziesz mial lagi. Gdy probujesz laczyc sie z amerykanskim swiatem, pakiety przechodza przez pol swiata, co wydluza czas kontaktu z serwerem - to powoduje lagi. Jedyny sposob, to (niestety) gra na niemieckich serwerach.

Pozdrawiam,
Shinjix.

Artoniq997 23-02-2007 23:57

Witam wszystkich mam pytanie co do questa anni, sam do konca nie wiem wiec sie chcialem zapytac :) jesli pierwsza ekipa zrobi juz questa to czy druga moze wejsc odrazu po niej i bez przeszkod wykonac go? Czy moze jest tak ze dziennie mozna sprobowac wykonac tylko jedna ekipa?

Dwimenor 24-02-2007 10:54

Tak-dziennie może wykonać go tylko jedna ekipa.

Artoniq997 25-02-2007 23:56

Mam jeszcze drugie pytanie. Jak to jest z tymi banami bo sam nie wiem czy one staja sie nie aktywne po jakims czy tez nie, kiedys podobno ban po 1/2 roku ban nieobowiazywal. Ktos rozumie o co mi chodzi ? xD

RaHak 26-02-2007 00:25

A jak myślisz? Ban jest wliczany do criminal records, a one są czyszczone co pół roku. Problem chyba rozwiązany.

cieju04 20-03-2007 11:10

Mały zwis w górach

Mam problem na który nie znalazłem odpowiedzi. Otóż grając w Tibie zobaczyłem kilka skrzynek, na które można było wejść. Więc wszedłem na nie i dostałem sie na jakąś górkę, niewielką. Gdy chciałem zejść jakiś gościu wziął te skrzynki w inne miejsce i teraz nie mogę zejść a niema innego wyjścia oprócz skrzynek.;( Czy jest jakaś komenda na samozabicie sie lub przedostanie sie do miasta? Prosze o szybką odp. bo moja postać ma 4 lvl i nie chce mi sie zaczynać gry od nowa. Z góry:) dziekuje

Astral55 24-04-2007 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cieju04 (Post 1324872)
bo moja postać ma 4 lvl i nie chce mi sie zaczynać gry od nowa

omg 4 lvl robi sie pol godziny

a co do problemu, musisz znalesc kogos zeby podstawil skrzynki i wtedy tylko zejdziesz

sticitra 24-04-2007 21:52

Pytanie o Rookgard

Hej! Gram w tibie od niedawna. Zauważyłem, że niektórzy na Rooku zmieniają swoją postać(np. w ducha), a wiem, że to idzie tylko zrobić przy 24 lvl magiem lub druidem przez czar Creature Illusion (Utevo Res Ina "potwór"). Z tego wychodzi mi pytanie: Jak zrobić na Rooku, żeby zmienić postać w potwora?
PS. (gram na serwerze Emepra).;(

Rybzor 26-04-2007 17:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sticitra (Post 1386847)
Hej! Gram w tibie od niedawna. Zauważyłem, że niektórzy na Rooku zmieniają swoją postać(np. w ducha), a wiem, że to idzie tylko zrobić przy 24 lvl magiem lub druidem przez czar Creature Illusion (Utevo Res Ina "potwór"). Z tego wychodzi mi pytanie: Jak zrobić na Rooku, żeby zmienić postać w potwora?
PS. (gram na serwerze Emepra).;(

Raz na rook (na wielkanoc tylko chyba? nie jestem pewny ;p) pojawia się króliczek na rooku i na mainie, który zamienia ludzi (kiedy sie do niego podejdzie) w ducha, wampira czy tam innego umarlaka na dość długi okres czasu.

Bravemind 28-04-2007 13:55

Problem z uruchomieniem Tibii

witam tak jak w temacie mam problem z ruchomieniem tibii mianowicie wyskakuje mi blad "Video surface allocation failed. (Error Code 13) Please choose another video graphic mode." Co powinienem zrobic aby Tibia dzialala poprawnie?:o

RaHak 28-04-2007 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bravemind (Post 1393315)
witam tak jak w temacie mam problem z ruchomieniem tibii mianowicie wyskakuje mi blad "Video surface allocation failed. (Error Code 13) Please choose another video graphic mode." Co powinienem zrobic aby Tibia dzialala poprawnie?:o

Są dwa wyjścia:
-Użyj guziczka szukaj.
-Przejrzyj dział o FAQ bo było to już kilkaset razy (dosłownie).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:37.