Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1682)

Ojczul 15-01-2005 23:26

w tym kalkulatorze tylko pokazuje ile mozesz z burst arrows brac a nie pisze po ile truje posion arrows i po ile biora power bolty

Thimburd 16-01-2005 00:33

Pytanie noobistyczne... ale pytanie :P

Kiedy wysyłąmy list/parcel pojawia się on w depo. Ale jeżeli wyślemy np. 100 letterów??? Co wtedy? Przedmioty z depo zostają skasowane na żecz letterów? A jeżeli depo jest na full pełne... co wtedy? Coś znika? No i jeszcze pytanie... po co jest ta srebrna puszka "depo" w depo? Ja tam nic nei trzymam. Wszystko trzymam w lockerze :) Źle? 22 level i źle trzyma? Nie wiem. Help :)

Fanfi 16-01-2005 09:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ojczul
w tym kalkulatorze tylko pokazuje ile mozesz z burst arrows brac a nie pisze po ile truje posion arrows i po ile biora power bolty

Tu masz kalkulator, ktory pokazuje ile z power bolca mozesz wziac.

Black 16-01-2005 16:01

Mam jedno pytanko odnosnie gildi :) no to nawijam :
Jak ja bym chcial zalozyc wlasna gilde to co trzeba zrobic jesli to wogule morzliwe bo chcialbym zalozyc z kumplami nowa gilde i niewiemy co zrobic :(

PISZCIE SMIALO :)

Wierzbik Rycerz :P 16-01-2005 16:16

Pytanka ...

Wiem, że pytania które zadam mogły się już pojawić(jesli tak jets to przepraszam), wiec podajcie link z odpowiedzija :confused:

1. Zamierzam wykupić pacc od jakiegoś czasu(jest to coraz bardziej realne), ale boje sie ze moge mieć key loggery(wprawdzie gram na moim aktualnym accouncie jzu pare miesięcy, ale wole byc ostrożny). Jak wykryć i skasować key logger?

2. Wczoraj zorientowalem się, że zapomnialem hasło do maila na ktorym mam account. Postanoiwlem go zmienić i wtedy okzazalo się, że trzebaczekać 30 dni :o . Czy przy kupowaniu pacca, będą do mnei wysylać jakies maile które koniecznie musze odebrać?

Z góry dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam !

lukaszbet1988 16-01-2005 19:39

banalne ale wazne

Gram w Tibie od miesiąca. Jednak od kilku dni gdy pewnego wieczoru ni stad ni zowod wywalilo mnie z gry, nie moge sie dostac do niej spowrotem.Za kazdym razem jak sie loguje, po wybraniu postaci pojawia sie okno"cannot connect to the game server, error:connection timeout". myslalem ze to jest zwiazane z moja siecia(mam lana) lecz z internetem wszystko gra.wszystkich ktorzy moga cos na ten temat powiedziec prosze o pomoc, poniewaz tibia bardzo mi sie spodobala i chialbym dalej w nia grac.

Raynold 16-01-2005 22:04

@Black: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=1719 Następnym razem poszukaj sobie!

@Wierzbik Rycerz :P:
1. Mówią, że kaspersky jest dobry... Najlepiej najpierw poszukaj sobie na www.google.pl
2. Maile, które dostaniesz będą miały charakter czysto informacyjny (chyba, że są jakieś naprawdę poważne problemy). Nie musisz ich potwierdzać. Po prostu kiedy już będzie pacc, logujesz się i jest git

@lukaszbet1988: to, jak to opisujesz bliskie jest do problemu: zablokowany port Tibii przez admina sieci

Wojownik Hybrydy 17-01-2005 10:02

Mam dręczące mnie od dawna pytanie...
Otóż czy w tibii występują jakieś morale czy coś w tym stylu?
Pytanie to pojawiło sie u mnie kiedy jak grałem, zobaczyłem że czasami występują takie z 10 minutowe okresy "okropnego pecha" w których nie moge zabić nawet zwykłych, banalnych ghouli :P... Hity wtedy nie przekraczają nawet 20, a normalnie to zabieram po 90 pare.
Może kiedy zagram na trąbce to by mi sie podniosły na jakiś czas morale i wtedy by były same besthity i bede mógł kozaczyć :) :Ork:

Raynold 17-01-2005 11:30

Nie, formalnie nie występują... może im się generator licz losowych popsuł i dlatego tak miałeś? ;P

Tulak 17-01-2005 16:08

A ja mam pytanko bo jużcałkowicie zgłupiałem.
Czy Tibia jest darmowa ??

Raynold 17-01-2005 16:22

Tak. Możesz grać całkowicie darmowo. Płacisz za premmium account, gdy chcesz mieć dodatkowe przywileje w grze.

Wierzbik Rycerz :P 17-01-2005 20:35

Pacc przelewem pocztowym??

Czy jets możliwe zamówienie pacca przelewem pocztowym(tak bylo by mi najwygodniej). Jeśli tak to kase przelewa się na jakies konto czy jak (nie znam sie zbytnio an zasadach funkcjonowania pczty polskiej). Plz o informacje na ten temat(czy to jest mozliwe,jak to sie robi, ile trzeba czkeać na pacc???)

ps. Czy zamawianie pacc'a opisane w pordniku "Pacc pocztą polska". Jest w pełni bezpieczne, bo wysylanie priorytetem kilka razy(z tego co wyczytałem z komentarzy) kończyło się nie odjsciem (na pczcie wykryli ze kasa jest w kopercie)

Jeśli zanoobilem to sorki :baby: :(

Raynold 17-01-2005 22:52

Nie ma czegoś takiego jak przelew pocztowy...

Albo przelew bankowy, albo list polecony. Do jednego i do drugiego są poradniki i dyskusje w paru tematach. Poszukaj.

Chessterr 18-01-2005 11:13

Mam kilka glupich pytan ale mi sa potrzebne zeby byc lepszym graczem i uzytkownikiem FORUM TIBI PL( pozdrowienia dl was:P)
1.Jak sie robi te grafiki w Windows Milenium
2. Jak sie Fake robi
3.I jak wstawic taki obrazek pod moim nickiem i nad tym sloneczkiem od gg i info o mnie :P :P:P
chyba wiecie o co chodzi
:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P
:P:P:P:PPOZDRO:P:P:P
CZEKAM NA ODPOWIEDZ

Taumer 18-01-2005 16:53

Bezpiecznie jest listem wartosciowym - tam odpowiadaja ci z kase w srodku... Albo kup na Allegro - robisz wplate na konto gostka i juz.

Lis 18-01-2005 17:52

Mam Kilka PytaŃ Odpowiadajcie Na Te Pytania

SIEMKA MAM PALADYNA :lucznik: 14 LVL SKILE 46 DYST. NA 33 DEF.MLVL:6
I POWIEDZCIE MI PROSZE CO JA MAM ZROBIC JEZELI EXPIŁEM SPOKOJNIE NA CYCACH I KOLES PODESZEDL I MNIE BLOKNOŁ I CO JA MAM Z TAKIM DURNIEM ZROBIC????????????????????I OCZYWISCIE CYC MNIE ZABIL.
NA SZCZĘŚCIE WYPADŁ MI TYLKO BACKPACK I PROSZE CO MAM ZROBIC Z TAKIM DURNIEM I POWIEDZCIE MI CZY KTOŚ NA TO POMOŻE ODPISUJCIE
MUJ EMAIL TOOO [email protected] i piszcie jak najszybciej plz..

Wierzbik Rycerz :P 18-01-2005 18:41

...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taumer
Bezpiecznie jest listem wartosciowym - tam odpowiadaja ci z kase w srodku... Albo kup na Allegro - robisz wplate na konto gostka i juz.

Nigdy nie słyszałem o czymś takim jak list wartościowy, gdzie to mozna "zdobyc" (na poczice w jakims banku czy jak?) i ile się z ato placi. Byłbym very very happy jakby ktos napisal całą procedure zamawiania pacca w ten sposob :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :confused: :confused: :confused:

Taumer 21-01-2005 16:55

Kupno wyglada tak jak przy priorytetem tylko ze wypelnia sie troche "bardziej rozwinięty" druczek z informacjami o wartosci. Kase musisz wkladac do listu przy pani w okienku - ona daje stempel i pisze wartosc przesylki (w $ i PLN) i jest to suma na jaka ubezpieczaszzawartosc jesli zginie list to masz odszkodowanie za list + za zawartosc. Różni sie takze troche koperta - powiedz na poczcie ze chcesz do listu wartosciowego. Druczki to juz ci pomoga wypelnic ale w sumie jest to latwe - wystarczy umiec czytac :P
O listach wartosciowych ich zabezpieczeniach itp oraz cennik znajdziesz tutaj

Black 22-01-2005 00:53

Mam takie jedno pytanko poco sa te patelnie, lyzki czy mlotki itd bo niewiem poco one sa

Dr. Omader 22-01-2005 02:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Black
Mam takie jedno pytanko poco sa te patelnie, lyzki czy mlotki itd bo niewiem poco one sa

Sa uzywane tylko do ozdoby. Czasem moga byc potrzebne do jakis questow.

Sokochłap 24-01-2005 10:13

Niedlugo kupujemy guildHouse. Ja pokoj wybieram drugi, wiec na pewno wezme sobie z lozkiem. I teraz kilka pytan (ta opcja szukaj chyba jest chora :P)

- Czy jako FACC moge spać w tym lozku i regenerowac mane i zycie?
- Czy lider i inni czlonkowie gildii moga wchodzic sobie do mnie kiedy chca,czy mam mozliwosc nie wpuszczenia ich do pokoju (poradnik na temat domku czytalem)

Raynold 24-01-2005 12:09

1. Facc nie może kłaść się do łóżka
2. Lider może wchodzić do każdego pokoju i tylko on może ustawić możliwość otwierania drzwi przez innych. Tak więc skoro on ustawi, eby drzwi mogli otwierać vice-liderzy, to tak będzie. Jeśli nie, to nie.

Crono_Kaioken 25-01-2005 01:15

Problem z grą

Witam mam problem po zalogowaniu sie na tibie :(

A wiec wszystko zaczelo sie w ostatnia srode kiedy chcialem sie lognac na tibie, wpisuje haslo, numer accounta, czekam az sie zaloguje. Po zalogowaniu zauwazylem ze wszystie postacie graczy na tibii poruszaja sie szybciej niz wtedy kiedy gralem wczesniej. Nie przestraszylo mnie to, szczerze moiac nawet mi sie spodobalo :P tak wiec przyzwyczajony do "nowego" ustawienia poszedlem do depo zeby wyjac swoje rzeczy i wlozyc je do plecaka, otworzylem depo i nagle... caly komp sie zacial wlacznie z gra, nie mozna bylo nic zrobic. Gra nie reagowala nawet na CRTL ALT DELETE. Najpierw myslalem ze cos w systemie sie przez chwile rypnelo ale potem zalogowalem sie poraz kolejny, znowu zaciecie do resetu, nastepny raz, to samo. Probowalem tak jeszcze pare razy niestety wszystko konczylo sie z tym samym skutkiem.Wszystko sie zaczelo od momentu kiedy wlasnie te postacie zaczely przyspieszac.

Probowalem reinstalowac 2 razy i nie pomoglo :(
Podlaczenie do neta mam i to dobre
Podkreslam ze wczesniej taki problem mi sie nie zdazyl choc gram juz w Tibie ze 2 lata
Probowalem przestawiac framerate'a , nic to nie dalo
Posiadam Windows 98 SE

Bardzo prosilbym wszystkich o pomoc

Bede bardzo wdzieczny za kazda propozycje jaka wysuniecie na temat rozwiazania tego problemu

Pozdrawiam

Taumer 25-01-2005 14:40

format dyska winda od nowa, zmien haslo na tibie na wszelki wypadek

mnichus 25-01-2005 21:31

Co to jest mana drain? Mam Bronze Amulet i zmniejsza on straty od mana drain, tylko nie wiem o co chodzi :)

Raynold 25-01-2005 21:45

Mana drain to taka możliwość, którą posiadają niektóre potworki, a przejawia się ona ubytkiem many (gracza ofkoz). Te potwory to: demon, warlock, priestess, dwarf geomancer i beholder. To chyba wszystkie (jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić)

Lukiner 26-01-2005 21:07

Help

Mam taki problem : gdy włanczam Tibie i wipsze hasło czasem pojawia mi sie okienko z napisem "error Disconnected from server" ;( (wybaczcie za błędy), ta sama sytuacja pojawia mi sie często gdy jestem w kolejce.Normalnie moji koledzy gdy sa na 200 którymś miejscu odchodzą od kompa idą cos zjeść napić się czegos itp...A ja musze ciagle pilnować tej kolejki bo gdy odejde będąc 95 w kolejce (zaczynalem od 289 miejca) i wróce to pojawia sie napis "error Disconnected from server" ;( naciskam "ok" pozniej pojawia sie moja lista i znowu wybieram swoją postać to albo znowu jestem na 200 którymś miejcu ;( albo cofnęło mnie (cudem) o 20, 30 miesc :( .Czy mozna to jakos zmienic(naprawić).

Wojownik Hybrydy 29-01-2005 14:00

Nie wiem co sie dzieje, u mnie tesz tak wyskoczyło kiedyś, ale teraz jusz nie mam takiego problemu... Sprawdź może połączenie z netem albo coś w tym stylu... może masz jakiegoś porąbanego firewalla :P
Ostatnio se oglądałem filmik z ziomkiem, który ropnął sie jakoś stojąc bezpośrednio na tym "cieniu" do wychodzenia, nie pisało żeby użył jakiś czar, ani nic i tak se ziom legalnie ropował loota cały czas... Jak to zrobić i czy da sie w ogóle tak (wiem że PACCowie mogą użyć czar, ale czy jest jakaś rada dla FACCów?)...

Zapewapu 29-01-2005 17:24

Hmm..Ostatnio postanowilem zalozyc nowego usera(ten ma za glupi nick :p)i wszystko ladnie ,cacy a jak e-mail aktywacyjny nie przyszedl tak przez tydzien nie przylazi :/.Lognac sie moge,ale pisac nie.Co sie dzieje?

2:Ostatnio mam takie lagska,ze uh ledwo robie:/.Wczesniej bylo super,biegalem na dwarfy guardy,cyklopy mino guardy,a teraz z ratem mam klopoty(serio!)
Jedyna pora o jakiej da sie grac to po 1 w nocy,a wtedy jakos tak grac mi sie niezabardzo chce...(lol).Co sie moze dziac?.Czytalem turiotale,zastoswalem sie do rad,ale NIC nie dalo:/.

Edited:Jak pisac na pw to do moda czy admina?

Wumap 30-01-2005 10:45

Mam na Antice gościa który ma dużo kasy i chcem przesłać na gościa na Liberze ale nie wiem jak ! PLZ Pomocy !

Glucio 30-01-2005 12:19

savingi

zawsze savingi były do 12.10 a nawet wczesniej można było wejść. teraz o 12.20 nie moge. i to już od paru dni tak jest. co się stało??

Dwimenor 30-01-2005 12:31

Save servera jest o godzinie 9(niemieckie servy) oraz o 12(Amerykańskie i Br). Na starszych śwaitach trwa dłużej, na nowszych krócej. Jest tak ponieważ na starszych musi zapisać więcej danych.

Cytuj:

Mam na Antice gościa który ma dużo kasy i chcem przesłać na gościa na Liberze ale nie wiem jak ! PLZ Pomocy !
Dajesz koledze na Antice te pieniądze, a on daje ci tyle samo kasy(czy jak tam sobie ustalicie) na Liberze swoim drógim charem. Nie ma innego sposobu.

kokos 30-01-2005 16:24

Jedna rzecz mnie wkurza i tego nie rozumiem, czemu czasem nie moge zdjąć czegoś ze skrzyni w depo a czasem bez problemu.

Dwarf 30-01-2005 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kokos
Jedna rzecz mnie wkurza i tego nie rozumiem, czemu czasem nie moge zdjąć czegoś ze skrzyni w depo a czasem bez problemu.

Bo zalezy za co zlapiesz.. np. taki serpent sword, kiedys sie troche meczylem zeby go zdjac z dp:P a ile n00bow sie zucilo =/ rozne itemy lapie sie za co innego... ale to kwestia wprawy xD

Fiszbin 30-01-2005 19:29

Odpowiedz i pytanka

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwarf
Bo zalezy za co zlapiesz.. np. taki serpent sword, kiedys sie troche meczylem zeby go zdjac z dp:P a ile n00bow sie zucilo =/ rozne itemy lapie sie za co innego... ale to kwestia wprawy xD

heh... Wystarczy zlapac za prawy dolny róg skrzynki depo (niezależnie od tego jaki to item, i z jakiej strony masz pokazaną skrzynke) B)

Moje pytania :baby: :
1.Czy jest jakaś róznica w szybkości ladowania życia i many podczas spania między cot'em(taka żółta leżanka) i łożkiem??
2. Jak szybko ładuje się mana i życie(zależy to od profesji, czy jak?)
3. Czy jak mam promocję podczas spania mana i życie ladują sie szybciej??

Thx z góry za odpowiedź

pieniek133 30-01-2005 19:39

Kto mi może zlecic questa?? Czy trzeba cos placic??

koniok 30-01-2005 20:26

Czym sie rozni serwrer pvp-enforced czy jakos tak od zwyklego pvp???????
Sa tam tez czachy??
PLSS odpowiedz fast

Fiszbin 30-01-2005 20:38

Nie jestem pewnien ale to chyba taki serv na ktorym sie dostaje expa za zabijanie ludzi :evul: :evul: :evul: . Nie ma tam czaszek. Jeśli gadam bzdury to mnei poprawcie

koniok 30-01-2005 20:42

ok dizkei wiem ze dostaje sie tam expa. Fajnie ze czaszek nie ma;d A cos wiecej ktos wie??
A jak jest z czasem po zabiciu czlowieka??

Fanfi 30-01-2005 20:48

re:up

Mozesz zabijac za nic i mozesz byc zabity za nic.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pieniek133
Kto mi może zlecic questa?? Czy trzeba cos placic??

Mowienie o questach jest na tym forum zabronione.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:26.