![]() |
Buhahahahah
Biedne sorce... :*:* co, ciśnie was że teraz inni będą mogli poexpić... knightów denerwuje że nie będzie run... prosze mnie nie w*****%$@%ać bo macie tak wyjeb%$#ane w kosmos postacie teraz że ja nie moge...
Wogóle to ja myśle zrobimy tak - robimy jedną uniwersalną profesje i co upka bedziemy ją ulepszać , do tego facc taki sam jak pacc- po co płacić w za taką beznadziejną gre (nie graj szmato jak ci się nie podoba, po co wchodzisz wogóle!? Idź w mu pograj). A no i jeszcze jedno , nie dodajemy itemów , a wręcz odwrotnie , dajemy po 3 grafiki 3d i 3 uniwersalne bronie , bo po cowięcej , ale za to grafika będzie jak mandaryna po photoshopie. Jeszcze kuźwa wam się nie podoba!? se zróbcie otsa i grajcie... Pogratulować CiPom ;P P.S. Najwiekszym problemem Tibii jest brak rpg... |
wszystko nawet fajnie bedzie zrobione tylko zdenerwowalo mnei to ze rycki z pallki nie bede w sumie meic run jak wale po 30 z hmm na 40 lvlu ryckiem to ile teraz bede walic? max 10?
|
Ludzie nie rozumiem, czemu dziwicie się, że Cipsoft daje wszystko/większość w nowych updatach Pacc-om ... Teraz pytanie : Chcielibyście za swoją cięzką prace nie dostać złamanego euro centa (grosza). Przecież to jest śmieszne. Ci ludzie stworzyli tibię nie spodziewając się, że odniesie taki sukces. Teraz wiedzą, że może to być ich źródło utrzymania i z tego korzystają. Wcale im się nie dziwie. A granie Facc jest tylko namiastką 'prawdziwej tibii' i ma wciągnąc i zachęcić do kupna Premium Account. Tak samo jest bodaj w WoW-ie jednak w niego nie grałem.
Co do samych zmian w updacie to wszystkie mi się podobają na papierze, ale co z tego wyjdzie zobaczymy za pare dni(tygodni?). Śmieszą mnie ludzie, którzy mówią, że jak to knight ma dużo kasy albo że nie wydaje nic na hunty (np. hydry). Przecież są to bzdury. Knight na hydrach napewno wydaje najwięcej .... A, żeby się wzbogacić musi non-stop bić minosy ... a pytam się kto broni sorcom bić z monkiem chociażby senje czy mintwalin ... A expienie na wysokich lev jest nieporównywalne. I tak jak któryś z moich przedmówców powiedział .. nauczmy się pokory i jak najpierw coś dostajemy, to teraz nie narzekajmy jak dostają inni. Yours Bykunn |
6 dla Cipek :D W końcu wpadli na coś godnego uwagi ^^ wg. mnie dzięki temu zakopią trochę przepaść jaką stworzyli w tibii 7.5. W końcu to o to chodziło xD. Jeszcze raz gratz.!
|
Takie jeszcze jedno zdanie o sile rycerzy, których siła będzie "znacznie wzmocniona". Zgadzam się z tym, lecz mimo wszystko, jak w prawdziwych grach przystało, postacie magiczne muszą mieć znacznie większą siłe uderzenia. Więc jestem ciekaw jak nasz drogi CIPsoft to zrobi.
|
bardoz sie cieszeze dodali cos knighotm i palkom, moze wiecej ich bedize na serverach, co spowoduje zmniejszenie zainteresowania expowiskami typowymi dla postaci magicznych.
martwi mnei tlyko to ze ostantio expie duzo visem, i jezeli tutaj bede mial zadawac dmg 50 to chyab bardizej mi sie bedize z hmm oplacalo korzystac. cos mi sie wydaje ze runy wroca dolask u postaci magicznych, ale czy to dobrze ?? wg mmnie do tej pory profesje byly dobrze wywazone, jezeli mi sie bedizezle expilo drutem to albo mienie profesje albo przestane grac. no ale nie powiem.. moze byc ciekawie.. ale cos czujeze za pol roku 60% bedize knightow 35% palkow a 5% magicznych. a poza tmy nie uwazam ze to bedie wjakies wyrownanie profesji tlyko poprostu inne zbalansowanie. do tej pory mag bez wastu solo na 60~lev zdobywal jkaies 30k expa na godizne, a kin 40k expa na zolwiach, a teraz mag bedize na 100 lev zdobywal 30k expa a knight na 60 bedize zdobywal 80k expa na godzine. |
Cytuj:
a pall :D zrobię sobie palka :D |
2 lata temu:
Było od groma Knightów i Paladynów Rok temu: Było od groma Sorcererów i druidów Bieżący rok: Będzie od groma wszystkich profesji |
Co wy ludzie myślicie?! Że teraz kalkulator czarów będzie mlvl/2 ?!
Ludzie, zmienią go tak że czary będą o 1/4 słabsze niż teraz i już. Napewno tak nie osłabią exori visów etc, bo by to obniżyło opłacalność pacc! Jezuu! |
Na wstępie, chciałbym napisać, co oznacza słowo zbalansować.
Zbalansować otóż, znaczy wyrównać, w tym wypadku chodziło o to, aby Rycerz tudzież Palladyn ulegli ulepszeniu, wyrównali się w umiejętnościach z Magami. Po przeczytaniu postów Magów, doszedłem do wniosku, że chyba liczyli na... dodatkowe wzmocnienie swoich postaci. Przecież od dawna było mówione, że knight, który na wysokim poziomie wyciąga kilka razy mniej expa od sorcerera i paladin, zostaną wzmocnieni! Nie wiem więc skąd to oburzenie. I wreszcie, nie będzie tak, że w czasie dwóch miesięcy mag może zdobyć 50+ poziom, a knight ledwo skille 75 i poziom 30. Teraz, tak jak dawniej, głównym zajęciem magów będzie siedzenie nad runami, co mnie niezmiernie cieszy. Przecież ostatnimi czasy mało kto patrzył na magic level, a jedynie kupowało się mana fluidy i szło się expić dniami i nocami. Absurd... |
Dla mnie bomba!!!! Ale mam jedno pytanie-> skoro paladynom nie będą spadać speary, to jak będzie się skillowało? będą nieskończone?? Może było gdzieś napisane w tym temacie i może ktoś zadał takie pytanie, ale przeglądanie 61 stron w poszukiwaniu jednego pytania to przesada ;]
Pozdro |
Idiota...
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Dzieci idzcie do szkoly sie uczyc a nie w tibie gracie nawet czytac nie umiecie a moze nie dowidzicie juz? ja wam pomoge !!!!
Cytuj:
|
bleee
Cytuj:
Drodzy Użytkownicy forum nie umieją przeczytać głupiego newsa ;/. Dzieci po 12 lat ... |
...
czyli teraz kurwa moge sobie wlozyc sotka w dupe >.< |
Up setke w dupe ? ;o bedzie pieklo :P 1/2 l 100% ? :o ahhh sorca... wsadz se slownik w dupe :D sorc :D nie setka :D pijaki!!:baby:
|
Cytuj:
po 2 : pijakiem moze ty jestes bo glodnemu chleb na mysli :p po 3 : to pewnie tylko literowka po 4 : widac ze jestes pedalem bo cie to kreci aaaa i po 5 : nie nasmiewaj sie z innych |
Siła run i czarów leczących nie ulegnie zmianie.
Tylko mnie zastanawia czy SILA RUN I CZAROW " LECZACYCH " czy Sila run I "CZAROW LECZACYCH" -.- |
Druid
Coś dla druida plax ? Jak najbardziej jestem za ulepszeniami dla palla i knighta, ale teraz wyjdzie na to ze drut ma różdżki i na tym koniec :confused: (oczywiscie jak nabardziej doceniam czary leczące itp... ale może coś ofensywy :baby: )
|
Lol
Pogielo ich... juz wczesnij knight byl zadobry (hp i cap itd) a teraz to jzu stanowcza przesada, gralem karzda profesjai newsy dla palla jescze rozumiem ale knight teraz bedze "god"... Powini cos zrobic z magami, zamalo hp! mf zamalo many laduje -.- i cagle same waste, po kilka h robienia run zeby zarobic na exp... Tak byc nie moze! X(
|
@up
ŚCIĄGNIJ JAKĄŚ PRZEGLĄDARKĘ KTÓRA POPRAWIA BŁĘDY BO TO WYGLĄDA JAKBYŚ NIE UMIAŁ PISAĆ :baby: !! |
Cytuj:
to ty chyba grac nie umiesz :D:cup: z reszta... jak myslisz ze knight god.. hmm no jasne ;) soluj demona knightem na hmm 40 lvl ? :> albo nie wiem jak przemowic ci :D... no zabij 100 ek 55 ms zanim przejdzie adarashie i dojdzie do ank :)... zal... jak ? nie zabijesz solo bo z 5 bp mf i exura gran ? vita ? druidek to sio i wala masz ;) |
:p
Wiem, za bledny sorry... mam papiery na dysleksje :P
No moze knightem demona nie ubijesz ale, sorcem tez nie ma sensu na 40lv zaduze waste. Ogulnie knightem latwo i przyjemnie sie expi. Mogli by ulepszyc troche knighta (ale nie az tak) ale magów zostawic w spokoju... |
"Wiekszosc" po przeczytaniu niusa mysli ze knight bedzie wpizdu lepszy, ze bedzie mial kilka razy lepsze ataki z broni lecz wyraznie jest tam (w niusie) napisane "wszystkie ataki wręcz i dystansowe zostały generalnie wzmocnione"
GENERALNIE nie 1000 krotnie wzmocnione. A nowe czary dla pali i knightow "RACZEJ" beda zabierac spora czesc many i nie beda zbyt popularne w przyszlosci. Robienie mlvla sorcem to przeciez masakra :/ wiec moze mlvl bedzie po update sie robilo szybciej? A jezeli Cipy uwazaja dalej ze sorcowie beda mieli za latwo moze niech stone skin amulety im zabiora :P (knight nie uzywa to po co sorca co nie??:/) wiekszosc rowniez mysli ze te 60 broni to jakies super extra topory czy miecze skad to mozecie wiedziec? Moze zaden z tych 60 nie bedzie lepszy od SoVa/SCA? Lecz i tak jestem bardzo ciekawy jak beda wygladac wojny po update no i te speary dla pali ^^ Facc niech sie ciesza tym co jest bo jeszcze cipy dojda do wniosku zeby facc posiadal tylko Roka? Oczywiscie ze nie calego bo pacc by na tym za duzo stracil :/ Co do update Pozyjemy zobaczymy ;) PoZdRo All :P |
ciekawe jak to wszystko sie sprawdzi.. ciezko bedzie sie polapac w tych broniach,
no i mam nadzieje ze te cale traby powietrzne nie beda zadawaly obrazen po 100 hp wykorzystujac pol many |
Cytuj:
jezu człowieku, ty to pierw do szkoły pojdz i sie czegos naucz a nie za Tibie sie zabierasz, a tymi papierami to sobie mozesz wiesz co.. zastąpić papier w kiblu! |
Cytuj:
Polecam Mozille Firefox. @up Właściwie niewiele dało to podsumowanie xP |
"Sorc do 70-80 lvl bedzie bil tak samo" moze i czepiam sie szczegulow ale w niusie pisze ""Druidzi i magowie do 70-80 poziomu praktycznie nie odczują żadnych zmian w grze"" Praktycznie nie oznacza ze na 100% nie odczuja :P
|
MiPi... lol... szkoda słów...
Przy okazji tu sie komentuje posta a nie ludzi. Więcej błędów nie znajdziecie... Co do Update, mam nadzieje że w praktyce inaczej to wyjdzie niż piszą :P |
Jeśli chodzi o nadchodzący pacz, uważam, że to jest pierwszy krok cipsoftu w dobrą strone :) (no moze drugi- pierwszym bylo stworzenie palkow i druidow)
Debilizmem bylo moim zdaniem jak sorce na botach z dwurecznymi axe'ami/swordami biegaly bo kopach... Na wyzszych levelach tylko spellcasterzy mają znaczenie w bitwach pvp (knight w tej chwili nie jest w stanie polozyc sorca w uczciwym duelu, co jest moim zdaniem dziwne) Zeby nie bylo ze gram tylko knightem- wiem jak gra się każdą profesją (a szczegolnie sorcem) Więc moim zdaniem teraz pvp nabierze sensu |
Cytuj:
Cytuj:
|
moim zdaniem teraz co drugi sorc 60lvl< bendzie trenował dista bo im obrazenia z bust arovs zmniejszą
|
Cytuj:
|
konkretne info :) anyway....druid dostanie nowe czary więc po co narzekacie ?
up dla knighta - dla mnie rox up dla palka - mogliby zrobić coś innego, chociaż pomysł z włóczniami dobry nawet up dla sorka - wreszcie w jakiś sposób udupili tą postać. Skończy się era gdzie 80% na serwie to 'sorcerer' |
z tymi brońmi dobrze wykombinowali, bo ten schemat budowy knighta był już nudny - przy swordzie : masz carlin sworda, kupujesz serpenta, później fs'a itd...
fierce berserker - lol, ots? może z tych kosturów (co pisali, że będą to bronie jako jedyne dostępne dla magów) będzie coś fajnego (lepsze od burstów) co do burstów - no to większość magów nie będzie miała czym expić ;] podsumowując: hmm... w sumie brzmi nieźle ale zajechało strasznie otsem, przez te 2 pierwsze miesiące trzeba będzie przyzwyczajać się do nowych broni już sobie wyobrażam jak knight używa explo (ale hity pujdom xd) pewnie wszystko dla pacc dobrze, że zrobili nową amunicje dla palów sorców się zrobi po 30% na serwach (przynajmniej tak powinno być) |
Teraz wszyscy będą grali knightami, bo wątpię żeby ktoś grał palkiem. Co do sorcerów to i tak tysiące noobków będzię nimi grało, bo wiadomo nie trzeba skillować i można "walić z różdżki". Z tego co przeczytałem to ma być wyrównanie profesji, czyli każda voc powinna być równa. Dobrze, że zrobią bursty dla palka, bo jak to wyglądało, żeby Sroc/Druid strzelał z łuku, to tak jakby palek używał różdżki.
|
Spoko, spoko... Tylko oby dobrze przetestowali poprzerabiane profesje, by nie wyszało tak, jak jest już od kilku update'ów: że zawsze jest jakiś
"chłopiec do bicia". Oby rzeczywiście profesje były wyrównane...Oby... Cóż, poczekamy, zobaczymy. |
Zapowiada się zajefajnie.
Te nowe czary dla knighta - BOMBA!8o Wreszcie newbie zrozumieją co to życie i expienie knightem a nie tylko wybieranie sorca. Tylko boje się, że te nowe czary jak rzucanie mieczem będą dla pacc. Ale to będą super wakacje. Już się nie mogę doczekać. :cup::crusader::berserk: |
Do wszystkich jojczących sorców i druidów - moglibyście się zamknąć i NAJPIERW trochę pomyśleć zanim zaczniecie skamleć jak rozwydrzone bachory, którym zabrano ulubioną zabawkę???
PRIMO: W newsie stoi jak byk, że postacie magiczne do 60-70 levelu, a to dotyczy 99.99% "narzekaczy" praktycznie nie odczują zmian w stylu gry. SECUNDO: przycięte zostaną tylko zadawane obrażenia, exhaust ani siła leczenia się nie zmienią, a więc... TERTIO: ZANIM ZACZNIECIE WYĆ i skomleć, że "niebo wam spadło na głowę" pomyślcie, błagam spróbujcie choćby - JAK BARDZO może zostać przycięta siła czarów/run? 20%? 30%?? NO I CO Z TEGO??? Mój MS aktualnie bije z e-visa (wiadomo, podstawowa broń sorca) średnio ~190. Czyli np. vampira biorę na 3 hity, czaaasem na 2. Jeśli stracę nawet 30% siły czaru, czyli średnia spadnie mi do ~130 to... będę vampa brał na 3 hity, czaaasem na 4. Joj, tragedia, świat się kończy, idę sprzedać sorca na Allegro... GS solo - dziś na 7-8 hitów, po upie na 10-12? Straszne.... Smok solo - dziś na 5-6 hitów, po upie na 7-8? Koszmar... Necro solo - dziś na 1 hita z e-wave, po upie 1 hit z e-wave + dobitka z HMM? Ostateczna zagłada wszystkich postaci magicznych w Tibi... itd., itp... Tak, gra sorcem kompletnie straciła sens, zostaje wejść pod stół i otworzyć sobie żyły... Owszem, spadnie tempo zdobywania expa przez postacie magiczne i zwiększy się waste na co trudniejszych huntach. I co z tego? Cała różnica sprowadzi się do zwiększenia czasu na wbicie kolejnego levela i konieczności noszenia na hunty kilku bp mf więcej. Wielka mi tragedia... edit: @up - błagam, na klęczkach błagam Ciebie o Boski Znawco Tajemnic Tibii zdradź mnie, niegodnemu GDZIE DO CHOLERY mozna niby wyciągnąć loota dającego przebitkę 10:1 do poniesionych kosztów???? (pomijając oczywiście mozliwość, że poprostu miałeś mokry sen...) |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:13. |