![]() |
a ja dalej nie wiem co zrobić z grzechami i cnotami (7 albo 8, już nie pamiętam xD) Any hint?
|
Cytuj:
Odnalazłeś śmiertelne cyfry? Zauważ, że cnoty zostały wyróżnione - zrób to samo z grzechami : ] Za dużo chyba powiedziałem, a jak nadal nie wiesz to znaczy, że jeszcze czegoś nie odnalazłeś (w takim razie pomyśl nad napisem z obrazka). @edit 12 ssa |
Jakim sposobem zrobiłeś no.9? Radzę zapamiętać adres strony w razie czego. Dante się zemści.
|
@2up:
No ja jestem na tym ostatnim tekście(8c bodajże), podobne takie hiper proste a ja nie mogę tego zrobić :< |
Plz pomozcie mi z 5b. wiem ,ze trzeba popatrzec na kreski , legende , i litery ,ale niewiem kompletnie jak to zlozyc do kupy PLZ POMOZCIE. NAJLEPIEJ GDYBY KTOS MI ODPISAL NA PRIV.
Z GORY TNX |
Cytuj:
Cytuj:
@Topic Zest padł? |
jak przejsc
|
Cytuj:
Możesz na chybił-trafił xD Zauważ, że linia oddzielająca to coś z góry ma kilka kolorów. W źródle masz napisane, który "reality lies", a który "do not lie". Łatwiejsze niż Ci się wydaje, a z tymi podpowiedziami NIE MOŻESZ tego nie przejśc... @Edit Cały Zest ma chyba coś wspólnego nie tyle z "Alicją w Krainie Czarów", co z grą "American McGee's Alice" - nawet główna postać jest na jednym ze zdjęć, a poziom 12 na którym ja sterczę, wyjątkowo przypomina misję "Crazed Clockwork". |
@UP
Rowniez sie mecze z 5b:( Twoja podpowiedz mi nic nie mowi:p Mozna jasniej?? |
Aktualnie siedze na 6(6):p
Mozna prosic o podpowiedz??B) |
Cytuj:
Cytuj:
@Edit Robie chyba to samo co ty, ale ja mam "inaczej". Zamień znaki na to, co im odpowiada, a potem pomyśl "dlaczego niektóre są w parach lub trójkach?" - musisz dać radę. @Topic No.13 :] Hardcore, powiązałem tabliczke mnożenia do klawiatury - teraz muszę tak jakby obliczyć kostkę (ale bezsensownie napisałem >_<)? Mhm, ukryte cyfry mam rozwiązywać tak jak wcześniej znaki (z którymi też miałem problem -.-)? |
Nie gram w tą, ryjąca psychikę, grę dokładnie 13 miesięcy i przez 13 miesięcy mam ta samą tapetę, której nie zmieniłem przez ten cały czas ani razu i nie zmienię jeszcze długo ;)
Ukryty tekst:
|
@2up:
Ukryty tekst:
Na tym stercze tyle czasu :< |
Zrób grzechom to co zrobiłeś cnotom, tyle.
|
Cytuj:
POmoze ktos z 7? Nie rozumiem o co wam chodzi z tymi grzechami xD czy haslo sklada sie z 1 slowa? |
Nadal sie mecze z 6(6):(
Wpisuje "tower"... nic Wpisuje "current"... nic Lacze rozne wyrazy ktore maja cos wspolnego z ta wieza... nic btw. co ma klawiatura do tego obrazka?? |
Wszystko masz w źródle ; P wystarczy pomyśleć. To jest właśnie zagadka. 100% Zagadka do odgadnięcia.
|
Kiedyś doszedłem do kilkunastego... zaczynam od nowa : ) Pierwszy śmiesznie prosty.
Zest ma to do siebie, że po dojściu do hasła wydaje się ono być oczywiste. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
No. 7. I po raz pierwszy nie mam żadnego pomysłu xd
|
Cytuj:
Popatrz na napis (tak, ten duży na środku!) - sprawdź czy to na pewno jest tylko podpowiedź, czy może... ;[ Później zrób cnotom to co zostało zrobione grzechom (ale musisz odróżnić grzechy od cnót xD) "do unto sins what has been done to virtues" Baaaardzo ważne. "humility against pride love against envy kindness against anger generosity against greed (self)control against lust zeal against sloth temperance against gluttony" Masz wypisane... Teraz tylko musisz zwrócić uwagę na to, co zostało zrobione grzechom (żeby znaleźć te grzechy, spójrz na napis). |
Mi nie wyszło za pierwszym razem no.7, bo robiłem z pamięci, nie z hintscreena i zamiast anger miałem wrath. To jest tak proste, że się nawet o tym nie myśli.
|
O co capi w 19 -.-'?
@edit Mam. A skoro mam to...edit? :'o ? |
no.7
widze kurek, napis: deadly7seven_.jpg nie wiem co mam z tym zrobić, no po prostu wpisywałem na wszystkie możliwe sposoby do googla, w adres jako odpowiedź i nic. halp plx ? PS 7 odwrócona do góry nogami... |
Cytuj:
Popatrz, co jest napisane pod strzałką :> Zastanów się, czy znak zapytania jest konieczny. Odrazu powiem, że "seven" nie jest jedyne. @Edit 7 jest łatwe, ja mam problem na 13 :] Ale chyba wiem o co chodzi, bo odnalazłem "kilka cyferek"... Tylko jak je rozszyfrować >_<? |
to jest 7... wiem co to znaczy useless, ale nie wiem co mam z tym zrobić, próbowałem wpisywać to w różnych miejscach w różnych formach i nic to nie daje :|
|
Cytuj:
|
o jaaa, gdyby nie pomoc Lasoocha nigdy bym nie wpadl na 8
|
nie pomogło mi to za bardzo, nie wiem może mnie przerasta no.7 :F
|
Cytuj:
@down Nie chce mi sie już podawać hintów, grałem w to rok temu :P |
Cytuj:
@Edit Rybek, podaj hinta do 13 ;[ Michoss ssie -.- |
Damn :| na to nie wpadłem
|
Kurde NIE MOGE zrobic tego 6(6):(:(:(
Ale musze byc tepa:p Moge prosic o jedna podpowiedz? |
to jest ten obrazek z jakąś konstrukcja metalową ? zobacz co masz w źródle strony i pobaw się tym :p
|
Cytuj:
Jak już przetłumaczysz sobie kod, musisz wiedzieć co zrobić, gdy kilka cyferek nie zostanie oddzielone spacją - ja nie pomyślałem, że to takie oczywiste : o |
Haha, LolnY jest na mnie zły, bo dałem mu odpowiedź, a doszedłem do tego "nie tak jak trzeba". Haha ;D.
|
@2UP
a co to wogole jest ten kod? i jak go przetlumaczyc? (czy jakos tak) |
Cytuj:
Kod znajdziesz w "source", łatwo zamienisz go na cyfry, a potem pokombinuj :P |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:14. |