Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje światopoglądowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205236)

Ashlon 26-06-2009 20:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2579241)
Chodzi o to, że będąc gejem wiesz, że lubisz mężczyzn, a nie kobiety, ale czy o tym samym myślisz zabawiając się z drzewem?

Przypuszczam, ze w sytuacji, w ktorej bylbym dendrofilem, stwierdzilbym "Jestem dendrofilem i wiem, ze lubie drzewka, a nie kobiety, ale czy o tym samym pomyslalby zoofil zabawiajac sie z koza?".

Pupa (podobnie jak dziupla w drzewie) nie jest stworzona do tego, aby byc przedmiotem kontaktu seksualnego.

A najzabawniejsze jest to, ze obroncy tolerancji mowia o "dyskryminowaniu" homoseksualistow? Gdzie? Czy jestes ktos w stanie podac przyklad dyksryminacji homoseksualisty ze wzgledu na jego "orientacje" seksualna?
Tylko prosze, nie podawajcie przykladu zwiazanego z adopcja dzieci, bo to jest zarezerwowane tylko dla malzenstw - tak samo jak malpa nigdy nie bedzie czlowiekiem, pomimo wielu podobienstw.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo
Europa nie upada, Europa (ta zjednoczona) rośnie w siłę. Upadły to by pojedyncze państwa gdyby się nie zjednoczyły.

Haha, no faktycznie, w tym roku gospodarka Niemiec urosnie o -6%, a Lotwy o -18% PKB :D To juz chyba Bialorus lepiej sie trzyma.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx
Genialny argument. Tak samo jak usta nie są stworzone do seksu oralnego, a pary lesbijek nie są do oglądania w akcji przez napaleńców.

Masz 100% racji - usta nie sa stworzone do odbywania jakiegokolwiek stosunku seksualnego. Ba, nawet religie takich stosunkow zakazuja! Ale czy to uprawnia np. mnie do tego, zebym calemu swiatu oglaszal, ze akceptuje seks oralny, albo wylazil na ulice z transparentem "ROWNOSC I TOLERANCJA DLA SEKSU ORALNEGO!"? Nie. Jesli chce - robie to w domu, jesli nie chce - nie robie.

sphinx123 26-06-2009 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2579827)
Pupa (podobnie jak dziupla w drzewie) nie jest stworzona do tego, aby byc przedmiotem kontaktu seksualnego.

Genialny argument. Tak samo jak usta nie są stworzone do seksu oralnego, a pary lesbijek nie są do oglądania w akcji przez napaleńców.

Martka 26-06-2009 20:45

Cytuj:

A najzabawniejsze jest to, ze obroncy tolerancji mowia o "dyskryminowaniu" homoseksualistow? Gdzie? Czy jestes ktos w stanie podac przyklad dyksryminacji homoseksualisty ze wzgledu na jego "orientacje" seksualna?
Tylko prosze, nie podawajcie przykladu zwiazanego z adopcja dzieci, bo to jest zarezerwowane tylko dla malzenstw - tak samo jak malpa nigdy nie bedzie czlowiekiem, pomimo wielu podobienstw.

A i owszem.

http://tvn24.lajt.pl/1606584,1,4,wiadomosc.html

CytrynowySorbet 26-06-2009 20:47

Cytuj:

Przypuszczam, ze w sytuacji, w ktorej bylbym dendrofilem, stwierdzilbym "Jestem dendrofilem i wiem, ze lubie drzewka, a nie kobiety, ale czy o tym samym pomyslalby zoofil zabawiajac sie z koza?".

Chyba drzewka a nie LUDZI, chyba, że mężczyzna = drzewo ...

Cytuj:

Nie żeby tylko geje uprawiali seks analny...
Powyżej sphinx123 dobrze powiedział o ustach. Hmm, jakby tak spojrzeć, to połowa ludzkości jest upośledzona, chora, i "inna". A co w sytuacji, gdy ktoś jest gejem, ale NIE uprawia seksu? I jeszcze inne pytanie - a co gdyby jeden z mężczyzn dokonał operacji zmiany narządu płciowego?

Cytuj:

Coś by się znalazło, ale nie chcę się męczyć, bo i tak zjedziecie albo porównacie do blondynki.

Cytuj:

Tylko prosze, nie podawajcie przykladu zwiazanego z adopcja dzieci, bo to jest zarezerwowane tylko dla malzenstw
Naprawdę? Że niby pojedyncza osoba nie może dokonać adopcji?

Ale czy to uprawnia np. mnie do tego, zebym calemu swiatu oglaszal, ze akceptuje seks oralny, albo wylazil na ulice z transparentem "ROWNOSC I TOLERANCJA DLA SEKSU ORALNEGO!"? Nie. Jesli chce - robie to w domu, jesli nie chce - nie robie.[/quote]

Sprawa parad został już chyba omówiona? Jeśli nie, możemy do tego wrócić.

EDIT: Hah. Na tej stronie (link wyżej) znalazłem inny artykuł, a tam taki cytat:
Cytuj:

Sąd oddalił pozew uzasadniając, że nie ma dowodów na to, że homoseksualizm nie jest chorobą;
Ciekawe myślenie. Nie ma także dowodu, że sąd jest nieomylny, nie ma dowodu, że nie istnieją greccy bogowie, nie ma też dowodu, że to co widzimy, widzimy naprawdę. Naprawdę świetny tok myślenia - "Nie ma dowodu, że coś nie istnieje, więc istnieje".

EDIT2: downx2: Mhm. Tak teraz sobie pomyślałem, jaki problem jest np. w zaadoptowaniu dziecka przez 1 geja, i wychowywania go z innym. Przecież do tego nie trzeba się nawet przyznawać. I po co gejom dzieci... Tego nie rozumiem.

sphinx123 26-06-2009 20:49

Dobrze, że nikt nie podaje argumentu "Chomoseksaualizm jest zły bo tak piszom w Biblii". To byłoby zbyt proste do obalenia :D

Ashlon 26-06-2009 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Martka (Post 2579833)

Zwracam honor - akurat w tym wypadku w ubezpieczeniu byl zwrot o "zwiazku partnerskim", pod co jak najbardziej mozna podpiac zwiazek homoseksualny. W takim przypadku geje sa akurat faktycznie nieslusznie pokrzywdzeni.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cytrynowy
Naprawdę? Że niby pojedyncza osoba nie może dokonać adopcji?

Mialem na mysli zwiazki malzenskie, a nie adopcje przez pojedyncze osoby.

Voon 26-06-2009 20:51

Cytuj:

I ręka nie jest stworzona do podniecania narządów płciowych, usta do zbierania nasienia oraz piersi do obmacywania ich. Różnie to jednak bywa.

Cytuj:

Tylko prosze, nie podawajcie przykladu zwiazanego z adopcja dzieci, bo to jest zarezerwowane tylko dla malzenstw.

Nie. Adopcja jest przeznaczona dla mężczyzny i kobiety. Bo w takiej opcji możliwe jest wydanie potomstwa. Gdy nie można wydać potomstwa z powodu choroby: proszę bardzo, można adoptować. Gdy nie możesz naturalnie wydać potomstwa bo nie jesteś do tego przystosowany fizycznie - trudno.

Edit: Jednocześnie nie mówię, że para homoseksualna źle wychowa dziecko. Po prostu naturalnie (teoretycznie) nie może go począć.

*Cudi* 26-06-2009 20:57

Ja nie mam nic do tych HoMOseksualistów. A z resztą nie Ładnie tak mówić :D
Można powiedzieć "Miłośnik Meśkich Odbytów"? Odrazu jakoś lepiej brzmi :D

CytrynowySorbet 26-06-2009 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *Cudi* (Post 2579854)
Ja nie mam nic do tych HoMOseksualistów. A z resztą nie Ładnie tak mówić :D
Można powiedzieć "Miłośnik Meśkich Odbytów"? Odrazu jakoś lepiej brzmi :D

o.O?

Tak btw. parę gejów niekoniecznie trzeba kojarzyć z seksem. Oczywiście, w większości przypadków ten stosunek i tak występuje, ale to jeszcze nie powód, by nazywać geja "Miłośnikiem Męskich Odbytów" -.- Więc może hetero mężczyzn nazywajmy od dziś "Miłośnikami Damskich Łechtaczek"

sphinx123 26-06-2009 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2579858)
o.O?

Tak btw. parę gejów niekoniecznie trzeba kojarzyć z seksem. Oczywiście, w większości przypadków ten stosunek i tak występuje, ale to jeszcze nie powód, by nazywać geja "Miłośnikiem Męskich Odbytów" -.- Więc może hetero mężczyzn nazywajmy od dziś "Miłośnikami Damskich Łechtaczek"

A gej nie lubiący analu też jest Miłośnikiem Męskich Odbytów? ^^

@down

Bez kitu, przecież seks pomiędzy mężczyznami jest ohydnym wynaturzeniem ^o^

CytrynowySorbet 26-06-2009 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2579871)
A gej nie lubiący analu też jest Miłośnikiem Męskich Odbytów? ^^

Chodzi ci o "ofiarę"? To może "Miłośnik Męskich..."... Aww lepiej przemilczmy, bo jeszcze zaleje nas fala rzygowin.

Milan ognia 26-06-2009 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2579728)
Mi to zwisa jak / co o mnie mówisz. Zauważ tylko różnicę między wielkością liter, a zupełnie innym wyrazem. Że niby nie ma różnicy między Jan Kowalski, a Jan Kurwalski?

Słucham? Czy się nie przesłyszałem? Ta definicja jest [z wiki]

Gubisz się w tym, co mówisz :>

Serio obojętne jak przekręcasz. Przekręciłeś - przepraszasz i następnym razem piszesz poprawnie.

12. Obserwacja systematyczna to forma metody obserwacyjnej, w której obserwatorem jest wyszkolony badacz społeczny, który przystępuje do odpowiedzi na pytania odnoszące się do określonego zjawiska społecznego, obserwując i kodując je zgodnie z wcześniej przygotowanym zbiorem kryteriów.
13. Obserwacja uczestnicząca to forma obserwacji systematycznej, w której obserwator wchodzi w interakcję z obserwowanymi ludźmi, ale stara się w żaden sposób nie wpływać na sytuację.

Specjalnie dla Ciebie z http://www.psychologia-teksty.yoyo.pl/?cat=6

Exodus 26-06-2009 21:28

@Co do adoptowania
Tak to jest nienormalne, poniewaz o adopcje powinny sie starac tylko porzadzne, heteroseksualne malzenstwa. Nie wiem, jak to jest z adopcja przez osobę samotną, ale wedlug mnie takie cos nie powinno miec miejsca, gdyz taka osoba nie jest w stanie stworzyc NORMALNEJ rodziny, tak jak i para homoseksualistow. IMO to nie podlega dyskusji i mam nadzieje, ze temat nawet nie bedzie podejomowany.

@Cytrynowy & Sphinx
Moze sie zgrajcie na rl, zamiast tu pisac herezje. Zreszta Sphinx ty jako jedyna osoba w tym temacie, masz jakies misie pedofile w avatarze, dla takich laikow i 'homofobow' jak ja, to kolejny argument zeby uwazac homoseksualizm za zboczenie powiazane z pedofilia. Fakt, pewnie to dla "lachu", ale nie kazdy tak to rozumie, a na pewno to nie pomaga twojej sprawie.

@down
Ten caly mis to tylko szczegol, tak o napisalem, zebys wiedzial jak to moze byc odbierane.

sphinx123 26-06-2009 21:34

Exodus błagam Cię, brakuje Ci argumentów i musisz pić do mojego Pedobeara? xd
Nie martw się, jeżeli ktoś nie zna 4chanowych meme to i tak nie zczai, że to Pedobear. A jeżeli ktoś zna, to dobrze wie, że to tylko meme.

CytrynowySorbet 26-06-2009 21:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2579900)
@Cytrynowy & Sphinx
Moze sie zgrajcie na rl, zamiast tu pisac herezje.

Nie wiedziałem, ze wyrażanie swojej opinii, choćby była uznawana przez inne osoby jako błędna, to od razu herezja...

A jeśli już jeździmy z wikipedią itd:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wiki
Herezja jest pojęciem zaczerpniętym z religii chrześcijańskiej i sensu stricto, odnosi się tylko do wydarzeń w obrębie chrześcijaństwa.

Więc to chyba nie są herezje. Oczywiście homoseksualizm jakiś tam związek z religią ma (choćby taki, że religia mówi mężczyzna + kobieta [ale... czy na pewno?]), ale takim tokiem myślenia wszystko co jest błędne można nazwać herezją.

Nie zrozumiałem "zgrajcie się w rl". Może rozwiń wypowiedź.

@down: Mógł napisać że w przenośni :) W tym świecie naprawdę nie wiadomo, co brać żartem, a co serio.

Lasooch 26-06-2009 21:51

@Sorbet:

Cytuj:

2. przenośnie: śmiały, sprzeczny z powszechnie głoszonym, pogląd lub postępowanie
Za sjp.pl.

A w swoim cytacie zauważ 'sensu stricte'.

Gonzo 27-06-2009 01:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2579519)
Porownaj sobie tempo rozwoju azjatyckich tygrysow i panstw europejskich.

Razem kraje europejskie mają większe szanse.

Cytuj:

Haha, no faktycznie, w tym roku gospodarka Niemiec urosnie o -6%, a Lotwy o -18% PKB :D To juz chyba Bialorus lepiej sie trzyma.

Haha hihi hehe śmieszny jesteś jaki fajny dowcip. A pomyślałeś, że CAŁY ŚWIAT przeżywa kryzys przez amerykańskie kredyty, i to właśnie dlatego tak jest z PKB?

spider-bialystok 27-06-2009 02:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2580189)
Razem kraje europejskie mają większe szanse.

Slogany, slogany, slogany. Jedyna szansa dla Europy bylo by rozbicie na setki panstewek, a nie jeden wielki Eurosajuz.
Cytuj:

Haha hihi hehe śmieszny jesteś jaki fajny dowcip. A pomyślałeś, że CAŁY ŚWIAT przeżywa kryzys przez amerykańskie kredyty, i to właśnie dlatego tak jest z PKB?

Nawet przed kryzysem 'stara Europa' rozwijala sie w slimaczym tempie rzedu 1-2% rocznie.

Gonzo 27-06-2009 02:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2580228)
Jedyna szansa dla Europy bylo by rozbicie na setki panstewek

LOL! Dlaczego tak uważasz?

Cytuj:

Nawet przed kryzysem 'stara Europa' rozwijala sie w slimaczym tempie rzedu 1-2% rocznie.

Skąd masz takie informacje?

Albertus 27-06-2009 09:29

Gdyby Eurpa zlikwidowała te zasiłki dla arabów itp. to by była naprawdę bogata.

np. Belgia (mieszkałem tam 2 lata)

każdy arab dostawał chyba 500/600 euro (czy nawet więcej) na 1 arabskie dziecko , a ze każdy miał ich z 6/7 , oni nie chodza do pracy , poprostu zyja za darmo a Belgowie maja juz dosc tej sytuacji , nawet specialna partie zrobili Vlaamse Block (czy jakos tak) i powiem wam ze 99 % Belgow to rasisci. (nauczyciele w szkole , sprzedawce w sklepach itp.) tylko ze glosno o tym nie mowia ale ja pare razy takie cos uslyszalem.

Sa niewolnikami we wlasnym kraju...

wystarczy policzyc ile arabow moze zyc w samej Belgi , Francji i Holandi i jak oddac by te pieniadze dla pozadnych bialych europejczykow to nawet taka Bulgaria , Bialorus czy inne panstwa za kilka/kilkanascie lat mialy by standardy zycia wieksze niz w obecnej Angli czy Szwecji.

i jestem pewny w 99,9999 % ze narazie Polska mlodzierz jest tolerancyjna itp. ale jak za x lat u nas bedzie plaga arabow wtedy zobaczymy kto bedzie tolerancyjny , kto bedzie otwarcie walczyl a kto bedzie rasista po cichu tak jak byli nauczyciele ktrzy mnie uczyli.

Ashlon 27-06-2009 11:04

Cytuj:

Caly swiat? Europa z wylaczeniem Polski i Cypru (odpowiednio +1.8% i 1.6% wg Eurostatu), Ameryka Polnocna, Rosja i Afryka z wylaczeniem kilku panstw (ale u nich to tak zawsze). Z Azji to spadek PKB tylko w Japonii, wzrost gospodarki Chin spadnie z +11 na +8% PKB, Indii z +6% na +5%, wiekszosc panstw azjatyckich trzymac sie bedzie na +4-5%. Panstwa arabskie powinny stracic najwiecej, bo cena barylki ropy spadla ze $160 na $45, a jakos wzrost jest nadal dodatni...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo
Skąd masz takie informacje?

Gonzo, nie osmieszaj sie - rozumiem, ze jestes proeuropejski i taki mozesz byc - ale skoro chcesz sie wypowiadac na tematy zwiazane ze wzrostem gospodarczym Europy, to warto byloby posiadac jakas wiedze na ten temat. W tym wypadku Spider nie opiera sie na swoich libertarianskich opiniach, tylko na badaniach Eurostatu z tamtego roku + informacjom przedstawianym przez rzady panstw. I tu akurat ma racje - wzrost socjalnych Niemiec w tamtym roku oscylowal w granicach +1% PKB.

W kazdym razie trzeba przyznac - wejscie na europejski rynek dalo wielkie mozliwosci Litwie, Lotwie i Estonii, ktore w tamtym roku odnotowaly wzrosty w granicach 8-12% PKB. Jednak co z tego, skoro obecne nadmierne zbiurokratyzowanie UE ciagnie te panstwa na dno, a w szczegolnosci Lotwe - w tamtym tygodniu premier ogloscil, ze kasy w budzecie starczy na wyplacenie rent i pensji w sektorze publicznym (oczywiscie pomniejszonych) ledwo do przyszlego miesiaca...

Mam wiele zastrzezen do rzadu PO - ale w jednym zdecydowanie musze ich pochwalic - w czasach "kryzysu" ograniczaja budzet, dzieki czemu w najblizszym czasie wyjdziemy na prosta, a rzady panstw zachodnich beda splacaly kredyty, ktore wziely na miliardy swiadczen socjalnych.

Gimlos 27-06-2009 11:33

Cytuj:

Masz 100% racji - usta nie sa stworzone do odbywania jakiegokolwiek stosunku seksualnego.

Kto ustala, co jest do czego stworzone?

Kikuslav 27-06-2009 11:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gimlos (Post 2580358)

natura und ludzie of korsik.

Ashlon 27-06-2009 11:54

Cytuj:

Natura...:)

Lasooch 27-06-2009 12:01

@up: natura ma to do siebie, że to my decydujemy, co ona nam nakazuje. Gadałeś z nią osobiście? ; )

Albertus: pierwszy raz się z tOBĄ zgadzam.

Alanus Lutinum 27-06-2009 12:02

Jakoś nigdy nie usłyszałem od natury "pupa od ruchania nie jest", więc? Z resztą, gałęzie też nie są od wyciągania termitów z ich domków tylko od podtrzymywania liści, a mimo to szympansy za ich pomocą wpieprzają termity. Dane nam rzeczy mają swoje jakby domyślne zastosowania, ale inne ich cechy pozwalają nam na jeszcze całą masę różnych zastosowań, czyli pupa jest do stolców ale i do seksu, bo jest to z nią możliwe. Jak dla mnie spoko, wszystko co jest fizycznie możliwe jest dozwolone przez naturę, boga, power rangersów i inne panujące nad tym wszystkim siły. W końcu gdyby bóg tego nie chciał to jak dla mnie od razu by sprawił, że ejst to fizycznie niemożliwe.

Kikuslav 27-06-2009 12:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 2580384)
Jakoś nigdy nie usłyszałem od natury "pupa od ruchania nie jest", więc? Z resztą, gałęzie też nie są od wyciągania termitów z ich domków tylko od podtrzymywania liści, a mimo to szympansy za ich pomocą wpieprzają termity. Dane nam rzeczy mają swoje jakby domyślne zastosowania, ale inne ich cechy pozwalają nam na jeszcze całą masę różnych zastosowań, czyli pupa jest do stolców ale i do seksu, bo jest to z nią możliwe. Jak dla mnie spoko, wszystko co jest fizycznie możliwe jest dozwolone przez naturę, boga, power rangersów i inne panujące nad tym wszystkim siły. W końcu gdyby bóg tego nie chciał to jak dla mnie od razu by sprawił, że ejst to fizycznie niemożliwe.

inaczej - pupa nie jest stworzona do pukania ale jest przystosowana do tego. w sumie to sie z Tobą zgadzam. napisaliśmy to samo tylko, że inaczej :)

CytrynowySorbet 27-06-2009 13:09

Cytuj:

Jaki jest sens w porównywaniu regionu rozwiniętego i rozwijającego się? Chyba logiczne, że kraje rozwinięte będą się wolno rozwijały, za to te rozwijające się, gdzie przed nimi długa droga, mają spore pole do popisu.

Co do pupy - człowiek po to ma umysł i wolną wolę, żeby robił co chce i wymyślał takie sposoby, jakie mu się podobają. Natura nie jest wyznacznikiem tego, co możliwe, tylko tego, co konieczne. (innymi słowy - normalny seks między kobietą a mężczyzną jest naturalny, ale sama natura nie ogranicza człowieka tylko do tego sposobu).

spider-bialystok 27-06-2009 13:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2580233)

Male panstewka maja latwiej, jak widzimy na przykladach Lichtensteinu czy Luxemburga w Europie.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet
Jaki jest sens w porównywaniu regionu rozwiniętego i rozwijającego się? Chyba logiczne, że kraje rozwinięte będą się wolno rozwijały, za to te rozwijające się, gdzie przed nimi długa droga, mają spore pole do popisu.

Poziom zycia w 'azjatyckich tygrysach, ktore wymienilem, nie jest wcale nizszy niz w rozwinietych panstwach europejskich

Albertus 27-06-2009 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2580383)
@up: natura ma to do siebie, że to my decydujemy, co ona nam nakazuje. Gadałeś z nią osobiście? ; )

Albertus: pierwszy raz się z tOBĄ zgadzam.

bo mam racje ;D już doszedłem do wniosku ze te pedaly , murzyny i inne araby se mogą żyć ale nie w europie , można by ich wysiedlić do afryki ,Azji i innych takich po co oni nam potrzebni? sama bieda z tego jest.

i nie pisz "z tOBA" bo to chujowo brzmi , jakoś jak ja tak nie pisze chociaż się często kłócimy to i ty uszanuj druga osobę.

CytrynowySorbet 27-06-2009 20:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2580726)
już doszedłem do wniosku ze te pedaly , murzyny i inne araby se mogą żyć ale nie w europie , można by ich wysiedlić do afryki ,Azji i innych takich po co oni nam potrzebni? sama bieda z tego jest.

Lepiej więcej nie dochodź. Osoby twojego pokroju lepiej by było wywieźć, najlepiej gdzieś, gdzie mogliby się ubić na śmierć.

Miszczu 27-06-2009 21:13

Cytuj:

bo mam racje ;D już doszedłem do wniosku ze te pedaly , murzyny i inne araby se mogą żyć ale nie w europie , można by ich wysiedlić do afryki ,Azji i innych takich po co oni nam potrzebni? sama bieda z tego jest.

i nie pisz "z tOBA" bo to chujowo brzmi , jakoś jak ja tak nie pisze chociaż się często kłócimy to i ty uszanuj druga osobę.

Geje jak dla mnie są zaprzeczeniem każdego mężczyzny....Jestem HOMOFOBEM i nie wstydzę się tego. Jednak jestem w stanie zrozumiec lezbijki ,kobieta może znaleśc w kobiecie cos czego nie jest w stanie dac jej mężczyzna. A facet u faceta???!?!?!?Ludzie its sick.......
Nic nie mam do murzynów ani do innych nacji ,murzynki są naprawdę ładne tak samo azjatki ;d.

Gonzo 27-06-2009 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2580338)
Caly swiat? Europa z wylaczeniem Polski i Cypru (odpowiednio +1.8% i 1.6% wg Eurostatu), Ameryka Polnocna, Rosja i Afryka z wylaczeniem kilku panstw (ale u nich to tak zawsze). Z Azji to spadek PKB tylko w Japonii, wzrost gospodarki Chin spadnie z +11 na +8% PKB, Indii z +6% na +5%, wiekszosc panstw azjatyckich trzymac sie bedzie na +4-5%. Panstwa arabskie powinny stracic najwiecej, bo cena barylki ropy spadla ze $160 na $45, a jakos wzrost jest nadal dodatni...

3/4 świata, wygrałeś.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2580338)
Gonzo, nie osmieszaj sie

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm...pcode=tsieb020

To Ty ośmieszasz siebie podając z dupy wzięte dane, jeśli chcesz opierać się na Eurostat'cie, to podawaj wszystkie dane z tamtych tabeli. I podawaj je dokładnie.

Cytuj:

PRAWICA GIMLOS, PRAWICA!

Cytuj:

bo mam racje

Tym razem też się z Tobą zgodzę, wreszcie powiedziałeś coś mądrego... Jestem za wyrzuceniem tych, co faktycznie biorą tylko zasiłki nie pracując.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miszczu (Post 2580801)
Geje jak dla mnie są zaprzeczeniem każdego mężczyzny....Jestem HOMOFOBEM i nie wstydzę się tego.

Cieszę się.

Cytuj:

Jednak jestem w stanie zrozumiec lezbijki ,kobieta może znaleśc w kobiecie cos czego nie jest w stanie dac jej mężczyzna. A facet u faceta???!?!?!?Ludzie

ZGADZAM SIĘ, KOBIETA KOBIECIE MOŻE DAĆ ŁECHTACZKĘ DO ZABAWY, TEGO MĘŻCZYZNA DAĆ JEJ NIE MOŻE!

A tak na serio - to ten sam argument można zastosować wobec gejów. Jesteś po prostu seksistowskim troglodytą i tyle.

Cytuj:

its sick.......

Mistrz polskiego i angielskiego się "znalasł".

Nic nie mam do murzynów ani do innych nacji ,murzynki są naprawdę ładne tak samo azjatki ;d.[/quote]

CytrynowySorbet 27-06-2009 21:19

Cytuj:

Jednak jestem w stanie zrozumiec lezbijki ,kobieta może znaleśc w kobiecie cos czego nie jest w stanie dac jej mężczyzna. A facet u faceta???!?!?!?Ludzie its sick.......

Lesbijki*
Kobieta może znaleźć w kobiecie coś, czego nie znajdzie u mężczyzny, a mężczyzna w mężczyźnie już nie?
Wierz mi, igraszki lesbijek niczym się nie różnią od seksu gejów pod względem "sickowatości"...

Geje są zaprzeczeniem mężczyzny?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wiki
Mężczyzna - nazwa osobnika płci męskiej z rodzaju Homo. Mężczyzna różni się od kobiety budową morfologiczną i anatomiczną oraz zachowaniem.

Co z tej definicji nie zgadza się u geja?

EDIT:

Ej no poważnie ja czegoś nie rozumiem. I geje, i lesbijki:
-uczestniczą w paradach
-całują się publicznie (les nawet częściej)
-chcą adopcji
-chcą ślubów

więc dlaczego lesbijki ok, ale geje fe?

Albertus 27-06-2009 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2580758)
Lepiej więcej nie dochodź. Osoby twojego pokroju lepiej by było wywieźć, najlepiej gdzieś, gdzie mogliby się ubić na śmierć.

mojego pokroju czyli? nie znasz mnie wiec nie mów. pewnie myslisz ze jestem tempym nacjonalista co ma 45 w bicu?? mylisz sie...

jestem nastolatkiem ktory bardzo lubi wypic , chetnie bieze udzial w roznych zadymymach , jest wiernym kibicem i jest nacjonalista. Pozatym gram w tibie oraz inne gry na kompie i czytam DUZO KSIAZEK (glownie fantasty) ucze sie dobrze.

nadal myslisz ze kazdy kto jest nacjonalista jest tepy i glupi?

@ a co do tematu to tez jestem HOMOFOBEM nie lubie tego i tyle

a lesbijki to juz zalezy , jak uprawiaja sex traktuje to jak zabawe , u kobiet to normalne ze sie pocaluja czy cos taka maja nature , nie wiem czemu. ale zwiazki kobiet sa juz dla mnie nie w porzadku , bawic sie moga (bo tak to nazywam) ale rezygnowac z faceta dla kobiety to juz nie.

-MOJE PRYWATNE ZDANIE-

Gonzo 27-06-2009 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2580812)
chetnie bieze udzial w roznych zadymymach , jest wiernym kibicem i jest nacjonalista.

ale dlaczego lubisz brać udział w zadymach? Tego nie pojmuję...

Voon 27-06-2009 21:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2580803)
Tym razem też się z Tobą zgodzę, wreszcie powiedziałeś coś mądrego... Jestem za wyrzuceniem tych, co faktycznie biorą tylko zasiłki nie pracując.

Ale tak właśnie wygląda socjal bez obowiązku pracy. Zawsze znajdzie się kilku którzy wykorzystają to, że ktoś daje.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2580233)

To samo co spider + w mniejszych państwach polityka nabiera sensu. Widać, że coś się dzieje i systemy polityczne stają się wydajne.

Edit:
Cytuj:

mojego pokroju czyli? nie znasz mnie wiec nie mów. pewnie myslisz ze jestem tempym nacjonalista co ma 45 w bicu?? mylisz sie...
jestem nastolatkiem ktory bardzo lubi wypic , chetnie bieze udzial w roznych zadymymach , jest wiernym kibicem i jest nacjonalista. Pozatym gram w tibie oraz inne gry na kompie i czytam DUZO KSIAZEK (glownie fantasty) ucze sie dobrze.
nadal myslisz ze kazdy kto jest nacjonalista jest tepy i glupi?

Czyli jeszcze gorzej. Nie żebym obrażał, to tylko moje zdanie.

CytrynowySorbet 27-06-2009 21:31

Cytuj:

Ale się nakręciłeś. Przypominam, że to temat o Tolerancji, a nie "Słodkie życie Albertusia".
Nie będę rozwijał myśli "twojego pokroju". Mam nadzieję, że fakt, że większość osób, które wchodzą z tobą w "dyskusję" cię nie lubi, oraz że prezentujesz sobą niepokojąco niski poziom, mówi sam za siebie.
Ja nie znam ciebie, ty nie znasz każdego homoseksualisty, więc czemu się o nich wypowiadasz?
Ja was rozgryzłem - prawda taka, że chłopak lubi lesbijki, a nie lubi gejów, a dziewczyna na odwrót. Mówi się, że gej najlepszym przyjacielem kobiety, hm?

Albertus 27-06-2009 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2580815)
ale dlaczego lubisz brać udział w zadymach? Tego nie pojmuję...

bo mnie to kreci , jak dostane po ryju piescia aalbo sztacheta po plecach , albo jak zrobie to samo komus innemu , smaczku dodaje jak osob w zadymie jest duzo.

kazdy ma hobby ;D

Miszczu 27-06-2009 21:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2580803)

ZGADZAM SIĘ, KOBIETA KOBIECIE MOŻE DAĆ ŁECHTACZKĘ DO ZABAWY, TEGO MĘŻCZYZNA DAĆ JEJ NIE MOŻE!

A tak na serio - to ten sam argument można zastosować wobec gejów. Jesteś po prostu seksistowskim troglodytą i tyle.

Mistrz polskiego i angielskiego się "znalasł".

[/quote]
Może jestem seksistowskim troglodytą ,ale brzydzę się homoseksualistami i nie jesteś w stanie w jakikolwiek sposób zmienic moich poglądów na ten temat. Jeżeli u Ciebie dwóch mężczyzn trzymających się za ręce nie budzi u Ciebie odrazy to z Tobą jest coś nie tak nie ze mną. Nie jestem za tym ,żeby wszystkich gejów wybic czy umieścic gdzieś i obwarowac ogrodzeniem pod wysokim napięciem ,jednak moja religia zabrania jakichkolwiek związków homoseksualnych.
Z angielskim to była taka mała dygresja :<.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:58.