![]() |
Ja sobie grałem knightem na Aldorze. Pewnego dnia się loguję i mam tylko buty na sobie a reszta jest w depo:o... nie brałem tego na poważnie! (byłem wtedy tylko zielonym noobkiem no nie:p?) A jeszcze później stałem w innym miejscu niż przedtem:o! Dopiero wtedy zacząłem się bać;(!!!! Koledzy powiedzielimi że to haker.
Zmieniłem więc password i po hakerze:evul: |
Stało się:
Knight 100 lvl i Sorcerer 55 lvl STRATY: - około 600k w kasie - Magician Hat (na moim świecie warta ~500k) - kilkadziesiąt BP UH - kilkanaście BP HMM - kilkanaście BP GFB - wandy, rody, dragon hammery, serpent swordy (wszystko w ilości po kilka-kilkanaście sztuk) - 1,5 BP Dragon Ham, kilka BP Meat, kilka BP jajek i innego fooda EQ: Demon Helmet, Magic Plate Armor, Boots of Haste, Steel Boots, Giant Sword, Mastermind Shield, Avenger, Amulet of Loss, Golden Legs Z ozdóbek to jakieś dragon shieldy, c legsy i inne śmieci z loota z hero, dragów, dli, gsów, hydr itd. W nagrodę GM zapodał mi jeszcze bana na 30 dni na obie postacie (haker wrzucał na chaty linki z keyloggami). Odwoływałem się do CIPsoftu, że byłem wtedy w pracy i mogę udowodnić, że nie byłem online na co otrzymałem odpowiedź, że ich to nie interesuje (to co ich interesuje? to że znajomy GMa/Senior Tutora ma hacka?). Człowiek ma szansę udowodnić, że został haknięty, a oni to mają w piźdz*e. HWDCip :) |
:(
właśnie zostałam zhakowana :( przez swoja własna głupotę no ale cóż .... bywa 50 lvl knight straciłam całe eq i kase :( i mam pytanie jesli ta osoba przez ktora zostałam shakowana posuiada moj recovey key to nadal moze mi sie wlamac na konto? prosze o odpowiedz
|
Mi shackowali konto o nazwie Kreda Yurai 26lvl sorc.
Miałam gorączke , nie grałam dwa dni i ch** . Straty ? gdzies okolo 3kk , dosyc dobre eq , 2bp uh , 3bp hmm i dosc duzo innych run typu firefield , bfg , fireball . Bywa . Teraz niegram , wziełam to wszystko i odstawiłam . Może kiedy indziej pogram . @up Tak. Jeśli ma reckeya to może znowu Cie shackować. |
Cytuj:
@topic Ja straciłem fs,k arm,p legi i kilka innych smieci wartych ok 3k |
No cóż trudno . Nie zależy mi byś w to uwierzył . Przedstawiłam tylko swoje straty .
|
Mnie schakowali i niestety stracilem : crusader helmet, golden armor, crown legs, demon shield, fire axe, dragon lance, 2x Bp uh, 2x Bp manfluidow, 2x Bp ih. I oprocz tego 28 lvl sorka i 22 lvl knighta ;(
|
Mnie tam może nie hacknęli, ale dostałem niesłusznie bana za hacking. :( Że niby wkleiłem link, czego nigdy nie robiłem. Co prawda w link, który podali w wyjaśnieniu bana kliknąłem, ale broń Boże go nie wklejałem (jednak po kliknięciu w ten link wylogowało mnie, a hacker mógł z mojej postaci też wpisać link)!!! No i co mam teraz zrobić? Jak zgłosić, że niesłusznie dostałem bana jak właśnie przez niego nie mogę tego zrobić? ;(
|
gdzies pamietam byl link czy temat na forum o tym co zrobic jak juz konto zostalo zhakowane... dajcie linka bo mnie hakneli wczoraj... stracilem 24 sorc i 17 knight z good itemkami ;/ zalozylem nowe konto na tym samym swiecie i licze ze kiedys im sie odegram blockiem;]
|
Jestem noobem, ale płacze tak samo...
Hack mnie dopadł na 24 lvl knighta (Berylia), był adresik z członem tibi.com, bardzo życzliwi kolesie (jeden nawijał po angielsku, drugi po polsku) - złapali mnie na blackliste i wielkie huntowanie na moją postać no i ...odzyskałem postać, goła i wesoła :baby: w domku, w ab, dwóch kolesi przy niej - jednego nick spisałem. Jak tylko odzyskałem sterowanie w nogi (buty zostawili), ledwo doszedłem do siebie do depo znowu przejęli mi postać (skanery anti nie wycięły keyloggera). Za drugim razem już nie odzyskałem postaci, zmienili wszystko, łącznie z adresem mailowym.
Acha, jak się chwilowo odzyskałem w domku w ab to jeden z kolesi co stał koło mnie miał nick ARTIA LAUK. cóż...może założymy towarzystwo zhakowanych... pzdr |
Jestem z Wami
Pierwszy hack na waszej ulubionej postaci to potężny cios wiem coś o tym.
Chciałem odpocząć od tibi na jakieś 2 miesiące a gdy się zalogowałem to latełem z gołom du** po venore :( Na moje szczenscie mam dobrego kumpla ktury porzyczył mi eq i teraz expie na dwie zmiany żeby zakupić nowe eq i zabawić się w tibi z kumplami ( około 400 k straciłem ) |
Został shakowany muj brat nick : Norbinius.
Ktoś chaknoł mu gg a miał passy w archiwum :confused: Puck all chackers !! X( !! |
Uwaga, uzytkownik allegro http://allegro.pl/show_user.php?uid=2739705 jest hackerem.
Jakis miesiac temu zostalem zhackowany, postac odzyskalem, ale stracilem przedmioty o wartosci okolo 500k. Przegladalem allegro, bo sadzilem ze predzej czy pozniej zlodziej wystawi je na aukcji i tak tez sie stalo. Jestem w 100% pewien, ze to moje przedmioty bo wszystkie sie zgadzaja (oczywiscie niektorych nie wystawil tylko sobie przywlascil), zgadza sie rowniez ich ilosc, a nawet ich ulozenie w backpakach. http://allegro.pl/item209301506_tibi..._polecam_.html - link do aukcji z moimi przedmiotami. Wylicytowalem je, zeby miec na typa namiary, nie popuszcze mu. Wypytalem sie juz ludzi, z ktorymi robil wczesniej interesy, zeby mi podali jego nicka z Tibii. Niedlugo go tu zamieszcze. Jezeli zostaliscie schakowani ostatnimi czasy przegladajcie aukcje tego uzytkownika. Wystawia wiele cennych przedmiotow z roznych serwerow i jestem pewien, ze sam na nie nie zapracowal - prawdopodobnie wszystkie pochodza z hackow. Przejzyjcie takze jego byle aukcje, moze rozpoznacie tam swoje itemki. Moje wystawil po miesiacu, wiec bacznie sledzcie jego aukcje. |
@Up
Oszust a hacker to duża różnica. |
Ja zostałem shackowany i nawet nie wiem jak 8o
Postacie: Sorc:21lvl Knight:21lvl Pall:15lvl Druid:21lvl Na wszystkich postaciach razem itemy itp. warte około 200k Nawet postaci nie oddali ;( A i jeszcze na tą postać miało przyjść z allegro "TROCHE" kasy;( |
tez mialem haka...mam napisane w komencie dokaldniej :P na tibia com. nieshakowali mnie na gildia ani freepacc/items ale na k loggera i to od jdnego z best qmpli w grze... tak do konca to nieufajcie nawet wlasnej matce ;p
stracilem c legi 2x b rob 2x boh 70k w kasie itemkow za ponad 150 k i takie tam inne ozDUPki. |
Mnie Tez Hakneli Ja Pier....
JA SPSZEDALEM SNAKEBITE ROD ZA 10 K I GOSCI POWIEDZIAL ZE ODDA MI RUZDZKE ZA DARMO JAK DOJDE DO GILDI I SIE LOGLEM NA WWW.BLACKLISTA-TIBIA.COM A TY BANNA MIALEM A NIE RUZDZKE :evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul: TO BYL HASSINN NA CANDI
|
Ja mam pecha
Tak na prawde mieszkalem w carlinie ale poszlem do venore kucpic noble armor i udalo mi sie bez problemu bylem wypas zadowolony:p.Kiedy odpalam tibie przychodzi do mnie kolega gadamy sobie mialem isc na amazonkimiale w tedy 17lvl no i w tedy kolo dvarvow wylonczyla mi sie tibia niewiedzialem o co hodzi prubowalem wlanczac ale eror i w dodatku widzial muj kolega jak ja gram a ja wcale nie gralem tylko bylem u niego.No i po postaci nawed po postaciach..... Nicki----->Vestermorland(17lvl Druid)
------>Suby Kyte(14lvlsorcerer)------>Code Faro(13lvl Druid) ------->Zep of Askara(3lvlmial byc palladin)Rok)-------> ------->Darq Ziom(11lvlKnight) no i szczeze mowiac chcialo mi sie plakac ale co tam i ku**a przed chwila dednela mnie kolesiowa z 29lvl na amazonkach i stracilem Knight armor idzie sie w*****c jak h*j.Nick Ziom of Askara to jak skonczyc z tibia bo szczeze mowiac ta gra uzaleznie wiec niewiem czy skonczyc z tibia jak sadzicie:p |
Tak wlasciwie to nie wiem czy mialem hacka czy nie!!!
Chcialem zaakceptowac e-mailea na tibia.com i wyskoczylo mi ze mam sie zalogowac to probowalem ale niestety account disable for five minutes.Please wait.Probowalem odzyskac r-keyem ale nic co za badziewie!!!! |
Ale lipa
:(:(Kurde mialem taka dobra postac i mnie nie wie okradziono.. Co sie moglo stac. Wczoraj bylem na rotach dzis sie budze wlaczam a tu nic nie ma i jestem w depo na gorze wszystko mi zniklo.. Doslownie wszystko.. A mialem takie eq.. Co sie moglo stac??
|
Cytuj:
KURWA ludzie was totalnie pojebalo? Zastanawiacie sie moze dlaczego 95% ludzi którzy się tu wpisują mają 15 levy i dopiero co zaczynali grac w tibie??? Bo hight levy są ostrozne i zadko sie zdaza zeby byli chacknięci więc to wy musicie włazic na strony typu www.owntibiafreedownload.com i mi tu nie biadolić skoro sami sie o takiego hacka prosicie...... nie wlazi się na zadną stronę związaną z tibią prócz www.tibia.com i www.tibia.pl i moze ze 2 inne i w linki na forach tez sie kurwa nie wlazi bo to nie moderatozy je piszą a uzytkownicy ludzie troche pomyslunku........X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X( |
3 konta ...
Jak w tytule shakowali mi 3 konta i na każdym nic nie zostało oprucz pustego depo i bana na 30 dni za podawanie jakiegoś linka z keyloggerem...który nie był przezemnie pisany tylko przez hakera siedzącego w nocy około 1-4 nad ranem bo o tej były bany
Próbowałem już różnych antyvirów i programu FINDIT z downloadu tibi.pl i nic nie znalazło straciłem 240 k w kasie i inne różne cenne itemy ... Zastanawiam się czy jest sens dalej grać w Tibie jeżeli to co zbierałem od kąd gram przepadło w 5 minut przez jakiegoś hakera ...:( |
najpierw 30knight na Valorii (to była tibia jeszcze przed 7.6) Hacked, nic nie zostało...
dalej, 25Sorc Valoria, też shakowany... ok, nie grałem cos koło roku, dalej: 30MS Titania - Hacked.... fajnie co nie?? :/ |
shackowany
zaostalem shackowany przez Bonezee :/ wiec jak moge odzyskac konto ? czytalem w poprzednich postach ze sie da odzyskac ? moglby mnie ktos poprowadzic .. ? haslo sie odzyskuje poprzez Lost Account .. no ale ja dobrze ang. nie znam wiec moglby mnie ktos przez to przeprowadzic ?? prosze ... :(
i mohlby mi ktos podac dobry atnivir do usuwania tego keyloogera ?? :/ prosze :( |
Cytuj:
Cytuj:
|
aha
aha spox czyli sie nie bać że
GM Dragonas [2]: There have been a large number of cases of hackers linking to seemingly safe fansite forums, but the thread they link to contains a downloadable file meant to hackyou. Always be cautious with links, even if they look safe. --General Message to All-- napisał :P |
Ja niestety sam siebie haknełem. Więcej w temacie "Problem z kontem (e-mail)"...
|
heh....mi shakowali jakieś pół roku temu 37 druida....na szczęście nie kupiłem Pacca gdyż była niedziela a miałem to zrobić w tygodniu, strata to itemy warte +100K i 130K w dp + różne runki itp...po pół roku przerwy znowol zaczynam grać:) (już 25 lvl) Pozdrawiam:)
|
Mi shackowali moją pierwszą postać- nick Zuzia Bardzo Zla, knight, 11 lvl eq nie pamętam bo to dość dawno temu było, świat Valoria, ale byłam tak wkurzona, że nie grałam przez 2 miechy, a postać którą gram teraz jest dużo lepsza od tamtej ;)
P.S Niby 11lvl to nic takiego ale była to moja pierwsza postać, sami rozumiecie... |
Cytuj:
|
Zmienialem e-mail w mojej postaci i napisali ze przysla nowe chasla na moj nowy mail do 24h . No to spoko ale wstaje dzisiaj i patrze a tam listu nie ma ;/.
Maja jeszcze 3 godziny bo wczoraj o 11 zakladalem... Zawsze wysylali mi w godzine. Pomozcie prosze |
Gdzie masz pocztę ?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
;(;(;( shakowali mnie ;[ stracilem eq z 87 EK ;[.
|
Mnie hakneli, poszły 2 pary bohow i eq warte z 50k, na dodatek haker był złośliwy i zmienił mi płeć, oraz zaczoł pkować i w wyniku tego 15 dni bana, pisałem do cipsoft, że to nie ja ale oni to pierdolą, ważne, że maja kase z PACC. zaaal
|
@kuva 5 - żalosny podpis, lepiej napisz coś o matełószó big smokó to będzie rox.
(sunrise to nie kobieta) @topic - ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( shakowali mi plejt seta bo krzyczałem w depo carlin na candi swoje passy. |
Moje Konto!
Kiedyś!Już dawno!13 paladyn!Werzłem na konto pochpodziłem 20 min wyszłem i po 30 mi weszłem i pisze mi ,,disablet...for five minutes'';(
|
mnie ostatnio hackneli bo na kompie qmpla byl keylog ;/ jego tez hackneli... w sumie ten hacker przynajmniej nie byl wandalem (czyli nie wyrzucil all rzeczy i nie dedal) tylko zabral to co cenne ale jednak rh, g arm, demonka, k legi, bs, bss, steel boots i p ammy poszly sie je***
|
Mam pytanie:
Shakowali mi postac zminili emaila ale postac po shakowanu zostala zabanowana czy jest mozliwosc odzyskania jej?? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:03. |