Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Vekegi 27-05-2007 13:33

http://legia.com.pl/img_galerie/07_w...e/img_7202.jpg

Strata mistrzostwa, była w sumie naszą winą, wystarczyło zremisować któryś z meczy, ale fakt jest faktem, że to my mamy mistrza tylko to "wielkie" Zagłembie :S

Raul 27-05-2007 14:47

Ciekawa sytuacja może mieć miejsce podczas ostatniej kolejki Primera División. Barcelona i Real wygrali swoje wczorajsze mecze. Dzisiaj gra Sevilla z Saragossą i załóżmy, że Andaluzyjczycy wygrają. Za dwa tygodnie (w przedostatniej kolejce) ustalmy, że będą takie wyniki:
Saragossa - Real 1:1
Barcelona - Espanyol 1:1
Mallorca - Sevilla 0:1

W tym przypadku wszystkie trzy drużyny przed ostatnią kolejką miałyby po 73 punkty. Czyli na pierwszym miejscu byłby Real, na drugim Sevilla, a na trzecim Barcelona (tworzymy mini tabelę między tymi trzema zespołami). W ostatniej kolejce Real gra u siebie z Mallorcą, Sevilla u siebie z Villarreal, a Barcelona na wyjeździe z Gimnastic.
I teraz można sobie zakładać różne scenariusze. Jeśli wygrają wszystkie trzy zespoły, to oczywiście Real mistrz, Sevilla wicemistrz, Barcelona trzecie miejsce. Jeśli wygra tylko Real i Sevilla, to mistrzem zostaje Sevilla (lepszy bezpośredni bilans bramkowy w spotkaniach z Realem). Jeśli wygra tylko Real i Barcelona, to mistrzem zostaje Real (zwycięstwo i remis z Barceloną w Lidze). Jeśli wygra tylko Sevilla i Barcelona, to mistrzem zostaje Barcelona (lepszy bezpośredni bilans bramkowy w spotkaniach z Sevillą). Jeśli tylko jedna drużyna wygra w ostatniej kolejce, to oczywiście ona zdobywa mistrzostwo. Zagmatwana sytuacja. Jak wiemy wszystkie mecze ostatniej kolejki zostaną rozegrane o tej samej porze.
Na koniec taka ciekawostka, załóżmy, że Barcelona do przerwy wygrywa 1:0 z Gimnastic, schodzi do szatni i widzi wyniki Realu i Sevilli do przerwy: Real 5-0 Mallorca; Sevilla 5-0 Villarreal. Czyli przeciwnicy mają już pewnie wygrane mecze. To teraz Katalończycy sobie rozumują, że jeśli oni również swój mecz wygrają, to zajmą trzecie miejsce i dadzą mistrza Realowi. Jednak jeśli swój mecz zremisują/przegrają, to również zajmą trzecie miejsce, ale mistrzem będzie Sevilla. Wybór będzie chyba jasny. ;] Dopóki Barca nie dowie się o wysokich zwycięstwach Realu i Sevilli, będzie walczyć, ponieważ też będzie miała do końca szansę na mistrza.

Grypek 27-05-2007 15:10

@UP

Niezłe opracowanie :)

Bastash 27-05-2007 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 1452252)
A tymczasem rozpoczal sie wielkoszlemowy turniej Roland Garros. Jakies typy? Faworyci?

Postawię na Federera, więc już wiesz kto nie wygra. Takie to moje parszywe szczęście. Tak na poważnie, to myślę, że w 4 najlepszych znajdą się Nalbandian, Nadal, Federer i jakiś czarny koń.

>Primera Division
Serce za Barceloną, ale rozum podpowiada, że Real.

Tymczasem wczoraj najlepsza drużyna rundy wiosennej 2 ligi w Polsce - Polonia Warszawa uległa najsłabszej drużynie, Miedzi Legnica 4:0! To dla Legniczan pierwsze zwycięstwo w tej rundzie! Dzięki temu wynikowi Jagiellonia Białystok już dziś może zapewnić sobie awans do OE. Wystarczy wygrać dziś o 17.30 ze Stalową Wolą i liczyć na to, że Lechia nie wygra z Kmitą. Nie można nie wykorzystać szansy, która powstała w tym sezonie!

Slay 27-05-2007 16:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bastash (Post 1452581)
Tak na poważnie, to myślę, że w 4 najlepszych znajdą się Nalbandian, Nadal, Federer i jakiś czarny koń.

Nadal - rozumiem. Federer - rozumiem. Ale, cholera, dlaczego Nalbandian? Chyba, ze Ci sie z Davydenka pomylilo...

Ghost Nieudany 27-05-2007 16:33

http://sport.onet.pl/0,1248702,1542835,wiadomosc.html

To kto teraz czeka na stronę AntiE2.com albo JudasE2.org?

@Cules
[14:41:06] Blanco mówi:
wazne ze dinho kopie po jajach

PiXik, chodź, robimy flame'a - może kuman albo imerr wpadnie, jako zasłużony Biri jestem w stanie się zgodzić na przymierze Sevilla-Madryt.

Mighty_Izbus 27-05-2007 17:20

Nie rozumiem, czemu kibice legii po przegranym meczu odrazu sie bulwersują i mowią, ze wszystko bylo ustawiane jak wrestling.. Sam jestem z Lubina i widziałem mecz na telebimie w miescie, byly powtórki i wszystko widac jak go odepchnął itd...

Panowie naprawde to juz jest smiech na sali ;D

btw.. Uwielbiam wrestling :P (Abyss rOx) :D

Remios_Swat 27-05-2007 17:25

Dzisiaj Kubica 5. Mógł lepiej pojechać ale jest dobrze :) Gratulacje!

grzelu8 27-05-2007 17:36

Kurde znowu zapomniałem o obejrzeniu wyścigów :/

Hellraiser 27-05-2007 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Remios_Swat (Post 1452868)
Dzisiaj Kubica 5. Mógł lepiej pojechać ale jest dobrze :) Gratulacje!

Tja, widać że zamienili sie bolidami z Heidfeldem.
Kubica w generalce jest 7, Heidfeld 5, a u konstruktorów niemiecka stajnia BMW-Sauber 3!. Następny GP 10 Czerwca w Kanadzie.

A inna sprawa to,..

Pamiętacie fatalny sezon HSV?

Przez baaardzo długi okres był na samym dnie Bundesligi, a w LM zajął ostatnie miejsce w grupie, "point" jest w tym że raczej, chłopaki dzięki Norymberdze są w Pucharze Intertoto, a wiemy że to bardzo łatwa droga do P.UEFA, dla porównania weżcie pod lupę Herthe BSC Berlin, jak narazie nie widziałem w historii, bardziej spieprzonego sezonu. Powiecie Bayern?, Hm możliwe ale to inna bajka.

hoomik 27-05-2007 18:26

BOT Turów - Prokom Trefl 86:71! HEHE. Fakt faktem, ze jest to tylko przelozona prawdopodobnie na czwartek koronacja Prokomu, ale zawsze to jednak bedzie ta historyczna, pierwsza wygrana w finale MP.

Wyscig fajny, tzn te pierwsze ~40 okrazen, bo potem przelaczylem na koszykowke, ale widze ostateczny rezultat i musze powiedziec, ze nie spodziewalem sie tak dobrej jazdy Kubicy. Keep up the good work.

Serie A... boska jest ta liga, po prostu az cieknie korupcja ;] Tradycyjnie ostatnia kolejka = kolejka cudow, stad wyniki druzyn bezposrednio zagrozonych spadkiem:
FT Reggina 2-0 AC Milan
FT Siena 2-1 Lazio
FT Catania 2-0 Chievo
FT Parma 3-1 Empoli
I tu mamy ciekawa sytuacje, bo wychodzi na to, ze z ligi spada 14 przed ta kolejka Chievo, czyli druzyna, ktora z piatki zagrozonych byla w tabeli najwyzej. Niezle jajca, powiadam wam ;]
Cytuj:

Piłkarze Juventusu Turyn 27 razy zdobywali mistrzostwo Włoch wygrywając rywalizację w Serie A. W sobotę po raz pierwszy zapewnili sobie zwycięstwo w Serie B. Zdobyli awans do ekstraklasy
Cytuj:

Juventus Turyn ostatecznie potwierdził odejście trenera Didiera Deschampsa.
Telewizja Sky TG24 już w piątek podała, że francuski szkoleniowiec rozstanie się z Bianconeri, a klub początkowo zaprzeczał doniesieniom, lecz potwierdził tę informację po sobotnim meczu z Mantovą (2:0).

Czarna_Mamba 27-05-2007 22:29

Ja nic nie mówię. Tylko to, że jest 2:0. Ha, kurna, Ekstraklasa coraz bliżej! Jagiellonia nas nie zawiedzie.

DO BOJU, KURNA, BKS!

Bastash 27-05-2007 23:06

>Czarna
Pozwól, że ja, jako naoczny obserwator rozwinę temat dzisiejszego meczu ; )

Zacznijmy od przedmeczowych spekulacji. Jak już wiemy Polonia Warszawa przegrała z Miedzią Legnica 0:4, a Zagłębie Sosnowiec zremisowało ze Śląskiem Wrocław 1:1. W takiej sytuacji Jaga już dziś mogła zapewnić sobie awans do OE. Wystarczyło wygrać ze "Stalówką" i liczyć na to, że Kmita Zabierzów urwie punkty Lechii Gdańsk. Już po wejściu na trybuny zauważalne było, że oprawa będzie niebanalna. Na "młynie" rozłożony był wielki transparent, który tylko czekał na gwizdek rozpoczynający mecz. Po bokach "młyna" SSJB (Stowarzyszenie Sympatyków Jagiellonii Białystok) roznosiło żółte i czerwone kartony. Wraz z pierwszym gwizdkiem sędziego z Lubina wszystko poszło w górę. KLIK - tutaj macie zdjęcie z trybuny VIP'ów. Jaga jak zwykle na początku cisnęła przeciwnika. Już w pierwszych minutach było kilka klarownych sytuacji. W 18 minucie kapitalne, prostopadłe podanie od Mariusza Marczaka do Remigiusza Sobocińskiego - Remek wychodzi "sam na sam" z bramkarzem gości i jest 1:0. Spiker chwilę wcześniej podaje wynik z meczu Kmity z Lechią - 1:0 dla Gdańszczan. Do końca 1 części spotkania Jaga przeważała, ale piłkarze zeszli do szatni przy wyniku 1:0. Tymczasem burzę oklasków wywołał komunikat, że Kmita prowadzi z Lechią 2:1, a Lechiści grają w 10! 2 połowa była już bardziej wyrównana. Widać było, że gościom bardziej "chciało się grać", jednak wszystkie ataki "Stalówki" rozbijał fantastycznie dziś dysponowany Dariusz Łatka. Jaga skupiała się na grze z kontry. Ok. 60 minuty Białostoczanie mogli wbić piłkę do siatki co najmniej 3 razy w ciągu jednej akcji! Zmarnowana fantastyczna okazja. Co się odwlecze, to nie uciecze. W 86 minucie do rzutu wolnego z 25 metrów podszedł Jacek Chańko. Uderzył mocno lewą nogą, piłka odbiła się od obrońcy, od interweniującego bramkarza i wpadła do bramki. Nikt już nie miał wątpliwości, że tego dnia 3 pkt. zostaną w Białymstoku. Do pełni szczęścia zabrakło jedynie wyniku z Krakowa, bo tam rozgrywany był mecz Kmity z Lechią. Lechia, przegrywając do 80 minuty 1:2, grając w 10 wygrała 3:2. Za tydzień mecz Zagłębie Sosnowiec - Jagiellonia Białystok. Walka o vice-mistrzostwo 2 ligi. 20 lat temu, kiedy Jaga awansowała do Ekstraklasy, zrobiła to właśnie w Sosnowcu. Czyżby historia miała zatoczyć wielkie koło?

Articuno 28-05-2007 00:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 1453010)
BOT Turów - Prokom Trefl 86:71!

TOMAS KETATI! Do Śląska go! :p Chociaż Urlep go tam zapie**oli

PS. Juventus Turyn zdobył 29 Scudetto...tematu nie będe rozwijał bo bedzie spora kłótnia :P

hoomik 28-05-2007 08:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 1453790)
TOMAS KETATI! Do Śląska go! :p Chociaż Urlep go tam zapie**oli

Kelati, jesli juz. Poza tym Kelati zapowiadal juz pol roku temu, ze po sezonie bedzie chcial sprobowac swoich sil w USA, bedzie staral sie dostac do NBA. A jesli jednak zostanie w Polsce, to bedzie nadal w Turowie. Urlep niech trzyma lapy z daleka od takich graczy jak Kelati, bo jego ultradefensywne taktyki zabijaja w nich caly potencjal. Nawet Filipovski, ktory ponoc stosuje podobne strategie do Urlepa, wie jak wykorzystac umiejetnosci indywidualne takich graczy jak wlasnie Kelati czy Rodriguez.

Ghost Nieudany 28-05-2007 15:32

Sevillistas 3:1 z Zaragozą, więc walka o mistrzostwo Hiszpanii dalej trwa.
Niech wszyscy ultras i biri się postarają i kibicują, to farsa zakończy sezon z niczym.

hoomik 28-05-2007 16:21

za plk.pl:
Cytuj:

Miha Fon nie jest już zawodnikiem Asco Śląska. Działacze wrocławskiej drużyny rozwiązali z nim kontrakt.
Fon rozegrał w barwach wrocławskiego zespołu 37 spotkań, notując średnio 4.5 punktu na mecz. O zwolnieniu Słoweńca mówiło się już przed zamknięciem okienka transferowego, ale nie znaleziono wówczas nikogo lepszego na jego miejsce.
uuu... a mial byc inwestycja na przyszlosc. Oh well, guess not.

Hellraiser 28-05-2007 17:06

Dziś zapodam niusy, ciekawostki, bardzo szybko,.. cytatami,..

Cytuj:

"Ale dla reprezentacji zawsze warto ryzykować, nawet zdrowie"
Powiedział tak Radosław Matusiak do włoskich lekarzy którzy radzą mu nie grać w eliminacyjnych meczach o EURO 2008.

Cytuj:

"Zagłębie to niestety najlepszy zespół w Polsce. Świadczy to o poziomie jaki prezentowały inne zespoły"
Powiedział tak Zbigniew Boniek, hm, tja mogę się do tego przychylić, Gdzie moja Wisła!? =/

Cytuj:

"Jeżeli w klubie pozostaną ci sami ludzie, to ja nie chcę już w nim grać. Nie mam zamiaru współpracować z wariatami"
Powiedział na łamach "Przeglądu Sportowego" bramkarz Pogoni Szczecin Radosław Majdan, naprawde bardzo dobra lektura zapoznajcie się z nią w dzisiejszym przeglądzie sportowym takich jaj dawno nie widziałem, a zdradze że np. podpuszczano Pana Baniaka do nie ładnych rzeczy.

Vekegi 28-05-2007 17:24

"Opowiedział o nich Jerzy F., lub któryś z sędziów. Może chodzić nawet o kilkanaście meczów, bowiem prawie wszyscy arbitrzy, którzy wtedy gwizdali lubinianom, zostali już zatrzymani, bądź sami się zgłosili do wrocławskiej prokuratury. Do dziś sędziuje zaledwie czterech. Co ciekawe, jest wśród nich... prowadzący sobotni mecz Legia - Zagłębie Hubert Siejewicz."

uhm : >

Bastash 28-05-2007 17:33

>Vekegi
Kogo to wypowiedź? Od początku tej afery śledziłem nazwiska wszystkich sędziów, które były przez kogokolwiek wspomniane i nie było tam nazwiska pana Siejewicza. Jest to znajomy mojej rodziny, więc tym bardziej zwracałem uwagę na Jego nazwisko w mediach.

Vekegi 28-05-2007 23:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bastash (Post 1454407)
>Vekegi
Kogo to wypowiedź? Od początku tej afery śledziłem nazwiska wszystkich sędziów, które były przez kogokolwiek wspomniane i nie było tam nazwiska pana Siejewicza. Jest to znajomy mojej rodziny, więc tym bardziej zwracałem uwagę na Jego nazwisko w mediach.

http://www.gks.com.pl/content/view/193/

Raul 28-05-2007 23:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany (Post 1454254)
Niech wszyscy ultras i biri się postarają i kibicują, to farsa zakończy sezon z niczym.

To zrzuta żeby zmotywować Espanyol do zagrania meczu życia na Camp Nou? ;)

Bastash 28-05-2007 23:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 1455129)
To zrzuta żeby zmotywować Espanyol do zagrania meczu życia na Camp Nou? ;)

Coś na wzór końcówki sezonu sprzed 15 lat, kiedy to Barca przesłała bodajże na Teneryfę niezłą sumkę za wygranie meczu z Realem, który miał rozstrzygnąć losy mistrzostwa. Ciekawe, że jedynym problemem wynikającym z tego było opodatkowanie tej kwoty... Chcecie mieć ZUS na karku? ; >

Maggic 29-05-2007 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hellraiser (Post 1454371)
[b]Powiedział na łamach "Przeglądu Sportowego" bramkarz Pogoni Szczecin Radosław Majdan, naprawde bardzo dobra lektura zapoznajcie się z nią w dzisiejszym przeglądzie sportowym takich jaj dawno nie widziałem, a zdradze że np. podpuszczano Pana Baniaka do nie ładnych rzeczy.

Majdan ma racje...współpracować z taką szmata nie znającą się na piłce nożnej to rzeczywiście jest coś nie halo...Natomiast coraz głośniej mówi się o inwestycji Koźmińskich w Pogoń Szczecin liczę na to że w tym klubie się coś zmieni że wylecą Łapiński i ten ch*j Miedziak na zbity pysk. Chciałbym żeby w klubie został "Bebeto" xDDD tzn Baniak,Edi,Julcimar,Lilo,Majdan i reszta wychowanków a reszta do Brazylii won. :baby:

Co do Rolanda Garrosa..."Byłem za Andym Roddickiem ale niestety odpadł :confused: Teraz liczę na Tomy'ego Robredo on może namieszać.

Parys 29-05-2007 22:37

Agnieszka przegrała z Santangelo 6-1 6-4. Strasznie słaby serwis. Wyżej niż miejsce 20 WTA nie będzie, jeśli go nie poprawi.

Exodus 29-05-2007 23:00

Z Forum tej smiesznej stronki:

" GKS Belchatow | 28-05-2007 17:40
No to nastepuje powolny rozbior GKS.

A tak swoja droga to troche dziwne:

1. Dlaczego Lenczyk na 3 kolejki przed koncem przewidywal ze Zaglebie bedzie mistrzem?

2. Dlaczego Jarzebowski powiedzial ze atmosfera w druzynie jest zla i powie o tym po sezonie?

3. Dlaczego prezes Ozog byl taki chojny i oferowal 4 mil za Mistrza? Czy przypadkiem nie byl pewien ze i tak go nie bedzie wiec i 10 mil mog oferowac?

4. Dlaczego nasi zagrali tak slabo z Korona i padlo tyle Bramek 8?

5. Dlaczego Lenczyk ustawil tak druzyne za mecz z Wisla ze ta otwarla pole na kontry? Bardzo dziwne. Tak sie nie gra.

Czy ktos zna odpowiedzi na powyzsze pytania?

Dajmy spokoj Zaglebiu ale bo to wszyskto bylo w naszych rekach. Lubin nie mial nic do powiedzenia. Jak to sie wiec stalo ze to my wypuscilismy mistrza Polski. Niech mi ktos odpowie??????"

Kibicie GKS nie potrafia przelknac goryczy porazki , ktorej sami sa sobie winni.
Wszyscy przekreslaja szanse Zaglebia w el. do LM , ciekawe co wymyslicie jesli jednak mu sie powiedzie lepiej niz waszym kochanym Legiom,Wislom w ostatnich sezonach.

@Co do wypowiedzi Tomaszewskiego
On jest Lepperem piłki , wiec jego slow nie powinno sie brac na powaznie , a ten caly fryzjer pewnie sypie kogo popadnie zeby tylko zmniejszyli mu wyrok...

Hellraiser 29-05-2007 23:04

"Ma Wisła" pokazała charakter w meczu ćwierćinałowym, i jest pierwszym półfinalistą Pucharu Ekstraklasy. W rewanżowym spotkaniu ćwierćfinałowym wygrali u siebie z Lechem 3-2

PUCHAR NA REYMONTA!

Exodus 29-05-2007 23:10

Zdobywca pucharu dostaje UEFA , tak?

Kilka sezonów temu tak było z którąś druzyna ... : p

Hellraiser 29-05-2007 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 1456765)

A gdzie tam, nie ma tak łatwo. =/

Parys 29-05-2007 23:13

Zdobywca PE dostaje eee, trochę złota.

I jakie wieeeeelki prestiż. ^^

Hellraiser 29-05-2007 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 1456774)
Zdobywca PE dostaje eee, trochę złota.

I jakie wieeeeelki prestiż. ^^

Jesteś starszy, ale chce coś ci powiedzieć, niech Legia, wygra UI-Cup, tzw, Polsce Intertoto, to przykoksujesz i bedziemy mieć "prestiż" i więcej o jednego w pucharach chociaż na ten sezon. Nie wliczam tutaj afery z Zagłębiem. Niech nabijają pkt w rankingu klubowo-europejskim bo jest żal, jak wiesz.

Raul 30-05-2007 00:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 1456765)

Kilka sezonów temu tak było z którąś druzyna ... : p

To Ci się chyba Puchar Ekstraklasy z Pucharem Polski pomylił.

Tak na marginesie, to nie lubię takiego podziału na dwa krajowe puchary. W Anglii jest tak samo. W Hiszpanii jest tylko Copa del Rey i starczy.

Hellraiser 31-05-2007 16:37

Piłkarski Flash,..

Cytuj:

"Blatter ponownie prezesem FIFA"
No bo nie ma nigdy kontrkandydata. B)

Cytuj:

"Andradina będzie występował w Koronie"
"Śpiewa i tańczy w koronie na głowie, przed państwem prima-balerina Edi Andradina" :baby:

Cytuj:

"Allianz sponsorem Górnika Zabrze"
Więc wielki powrót Górnika, i Allianz Arena w Zabrzu ;>

Sir_Kopek 31-05-2007 18:39

Moim zdaniem najlepsze wiadomości sportowe

Cytuj:

Orest Lenczyk zostaje w Bełchatowie
Prezes GKS Jerzy Ożóg zapewnia, że podpisanie nowej umowy ze szkoleniowcem jest tylko kwestią czasu
Umowa Lenczyka z klubem wygasa 30 czerwca. Prezes Ożóg ustalił z trenerem warunki nowego kontraktu. - Trener Lenczyk jest ważnym elementem naszej strategii. Szkoleniowiec snuje plany dotyczące przyszłego sezonu i startu w pucharach nie po to, by z niego odchodzić - mówi Ożóg.

No za rok mistrz pewny z Lenczykiem, w PUEFA pokażemy co potrafimy.

Cytuj:

Napastnik z Bełchatowa zagra o Złoty Puchar
Carlos Yair Costly Molina, napastnik wicemistrzów Polski w piłce nożnej BOT GKS Bełchatów, znalazł się w 23-osobowej kadrze Hondurasu na czerwcowy Złoty Puchar CONCACAF, mistrzostwa Ameryki Północnej, Środkowej i Karaibów.
Dziewiąta edycja Złotego Pucharu CONCACAF odbędzie się w 6-24 czerwca na stadionach w USA. Honduras zagra w grupie C z Meksykiem, Panamą i Kubą.
Carlo do boju.! Tylko żeby ten napastnik został jeszcze w Bełchatowie.

Cytuj:

Budżet GKSu Bełchatów przekroczy 30 mln.zł.
Budżet GKS w nowym sezonie przekroczy 30 mln zł. Wszystko dlatego, że nowym sponsorem klubu ma zostać potężny koncern Polskie Sieci Elektroenergetyczne SA. W klubie ma zostać Łukasz Garguła. Decyzji wciąż jeszcze nie podjął trener Orest Lenczyk. - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".

List intencyjny w sprawie sponsoringu został podpisany 17 marca, ale umowa ostatecznie sfinalizowana ma zostać w najbliższych dniach. – Jeśli kontrakt wejdzie w życie, opinia publiczna o tym fakcie będzie w odpowiedni sposób poinformowana – dyplomatycznie komentuje prezes GKS Jerzy Ożóg.
Nareszcie w Bełchatowie powstanie klub godny by reprezentować Polske w Europie. Budżet wysoki, tylko żeby jeszcze dobrych piłkarzy sprowadzili i sprzedali nie potrzebnym m.in. Hinca, Magdonia, Sapele. A kupili dobrego bramkarza, bo Lech ma z 37 lat i za dobrze nie gra.

A widzieliście to? Śmiesznie pokazany filmik z akcji gdze nie uznana została bramka na 2:2 w meczu Legia:Zagłębie.

Meryba 02-06-2007 21:37

Polska 3 - 1 Azerbejdżan

Parys 02-06-2007 22:36

@Sir_Kopek
Nie musisz nam wklejać informacji o Bełchatowie wszystkich...
Dla większości z nas nie są to najlepsze wydarzenia, a jakby każdy wklejał info o swoim klubie...

Sir_Kopek 03-06-2007 15:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 1462412)
@Sir_Kopek
Nie musisz nam wklejać informacji o Bełchatowie wszystkich...
Dla większości z nas nie są to najlepsze wydarzenia, a jakby każdy wklejał info o swoim klubie...

Dobra sorry. A jeśli chodzi o mój klub to napastnik GKSu Carlo Costly strzelił bramkę w reprezentacji Hondurasu. Jego kraj wygrał z Trynidadem i Tobago 3:1.

Bastash 03-06-2007 15:55

A dzisiaj o 17.00 Zagłębie Sosnowiec - Jagiellonia Białystok. Na stadionie ma być 10 tys. Sosnowiczan + 1000 kibiców z Białegostoku. Podziękujmy TVP, że nie wyemituje tego meczu na kanale regionalnym oraz mojemu lekarzowi, który stwierdził, że podróż pociągiem jest dla mnie surowo zabroniona <ROTFL>.

hoomik 03-06-2007 19:04

Hehe, meh wlasnie wrocil z oficjalnego zakonczenia sezonu przez Turow Zgorzelec. Zaskoczyla mnie mala ilosc osob bedacych na hali, ale nic dziwnego, skoro info o takowej "imprezie" pojawilo sie dopiero wczoraj, i to tylko na stronie klubowej... No nic. Na poczatku przez chwile pospiewaly sobie panie z Queens, ale jedynym pozytywem ich wystepu bylo to, ze byly bardziej nagie niz ubrane, wiec c**j z nimi ;) Po kilkunastu minutach odbyla sie ostatnia prezentacja skladu, i naturalnie rozdawanie autografow i strzelanie pamiatkowych zdjec. Jako ze mam fote z niemal kazdym zawodnikiem (Luuuukaaaasz Koooszaaaareeeek ;]), to niedlugo powinienem wrzucic je na forum do odpowiedniego tematu (jak tylko uda mi sie zalatwic kabel do motoroli). Generalnie bylo fajno, szkoda, ze sezon juz sie skonczyl. Prezes i sztab szkoleniowy z tego co mi wiadomo juz podjeli pewne kroki w poszukiwaniu zawodnikow na nastepny sezon, dlatego za kilka/kilkanascie dni pewnie bedzie juz cos na ten temat wiadomo.

Bastash 03-06-2007 20:01

Panie i Panowie Jaga po zwycięstwie 1:0 zapewniła sobie awans do Ekstraklasy!!! Już nikt nam tego nie odbierze! Po 20 latach z powrotem w najwyższej lidze! Jestem tam kvrewsko szczęśliwy, że nawet nie dam rady opisać tego meczu, powiem tylko jedno:

Cytuj:

BóJCIE SIę CHAMY! DO PIERWSZEJ LIGI WRACAMY!
; D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:02.