Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Po jakich akcjach odechciewa się grać?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1863)

Ember 01-03-2007 00:56

No napewno po dedach mi się odechciewa grać, ale np jak ktoś mnie zhakuje albo np, głupio straciłem eq to mnie wkurza.

DaRkenstea 01-03-2007 16:27

Ja zwiedzalem sobie podziemia Thaisu i nagle grupka pk idzie za mna. NIe balem sie ich. Nagle jeden wszedl przede mnie i mnie zaczal blokowac drugi zbloczyl od tylu i dedlem.Stracilem moje legi juztrzeci raz z rzeduX(

Schwenkler 03-03-2007 21:57

Po dedzie??

Konduktor 03-03-2007 22:09

Mi osobiscie po żadnych. Poprostu odechciewa mi sie grać, podobnie jest z fizjologia odechciewa sie i juz.

Gered 03-03-2007 22:15

mnie odechciewa się grać szczególnie po dedach z powodu lagów i kicków (szczególnie jak bylo juz tylko kilka % do następnego levela)

Machrumczas 12-03-2007 15:45

mi sie grać odechcialo po trzech sytuacjach
1- zamiast torcha wywalilem moje studded legsy moim rookstayerem do kosza(chociaz ktos to zrobil z golden legsami:p ), ale na nastepnydzien mialem nowe:)
2-jakis down mi rozwalil wszystkie paczki na rotkach(tez rook) jak bylem na afku i mnei lurną(dopiero nabilem utrudzony lvlek
3-po tym jak dedlem na zerku na zamku kolo ab, bo jakis kolo lurnal(powinni tego zakazacX( )zerka na pieterko i sie go tam niespodziewalem:o

jak tu tyle smutkow(przynajmneij dla mnie;) ) to cos wesolego co mnei podbudowalo, a powodem tego bylo rozwalenie mino archera na 11 lvlu:cup:

Jlimakd 12-03-2007 23:45

A co ja mam powiedzieć? Co za !@#$ dzień!
Expiłem moim 17 levelowym sorcem, demon skeleton sie do mnie przyplątał i oczywiście zginąłem, próbując odzyskać ciało z drogocennymi itemami zginąłem jeszcze 4 razy :( Z 17 lv zrobił się 14!!!! i straciłem pare itemów. I jakby tego było mało - najgorsze, zostawiłem mojego sorca w bezpiecznym miejscu i na chwile odszedłem od kompa, a tu nie wiadomo skąd slimy musiały wyjść i..... no oczywiście że powrót do świątyni, ALE JA MIAŁEM PRZY SOBIE 8k na itemy, wszystkie moje oszczędności, co ja teraz pocznę :(

pup 12-03-2007 23:47

Skilluje sobie ladnie. Matka wola. Zabijam slima. Matka sie drze. Mowie czekaj. Matka sie drze. Ok full def steel bootsy na nogi. Full def i i ide na dol . Po minucie patrze witch we mnie na*******a... i ded. Aol skille 2lvl w dupe... Nie gralem przez 2 miechy, Teraz mam 15 lvl wiecej i jest ok.

W ta sobote mialem pare procent do 50 lvl:PP ide na dc i nabije. Ide 7 tarantul i gs. Ok spoko 3 exury. Potem 3 gs mnie goni. IIII punkt kuluminacyjny. LAG! Ded! Odechciewa sie grac.

RaHak 14-03-2007 00:03

Krótko, zwięźle i na temat.

Wychodzę z guard huntu, ue, bye.

Proste?:D

Biovital 18-03-2007 11:16

Mi się odechciało grać jak dedłem przez mino maga na prawie 35 lvlu, a było to tak: Miałem pomuc koledze zabić jego pierwszego draga na zamku w ab. Resp się przedłużał to postanowiłem zabić na góże mm i orka shamana. Zabiłem wszystko pięknie , 9 % do lvlu. Nagle idzie jakiś 10 lvl do mm, po chwili schodzi na yellow hp, a ja postanowiłem pokazać mu jaki jestem dobry i wlazłem na góre, odrazy wdeplem na e field, ale dobra biegne zanim, nagle patrze robie krok efdrugi krok , ef , trzeci, ef i tak póścił mi 5 ef naraz ( ja bez utamo , nigdy nei potrzebowałem) potem doszedł atak z fire missile za 60 + red hp , robie e vite, nic... deep hp, nic i.. dead. Kolega postanowił wziąść moje itemy i gdy tylko wszedł na góre wyskoczył mu jakiś błąd... padł kilka sekund po mnie... I w en sposub mam 33 lvl i 30 % do 34 :(

Kiełek 21-03-2007 17:19

Hmm...
1. Nooby w Carlin którzy używają bardzo barwnego języka i wyrażeń takich jak: "dedlem na gostlandzie", "jusz masz ded bo idzie muj kolega 20 lewel", a najgorsze właśnie takie typowo Polskie: "twoja stara robi loda pod latarnia" Ehh-.-
2. Przynajmniej na Iridii, Hiszpanie trapujący low-lvle na zamku, ja osobiście poległem raz...
3. Za duże straty, skillujesz, expisz, a tu w jedną chwilę wszystko idzie na marne... Przykład? Expisz sobie swoim 50~ knightem na guardach, a tu wpada 30 sorc z 2 fe i co masz robić? A nie dość że lvl spadnie na 48, do tego eq, skile... Szkoda gadać.

To tyle z mojej strony ;)

Magdaw92 21-03-2007 17:22

Po tym jak widzę niedowartościowanych noobów biegających jak jakieś patologiczne dzieci z ograniczeniami.

Watto 23-03-2007 19:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lockhead (Post 1276781)
Ja nie mialem raczej takiej sytuacji ,ze na dluzsza mete nie chcialo mi sie grac ... ale pewnego razu moim palkiem byl wtedy 19 lvl z b robem na ktorego dlugo zbieralem ... no wlasnie kumpel z klasy dlugo mnie namawial choc z nami na dc dasz rade monki sa bardzo slabe wbijesz lvl choc pomozemy ci itd. itd. kazal mi wziac b roba i crusa co bylo dla mnie podejzane (ale nie wzialem :p nie lubie ryzyka)No idziemy wszystko dobrze wchodzimy po skrzyniach na tarantule byly 4 nagle mnie cofaja i schodza zabierajac skrzynie i jestem sam na sam z 4 tarantulami na 19 lvlu ;o 2 uhy poszly lapy mi sie trzesly ze starchu ,ze padne ale nie padlem pokonalem je i szybko ucieklem ... i tak to kolega mnie zdradzil , kolega z klasy !!! Chcial mnie zabic dla glupiego crusa :/

Może zbyt wiele rzeczy Ci umknęło, skoro kolega z klasy robi takie rzeczy. =/

Raul de Azura 24-03-2007 14:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kiełek (Post 1327108)
Hmm...
1. Nooby w Carlin którzy używają bardzo barwnego języka i wyrażeń takich jak: "dedlem na gostlandzie", "jusz masz ded bo idzie muj kolega 20 lewel", a najgorsze właśnie takie typowo Polskie: "twoja stara robi loda pod latarnia" Ehh-.-
2. Przynajmniej na Iridii, Hiszpanie trapujący low-lvle na zamku, ja osobiście poległem raz...
3. Za duże straty, skillujesz, expisz, a tu w jedną chwilę wszystko idzie na marne... Przykład? Expisz sobie swoim 50~ knightem na guardach, a tu wpada 30 sorc z 2 fe i co masz robić? A nie dość że lvl spadnie na 48, do tego eq, skile... Szkoda gadać.

To tyle z mojej strony ;)

heh jedni zarabiaja gp robiac runki, drudzy expiac na rotach/larvach/scarabach a inni na pk. ja w ten trzeci sposob uzywajac zwyklego noobchara dorobilem sie ogromnego majatku. mozecie sprawdzic moje najlepsze fragi na www.tibia.com postac Zonka Raula

Adix40 24-03-2007 17:51

Ja moją starą postacią (obecnie w statach pod nickiem mam moją nową 36lvl) poszedłem ostatnio na PoI quest (114lvl MS) i doszliśmy tam gdzie ten skelet z death ringiem i tym plecakiem gdzie level door. Przechodzimy i nagle ALL ( w tym mój kolega 108lvl Elite K robią murek i mnie blokują (bo akurat mnie te all monstery zaatakowały) i dedł mnie phantasm. cya poi, cya kolega, cya drużyna, ale nie cya tibia jutro ide raz jeszcze na PoI ;] dobrze że aol miałem ;]

@edit
ci co tam pekują i mają low lvl to zróbcie chary na non-pvp jak ja =]

@edit 2
ktoś tam napisał że kolega trapnął na tarantulach - to mnie mój kolega z klasy chciał dednąć eye-to-eye (PK) =[
ale uciekłem potem czekał na mnie na górze :P ale uciekłem JAK?? on se nie kupił summona a ja tak =] zsummowałem 2 fire elementale i go dednołem ;] dostał darmowy bilecik do temple :P potem był na darashii ale sie mnie bał ofiarował mi golden armor wzamian za nie-dead (kupiłem se aola).

koszmarny0130 31-03-2007 20:56

Dead czy nie dead?

Nie wiem czy dedne czy nie ale jestem 18 druidem. Nazywam sie Dynia of Candia i jak sama nazwa wzkazuje jestem na Candii. Kurcze jestem w jakiejs jamie która roi sie od berserków. Nie moge z niej wyjsc. A tak w ogóle nie iwem czy mam zdedzic i odrobic straty czy czekac na pomoc :confused: . Chyba wole zdedzic ale jeszcze nie iwem po co mam odrabiac starty po raz 2. Kurna niepotrzebnie tam szedlemX(

Nyksus 31-03-2007 21:40

Re:

Dosłownie przed chwilą zostałem 2x zabity. Co mi wypadło? Świeżo zakupiony knight set oraz Bright Sword.

Po czymś takim mi się odechciewa grać.

smikki 31-03-2007 21:46

Kiedyś miałem taką sytuacje:
Expiłem na soldach no i podbiega 15-20 palek , zaczyna mnie bić po 5+. Patrze podbiega 40 master sorek, SD --> palka nie ma. Zaczynam mu dziękować za to że mnie uratował, po chwili chce wyjść już z kopalni patrze ten 40 master idzie.
Muwi żebym się zatrzymał, a ja stoje SD --> "You are dead" .

djbialas 01-04-2007 13:03

u mnie to było tak:

poszedlem swoim (teraz noob charem) Galynem na rotwormy, ciesze sie ze exp itd. a tu ubil mnie typek, pozniej wrocilem i znow tylko ze inny gostek mnie ubil.

A ma obecnej mojej postaci (Deadall Ikar) ustawialem Hotkeye u siorki a ty podchodzi pall i z boltow walil po 20,30 (i tak chyba nie tak sporo) i padlem . Na szeczescie mam teraz 13 lvl i tak bardzo staram sie nie padac ze az mi sie grac chce :) (padlem tylko raz przez te hotkeye) :D

Unnamed Glum 03-04-2007 00:14

Heh!
Osobiscie to wnerwilem sie gdy expiac w tombie znalazlem zgon jednego ziomka. Otwieram no i widze piekne bohy, woi, obsidian knife, 8 bp manasow, 3 bp gfb. Oczywiscie nie unioslem all wiec taszcze lootbag do sarkofagu. Exiva, szukam kolesia i widze ze go nie ma. Mysle kick. To rura co cenniejsze do bp gran hur i wyjazd. Przed wyjsciem kick. Oczywiscie padam. Ale bohy nie polecialy bo mialem na nogach. Tylko musialem je oddac bo jebane szwedy dobraly mi sie do tylka. Fuks ze nie padlem 2 raz. Pozdro!

King Mati 03-04-2007 07:21

Od dedow juz nie pamietam czy nie chce mi sie grac bo nie pamietam keidy ostatnio dedlem :D

A tak to czesto po wiekszych questach i zrobioniu lvl

zoliax 03-04-2007 10:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez King Mati (Post 1348221)
to sie nazywa spam...

@up
Wybacz, ale lepszy od niego nie jesteś. >.> Żałość. Po jakiego cały ten post cytujesz... ten cytat nic nie wnosi. <.<

Identycznie jak ci ludzie co wjeżdżają w pierwszym poście w nowym temacie: "Nie karmić trolla, nie karmić. plax pl0x...", jakby właśnie tego poniekąd nie zrobił... Albo ci: "Archeolog, po co odświeżasz temat sprzed roku." JAKBY ***** ON TEŻ WŁAŚNIE GO NIE ODŚWIEŻYŁ.

Odechciewa mi się grać, gdy patrzę na takich ludzi, i w grze, i na forum, którzy cierpią na niedostatek IQ... Jednych potrafią zjechać, a sami nie są lepsi...

elfo.del.bien 03-04-2007 12:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez King Mati (Post 1348221)
to sie nazywa spam...

@topic

Od dedow juz nie pamietam czy nie chce mi sie grac bo nie pamietam keidy ostatnio dedlem :D

A tak to czesto po wiekszych questach i zrobioniu lvl

A cytowanie spamu to nie spam?

closterkeller88 03-04-2007 13:25

po takich akcjach ;/

robilem dzis lootbaga na darashi (minosy), nagle wpada Wizav (134 MS), Botidu (143 EK) i zaczynają mnie walic... pewnie zabraklo im kasy na wojne ; s

11:09 Wizav [134]: PAY
11:09 Wizav [134]: BOH
11:10 You lose 341 hitpoints due to an attack by Wizav.
11:10 You lose 379 hitpoints due to an attack by Wizav.
11:10 Wizav [134]: PAY FFS
11:10 Wizav [134]: OR YOU DIE
11:10 You lose 583 hitpoints due to an attack by Wizav.
11:10 Wizav [134]: exevo gran mas vis
11:10 Wizav [134]: PAY
11:11 You lose 115 hitpoints due to an attack by Sakazulu.
11:11 You lose 163 hitpoints due to an attack by Botidu.
11:11 Botidu [143]: Exori
11:11 You lose 70 hitpoints due to an attack by Sakazulu.
11:11 You lose 37 hitpoints due to an attack by Botidu.
11:11 Wizav [134]: PAY?
11:11 You lose 24 hitpoints due to an attack by Wizav.
11:11 You lose 235 hitpoints due to an attack by Botidu.
11:11 Botidu [143]: Exori
itd...
ponad 2bp uh poszlo, ale jakos udalo sie zwiac do pz.

Mateusz the vampire 03-04-2007 21:19

mmoja historia od zakonczeniu z tym syfem zaczeła się wtedy gdy ja mojim EK 50 lvl skille 69/718o z kumplami :] RP 45 lvl skille 60/41 i ED 49 lvl mlvl 43 xD

Idziemy na necro (wylootowałem wtedy sprzed nosa kumplom 3 bohy ;].
I został ostatni necro i po chwili wchodza pk RP 76 lvl i MS 90 lvl.
ED zaczoł sie i nas na*******ac uhami. Pomyślałem ze wezwe kumpla "BR!!!???" 150 MS. Paladym napitolił mojemu kumplowi paladynowi chyba poszedl na 5 hitow :p. Potem Drut. i w ostatniej chwili gdy zabieram sie za uha widze kumpla i zaczynam mu gadac ze tu (niezczail chyba mojego angielskiego) i tak dostałem SD;(

krzysiekch4 05-04-2007 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kusy (Post 20302)
A ja na 15lvl na cyckach bylem kolo Thais z kumplem. Wchodzimy do jaskini a tu nispodziewany cyc. Szybko łuk 10 strzał poszło i cyc dead. Otwieram go a tu patrze 24 gp i... dark helmet! pierwszy raz w zyciu. Bylem caly happy ale zauwazylem worek. Otwieram go a tu halebarda! JesZcze bardziej happy szybko chcialem do miasta wrocic. Wchodze do sklepu Sama. Ale zauwazylem dwoch kolesi, bardzo podejzanych. Zablokowali nam wyjscie(mi i kumplowi) a ja nie wiedzialem co robic, bo jakbym sprzedal halebarde to by mnie zabili. Wiec stoje i stoje ale nie chce ich przesuwac z wyjscia bo mogli by mnie zabic (ich lvl to 22lvl master sorcer i 25 master sorcer). Stoje i stoje a tu nagle widze czarna kuleczke lecaca w moim kiedrunku. Dostalem za 116 (nie mialem Uh ani exura vita) szybko przelozylem dark helmet na miejsce soldiera i 1s po tym poszla druga kuleczka od drugiego goscia i You are dead. Moj kumpel tuz przed druga kuleczka wylogowal sie i mial duzego farta bo tamci chcialeli go tez kill.
Bylem strzasznie wkurzony bo 400 gp stracone. Wylaczylem kompa ale przypomnialo mi sie ze mialem dark helmet. Szybko zalogowalem sie i okazalo sie ze stracilem......leather boots. Odetchnolem i gralem dalej. Jedyne pocieszenie ze ten gosc ktory mnie zabil ma czerwona czache i juz 19 lvl wiec mam nadzieje ze go zrookuja.

lol?
przecierz jak twoj kumpel mogle sie wylogowac jezeli ci dwaj master sorce mieli pk?!
to nie jest mozliwe a pozatym te "czarne kuleczki"to sd . wogule wiekszosc postow na tym forum to tylko boki zrywac!

krzysiekch4 05-04-2007 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Berials (Post 17928)
Najgorsze jest to że: przedstwie tu pewien przypadek mojego kumpla)
1 Zbierał kase na fs i to długo zbierał
2Umówił się z jakimś gościem co chciał sprzedawać fs
3Spotkali się na moście dwarfów w obok Kazz
4I jak się domyślacie ten sprzedawca przyszedł z kolegami i kumpla zabili bez problemu (otoczyli go ze wszystkich stron) i kasa (15K) wypadła
5Ale kumple dalej gra

ty ale na jakim serverze fs kosztuje 15k!?

Kimo36 05-04-2007 20:26

Ja miałem ciekawy przypadek B)
Wbiłem sobie właśnie 27 lvl i poszedłem sobie na poh z monkami (na cyclo)
expie expie a tu zaraz 50 knight: "leave or die " (non pvp world)
myśle sobie (mam cie w dupie....)
expie ,expie 20 minut mineło i korki siadły xD
blue robe c-shield poszły w otchłań :(

Tomcio Pall 05-04-2007 22:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysiekch4 (Post 1352656)
lol?
przecierz jak twoj kumpel mogle sie wylogowac jezeli ci dwaj master sorce mieli pk?!
to nie jest mozliwe a pozatym te "czarne kuleczki"to sd . wogule wiekszosc postow na tym forum to tylko boki zrywac!

Mógł. On nie dostał z SD tylko ten co to opowiada. Może nie wiedział? Widać że to newbie jest?

@temat
Ja ogólnie nie mam takich akcji. Tibia to gra a nie rl życie. Tak samo jak byś założył temat:"Po jakich akcjach odechciewa ci się żyć?". Niektórzy by ci odpowiedzieli że jak padną w tibi...

Wojtek Speed 05-04-2007 22:59

Mi sie odechciewa grac gdy padam przez kicka , biegne po cialo bez blessow , kick i trace 3 lvl'e + boh .. wtedy to sie odechciewa:D

kamil_unia 05-04-2007 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysiekch4 (Post 1352660)
ty ale na jakim serverze fs kosztuje 15k!?

Hahaha zaliczylem rotfl'a jakbys nie zauwazyl post pisany byl w 2003 roku...

Snatch 08-04-2007 11:35

Mi sie odechciewa grac gdy skilluje.., przychodzi noob i zabija potworki, i robi dalej to samo i jeszcze sam mnei nazywa n00bem -.-

RooNey_8 08-04-2007 12:08

Z 10 na 9X(

Moja przygoda byla taka: dzien byl udany bo starych nie bylo wiec caly dzien gralem w tibie. Do czasu: wracalem z rotwormow i z questa na ktorym zarobilem 750 gp:](dobrze ze je do depo schowalem). Ide do thaisu a tu taki debil do mnie wyskakuje(Vath Acan-14 lvl knight) i wali mnie po 10X( .Tak zaczalem uciekac ale sie nie udalo i dopadl mnie w kanalach. Gdy chcialem odzyskac swoje rzeczy(gowno warte:D) zaczal mnie walic drugi raz. Wkurzylem sie i juz nie gram na tej postaci. Zakladam druga:cup:

Sofista 08-04-2007 14:38

@2UP

Dokładnie! Też nienawidzę jak ktoś mi ubija np. roty. Cieszy się, że zdobył powiedzmy 9 expa. Ale uciecha!! 8o A najgorsze, że nie mają za grosz kultury. Smucę się, bo średni wiek polaków grających w Tibie to 11lat :(

Myrmidon 09-04-2007 06:07

mi sie odechciewa grac jak ide z full lootem i tu nagle podchodzi sobie
p********y pk i mnie zabija i trace loota i 1/2 eq, wtedy wylaczam tibie i
mysle sobie czy jej nie usunac z kompa :P

Kubxiq 09-04-2007 16:19

Ja nie gram od kiedy wracalem z dh (demon hell) , mialem full seta (mpa,glegi,mms,dh,sca,aol,sb) i po drodze jakies nooby zaczely mi bloczyc droge, ubilem, wbilem rs'a, kicklo mnie i mnie zabil jakis 30 lvl ~~
All eq poszlo razem z lootem z demcow.

Super_Stefan_PvP 10-04-2007 09:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kubxiq (Post 1360475)
Ja nie gram od kiedy wracalem z dh (demon hell) , mialem full seta (mpa,glegi,mms,dh,sca,aol,sb) i po drodze jakies nooby zaczely mi bloczyc droge, ubilem, wbilem rs'a, kicklo mnie i mnie zabil jakis 30 lvl ~~
All eq poszlo razem z lootem z demcow.

Taaa a ja wracalem demon legsami z ferumbrasa i padlem od sheepa
-.-

Topic~ a mi sie odechcialo na 2 godizny jak padlem z rsem :0

Dwarfik 10-04-2007 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 17893)
Po jakich akcjach odechciało wam się grać??
U mnie było to tak....
Spokojny train koło depo. Nagle wybiega jakiś palek i zaczyna się we mnie naparzać..... Na full def zgarniałem 30 dmg minimum... Nie mogłem nic zrobić bo jego kumple mnie blokowali.... FS poszedł się chrzanić, a do tego bp runów.... Chlip. Przez tą sytuacje już od 3 tygodni nie gram....

Omg... ale ty noob jestes... Fs-4.5/5k(Majatek prawda?) Bp runów? Uhy ? Ihy?
tez bardzo duzo wydales.Mi sie najbardziej odechciewa grac jak takie N00BY robia takie tematy.:baby: :baby: :baby:

PS: Myrmidon ]
Profesja: Druid ]
Świat: Xantera ]------BeSt N00B :D
Poziom: 12 ]
Poziom mag.: 4 ]

Cepsik 10-04-2007 12:51

Mnie sie odechciewa grac ja padne;/ zwłaszcza knightem xD skile leca ;/ dlatego gram na Non-pvp nie ma Pkerów

cieju04 13-04-2007 15:22

Wiec Tak. Wczoraj sobie spokojnie cyklopy zabijam, wskoczył mi 20 lvl wiec idę do depo i po czar. Kupiłem przy okazji zborję za 2k. Wracam na cylkopy i tam sie dorobiłem 400 gp, 2 battle shield i chain legs. Postanowiłem wrócić do verony do depo. A tu nagle jakiś gościu zaczął mnie atakować i mnie zabił. Straciłem rużczke za 5k plecak wartości ok 700gp i zbroję wartości 2k, czyli prawie wszystko co miałem przy sobie. Myślałem ze go zabije i powieszę ale miał wyższy lvl. Dlatego wykasowałem tibie bez zastanowienia ale mam do niej słabość i to mnie denerwuje.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:53.