Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   SoF Done! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=113291)

Drudka 25-03-2007 23:26

Ona to on ?:)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heloni (Post 1323695)
nooby idzcie spać nikt nie zdobył tego spike sworda on was robi w banie smieje sie z was bo łatwo można sprawić aby ten mieczyk zniknął dużo osób to robi i nawet jest to opisane

23:37 Rookguardian de'Bove [90]: 17:58 You see a spike sword (Atk:24 Def:21). It weighs 50.00 oz. Only the humble may touch the Sword of Fury.

ten opis on wzioł z tej tabliczki obok a wage można zobaczyć na tibia.pl więc nie ma tutaj nic nadzwyczajnego ponieważ mam pytanie czy widzieliście ten miecz w
ręce tego kolesia? albo na trade ?

Podniecacie sie wydarzeniami ktore dzialy sie juz bardzo dawno temu. Poza tym nawet jesli juz byscie mieli ten temat od nowa rozpoczynac.. moze nie roblibyscie tego za plecami de'Bove hmm? i poczekali az skonczy z retiredem? bo to tak troche nie fair w stosunku do Rookguardian...

Co do tych moich wyroznien... nie wiedzialam ze Rooki to on :D

Pozdrowionka z Isarki =]

babcia666 03-04-2007 10:23

a ciekawe co by się stało gdyby przynieść rookowego spike sworda do dwarfa technomancera;>

zoliax 03-04-2007 10:44

Tamten krasnolud chce śrubokręt, a oferuje w zamian miecz. Nie odwrotnie. Wiec raczej niewypaliłoby. ;]

babcia666 03-04-2007 11:47

pamiętaj że technomancer uważa Excalibuga(czy jakoś tak) za nóż do masła;D

Skrytunia 27-04-2007 15:24

ehh

Moim zdaniem nie można zdobyć SoF.Gdzieś na 5-10 stronie był link na video.google.pl z z Sof quest..Zobaczcie gracz dał "look" na sofai być może wysłał ten opis do kolegi który później pochwalił sie Sof ( przyjrzyjcie sie na dole Messeage sent to ****** )

Pozdro !

Malkowicz 27-04-2007 20:13

Odpierdo***e się od nich kur*a może go mają i co? to czemu na mainie jak ktoś wróci z anhi nie pokazuje ms'a lub d arma lub sca? bo tak i już a oni wam nie pokażą! i już! nie podlizuje sie jak coś i nie chce go zobaczyć sam sie dowiem gdzie trzeba walnąć kilofkiem

thoro 28-04-2007 00:39

Sof jak na razie jest nie do zdobycia. Generalnie nikt nie wie jak go zdobyć i coś czuje ze jeszcze troche czasu minie, choc mam nadzieje ze w koncu ktos tego dokona.

Fonesz 28-04-2007 08:52

@up
moim zdaniem MS wie cos wiecej niz my wszyscy. Napewno w najblizszych 2 latach rozwiaze ktos zagadke =]

Maciek907 05-05-2007 16:24

Mowich ma racje. Skad taka pewnosc ze on nieistnieje ??ja sadze ze da sie go zdobyc tylko niewiadomo jak aha i co do tego filmu plx wejscie go wystawcie na youtobuce czy jak tam ;p bo jak go otweiram to bug jakis jest ;/

Grak 06-05-2007 21:06

Yyyy. Witam. Jestem nowy ale w Tibie gram troche dłużej. zrobiłem sobie przerwe jakas roczna czy moze polrocznai wchodze w dzial rookgard i widze tematy. Patrze na jeden znich a tu SoF done! Wchodze patrze, ale jest tu zbyt duzo stron. Mam prosbe molgby mi ktso strescic o co chodzi itd.?

P.S.
Macie moze link do mapy Tibii ale takiej na ktorj moge patrzec w podziemia itd.

Tom The Tanner 06-05-2007 22:01

@Up,
A więc tak. Grupka ludzi przeczytała na forum Tibia.de jak Master Slayer i Eclo doprowadzają do zniknięcia Spike Sworda. Postanawiają to wykorzystać i robią joke. Później De'Bove przesadza... mówiąc, że owieczka zjadła jej ów legendarny miecz... w końcu sprawa, delikatnie mówiąc, się rypie. Później wymówki, kręcenie, tralalala i bambuko. W końcu wyszło im to na duży plus, okrzyknięto temat Dżołkiem Roku etc. itp. Niebieski jeep odjechał w siną dal, wszyscy żyją szczęśliwie do dziś dnia. Fin. A podziemia mapy masz na Tibian Earth, projekcie na stronie głównej.

Vial

Uci3kini3r 06-05-2007 22:28

@Up

Byly teorie ze zjadł go królik a nie owieczka....w sumie to dotąd nie wiadomo xD

Wiechoss 06-05-2007 22:44

-.^

WG mnie ten temat juz jest do zamkniecia ...
wszyscy juz wiedza ze to "dżolk" ba! nawet wiedza jak to robic ,rozwijaja sie tylko mity i legendy zwiazane ze spike swordem a do takich rozmow jest inny temat.

@2down
Fakt , i to mnie boli

Tom The Tanner 06-05-2007 22:48

To pewnie zwierzątka hodowane na farmach, niedaleko Czarnobyla. Po tym wielkim <boom> rodziły się dzieci z pępkiem zamiast ucha... królik? Owca? Krzyżówka? To COŚ na co natknęła się pani De'Bove tego deszczowego wieczoru to nie było milusie, słodziusie, pinknusie i zachwyciujusie zwierząteczko... jutro zapewne napiszą o tym w Pani Domu i Przyjaciółce, więc będziemy na bieżąco.

Mówię całkowiście serio.

Vial

Scobel 07-05-2007 00:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiechoss (Post 1415187)
WG mnie ten temat juz jest do zamkniecia ...
wszyscy juz wiedza ze to "dżolk" ba! nawet wiedza jak to robic ,rozwijaja sie tylko mity i legendy zwiazane ze spike swordem a do takich rozmow jest inny temat.

Tematu nie zamknie Modek ... zgadnij czemu :D ??

Podpowiedz co laczy modka dzialu z cala ta historia :P (moze nick :D)

Ujo 09-05-2007 08:01

pamientam jak nie pamientam gdze to pisało ze jakiś anioł wzioł dzewczynie miecz i na tym mieczu była przelana krew dzeci i kobiet i >>>>>więcej nie bedze śmierci przez miecz<<<<< zostanie nazwany mieczem furi i bedze na wyspie pośrud ognia i tylko skromy może go dotknąc.

Nie pamiętam jak to było ale zaznaczyłem ważne słowa czyli działanie sofa jak ice rapiera nie jest bugiem

Drangir 09-05-2007 15:58

tylko że jak na niego klikniesz nic nie pisze dziwnego :P może wcześniejsze wykonanie questa ma coś "skromnego"? "skromniącego"? nie wiem :D

wahibi 10-05-2007 00:25

A może ze Spike Swordem ma coś wspólnego ten tunel.
Jest on na Pacc area na skeletonach.

Sword of Fury -- Maze (tunel) of Fury :o

Tylko droga jest zawalona kamieniami /../

http://i9.photobucket.com/albums/a75...i66/UO0028.jpg

Drangir 10-05-2007 09:12

o tym wiemy :] to może mieć kluczowe znaczenie w queście na SoF'a. tylko jak tam, do cholery wejść :)

Mowicz 10-05-2007 10:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tom The Tanner (Post 1415026)
@Up,
A więc tak. Grupka ludzi przeczytała na forum Tibia.de jak Master Slayer i Eclo doprowadzają do zniknięcia Spike Sworda. Postanawiają to wykorzystać i robią joke. Później De'Bove przesadza... mówiąc, że owieczka zjadła jej ów legendarny miecz... w końcu sprawa, delikatnie mówiąc, się rypie. Później wymówki, kręcenie, tralalala i bambuko. W końcu wyszło im to na duży plus, okrzyknięto temat Dżołkiem Roku etc. itp. Niebieski jeep odjechał w siną dal, wszyscy żyją szczęśliwie do dziś dnia. Fin. A podziemia mapy masz na Tibian Earth, projekcie na stronie głównej.

Vial

Wszyscy zyja szczesliwie??a Res ,który tez byl w tej grupie ??
Zastanów się zanim coś napiszesz ;)
Mowicz

Ujo 10-05-2007 15:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drangir (Post 1422031)
o tym wiemy :] to może mieć kluczowe znaczenie w queście na SoF'a. tylko jak tam, do cholery wejść :)

może dzwignia u Toma w pokoju do czegoś sluży?? tylko jak tam sie dostać ;/
a może Magic Light Wand służy do jako klucz do tunelu czy cos w tym stylu

Wiechoss 10-05-2007 16:15

-.^

Moje Magic Light Wanda uzylem w kazdym miejscu gdzie sa jakies "tajemnice rookgaardu "(czyt. banialuki)

Poza tym nie ten temat ,w tym temacie chodzilo o "zdobycie spike sworda" a nie o zastanawienie sie jak zdobyc cos /dojsc do czegos

wahibi 10-05-2007 16:33

Troche pomyślałem i doszłem do wniosku:

http://img524.imageshack.us/img524/2716/kamieniecq8.jpg

Czerwonym - oznaczylem punkty, które zauwazyłem na mainie i które można schować dźwignią. To jest pewne nawet sam wygląd tych punktow przypomina "Kolce" które się chowają i wysuwają. BArdzo podobne były w Prince of Persia.

Zielonym - oznaczyłem luki, przez ktore mozna przejść. Są to puste pola.

Pomarańczowym - zaznaczyłem skałe która też powinna znikać przez naciśnięcie jakiejść dźwigni.

Na Różowo - zaznaczyłem punkt o ktorym nie mam pojęcia. Taka duża skała raczej nie znika przez naciśnięcie dźwigni.
Może tam trzeba urzyć na niej kilofa / small axe albo jeszcze coś innego.

Wszystko co napisałem są to tylko przemyślenia.
Także proszę nie spektulować ani nie wyzywać.
Cya

Skwara666 10-05-2007 16:38

tak naprawde to wszytkie mozliwosci dotarcia do sofa sa prawdopodobne
nawet te najglupsze
cipy mogly dac wskazowke wszedzie a teraz patrza sobie na nasze domysly i smieja sie jak my z noobkow na 1lvl:D

Pan Klocek 10-05-2007 18:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wahibi (Post 1422471)
Troche pomyślałem i doszłem do wniosku:

Czerwonym - oznaczylem punkty, które zauwazyłem na mainie i które można schować dźwignią. To jest pewne nawet sam wygląd tych punktow przypomina "Kolce" które się chowają i wysuwają. BArdzo podobne były w Prince of Persia.

To nie kolce tylko stalagmity :P a takie teorie prosimy do innego tematu który służy właśnie do tego bo od tego on jest, od tego jest on jest do tego jest :P

Grak 10-05-2007 18:43

Hmm. mam pomysł. Może trzeba zdobyć Spike Sworda i jeśli ejst jak ice rapier, że znika po jednym hicie to walnąć w ten zagordzony tunel? Nie wiem jak no ale jakoś spróbować. wtedy tunel by sie odgrodził i....

wahibi 10-05-2007 18:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 1422759)
służy właśnie do tego bo od tego on jest, od tego jest on jest do tego jest :P

hahah czyli jak ? xD

Oftopic ^

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grak (Post 1422778)
Hmm. mam pomysł. Może trzeba zdobyć Spike Sworda i jeśli ejst jak ice rapier, że znika po jednym hicie to walnąć w ten zagordzony tunel? Nie wiem jak no ale jakoś spróbować. wtedy tunel by sie odgrodził i....

To raczej nie jest możliwe. Nie przemyślałeś swojej teorii. Jeśli SS jest to jakby ice rapier, można go urzyć tylko raz a skał jest tam kilka ...

Grak 10-05-2007 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wahibi (Post 1422798)
To raczej nie jest możliwe. Nie przemyślałeś swojej teorii. Jeśli SS jest to jakby ice rapier, można go urzyć tylko raz a skał jest tam kilka ...

Ale ja myslalem aby po jednym walnieciu znikaly wsyztskie mniejsze skaly ktore umozliwialyby przejscie...

Ujo 10-05-2007 23:35

Jeśli chodzi o tunel of fury(czy jak mu to) to na zielonych kółkach da rady użyć picka i przejść pod dużom skałą i wejść do dziury?? bo jedno pole za skałą jest puste to ma sens

Tom The Tanner 11-05-2007 12:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mowicz (Post 1422094)
Wszyscy zyja szczesliwie??a Res ,który tez byl w tej grupie ??
Zastanów się zanim coś napiszesz ;)
Mowicz

Gdy pisałem tego posta Res jeszcze żył... co za ... , to życie.

Vial

Dziobas 11-05-2007 14:26

Raczej w to wątpie ponieważ gdzie byś potem rozkopał dziurę ? :/

Ujo 11-05-2007 16:03

[quote=Dziobas;1424011]Raczej w to wątpie ponieważ gdzie byś potem rozkopał dziurę ? :/[/QUOTE

może jak byś zdobył sofa to by cie odrazu teleportowało do miasta??i to była by droga bez wyjsca 8o

Dr.Fury 11-05-2007 16:05

Hmmm...

Sword of Fury to odwieczna zagadka Rookstayerów, mit dla noobkof i tajemnica dla newbie. A więc przechodząc do sedna sprawy powiem tak :] SoF'a nie da sie zdobyć jedynie można go tzw. ZNIKNĄĆ;p moje gy-gy 2683431 , żeby nie uprawiać QS ;p

Morderff 11-05-2007 17:37

@up nie masz racji możliwe że kiedyś w końcu go znajdziemy, i słowami że jest to zagdaka i tajemnica dla noobów obraziłeś paru rookstayerow, którzy próbóją tą zagadke rozwiązać.

Drangir 11-05-2007 21:15

lolcze 2 wyżej... nie rozwiązaliśmy tej zagadki... znikanie to tylko część questa. i według mnie dowód że można zdobyć ten sztylecik.

Hakuoh 11-05-2007 23:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drangir (Post 1424893)
znikanie to tylko część questa

Niekoniecznie. Może to być również taka zmyła, bądź efekt specjalny.

punisher121 11-05-2007 23:54

hmm jak znika to moze "pojawia" się gdzieś indziej ?? bo bez powodu tak by se nie zniknol :)

Grak 12-05-2007 00:04

Ktoś już podał na tym forum fajną teorię, że SoF może znikać wtedy gdy na mainie ktoś wykona quest właśnie na SS. Wydaje mi się to bardzo możliwe i można by to sprawdzić.

X-Zero 12-05-2007 00:54

To raczej jest nie możliwe...ale lepiej się upewnić

Od całej tej sprawy zaczynam grać rookstayerem ;D

Xetasi 12-05-2007 01:30

Prawda jest taka, że każdy człowiek może wymyślić zagadkę, do której rozwiązanie zna tyko on, tak też jest w przypadku Knightmare, wymyślił se jakąś bzdurę, i myśli, że ktoś wpadnie na identyczny pomysł jak on...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:23.