![]() |
Cytuj:
|
Moim zdaniem pall jest najlepszą postacia czemu ? :
1. Wali mocno z boltow (po małym update da sie nawet trenić pallem :>) 2.Ma exure vitke i moze uzywac SD (w przeciwienstwie do knighta) 3. Ma tyle samo many co zycia i trudno jest go zabic @topic : NIE !! |
-z boltow zadaje obrazenia porownywalne z knightem, czasem wyraznie mniejsze, a musi nosic amunicje
-knight ma uhy, nie musi sie obawiac ze braknie mu many na vite -z sd zadaje naprawde malo obazen, w biciu potworkow sd przydaje sie dopiero od wysokiego levela, w pvp sd jest zbyt slabe by zmienic wynik walki. -many ma duzo, ale gdy mu sie skonczy odnawia ja kilka razy wolniej niz hp uhem. Wniosek: Postacie sa zbalansowane. Mozliwosci expienia sa zbalansowane. Pvp nie jest zbalansowane. |
Wg.mnie nie ma najpotezniejszej postaci bo kazda ma wady i zalety.Sorcem trudno zabic knighta bo taki knight 100+ ma na sobie przykladowo 40bp uh.Sorc na tym samym lvl ma mniej run bo cap.Sorc bije kngihta i 2sd sorca to 1 uh knighta.Sorcowi sie skoncza predzej runy knight go zabije chyba ze sorc s*******i.
A co do lodzi co pisza "sorc utamo vita i jechane" lmao.Popatrzcie ze sorcowi mana nie rosie po 100 i sie to szybko skonczy i potem moze polegac tylko na uhach których zbyt duzo nie wezmie. |
chyba tak
druid moze runki i jak sprzeda bp gfb cy uh bedzie mial troche kasy a rycerz musi to kupowac
|
UP: gdyby tak druid te runki sprzedawał... (mysle tu o postaciach tak 30+lvl) to czym by expił>?
|
Wystarczy Pomyśleć
Siemka,i jeśli chodzi o to pytanie to najlepiej zaufać umiejętnością postaci czyli każdy ma tylko to co umie ;)
Knight:Według mnie niema żadnych szans powiewarz dogonienie druida albo sorca bedzie trudne więdz Utani Gran Hur i to bedzie ten broblem.A jeśli chodzi o paladyna to zanim do pala dojdzie to dostanie troche power boltów ale i tak by mogl dednac lecz gdy go dogoni niechcial by nikt być w skurze palla :p . Paladyn:No ta postać ma dosyć duże szanse jak mówie może i sorc i druid mają Utani Gran Hur to przecierz on na odległość :) hehe ale jak wiemy sorc i druid maja Magic Shield wiec dosyć by sie meczył.Jesli chodzi o knighta to chce przypomniec że knight dostal by pare razy z sd X( . Sorcerer:Ta postać ma Utani Gran Hur i jeszcze wali z sd no i według mnie jest za szybka dla knighta a paladyn zato ma power bolty noom i to by było ciekawe kto paladyn czy sorc B) a druid niebyl by łatwy praktycznie by wygral co by dostal z sd by sie uhnol i by walil w sorca z innych swojich magi ofensywnych. Druid:Ta postać ma dosyć dużo run ofensywnych i posiada uhy według mnie ma największą przewage z wszystkich klas . I jeszcze jedno to tylko moje zdanie :] i jeszcze wszystko jest warzne od umiejętności :D . |
Rp Rullez
Jedno głośnie najlepszy jest Rp ponieważ na wiekszym lvlu ma duzo many zycia i może używać sdków knight sie przynim chowa jak reszta profesji drugi jest Sorc poniewaz ma przewage nad Druiddem no to już wiecie że Druid jest trzeci i moim zdaniem OStatni Knight Thx Koniec~~~~
|
Cytuj:
@up: pal nie ma szans solo zabic knighta na takim samym levelu. Wyjatek - kick. |
Jak było tak jest... " Każda profesja ma swoje zalety" moze i ma ale?
Definitywnie Sorc jest najlepsza profesja :D Np: jestes hmm 90 ek goni Cie 140 ek i co ? taki (hauahuahau) to cie moze poszmyrać po mpa :> :P a jak Cie goni przykładowo już 120 sorc ? 20 lvl mniej ale co zabije Cie z pewnością Mass UE i Cię nie ma cyyyya :> Na przykładzie swiata Isara mozna zobaczyc ze sorce maja przewagę DUŻĄ przewagę. I chyba każdy doświadczony gracz mi nie zaprzeczy ze sorc wymiata :D Bo co mi na 90 lvl ( i ek) zrobi taki np 120 rp ablo druid co nie ma ue (schowaj sie lepiej). BB |
Ehh... Bodajże Vil kiedyś mądrze napisał. I miał rację.
Przypomne tylko: - każda profesja jest zbalansowana - expienie jest zbalansowane - pvp NIE jest zbalansowane I jest ewidentnie na korzyść knighta. Pewnie w '97/'98/'99 gdy tibia jeszcze na dobrą sprawe powstawała nie było PKrów. Była spokojna, miła, RPGowa atmosfera. "No to poco się głowić nad tym jak to będzie z walkami między graczami skoro nas ten problem nie dotyczy ?" - zapewnie tak myśleli GOD'owie. No i mieli racje. Tylko tibia sie troszke rozkręciła. Troszke więcej graczy, PK. I PvP jest. A knight nadal pozostał najlepszy.. w PvP. Dużo HP - gdy tylko ma UHy to on jest praktycznie nie do zabicia i basta! |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
...
TO zalezynp sorc lu druid niby ma najlepsze hity z sd i ue ale na o idze kupa forsy knighowi wystarczy jednorazowy zakup gsa d lance czy wh i wali 100+ przy 75+skilach. A w sprawie palka szyblo sie nim expi nawet bardzo szybko ale idze kupa forsy na bolty a loot zadko sie odplaca... chyba ze robisz loot baga co jest nudne. Tak samu sorcem mozna najszybciej expic jezeli masz kasy od hu.. i walisz we wszystko sd;p
Nie ma reguly ktora profesja najlesza ja tam gram knightem i mi sie podoba... wezuruz skile99cluba ;] |
bleh;/
Nikt nie ma na tyle kasy zeby bic we wszystko z sd, do tego rzadko kiedy to przyspieszy expienie. Palek expi kilka razy taniej od sorca, z reguly taniej niz knight, do tego na ta sama miejscowke idzie kilkanascie leveli wczesniej. 100+ przy skillach 75/75 walisz w elfy i minosy. W czlowieka nigdy tyle nie walniesz. Sorc jesli ma przewage levelu ( i to spora ) wali z sd nieco mniej niz przeciwnik sie uha. UE uzyje 1/2/3/4 razy, i wcale mu to wiele nie pomoze. Bez powaznego bledu przeciwnika praktycznie nie da sie zabic kogokolwiek 1v1. Jest to zasluga mechaniki gry. |
Moim zdanie knight jest najpotezniejsza profesja. Eternal Oblivion, Seromontis, Bubble to są 200+ levele i są knightami.
Sam czekam na nowe swiaty i bede grac knightem :) |
Powiem tak.
Bublble - wystarczyło 3 sorców lvl 100+ na Test serverze, żeby padła. Pozatym, weź pod uwage, że potężny sorc wali z sd okolo 500 i na lvl 100 ma okolo 3000 many czyli uzywajac energy ringa lub mana shielda ma 2 razy wiecej życia niż knight na lvl 100. A tak wogóle trzeba miec nierówno pod sufitem żeby atakowac solo sorca i na odwrót, jak idzie sie kogos zabić bierze sie 2-3 lub wiecej osób. Nie ma co porównywać, bo każda profesja ma swoje zalety. Sorc ma najpotężniejsza siłe rażenia, a knight dużo hp i to wszystko sie w jakiś sposób równoważy. Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
-znacznie latwiej zrobic 2-3 levele niz 1 mlvl -znacznie latwiej odrobic po smierci 1 lev niz 1 mlvl -2-3 lev daja wiecej niz 1 mlvl |
knight się UHa a kto robi UHy? Knight? no właśnie że nie, więc druid niejest taki zły, bez niego to knight by się nie UHał więc pall czy sorc by go zabił. Mam knighta i palla (druida też ;) )ale pallowi szybciej distance leci niz atak u knighta. A knightowi szybciej shielding rośnie, więc każda profesja ma PLUSY i MINUSY. Każdy może wygrać, kazdy może przegrać, zależy od umiejętności gracza tylko i wyłacznie/ Ktoś napisał że jest pallem i założył tarcze i tak mu hity wchodziły po 100+ więc ten pall to był nOObem! ;) ;)
EDIT: Knight się słabo UHa bo ma mały mlvl, a pall się mocniej UHa bo ma większy mlvl. Prosze modków o zamknięcie tego tematu. :evul: |
Gówno prawda uh mozna kupic w sklepie X(
Więc teraz można obejsc sie bez druta Chociaz moze.... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:12. |