![]() |
Ona to on ?:)
Cytuj:
Co do tych moich wyroznien... nie wiedzialam ze Rooki to on :D Pozdrowionka z Isarki =] |
a ciekawe co by się stało gdyby przynieść rookowego spike sworda do dwarfa technomancera;>
|
Tamten krasnolud chce śrubokręt, a oferuje w zamian miecz. Nie odwrotnie. Wiec raczej niewypaliłoby. ;]
|
pamiętaj że technomancer uważa Excalibuga(czy jakoś tak) za nóż do masła;D
|
ehh
Moim zdaniem nie można zdobyć SoF.Gdzieś na 5-10 stronie był link na video.google.pl z z Sof quest..Zobaczcie gracz dał "look" na sofai być może wysłał ten opis do kolegi który później pochwalił sie Sof ( przyjrzyjcie sie na dole Messeage sent to ****** )
Pozdro ! |
Odpierdo***e się od nich kur*a może go mają i co? to czemu na mainie jak ktoś wróci z anhi nie pokazuje ms'a lub d arma lub sca? bo tak i już a oni wam nie pokażą! i już! nie podlizuje sie jak coś i nie chce go zobaczyć sam sie dowiem gdzie trzeba walnąć kilofkiem
|
Sof jak na razie jest nie do zdobycia. Generalnie nikt nie wie jak go zdobyć i coś czuje ze jeszcze troche czasu minie, choc mam nadzieje ze w koncu ktos tego dokona.
|
@up
moim zdaniem MS wie cos wiecej niz my wszyscy. Napewno w najblizszych 2 latach rozwiaze ktos zagadke =] |
Mowich ma racje. Skad taka pewnosc ze on nieistnieje ??ja sadze ze da sie go zdobyc tylko niewiadomo jak aha i co do tego filmu plx wejscie go wystawcie na youtobuce czy jak tam ;p bo jak go otweiram to bug jakis jest ;/
|
Yyyy. Witam. Jestem nowy ale w Tibie gram troche dłużej. zrobiłem sobie przerwe jakas roczna czy moze polrocznai wchodze w dzial rookgard i widze tematy. Patrze na jeden znich a tu SoF done! Wchodze patrze, ale jest tu zbyt duzo stron. Mam prosbe molgby mi ktso strescic o co chodzi itd.?
P.S. Macie moze link do mapy Tibii ale takiej na ktorj moge patrzec w podziemia itd. |
@Up,
A więc tak. Grupka ludzi przeczytała na forum Tibia.de jak Master Slayer i Eclo doprowadzają do zniknięcia Spike Sworda. Postanawiają to wykorzystać i robią joke. Później De'Bove przesadza... mówiąc, że owieczka zjadła jej ów legendarny miecz... w końcu sprawa, delikatnie mówiąc, się rypie. Później wymówki, kręcenie, tralalala i bambuko. W końcu wyszło im to na duży plus, okrzyknięto temat Dżołkiem Roku etc. itp. Niebieski jeep odjechał w siną dal, wszyscy żyją szczęśliwie do dziś dnia. Fin. A podziemia mapy masz na Tibian Earth, projekcie na stronie głównej. Vial |
@Up
Byly teorie ze zjadł go królik a nie owieczka....w sumie to dotąd nie wiadomo xD |
-.^
WG mnie ten temat juz jest do zamkniecia ...
wszyscy juz wiedza ze to "dżolk" ba! nawet wiedza jak to robic ,rozwijaja sie tylko mity i legendy zwiazane ze spike swordem a do takich rozmow jest inny temat. @2down Fakt , i to mnie boli |
To pewnie zwierzątka hodowane na farmach, niedaleko Czarnobyla. Po tym wielkim <boom> rodziły się dzieci z pępkiem zamiast ucha... królik? Owca? Krzyżówka? To COŚ na co natknęła się pani De'Bove tego deszczowego wieczoru to nie było milusie, słodziusie, pinknusie i zachwyciujusie zwierząteczko... jutro zapewne napiszą o tym w Pani Domu i Przyjaciółce, więc będziemy na bieżąco.
Mówię całkowiście serio. Vial |
Cytuj:
Podpowiedz co laczy modka dzialu z cala ta historia :P (moze nick :D) |
pamientam jak nie pamientam gdze to pisało ze jakiś anioł wzioł dzewczynie miecz i na tym mieczu była przelana krew dzeci i kobiet i >>>>>więcej nie bedze śmierci przez miecz<<<<< zostanie nazwany mieczem furi i bedze na wyspie pośrud ognia i tylko skromy może go dotknąc.
Nie pamiętam jak to było ale zaznaczyłem ważne słowa czyli działanie sofa jak ice rapiera nie jest bugiem |
tylko że jak na niego klikniesz nic nie pisze dziwnego :P może wcześniejsze wykonanie questa ma coś "skromnego"? "skromniącego"? nie wiem :D
|
A może ze Spike Swordem ma coś wspólnego ten tunel.
Jest on na Pacc area na skeletonach. Sword of Fury -- Maze (tunel) of Fury :o Tylko droga jest zawalona kamieniami /../ http://i9.photobucket.com/albums/a75...i66/UO0028.jpg |
o tym wiemy :] to może mieć kluczowe znaczenie w queście na SoF'a. tylko jak tam, do cholery wejść :)
|
Cytuj:
Zastanów się zanim coś napiszesz ;) Mowicz |
Cytuj:
a może Magic Light Wand służy do jako klucz do tunelu czy cos w tym stylu |
-.^
Moje Magic Light Wanda uzylem w kazdym miejscu gdzie sa jakies "tajemnice rookgaardu "(czyt. banialuki)
Poza tym nie ten temat ,w tym temacie chodzilo o "zdobycie spike sworda" a nie o zastanawienie sie jak zdobyc cos /dojsc do czegos |
Troche pomyślałem i doszłem do wniosku:
http://img524.imageshack.us/img524/2716/kamieniecq8.jpg Czerwonym - oznaczylem punkty, które zauwazyłem na mainie i które można schować dźwignią. To jest pewne nawet sam wygląd tych punktow przypomina "Kolce" które się chowają i wysuwają. BArdzo podobne były w Prince of Persia. Zielonym - oznaczyłem luki, przez ktore mozna przejść. Są to puste pola. Pomarańczowym - zaznaczyłem skałe która też powinna znikać przez naciśnięcie jakiejść dźwigni. Na Różowo - zaznaczyłem punkt o ktorym nie mam pojęcia. Taka duża skała raczej nie znika przez naciśnięcie dźwigni. Może tam trzeba urzyć na niej kilofa / small axe albo jeszcze coś innego. Wszystko co napisałem są to tylko przemyślenia. Także proszę nie spektulować ani nie wyzywać. Cya |
tak naprawde to wszytkie mozliwosci dotarcia do sofa sa prawdopodobne
nawet te najglupsze cipy mogly dac wskazowke wszedzie a teraz patrza sobie na nasze domysly i smieja sie jak my z noobkow na 1lvl:D |
Cytuj:
To nie kolce tylko stalagmity :P a takie teorie prosimy do innego tematu który służy właśnie do tego bo od tego on jest, od tego jest on jest do tego jest :P |
Hmm. mam pomysł. Może trzeba zdobyć Spike Sworda i jeśli ejst jak ice rapier, że znika po jednym hicie to walnąć w ten zagordzony tunel? Nie wiem jak no ale jakoś spróbować. wtedy tunel by sie odgrodził i....
|
Cytuj:
Oftopic ^ Cytuj:
|
Cytuj:
|
Jeśli chodzi o tunel of fury(czy jak mu to) to na zielonych kółkach da rady użyć picka i przejść pod dużom skałą i wejść do dziury?? bo jedno pole za skałą jest puste to ma sens
|
Cytuj:
Vial |
Raczej w to wątpie ponieważ gdzie byś potem rozkopał dziurę ? :/
|
[quote=Dziobas;1424011]Raczej w to wątpie ponieważ gdzie byś potem rozkopał dziurę ? :/[/QUOTE
może jak byś zdobył sofa to by cie odrazu teleportowało do miasta??i to była by droga bez wyjsca 8o |
Hmmm...
Sword of Fury to odwieczna zagadka Rookstayerów, mit dla noobkof i tajemnica dla newbie. A więc przechodząc do sedna sprawy powiem tak :] SoF'a nie da sie zdobyć jedynie można go tzw. ZNIKNĄĆ;p moje gy-gy 2683431 , żeby nie uprawiać QS ;p
|
@up nie masz racji możliwe że kiedyś w końcu go znajdziemy, i słowami że jest to zagdaka i tajemnica dla noobów obraziłeś paru rookstayerow, którzy próbóją tą zagadke rozwiązać.
|
lolcze 2 wyżej... nie rozwiązaliśmy tej zagadki... znikanie to tylko część questa. i według mnie dowód że można zdobyć ten sztylecik.
|
Cytuj:
|
hmm jak znika to moze "pojawia" się gdzieś indziej ?? bo bez powodu tak by se nie zniknol :)
|
Ktoś już podał na tym forum fajną teorię, że SoF może znikać wtedy gdy na mainie ktoś wykona quest właśnie na SS. Wydaje mi się to bardzo możliwe i można by to sprawdzić.
|
To raczej jest nie możliwe...ale lepiej się upewnić
Od całej tej sprawy zaczynam grać rookstayerem ;D |
Prawda jest taka, że każdy człowiek może wymyślić zagadkę, do której rozwiązanie zna tyko on, tak też jest w przypadku Knightmare, wymyślił se jakąś bzdurę, i myśli, że ktoś wpadnie na identyczny pomysł jak on...
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:23. |