Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Zostales shackowany? Zostaw po sobie ślad! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=13298)

Gracz-Pogromca 18-06-2007 19:57

Ja sobie grałem knightem na Aldorze. Pewnego dnia się loguję i mam tylko buty na sobie a reszta jest w depo:o... nie brałem tego na poważnie! (byłem wtedy tylko zielonym noobkiem no nie:p?) A jeszcze później stałem w innym miejscu niż przedtem:o! Dopiero wtedy zacząłem się bać;(!!!! Koledzy powiedzielimi że to haker.
Zmieniłem więc password i po hakerze:evul:

nUUBBa 19-06-2007 05:18

Stało się:

Knight 100 lvl i Sorcerer 55 lvl
STRATY:
- około 600k w kasie
- Magician Hat (na moim świecie warta ~500k)
- kilkadziesiąt BP UH
- kilkanaście BP HMM
- kilkanaście BP GFB
- wandy, rody, dragon hammery, serpent swordy (wszystko w ilości po kilka-kilkanaście sztuk)
- 1,5 BP Dragon Ham, kilka BP Meat, kilka BP jajek i innego fooda
EQ: Demon Helmet, Magic Plate Armor, Boots of Haste, Steel Boots, Giant Sword, Mastermind Shield, Avenger, Amulet of Loss, Golden Legs
Z ozdóbek to jakieś dragon shieldy, c legsy i inne śmieci z loota z hero, dragów, dli, gsów, hydr itd.

W nagrodę GM zapodał mi jeszcze bana na 30 dni na obie postacie (haker wrzucał na chaty linki z keyloggami). Odwoływałem się do CIPsoftu, że byłem wtedy w pracy i mogę udowodnić, że nie byłem online na co otrzymałem odpowiedź, że ich to nie interesuje (to co ich interesuje? to że znajomy GMa/Senior Tutora ma hacka?). Człowiek ma szansę udowodnić, że został haknięty, a oni to mają w piźdz*e. HWDCip :)

Rynienka 22-06-2007 17:36

:(

właśnie zostałam zhakowana :( przez swoja własna głupotę no ale cóż .... bywa 50 lvl knight straciłam całe eq i kase :( i mam pytanie jesli ta osoba przez ktora zostałam shakowana posuiada moj recovey key to nadal moze mi sie wlamac na konto? prosze o odpowiedz

Kredzia 23-06-2007 18:21

Mi shackowali konto o nazwie Kreda Yurai 26lvl sorc.
Miałam gorączke , nie grałam dwa dni i ch** . Straty ?
gdzies okolo 3kk , dosyc dobre eq , 2bp uh , 3bp hmm i dosc duzo innych run typu firefield , bfg , fireball .
Bywa .
Teraz niegram , wziełam to wszystko i odstawiłam . Może kiedy indziej pogram .
@up
Tak. Jeśli ma reckeya to może znowu Cie shackować.

Lulfis 23-06-2007 22:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kredzia (Post 1505659)
Mi shackowali konto o nazwie Kreda Yurai 26lvl sorc.
Miałam gorączke , nie grałam dwa dni i ch** . Straty ?
gdzies okolo 3kk , dosyc dobre eq , 2bp uh , 3bp hmm i dosc duzo innych run typu firefield , bfg , fireball .
Bywa .
Teraz niegram , wziełam to wszystko i odstawiłam . Może kiedy indziej pogram .
@up
Tak. Jeśli ma reckeya to może znowu Cie shackować.

AHAHAHAHAHAAAHA oO 3kk ? leze i kwicze ahaahah brzuch mnie boli ;F ahahahahahaha !! 3 miliony 26lvl sorc buahah!! pewnie byłas na demonach i ciagle mpa&golden legi&dem shield&mms leciały ;DD brawo myslisz że ktos Ci uwierzy ? lol!

@topic
Ja straciłem fs,k arm,p legi i kilka innych smieci wartych ok 3k

Kredzia 24-06-2007 00:04

No cóż trudno . Nie zależy mi byś w to uwierzył . Przedstawiłam tylko swoje straty .

Thundeross 26-06-2007 15:32

Mnie schakowali i niestety stracilem : crusader helmet, golden armor, crown legs, demon shield, fire axe, dragon lance, 2x Bp uh, 2x Bp manfluidow, 2x Bp ih. I oprocz tego 28 lvl sorka i 22 lvl knighta ;(

Rogallus 26-06-2007 22:35

Mnie tam może nie hacknęli, ale dostałem niesłusznie bana za hacking. :( Że niby wkleiłem link, czego nigdy nie robiłem. Co prawda w link, który podali w wyjaśnieniu bana kliknąłem, ale broń Boże go nie wklejałem (jednak po kliknięciu w ten link wylogowało mnie, a hacker mógł z mojej postaci też wpisać link)!!! No i co mam teraz zrobić? Jak zgłosić, że niesłusznie dostałem bana jak właśnie przez niego nie mogę tego zrobić? ;(

slick3rrrro 28-06-2007 20:48

gdzies pamietam byl link czy temat na forum o tym co zrobic jak juz konto zostalo zhakowane... dajcie linka bo mnie hakneli wczoraj... stracilem 24 sorc i 17 knight z good itemkami ;/ zalozylem nowe konto na tym samym swiecie i licze ze kiedys im sie odegram blockiem;]

BOLOLOLO 29-06-2007 20:37

Jestem noobem, ale płacze tak samo...

Hack mnie dopadł na 24 lvl knighta (Berylia), był adresik z członem tibi.com, bardzo życzliwi kolesie (jeden nawijał po angielsku, drugi po polsku) - złapali mnie na blackliste i wielkie huntowanie na moją postać no i ...odzyskałem postać, goła i wesoła :baby: w domku, w ab, dwóch kolesi przy niej - jednego nick spisałem. Jak tylko odzyskałem sterowanie w nogi (buty zostawili), ledwo doszedłem do siebie do depo znowu przejęli mi postać (skanery anti nie wycięły keyloggera). Za drugim razem już nie odzyskałem postaci, zmienili wszystko, łącznie z adresem mailowym.
Acha, jak się chwilowo odzyskałem w domku w ab to jeden z kolesi co stał koło mnie miał nick ARTIA LAUK.
cóż...może założymy towarzystwo zhakowanych...
pzdr

Wiesiek787 02-07-2007 06:19

Jestem z Wami

Pierwszy hack na waszej ulubionej postaci to potężny cios wiem coś o tym.
Chciałem odpocząć od tibi na jakieś 2 miesiące a gdy się zalogowałem to latełem z gołom du** po venore :( Na moje szczenscie mam dobrego kumpla ktury porzyczył mi eq i teraz expie na dwie zmiany żeby zakupić nowe eq i zabawić się w tibi z kumplami ( około 400 k straciłem )

Maniek90 03-07-2007 21:46

Został shakowany muj brat nick : Norbinius.
Ktoś chaknoł mu gg a miał passy w archiwum :confused:
Puck all chackers !! X( !!

Skaras 03-07-2007 23:23

Uwaga, uzytkownik allegro http://allegro.pl/show_user.php?uid=2739705 jest hackerem.

Jakis miesiac temu zostalem zhackowany, postac odzyskalem, ale stracilem przedmioty o wartosci okolo 500k. Przegladalem allegro, bo sadzilem ze predzej czy pozniej zlodziej wystawi je na aukcji i tak tez sie stalo. Jestem w 100% pewien, ze to moje przedmioty bo wszystkie sie zgadzaja (oczywiscie niektorych nie wystawil tylko sobie przywlascil), zgadza sie rowniez ich ilosc, a nawet ich ulozenie w backpakach. http://allegro.pl/item209301506_tibi..._polecam_.html - link do aukcji z moimi przedmiotami. Wylicytowalem je, zeby miec na typa namiary, nie popuszcze mu.

Wypytalem sie juz ludzi, z ktorymi robil wczesniej interesy, zeby mi podali jego nicka z Tibii. Niedlugo go tu zamieszcze.

Jezeli zostaliscie schakowani ostatnimi czasy przegladajcie aukcje tego uzytkownika. Wystawia wiele cennych przedmiotow z roznych serwerow i jestem pewien, ze sam na nie nie zapracowal - prawdopodobnie wszystkie pochodza z hackow. Przejzyjcie takze jego byle aukcje, moze rozpoznacie tam swoje itemki. Moje wystawil po miesiacu, wiec bacznie sledzcie jego aukcje.

Uther92 04-07-2007 18:47

@Up
Oszust a hacker to duża różnica.

Stone-Pall 06-07-2007 09:54

Ja zostałem shackowany i nawet nie wiem jak 8o
Postacie:
Sorc:21lvl
Knight:21lvl
Pall:15lvl
Druid:21lvl
Na wszystkich postaciach razem itemy itp. warte około 200k
Nawet postaci nie oddali ;(
A i jeszcze na tą postać miało przyjść z allegro "TROCHE" kasy;(

Dronezz 06-07-2007 14:57

tez mialem haka...mam napisane w komencie dokaldniej :P na tibia com. nieshakowali mnie na gildia ani freepacc/items ale na k loggera i to od jdnego z best qmpli w grze... tak do konca to nieufajcie nawet wlasnej matce ;p
stracilem c legi 2x b rob 2x boh 70k w kasie itemkow za ponad 150 k i takie tam inne ozDUPki.

Mati94-94 06-07-2007 15:13

Mnie Tez Hakneli Ja Pier....

JA SPSZEDALEM SNAKEBITE ROD ZA 10 K I GOSCI POWIEDZIAL ZE ODDA MI RUZDZKE ZA DARMO JAK DOJDE DO GILDI I SIE LOGLEM NA WWW.BLACKLISTA-TIBIA.COM A TY BANNA MIALEM A NIE RUZDZKE :evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul: TO BYL HASSINN NA CANDI

Kammat 10-07-2007 04:45

Ja mam pecha

Tak na prawde mieszkalem w carlinie ale poszlem do venore kucpic noble armor i udalo mi sie bez problemu bylem wypas zadowolony:p.Kiedy odpalam tibie przychodzi do mnie kolega gadamy sobie mialem isc na amazonkimiale w tedy 17lvl no i w tedy kolo dvarvow wylonczyla mi sie tibia niewiedzialem o co hodzi prubowalem wlanczac ale eror i w dodatku widzial muj kolega jak ja gram a ja wcale nie gralem tylko bylem u niego.No i po postaci nawed po postaciach..... Nicki----->Vestermorland(17lvl Druid)
------>Suby Kyte(14lvlsorcerer)------>Code Faro(13lvl Druid)
------->Zep of Askara(3lvlmial byc palladin)Rok)------->
------->Darq Ziom(11lvlKnight) no i szczeze mowiac chcialo mi sie plakac ale co tam i ku**a przed chwila dednela mnie kolesiowa z 29lvl na amazonkach
i stracilem Knight armor idzie sie w*****c jak h*j.Nick Ziom of Askara to jak
skonczyc z tibia bo szczeze mowiac ta gra uzaleznie wiec niewiem czy skonczyc z tibia jak sadzicie:p

Narithex 10-07-2007 23:28

Tak wlasciwie to nie wiem czy mialem hacka czy nie!!!
Chcialem zaakceptowac e-mailea na tibia.com i wyskoczylo mi ze mam sie zalogowac to probowalem ale niestety account disable for five minutes.Please wait.Probowalem odzyskac r-keyem ale nic co za badziewie!!!!

danielek9595 11-07-2007 17:48

Ale lipa

:(:(Kurde mialem taka dobra postac i mnie nie wie okradziono.. Co sie moglo stac. Wczoraj bylem na rotach dzis sie budze wlaczam a tu nic nie ma i jestem w depo na gorze wszystko mi zniklo.. Doslownie wszystko.. A mialem takie eq.. Co sie moglo stac??

mith_alinek 13-07-2007 14:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez danielek9595 (Post 1543804)
:(:(Kurde mialem taka dobra postac i mnie nie wie okradziono.. Co sie moglo stac. Wczoraj bylem na rotach dzis sie budze wlaczam a tu nic nie ma i jestem w depo na gorze wszystko mi zniklo.. Doslownie wszystko.. A mialem takie eq.. Co sie moglo stac??

taaak miales baardzo dobrą postac.... postać którą expiłeś na rotach. beez wątpienia cos kolo 100 leva......
KURWA ludzie was totalnie pojebalo?
Zastanawiacie sie moze dlaczego 95% ludzi którzy się tu wpisują mają 15 levy i dopiero co zaczynali grac w tibie???
Bo hight levy są ostrozne i zadko sie zdaza zeby byli chacknięci więc to wy musicie włazic na strony typu www.owntibiafreedownload.com

i mi tu nie biadolić skoro sami sie o takiego hacka prosicie......
nie wlazi się na zadną stronę związaną z tibią prócz www.tibia.com i www.tibia.pl i moze ze 2 inne i w linki na forach tez sie kurwa nie wlazi bo to nie moderatozy je piszą a uzytkownicy ludzie troche pomyslunku........X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(

SlyFellow 13-07-2007 15:21

3 konta ...

Jak w tytule shakowali mi 3 konta i na każdym nic nie zostało oprucz pustego depo i bana na 30 dni za podawanie jakiegoś linka z keyloggerem...który nie był przezemnie pisany tylko przez hakera siedzącego w nocy około 1-4 nad ranem bo o tej były bany
Próbowałem już różnych antyvirów i programu FINDIT z downloadu tibi.pl i nic nie znalazło straciłem 240 k w kasie i inne różne cenne itemy ...
Zastanawiam się czy jest sens dalej grać w Tibie jeżeli to co zbierałem od kąd gram przepadło w 5 minut przez jakiegoś hakera ...:(

Nosferatu_Niedziel 13-07-2007 16:28

najpierw 30knight na Valorii (to była tibia jeszcze przed 7.6) Hacked, nic nie zostało...
dalej, 25Sorc Valoria, też shakowany...
ok, nie grałem cos koło roku, dalej:
30MS Titania - Hacked....
fajnie co nie?? :/

Missuori 14-07-2007 16:52

shackowany

zaostalem shackowany przez Bonezee :/ wiec jak moge odzyskac konto ? czytalem w poprzednich postach ze sie da odzyskac ? moglby mnie ktos poprowadzic .. ? haslo sie odzyskuje poprzez Lost Account .. no ale ja dobrze ang. nie znam wiec moglby mnie ktos przez to przeprowadzic ?? prosze ... :(

i mohlby mi ktos podac dobry atnivir do usuwania tego keyloogera ?? :/ prosze :(

Uther92 16-07-2007 11:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Missuori (Post 1549289)
no ale ja dobrze ang. nie znam wiec moglby mnie ktos przez to przeprowadzic ?? prosze ... :(

To pora sie nauczyć, do książek a nie.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Missuori (Post 1549289)
i mohlby mi ktos podac dobry atnivir do usuwania tego keyloogera ?? :/ prosze :(

Nie "mohelbym".

Andrzej_640 16-07-2007 17:22

aha

aha spox czyli sie nie bać że
GM Dragonas [2]: There have been a large number of cases of hackers linking to seemingly safe fansite forums, but the thread they link to contains a downloadable file meant to hackyou. Always be cautious with links, even if they look safe. --General Message to All-- napisał
:P

Kenwood666 16-07-2007 18:21

Ja niestety sam siebie haknełem. Więcej w temacie "Problem z kontem (e-mail)"...

Bi3niaS 17-07-2007 09:45

heh....mi shakowali jakieś pół roku temu 37 druida....na szczęście nie kupiłem Pacca gdyż była niedziela a miałem to zrobić w tygodniu, strata to itemy warte +100K i 130K w dp + różne runki itp...po pół roku przerwy znowol zaczynam grać:) (już 25 lvl) Pozdrawiam:)

Martka 17-07-2007 10:18

Mi shackowali moją pierwszą postać- nick Zuzia Bardzo Zla, knight, 11 lvl eq nie pamętam bo to dość dawno temu było, świat Valoria, ale byłam tak wkurzona, że nie grałam przez 2 miechy, a postać którą gram teraz jest dużo lepsza od tamtej ;)

P.S Niby 11lvl to nic takiego ale była to moja pierwsza postać, sami rozumiecie...

Uther92 19-07-2007 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jimmy007 (Post 1558091)
shakowali mi mohe

Biedna mócha ;) ...wypiertalaj

Awaru 20-07-2007 08:47

Zmienialem e-mail w mojej postaci i napisali ze przysla nowe chasla na moj nowy mail do 24h . No to spoko ale wstaje dzisiaj i patrze a tam listu nie ma ;/.
Maja jeszcze 3 godziny bo wczoraj o 11 zakladalem...
Zawsze wysylali mi w godzine.
Pomozcie prosze

Uther92 20-07-2007 09:28

Gdzie masz pocztę ?

Awaru 20-07-2007 10:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Uther92 (Post 1559127)
Gdzie masz pocztę ?

na onet.pl ;/

Uther92 20-07-2007 10:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Awaru (Post 1559170)
na onet.pl ;/

>.< to ci może nawet tydzień iść.

kuva5 20-07-2007 19:31

;(;(;( shakowali mnie ;[ stracilem eq z 87 EK ;[.

cieju04 23-07-2007 11:19

Mnie hakneli, poszły 2 pary bohow i eq warte z 50k, na dodatek haker był złośliwy i zmienił mi płeć, oraz zaczoł pkować i w wyniku tego 15 dni bana, pisałem do cipsoft, że to nie ja ale oni to pierdolą, ważne, że maja kase z PACC. zaaal

DJ_CMC 25-07-2007 13:03

@kuva 5 - żalosny podpis, lepiej napisz coś o matełószó big smokó to będzie rox.
(sunrise to nie kobieta)

@topic - ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( shakowali mi plejt seta bo krzyczałem w depo carlin na candi swoje passy.

Gordo-Sambrath 26-07-2007 20:58

Moje Konto!

Kiedyś!Już dawno!13 paladyn!Werzłem na konto pochpodziłem 20 min wyszłem i po 30 mi weszłem i pisze mi ,,disablet...for five minutes'';(

Galeon 29-07-2007 11:51

mnie ostatnio hackneli bo na kompie qmpla byl keylog ;/ jego tez hackneli... w sumie ten hacker przynajmniej nie byl wandalem (czyli nie wyrzucil all rzeczy i nie dedal) tylko zabral to co cenne ale jednak rh, g arm, demonka, k legi, bs, bss, steel boots i p ammy poszly sie je***

Lord'Bane 30-07-2007 19:27

Mam pytanie:

Shakowali mi postac zminili emaila ale postac po shakowanu zostala zabanowana czy jest mozliwosc odzyskania jej??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:03.