Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Guild Wars (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37749)

Avager 29-07-2005 18:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
@pabloxxl
Najlepiej się przerzuć na topory/miecze z jednego powodu - artefakty i tarcze. Młotki są dwuręczne, więc nie można w drugiej łapie ściskać artefaktu, który ci doda +20 HP i +15 nrg (jak w moim przypadku)... Owszem, młoty mają największy DMG... Ale co z tego, skoro topory mają najwięcej skilli do obrażeń a miecze są chyba najszybszymi broniami?

"Co ty wiesz o zabijaniu ?"

Chodzi mi o to że... Na tombach znajdzie owiele łatwiej team bo:
-Ludzie szukają tzw. "Knockerów" (wojowników co poszli w młoty i mają skille na przewracanie - Knock down) gdyż tacy warriorzy mogą zabić w kilka sekund sami monka (a on ledwo sie ruszy i już leży ... wiem bo mam warriora z młotem).
-Wcholere samych Młotów mi wypada... więc miecze i topory są bardziej rare ... .
Co do axe:

-Axe to broń do ataku kilku celów naraz (ma dużo takich skilli ... chociaz tak mi sie wydaje). Jest szybki... ale i tak jak warrior z młotem ma frenzy/berserker stance ( nie widziałem jeszcze tego skilla w akcji) to taki axe padnie mimo że ma tarcze... co on se zrobi jak młot go wywali przerywając skill który był wtedy używany (czyt. Healing Signet...ale co za kretyn używa tego skilla jak dostaje z młota xD )

Co do swordów:

-Swordy (miecze tak dla kretynów) , są ...hmm jak by tu... to dziwna broń xD ... raczej do zadawania conditionów (krwawienie, to że wolniej sie chodzi ... nie pamiętam nazwy - troche nie grałem :) i innych). Tak są to szybkie bronie ale wcale nie najszybsze. Z mieczami raczej powinno się iść w Tactic niż w Strenght, gdyż miecze mają większy dmg niż axe (max minimum dmg (chyba wiadomo oco chodzi?) jest nawet 2,3x większy niż axe'a) więc nie potrzeba takich neutralnych skilli do dmg.

To chyba wyjaśnia... wszystko ?

pabloxxl 29-07-2005 20:36

Hamera kupiłem za 500g, i sądze że to był dobry wybór. Zresztą Avager ma racje, przewracanie młotem to pierwszorzędna sprawa jeśli chodzi o Pvp. Zresztą na PvE też się przydaje w konfrontacji z potworami które się leczą przy małej ilości hp. Moja postać jest niska, jako druga profesje ma monka, coś jak ten drugi paladyn z WArcrafta 3. Klimacik też się liczy :)

Bia!y 30-07-2005 14:12

Długo nad tym myślałem. Wkońcu doszłem do wniosku, że kończe grę w Tibie. Wszycy kumple odeszli od Tibi, zostałem sam. A szczegónie ten update mnie dobił. Zastanawiałem się także nad kupnem Guild Warsa. Dziś wyjeżdzam na 2 dni. Myśle, że zaraz po przyjeździe złoże zamuwienie w jakimś sklepie internetowym. (Najbliszy Media Markt lub Empik Łodz [120km] ).

Edit: Oka.. Juz wszytko wiem ;). Dzięki !

Vaxupoto 30-07-2005 14:46

eee rotfl ;d

serwer europe ;p

Ghost Nieudany 30-07-2005 21:30

@Bia!y
Tam nie ma serwerów. Tam każdy gracz/drużyna poza miastem (każde dzieli się na kupę dzielnic, tzn. na każdej jest to samo, ale są po to, by gracze nie tkwili na jednej) żyje w czymś jakby równoległym świecie.

Ojczul1 30-07-2005 21:57

w jkim miescie moge sie nauczyc i jak czaru animate bone field chodzi o tego co na odleglosc wali

Ojczul1 01-08-2005 02:56

sorry za double post ale chce zeby było wiadomo ze nowy problem a wiec potrzebuje ludzi kturzy pomoga mi przejsc lonar pass mam 13 lvl nekro prosze pisac w tym temacie
edit: jak nie masz odpowiedzi na temat to nie pisz i nie wiesz ile mam lat więc nie mów ze jestem dzieciakiem

Bia!y 01-08-2005 21:12

@up Więc ile masz? =)

Znacie może jakiś zaufany sklep internetowy z którego moge dostać Guild Wars?
Przegladając wszytksie sklepy zauważyłem brak towaru, dosatwa dopiero jutro (3 sierpnia). Czekam z niecierpliwością. :) :o

Wikt 03-08-2005 13:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ojczul1
w jkim miescie moge sie nauczyc i jak czaru animate bone field chodzi o tego co na odleglosc wali

Droknar's Forge. Daleko, daleko, gdzieś koło końca linii fabularnej.

Avager 03-08-2005 18:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wikt
Droknar's Forge. Daleko, daleko, gdzieś koło końca linii fabularnej.

chyba że masz runnera do Droknars Forge... .

Bia!y 05-08-2005 19:56

Z grą musze się wstrzymać.. Premiere przesuneli na 8 sierpnia. Na innych vortalach mowa jest nawet o 16 sierpnia. Ehh.. Cóż zrobić, zazdroszcze Wam.
Czemu dopiero teraz wybudziłem sie z koszmaru zwanym Tibią.

Avager 05-08-2005 19:58

Bo tibia to shiat ! Płacisz i musisz wykorzystać (płacisz czasem xD ).

Sorka kald że opóściłem twoją guildie ale zostałem zmuszony przez kumpli z RL'a... bo by mnie dręczyli xD.
Teraz sobie robie Wariorka do farmingu (kaska kaska -.- ) ... mam dobrego builda do zabicia 30 potworków naraz :D .

Bia!y 05-08-2005 20:02

Ta Tibia to shit, uświadomił mi dopiero to ten Update. :P Znacie, jakieś forum o GW, gdzie moge nauczyć się wszystkiego od podstaw, czyli dobrych buildów postaci, co gdzie i jak zdobyc, takie tam rózne farmazony? :D

Avager 05-08-2005 20:47

tia... czekaj...

tu se wejdź na forum (dużo info, tu właśnie znalazłem mega builda do farminga)
http://www.guildwarsguru.com/

oraz

http://guildwars.gameamp.com

Adaras 05-08-2005 22:27

<trzyma w ustach kawałek papieru>
..A ja..wciąż..szukam...GW...<ekhu>..od ponad miesiąca... ;(

<wali głową w blat biurka>

Bia!y 05-08-2005 23:01

@up Może w czymś pomoge, szukasz jakiegoś sklepu wysyłkowego, opisz swój problem postaram sie pomóc.

Adaras 06-08-2005 02:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bia!y
@up Może w czymś pomoge, szukasz jakiegoś sklepu wysyłkowego, opisz swój problem postaram sie pomóc.

Nie, nie lubię sklepów wysyłkowych. Pomimo, że droga daleka to jeżdżę po empikach i MM i jak na razie każda dostawa GW trzyma się na półkach parę godzin. Maksymalnie.

Ashlon 06-08-2005 09:33

Hm...jakbys chcial, moglbym skoczyc do empiku i popatrzec, czy sa jakies egzemplarze.Ostatnio jakies 15 bylo. Wyslalbys mi kase, ja bym kupil i odeslal gre w paczce :P Ale duze ryzyko z tym ;) Ew. sam moglbys pociagiem skoczyc :P

Bia!y 06-08-2005 12:47

Coż to za niechęc to sklepów wysłkowych, przed cwhilą mojemu kumplowi przyszła paczka. Ładnie zapkowane, a w śrdoku Guild Wars. Wszytko działa. Może warto zaryzkować? :)

@down Bo merlin SUX ! olej kuriera z merlin, powiedz , ze ty tego nie zamawiales i zamów z www.wirtus.pl po 8 sierpnia bedzesz mial :) :D

Liado 06-08-2005 13:17

GRRRR!!! Zamówiłem se w Merlinie (taki sklep netowy) GW i dzisiaj miałem mieć a tu K***A pisze że za 25 dni będzie! GRRR!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:34.