Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Jaki świat mam wybrać? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=15857)

Subaka 22-07-2007 23:35

Aurea

Swiat wiecznych wojen!!
Masakracja PK!! (server bardzo pvp :evul: )
Ale za to dosc male ceny np.
K arm- 5k, B robe- 13k, Bohy-35k do 40k
Odrazu muwie ze serv dla doswiadczonych graczy i cierpliwych B)
Ci co sie wkuzaja po dedniecu niech nawet nierobia se postaci. Mnie na rooku blokneli 2 razy i dedli 8o .Ale jest podejrzane ze jest powiekszony loot x 1,5 :cup:

Ishyrio 25-07-2007 21:52

Poszukuję świata z dosyć wysokimi cenami, mało pk, dużo polaków. Świat pvp zwykły.

O sry, tak to jest jak się czyta tylko ostatnie strony ;p Miały być opisy światów, a nie pytania, ale może ktoś odpowie.

olox 25-07-2007 23:12

szukam serwera z polakmi 50% drogiego

:p jestem nowy ale gralem na otesach np.eloth jak mi k arm wypadl to przestalem jednak oprucz wolfa i scinajoncego się cs i cz nie mam nic to se zagram w tibie

Torpeda 25-07-2007 23:46

Pythera

Dosc duzo polakow
ceny nie a za wysokie
uwaga na carlin jesi tam dobrych lvl od 8-120mimimalnie

ceny:

k-armor 20k-30

b-rope od 10k-20

skul staf 10-15

wand of infrmo 3-5k

p-set 1k

k-set 50k

b-set 300gp-400gp stroj dla poczontkojacych

wrescie napisalem dokladnie pisalem 5 minut :cup: :cup: :cup: :cup :X(ale chyba krotko naisalem;(

:evul: dawaj za to 100 gp

mastertomasz 25-07-2007 23:48

Eh to musisz chwycić za słownik bo zazwyczaj nikt nie pomaga takim "Polakom" ;s

Bez kitu ludzie, gdzie Wy się wychowaliście?

W każdym thread znajdzie się analfabeta...

BTW IRIDIA/ARCANIA ROCKS~~!!!

olox 26-07-2007 12:58

niech ktos opisze askare gram na niej mysle ze to dobry serwer malo pk trohe gildii 8 polskich polecam smerfy:D i awangarde 30+ przyjmujom

coż niepolecam nebuli strasznie drętwo:confused: obsidi morgany

polecam secure eternie aldore hiberne azure:D

opisze askare wiec tak jak mówilem sporo gildi polskich polaków 60 70% troche br 20% reszta brazole
niektóre ceny bardzo drogie inne tanie raczej tanio bardzo tanie domy polecam miasto thais

Bazyl52 26-07-2007 13:06

Harmonia

Harmonia:
- Pełno polaków, troche anglików i 1 japończyk:P
- tanio ale ceny rosną uhy już kolo 3,2k a dragon shield 4k
- atmosfera fajna łatwo znaleść kumpli ale niestety dużo noobów
- serwer no-pvp
- ludzi pełno, expowiska przeludnione, radzę grać rano
- NA rooku podobnie tez nie ma gdzie expić
Mimo że dużo wiary lubie ten serwer

olox 26-07-2007 13:19

blagam niech ktos opisze berylie i askare;(

Jecht 30-07-2007 21:00

Szukam jakiegoś świata NON-PVP, takiego, żeby nie wszystkie expowiska były zajęte i żeby ceny były przystepne (ale nie za niskie), takie, żeby można było na początku kupić w miare dobre eq, ale żeby na wyższym lvlu można było trochę zarobić na itemach typu DSM albo G Armor (a nie to co na Morganie - DSM - 30K, G arm - 20K).

Swordziasz 30-07-2007 22:53

Secura:

1.Duzo polakow
2.Tanie itemy
3.Rano nikogo prawie nie ma
4.Świat NO-PVP

Wady
1.GM nigdy nieodpisze gdy dasz raporta np. (gdy ktoś ci coś ukradnie)
2.GM odpisze ci gdy dasz raporta jak ci ktos wybije potworki na skilowaniu

PODOBA MI SIE TEN SERWER

i tyle....

Qusco 31-07-2007 00:44

Ja szczerze polecam Candię. Serwer dość nowy,jakoś teraz na przełomie lipca i sierpnia skończy roczek :). Grałem tam do marca,i wówczas miałem przyjemność gry z naprawdę doborowym towarzystwem.Na pewno znajdą się i tacy,co powiedzą: Ale pieprzysz głupio, gracz xxx zabrał mi loota!.
To prawda,ale to chyba atrybut światów non-pvp.Ceny podobnie jak wszędzie ostro pogalopowały w dół,ale myśle że nie jest jeszcze tak tragicznie.
Teraz przeniosłem się na Obsidię,bo brakowało mi pvp,ale tęsknie za ziomkami z Candii :)

Matiess 31-07-2007 14:41

chciałbym jakiś pvp na którym jest mało ludu i średnio z ilością polaków

Marvolis 03-08-2007 01:44

wiec szukam swiata ktory by spelniaj takie wymogi:
1.malo ludzi
2.gp duzo warte w rl kasie
3.niemiecki
4.wiecej polakow od br i swe
i mam pytanie czy morgana spelnia te wymagania? :)

Marvolis 03-08-2007 02:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Manow (Post 1428578)
sadsadsadasdnoooooooooooooooooooooooo

co mama bije cie klawiatura po glowie?/ty mame?

post byl dosc dawno ale nie moglem sie powstrzymac :D

kuuuuuurde sry za double post :/

Kiepa 03-08-2007 06:08

Ktoś tam up poweidzial candia tak wybierz candie

Marvolis 03-08-2007 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kiepa (Post 1583506)
Ktoś tam up poweidzial candia tak wybierz candie

nie wiem czy to bylo do mnie ale:
1.zapomnialem dodac ze chcialbym zeby to bylo pvp - candia nie pasuje
2.chcialem zeby bylo malo ludzi 0 aktualnie online sa 952 osoby i nawet nie mysle o tym jak dluga moze byc kolejka

co do morgany to mam tylko pytanie czy tam gp jest duzo warte w rl kasie bo reszta mi pasuje

Aquzlies 03-08-2007 22:09

- Polacy, Hiszpanie, Brazylijczycy oraz Amerykanie.
- 2/4 Servera to polacy
- Ceny są niskie. Bohy 35k - 40k, GS 15k, Avenger 350k - 400k, DSM 40k-45k
itp..
- Atmosfera bardzo fajna :) Śmieszna, fajnie się gada z polakami, niema takich "Chui na servie".
- Najwięcej pk'erów jest w carlin, najmniej svargrond :)
- Na rooku nie jest dużo osób, średnio ;>
- Server według mnie jest bardzo ciekawy, bardzo zachęcam do grania na nim.:)

Marvolis 03-08-2007 22:26

@up
na jakim serverze?
chodzilo ci moze o morgane o ktora pytalem bo czekam caly dzien na odpowiedz i cos nie idzie

Shlack 09-08-2007 02:01

Jaki świat PvP wybrać?

Witam!

Obecnie gram na non-PvP, ale chce się przenieść na PvP ponieważ mam już dość braku możliwości zabijania. Wymagania (w tej kolejności):

1) Dużo Polaków

2) Wysokie ceny (im wyższe tym lepsze)

3) Stosunkowo młody świat (tak aby łatwo było coś w nim osiągnąć i nie było za duzo wysokich lvl PK)

Mentorium_1994 09-08-2007 17:04

Mythera

-bardzo dużo Polaków mniej Brazylijczyków
-itemy nawet tanie:
p set-1-1,5k
dragon hammer-2k
dwarven shield-200gp
steel helmet-300gp

-ja rezyduje w ab a tam trochę sie dzieje oczywiście są chary z czachą ale nie sa zbyt nerwowi najlepiej nie wchodzić nikomu w drogę chyba że zna sie trochę ludzi.Najbardziej radziłbym uważać tym którzy idą do Carlin aby jak najszybciej zwiewali do depo chyba że im sie poszczęści i nie dednom przy wyjściu na maina.
-wieczorem maximum list jest około 250 ale można czekać:D
-na rooku jak na rooku troche ludzi ale nie aż przeludnione;)
-ja jednak lubię swój świat i nie zamierzam go opuścić B)

Mentorium_1994 09-08-2007 17:07

Mythera

-bardzo dużo Polaków mniej Brazylijczyków
-itemy nawet tanie:
p set-1-1,5k
dragon hammer-2k
dwarven shield-200gp
steel helmet-300gp

-ja rezyduje w ab a tam trochę sie dzieje oczywiście są chary z czachą ale nie sa zbyt nerwowi najlepiej nie wchodzić nikomu w drogę chyba że zna sie trochę ludzi.Najbardziej radziłbym uważać tym którzy idą do Carlin aby jak najszybciej zwiewali do depo chyba że im sie poszczęści i nie dednom przy wyjściu na maina.
-wieczorem maximum list jest około 250 ale można czekać:D
-na rooku jak na rooku troche ludzi ale nie aż przeludnione;)
-ja jednak lubię swój świat i nie zamierzam go opuścić.

Esh'ar 09-08-2007 17:20

Według mnie.. Inferna :)Jest to świat E-pvp. Najwięcej na tym serverze jest Niemców i Szwedów. Polaków jest też sporo. Powiedzmy, że 1/6 servera :) Ceny, chodź trudno w to uwierzyć, są małe :) Atmosfera jest o wiele lepsza niż na drugim serverze e-pvp Dolera, gdzie tam tylko umieją się bić.. z ilością PK to wiadomo, że jest ich sporo, ale jak się wie gdzie expić, można spokojnie tam pograć :) Server nie jest wcale przeludniony.. Wręcz przeciwinie.. w godzinach popołudniowych siedzi tam około 300-400 osób (gdzie limit wynosi 950). na Rooku jest przeciętnie. Dużo rookslayerów, którzy robią 15 lvle i dopiero później wychodzą na maina (wg. mnie totalna głupota...). Server jest dosyć trudny do 20 lvlu, ponieważ sporo ludzi probuje Cię zabić, lecz i na mniejszym levelu, można się troche pobawić z ludźmi np. w Anty PK (tak jak ja ^^). Najczęściej bawię się w to gdy mi się odechciewa expić albo skillować. Na serverze jest sporo przyjaznych ludzi. Sam na 20 lvlu mam już kumpli po 40+, więc widać, że tu ludzie nie są tak durni jak na innych servach mówią: "Wbij 30 lvl to będę z tobą rozmawiać". Gorąco polecam!!

Meszaal 16-08-2007 23:41

a ja mam pytanie :) jaki swiat wybrac : ( Nerana ? czy Canadia ? ) gdzie sa tansze itemy ? ile stoji dsm na Canadi ? a ile na Nerani ? prosze o odp najlepiej na PW ale Tutaj tez by nie zaszkodzilo :P

Liper 16-08-2007 23:43

Berylia.Polacy wygrali wojne.Nie ma 200 lvl bo od poczatku serva był war :D.Jest miło.

Smirtlex 17-08-2007 17:09

Jaki świat wybrać?? Prosił bym o szybką odpowiedź ponieważ zamierzam ponownie zacząć grać

Smirtlex 17-08-2007 17:59

Ktoś tam prosił o berylie więc:
-Nie ma kolejek nigdy praktycznie
-Jebani Spartanie trzeba ich tępić!(espaniol)
-Polacy niestety wielu odszedło pow walce ze spartanami... Kilka błędów i przegraliśmy woje... Osobiście wracam od gry tam UJEBIE KILKU SPRATAN..
MWAHAHAHA.. I FELL BLOOD SPART'S BLOOD!!

Zdzichuu 20-08-2007 10:20

A więc chce sobie zrobić rookstayera ale niewiem na jakim świecie jest malo ludzi przebywających na rookardzie powyżej 8 lvla. Prosze o pomoc i z góry THX.

Flamon 20-08-2007 10:44

Nebula

- Polacy, Brazylijczycy, trochę Szwedów.
- Sporo. Właściwie jak gram na tym servie (1 rok?) to 3/4 osób które widziałem to polacy :].
- W miare małe (dsm 70k, RH 45 - 50k (zależy od szczęścia), BOH 40 -45k).
- Czasami. Najwięcej takich chamów jest w Kazz. zbiera się grupka 8lvl+ i biją 20 - 30 lvli z powodzeniem -.-.
- Hmmmm..... j.w. Najwięcej w Kazz i Carlin (Grupki 10lvl +)
- Nie. Ludzie są czasem uprzejmi. Kiedy siedzisz na Dragach juz 2h~ pójdą. Rzadko kiedy zabiorą ci Lootbaga.
- Jest Mało zaludniony. Można nawet powiedzieć że jest dużo wolnych expowisk. Średnio - Mało rookowców.
- Według mnie bardzo przyjemny świat. Tylko nie chce żeby teraz logował się na nim każdy newbie ;(.

LadyMonica 20-08-2007 19:08

Mogl By Mi Ktos Napisac Ceny Wszystkich Przedmiotow na Refugi?

Devilmass 20-08-2007 20:28

Trudno powiedziec. Najlepsze swiaty sa bez PvP no chyba ze lubisz jak ktos cie leje :)

Crusarder 25-08-2007 20:16

:)

Proszę was doradźcie mi jakiś serwer gdzie w tzw. "godzinach szczytu jest max 500 osób ale żeby ten serwer należał do polaków uprzednio grałem na spahirze lecz tam Szwedzi robili z nas miazgę.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Barniakos 25-08-2007 20:19

Refugia... dużo Polaków, jak dla mnie spoko atmosferka ( aż za spoko jak na tylu Polaków ;) )

Zresztą zrób postać i wyjdź na maina to się przekonasz. Ceny co prawda lipne bo wszystko za tanio ;( G armor chodzi po 25-30k ;(

Crusarder 25-08-2007 20:21

.

Na refugi w godzinach szczytu jest 950 osób a nie oko0ło 500, ale thx za odpowiedź.

Barniakos 25-08-2007 20:23

Z tym, że za każdym razem wbijasz się za 1 razem bezproblemowo.

Crusarder 25-08-2007 20:24

.

Wiem bo mam pacc, ale raczej chodzi mi oto, że expowiska są przepełnione i zorbie tam w 5 godzin tyle expa co na innym świecie w 3 godziny i to jest ból.

Barniakos 25-08-2007 20:33

No nie wiem, ja na pohu latam knightem gdzie jest zazwyczaj od groma ludzi i robie 30k expa w godzine, mysle ze jak na tyle ludzi to dobry wynik.

Crusarder 25-08-2007 20:40

No może dla ciebie a poza tym ja wole pvp

Crusarder 26-08-2007 01:14

To jaki server mi proponujecie??

Exliske 29-08-2007 19:14

Witam :p
Mam problem odnosnie servera... nie tyle jaki wybrac ale...
obecnie gram na infernie i dosyc ladnie mi szlo [60lvl~ w miesiac i troche...wiem za duzo gram :P] ale jak ktos gra na infernie to pewno wie ze ostatnio sie tam troche popier* ... I ze trwa wojna a mi to nie jest na reke tym bardziej ze moje skille pvp sa... no potrzebuja dopracowania :P.

I poszukuje teraz nowego servera, zaczolem grac na morganie i zaskoczylo mnie [nie?]pozytywnie to ze duzo tam polakow... ale slyszalem tez ze jak sie juz wbije 100 lvl to sa jakies silniejsze gildie ktore pomoga mi wrocic do nizszych lvli... nie wiem czy to prawda ale jezeli tak to szkoda mi czasu...bo nie zamierzam do konca zycia zostawac na 99 lvlu bo jakims nabkom sie to nie podoba :o.

Kolega polecil mi tez grimere mowil ze to w miare pozadny server...
No i moje pytanie [do tych co graja na morgania i maja jakas wiedze...a nie 8lvl i 10gp] czy to prawda ze na morganie taki rozp*erdol?
Jezeli ktos gra na grimerze czy moglby powiedziec jak tam jest?? [I moze dac p seta na poczatek choc wystarczy mi sama informacja o sytuacji tam]... a jak ktos gra na innych serverach to polecic cos(?) ale tylko normal pvp...zadne non albo enforced [choc tu duzo do wyboru nie ma skoro inferna odpada :P]

...no i oczywiscie zeby malo ludzi bylo na serverze to by bylo bosko :p

Guthorek 19-09-2007 15:46

Witam... Mam malutki problemik .
Dotyczy on grania na servach , poprzednio grałem na świecie Askara (30 ek , 32 ms ) , lecz jakoś mi tam nie wyszło. Jestem otwarty na propozycje , ale mam 2 warunki pracy (?) ze mną :
1)Gram tylko na servach pvp (ewentualnie e-pvp).
2)Proszę by nie pisał do mnie 14 lvl na guardi (PrO EvUl GrAcZ) , wymagam troszkę doświadczenia od moich współpracowników.

Pozdrawiam, Guthorek .

P.S.
Nie walcie tekstów np.: "Hahahahahha OMFG , SZUKA PRZYJACIUL NA FORUM "

P.S. 2
Jakieś pytania ? Będę sie starał odpowiadać na wszystkie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:23.