Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=125457)

Marchewki 08-12-2007 01:13

@up bardzo ładny opis gier podoba mi się :) i cała prawda wyssana z kciuka :) no może jakoś za miesiąc będę grał w WoWa :)

=Pekin= 08-12-2007 01:26

tak walcze magiem ;P
http://i201.photobucket.com/albums/a...707_213045.jpg
Sieka :P Ja jako mag na froncie trzymam 3-4 hordziakow za mna spamuja alianci :>
http://i201.photobucket.com/albums/a...707_221334.jpg
20 zabic xDDD

BaxCrow 08-12-2007 03:15

Powiem tak. WoW dla mnie był i będzie grą, która jest najbardziej komercyjna i tyle.
Mój główny zarzut do tej gry to to, że jeśli chce trochę kolorów to mogę sobie kolorowanki pokolorować, a nie w grze MMORPG oglądać całą paletę kolorów, a gdy są wojny PvP to wiecie jak wygląda ekran? Jak kolorowanka. 500000 kolorów, które gówno znaczą a tylko przeszkadzają w grze. Na niskich detalach do tego wygląda to żałośnie.

Zagrajcie sobie w grę Lord of the Rings Online lub Age of Conan. To są naprawdę rozbudowane gry. I na tym samym sprzęcie na którym pójdzie mi WoW z najlepsza grafą, mam gry, które na niskich detalach mają grafę o 100 razy lepszą niż WoW. Możliwość rozbudowy postaci jest dużo większa. Tibia przynajmniej co do WoW'a nie wygląda tylko jak kolorowanka. Grałem w WoW'a i o tej grze mogę powiedzieć tylko parę słów.
"Była to pierwsza gra MMORPG, która odrzuciła mnie od
kompa"

Żegnam.

kołbaś 08-12-2007 08:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaxCrow (Post 1782281)

Żegnam.

Czlowiek Nawet nie wiesz ile ja na te słowo czekałem. Moze teraz dotrzymasz obietnicy i juz nie wrocisz ??

Ziemniax 08-12-2007 09:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaxCrow (Post 1782281)
Powiem tak. WoW dla mnie był i będzie grą, która jest najbardziej komercyjna i tyle.
Mój główny zarzut do tej gry to to, że jeśli chce trochę kolorów to mogę sobie kolorowanki pokolorować, a nie w grze MMORPG oglądać całą paletę kolorów, a gdy są wojny PvP to wiecie jak wygląda ekran? Jak kolorowanka. 500000 kolorów, które gówno znaczą a tylko przeszkadzają w grze. Na niskich detalach do tego wygląda to żałośnie.

Żegnam.

Jak dla ciebie jest za kolorowo, to kup sobie Black & White(w sumie też dobra giera)

Grafika: 1:0 dla WoW-a (piękne obrazki kontra piksele)

Dźwięk: 2:0 dla WoW-a (Tibia jest bez dźwięku, w Wowie przyuważamy piekne motywy, wspaniałe odgłosy zwierząt, otoczenia, walki)

Grywalność:3:0 dla WoW-a (Bicie mobków szybko się nudzi w tibii)

Spełeczność: 4:1 dla WoW-a (w Tibię na pewno gra więcej Polaków, ale ja wole amerykańców, gdyż Polacy w Tibii, to nooby, power abuserzy. W WoWie tacy zamiast cię karcić, pomagają ci)

Możliwości w grze: 5:1 dla WoW-a (Battlegroundy, dungeony, raidy, questy grupowe, questy samodzielne, profesje np. enchanting, arena, Tibia- questy, questy grupowe, skilling(nuuuda), Uh/Sd/hmm making
(nuuuuuda)

Świat: 6:2 dla WoW-a (mimo iż w tibii jest pikselowaty)

Umiejętności : 7:2 dla WoW-a (porównywaliście czary warriora i knighta z tibii??)

PvP: 8:2 (w Tibii jakoś nie bawi tracenie levela. W WoW-ie śmierć jest przyczyną chęci zemsty)

PVE: 9:3 (Choć w Tibii szybko to się nudzi, brakuje grupowych rzeczy, w których i tak śmierć postaci wszystko przerywa)

BaxCrow 08-12-2007 10:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ziemniax (Post 1782319)
Jak dla ciebie jest za kolorowo, to kup sobie Black & White(w sumie też dobra giera)

Grafika: 1:0 dla WoW-a (piękne obrazki kontra piksele)

Dźwięk: 2:0 dla WoW-a (Tibia jest bez dźwięku, w Wowie przyuważamy piekne motywy, wspaniałe odgłosy zwierząt, otoczenia, walki)

Grywalność:3:0 dla WoW-a (Bicie mobków szybko się nudzi w tibii)

Spełeczność: 4:1 dla WoW-a (w Tibię na pewno gra więcej Polaków, ale ja wole amerykańców, gdyż Polacy w Tibii, to nooby, power abuserzy. W WoWie tacy zamiast cię karcić, pomagają ci)

Możliwości w grze: 5:1 dla WoW-a (Battlegroundy, dungeony, raidy, questy grupowe, questy samodzielne, profesje np. enchanting, arena, Tibia- questy, questy grupowe, skilling(nuuuda), Uh/Sd/hmm making
(nuuuuuda)

Świat: 6:2 dla WoW-a (mimo iż w tibii jest pikselowaty)

Umiejętności : 7:2 dla WoW-a (porównywaliście czary warriora i knighta z tibii??)

PvP: 8:2 (w Tibii jakoś nie bawi tracenie levela. W WoW-ie śmierć jest przyczyną chęci zemsty)

PVE: 9:3 (Choć w Tibii szybko to się nudzi, brakuje grupowych rzeczy, w których i tak śmierć postaci wszystko przerywa)

Będę po kolei oceniał tak jak ty:
Grafika- zgadzam się
Dźwięk- zgadzam się
Grywalność - tu bym dał 1:1... Tibia ma ograniczenie do 950 osób na serverze, a i tak dziennie gra w tą grę ok. miliona graczy (ogólnego stanu nie znam)
Społeczność- zgadzam się
Możliwości w grze- zgadzam się
Świat- zgadzam się
Umiejętności- dobra, wiem, że możliwości są ważne, ale! Jeśli Tibia jest osadzona w czasach średniowiecza to czy widziałeś kiedyś rycerza, który włada czarami? Tymi rzeczami zajmowali się Druidzi i Magowie właśnie! Dałbym 1:1 (3D daje więcej możliwości)
PvP- to jest właśnie główny zarzut do Tibii, gdy ktoś kończy z tą grą "padłem, straciłem XXXk expa, nie gram" tak to niestety wygląda, a właśnie wszystko przez to, że zamiast patrzeć na to jako zabawę, ludzie PGują całymi dniami, ja gdy padam jakoś się nie załamuje, straciłem to odrobię. Wszystko zależy tak jak kiedyś powiedziałem od ludzi, nie od gry. To nie zmienia faktu, że po UP 7.8 w Tibii nie ma PvP.
PvE- tu się pozwolę niezgodzić, bo jeśli są wojny to jeśli ktoś tam pada, to nikt na to nie zwraca uwagi, trzeba walczyć dalej. Co do wojen i itp dałbym 1:1.

Wiem, że Tibia jest gorsza, nigdy nie twierdziłem, że jest lepsza, ale nie można mówić, że jest to daremna gra i tyle. Bo jeśli mielibyśmy robić "równe" porównanie WoW'a z jakąś grą powinniśmy je porównywać z LOTR Online. Zagraj w LOTR zmienisz zdanie o WoWie.

KrEmAs KAc 08-12-2007 11:26

Cytuj:

Żegnam.
zapomniałeś:baby:

Johnny121 08-12-2007 11:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaxCrow (Post 1782385)
Będę po kolei oceniał tak jak ty:
Umiejętności- dobra, wiem, że możliwości są ważne, ale! Jeśli Tibia jest osadzona w czasach średniowiecza to czy widziałeś kiedyś rycerza, który włada czarami? Tymi rzeczami zajmowali się Druidzi i Magowie właśnie! Dałbym 1:1 (3D daje więcej możliwości)
.

Od kiedy kurna w średniowieczu była magia, smoki, etc? Kurna chyba na historii spałem, albo Ty pieprzysz głupoty. TO JEST ŚWIAT FANTASY tak samo jak WoW. Tibia też ma własną historię i własną fabułę. Dlatego też WoW powinien wygrać.

@down
Masz rację, ale zauważ, że gdyby wszyscy zwracali uwagę na fabułę Tibii i klimat, to mielibyśmy zajebiste MMO, od którego nie dałoby się oderwać. Tak samo jest z prawie każdym MMO.
Edit
Trzeba poczytać książki, porozmawiać z NPC, etc. Akurat w Tibii początek jest nad wyraz biedny, nie to co w WoW'ie ;>

Ziemniax 08-12-2007 11:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johnny121 (Post 1782435)
. Tibia też ma własną historię i własną fabułę

Tu bym polemizował.
Przytoczone było 90, ale to 100% graczy w tibie nie zna fabuły.
Może ja ją powiem - w tibii chodzi o bicie mobków i zdobycie najwyzszego lvla aby robić power abusing B).
Twój bohater nagle pojawia sie na wyspie rookgard nie znając swego celu.
I to cała głupia fabuła. Reszta to wiadomo co...

De'monix 08-12-2007 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johnny121 (Post 1782435)
Od kiedy kurna w średniowieczu była magia, smoki, etc? Kurna chyba na historii spałem, albo Ty pieprzysz głupoty. TO JEST ŚWIAT FANTASY tak samo jak WoW. Tibia też ma własną historię i własną fabułę. Dlatego też WoW powinien wygrać.

Rozróżniasz pojęcia klimat średniowiecza, a pojęcie średniowiecze? Wydaję mi się, że nie. KLIMAT! To nawiązanie do czegoś, w tym przypadku średniowiecza! Bo właśnie w tamtym okresie były walki na miecze, strzały i itp.
Fantasy ma mieć tajemniczy, zagadkowy klimat, a WoW bardziej przypomina bajkę animowaną dla 7 latków...
Ja nie mówie, że WoW jest grą słabą czy coś, tylko po prostu jest ona komercyjna i przereklamowana.
Powiem tak, gdyby WoW był graficznie zrobiony tak jak LOTR lub chociażby Lineage to ta gra byłaby najlepszym MMORPG wszech czasów.

Bluray 08-12-2007 17:58

Cytuj:

jest ona komercyjna
:o LOtRO to komercha!! i AoC też!!!!! Nie udowodnisz mi że tak nie jest!! :baby:

@LOtRO myśli że lepsze od WoW.

A ja wole lody śmietankowe a nie truskawkowe!!:o
Bo mają lepszy smak i nikt mi nie wmówi że tak nie jest!!!

Johnny121 08-12-2007 18:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez De'monix (Post 1782828)
Rozróżniasz pojęcia klimat średniowiecza, a pojęcie średniowiecze? Wydaję mi się, że nie. KLIMAT! To nawiązanie do czegoś, w tym przypadku średniowiecza! Bo właśnie w tamtym okresie były walki na miecze, strzały i itp.
Fantasy ma mieć tajemniczy, zagadkowy klimat, a WoW bardziej przypomina bajkę animowaną dla 7 latków...

Z tego wynika, że nie grałeś w WoW'a. Tak, tak w ogóle nie ma tam walk na miecze, topory, strzał, etc. Wow nie jest klimatyczny? Niech mi ktoś kurna powie, że takie miasta jak Ironforge, Stormwind czy Shadowglen nie są klimatyczne to zabiję kartą miejską :<

Marchewki 08-12-2007 19:22

De'monix dobre dobre jeżeli ty widzisz w Wowie grafikę dla siedmiolatków to powiedz mi co widzisz w grach Flyff, Pirate King, Goonzu :/ maja jeszcze więcej kolorków można powiedzieć to gra pewnie dla 5 lub 4 latków :> , trochę sie zastanów co piszesz a potem napisz:)

Vil 08-12-2007 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaxCrow (Post 1782385)
Umiejętności- dobra, wiem, że możliwości są ważne, ale! Jeśli Tibia jest osadzona w czasach średniowiecza to czy widziałeś kiedyś rycerza, który włada czarami?

nie widzialem rycerza ktorego umiejetnosci walki mieczem ograniczaja sie do machania bronia z czestotliwoscia 1 atak/ 2 sekundy, bez elementarnych podstaw szermierki, bez mozliwosci ogluszenia przeciwnika, natarcia na niego, wytracenia mu broni z reki i wielu innych bajecznych pierdolek po ktorych w tibii nie ma sladu.

Cytuj:

Grywalność - tu bym dał 1:1... Tibia ma ograniczenie do 950 osób na serverze, a i tak dziennie gra w tą grę ok. miliona graczy
dziennie tak ok. 2 miliardow ludzi wpier**** ryz, co wcale nie oznacza ze jest on smaczny albo lepszy od ziemniakow.

Cytuj:

Mój główny zarzut do tej gry to to, że jeśli chce trochę kolorów to mogę sobie kolorowanki pokolorować, a nie w grze MMORPG oglądać całą paletę kolorów
Pogrzeb w ustawieniach monitora.

lolader 08-12-2007 20:39

Kilka dni temu w norweskiej prasie pojawiła się dość, hm, zaskakująca? nowina. Zważywszy na fakt, iż norweskiego jakoś nie miałem przyjemności się uczyć informację tą znam z zachodnich serwisów branży elektroniczno-rozgrywkowej.

Było to tak: Chłopak [Hans Jørgen Olsen (12)] wraz z siostrą wracali skrótem przez las ze szkoły do domu. Wnet na ich drodze pojawił się łoś! Zwierzę zaczęło zachowywać się agresywnie, chłopak w trosce o siostrę zaczął krzyczeć i robić mnóstwo hałasu, aby odwrócić uwagę łosia. Dał jej tym samym możliwość oddalenia się na bezpieczną odległość. Następnie zrobił to, co w Word of WarCraft czyni postacią swojego Łowcy, padł na ziemie i udawał martwego... Łoś stracił zainteresowanie i oddalił się w gęstwinę lasu o_O

No i teraz niech ktoś mi powie, że gry nie mają pozytywnego wpływu na życie niektórych ludzi...

Hehe ten artykuł mi sie podoba;]

Marchewki 08-12-2007 22:39

interesuje mnie czy jest jakaś taka nieoficjalna polska strona o WoW tylko żeby jakoś forum było pełne a nie wchodzę a tam nawet tematów nic nie ma podajcie jakieś strony :/ :>

kołbaś 08-12-2007 22:44

forumwow.net i jest spoko.
Btw w WoW'ie czarow knight nie ma. Tylko umiejetnosci. Takie jak szarza,ogłuszenie itd. Napisales rowniez ze w tibie dziennie gra 1mln osob. No to sie teraz k*rewsko wyglupiles. Max 200k osob dzienie ale nie k*rwa 1 milion.

Ziemniax 08-12-2007 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1783190)
nie widzialem rycerza ktorego umiejetnosci walki mieczem ograniczaja sie do machania bronia z czestotliwoscia 1 atak/ 2 sekundy, bez elementarnych podstaw szermierki, bez mozliwosci ogluszenia przeciwnika, natarcia na niego, wytracenia mu broni z reki i wielu innych bajecznych pierdolek po ktorych w tibii nie ma sladu.

Ja to w ogóle nie widziałem, żeby postacie w Tibii ze sobą walczyły. Stoją se obok siebie i paranormalnie tracą życie :p

Johnny121 09-12-2007 02:30

Postacie w Tibii nie walczą.Uderzają je miniaturowe muchy, których nie sposób wychwycić. Mają na sobie czar niewidzialności. Niektóre z nich to niezłe bestie i stąd mamy hity po np. 300 ;)

Marchewki 09-12-2007 03:14

dzięki za stronkę kołbaś xD

lolader 09-12-2007 12:35

Kołbas podal ci link to strony o wowie z prywatnymi serverami avonlea
czy jak sie to pisze jbc do oficjalnych servów http://www.wow.battlenet.pl/ ta stronka jest o globalu tylko ze forumowicze nie sa zbyt mili w ostatnim czasie jak zaczynalem grac w wowa byli o wiele milsi;]

Marchewki 09-12-2007 13:02

dobrą mi stronkę podał tam też jest Global forum o wiele bardziej rozwinięte niż tą co ty mi podałeś ale dzięki :D

kołbaś 09-12-2007 16:29

To ze forumwow.net zrobilo fuzje z avalonem wcale nie znaczy ze ejst tylko mu poswiecone. Jest tam tylko odpowiedni dzial dla niego wytyczony reszta to normalny forumwow.net

=Pekin= 09-12-2007 17:58

Moje charki

http://i201.photobucket.com/albums/a...907_110922.jpg

xDDDDDDDDD

Kejmilo 09-12-2007 22:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez De'monix
Fantasy ma mieć tajemniczy, zagadkowy klimat, a WoW bardziej przypomina bajkę animowaną dla 7 latków... [bla bla bla] Powiem tak, gdyby WoW był graficznie zrobiony tak jak LOTR lub chociażby Lineage to ta gra byłaby najlepszym MMORPG wszech czasów.

Ta twoja kolorowanka, to efekty specjalne, których w Tibii albo brak, albo są tak komiczne, że lepiej ich nie komentować. Widzisz, w WoWie jest 500000 kolorów, a w Tibii... 16? I te kolory znaczą wiele, bo udowadniają, że WoW to nie byle jaka, ale w pełni profesjonalna gierka. Jeśli wyglądają żałośnie, to tylko dlatego, że masz słabego kompa x(

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaxCrow
Zagrajcie sobie w grę Lord of the Rings Online lub Age of Conan. To są naprawdę rozbudowane gry.

Nie przeczę, ale albo mi się wydaje, albo sugerujesz tym, że WoW jest słabo rozbudowany? Skoro tak, to chyba pominęło mnie przesunięcie 'Prima Aprilis'.

Cytuj:

I na tym samym sprzęcie na którym pójdzie mi WoW z najlepsza grafą, mam gry, które na niskich detalach mają grafę o 100 razy lepszą niż WoW.

Albo mówisz o grach SinglePlayer, które wyszły w tym sezonie, albo śmiesz sobie żartować.

Cytuj:

Możliwość rozbudowy postaci jest dużo większa.

Znów żart. Aktualnie nie ma żadnej gry MMORPG, gdzie możemy tak rozwinąć swoją postać, jak w WoWie, i jest to fakt potwierdzony wieloma sondami.

Cytuj:

Tibia przynajmniej co do WoW'a nie wygląda tylko jak kolorowanka.

No ba. Gdyby tak porównać Tibię do WoWa, to Tibia bardziej przypomina niekończący się, nudny film z okresu II wojny światowej.

Cytuj:

Grałem w WoW'a i o tej grze mogę powiedzieć tylko parę słów.
"Była to pierwsza gra MMORPG, która odrzuciła mnie od
kompa"

Rozumiem, że podczas odrzutu walnąłeś się w głowę? Skoro ciebie odrzuciła, to ja tego nie podważę, chodź szczerze wątpię, czy grałeś w WoWa, a czasem nie oglądałeś tylko filmików/screenów... I to tych najgorszych.

Cytuj:

Żegnam.

Ja też. I mam nadzieję, że mówiłeś to poważnie, bo jeśli nie, to w tej chwili wychodzisz na zabawnego, aczkolwiek irytującego błazna.

Vrael 09-12-2007 23:05

Głośno śmieję Ci się w twarz BaxCrow. Kejmilo ma rację.

kołbaś 10-12-2007 09:01

Nie śmiejscie sie z niego... Jeszcze pobije matke krzesłem...

Bluray 10-12-2007 10:07

Albo wyskoczy przez okno.

Lord Dreathan 10-12-2007 23:26

Uwazany jest za najtrudniejszego bossa w Kara~
http://img.photobucket.com/albums/v4...907_202114.jpg

=Pekin= 12-12-2007 01:32

Znacie moze jakis fajowy programik do nagrywania filmow prosto z wowa. Tzn podczas normalnej gry naciskam dajmy f8 zaczyna nagrywac koncze f9. Bylbym masakrycznie wdzieczny za podanie nazwy programu =PPPP

Batman666 12-12-2007 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez =Pekin= (Post 1786833)
Znacie moze jakis fajowy programik do nagrywania filmow prosto z wowa. Tzn podczas normalnej gry naciskam dajmy f8 zaczyna nagrywac koncze f9. Bylbym masakrycznie wdzieczny za podanie nazwy programu =PPPP

Zobacz Fraps 2.8.1. Możesz kupić program Game Cam (wersja darmowa dźwięku nie nagrywa), HyperCam albo Camtasia Studio.

Duke Dran 22-12-2007 10:16

Nie chcialem tworzyć nowego tematu skoto istnieje już ten więc postanowiłem napisać tutaj. Mam problem jeśli chodzi o stworzenie konta. Wszystko idzie gładko z tym, że przy Step5 (sposób płatności) mam do wybrania karty kredytowe i prepaida. Problem w tym, że nie mam ani tego ani tego, a przecież pierwszy miesiąc grania jest za darmo... Co mam zrobić? Czy jedynym wyjściem jest kupienie prepaid gamecard? Proszę o odp!

PS: Dodam, że posiadam WoW:Battle chest jeśli to ma jakieś znaczenie.

Ain'aer 22-12-2007 11:03

Ja aktywowałem wpierw 10 dniowy trial account, potem wszedłem na to konto w Account management i wpisalem swój authentication key po czym dodało mi miesiąc i uaktywniło funkcje normalnego konta.
Battle chest to tylko wydanie WoW+ Tbc w jednym pudełku. W sposobie rejestracji nie ma różnicy

Rayza 22-12-2007 11:28

wiec miąłem ten sam problem
co zrobić?:
1.wybierz Karte kredytową
2.wpisz nr.kary kred.[nr. w punkcie nr.3]
3.numer znajdziesz w temacie o WOW na forum gram.pl :)
u mnie zdiała

Duke Dran 22-12-2007 12:42

@Edit
Już wszystko ok : ) dzięki za pomoc Ain'aer : ).

Rayza 22-12-2007 13:01

Nie.
po m-ce zostanie to zde-zde-no...anulowane
wejdź w topic o wowie i:
a)zapytaj sie o nr. kart kredytowych to ktoś może da ci linka...
b)poszukaj w temacie posta z linkiem [gdzieś w okolicach końca października]

PS:karta niema kasy wiec niema w tym nic złego ze sie nią rejestrujesz..

Lord Dreathan 22-12-2007 13:09

Gruul owned

http://img.photobucket.com/albums/v4...207_000319.jpg

Wreszcie :D Padł za czwartym podejściem.

Duke Dran 22-12-2007 13:46

Oto moja pierwsza sexy elfka xDDD
http://img179.imageshack.us/img179/5356/tojawowoj8.jpg

Johnny121 22-12-2007 13:49

Kolejny @!##@$!@#@ Blood Elf! xD

Rayza 22-12-2007 13:54

czemu nie zrobiłeś faceta?
ps:ja mam BE !

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:19.