![]() |
Dla Was to tylko piłka, dla nas to sens życia.
|
Cytuj:
Cresovia awansowała do IV ligi , i dopingowaliśmy ja przez cały sezon , najpierw było nas młodych dużo i nas wyganiali (co było błędem bo teraz młodzież nie chce chodzić na mecze) bo mieliśmy piszczące glosy ;D ale później zostało nas 3/4 takich co się do nas przyzwyczaili no i tak chodziliśmy. Pomagaliśmy w robieniu opraw itp. Wyjechałem do Belgii i niestety nie moglem być na meczach ale chodziłem na nie jak bylem na wakacje (koledzy nadal na każdy chodzili) , widziałem ze jest coraz mniej ludzi , jak przez pierwszy sezon było po 80-120 to później ta liczba malała do 50-70 , 30-50 aż w końcu przyjechałem do Polski... Bylem w 3 gim , głos już miałem dobry do śpiewania wiec nie miałem problemów , młyn był po 25-35 osób na ważne mecze 50. Zaliczyłem pierwsze wyjazdy gdzie na jednym prawie był dym. Koledzy nadal chodzili ale 2 dostało zakaz stadionowy za race wiec zostaliśmy tylko we 2 ; wiernie dopingowaliśmy itp. Na koniec sezonu we 2 prowadziliśmy doping w 1 meczu. Cresovia awansowała do 3 ligi , na pierwszych meczach zjawiło się 30-40 do młyna ale jak zobaczyli ze każdy mecz to porażka zaczęło przychodzić coraz mniej i mniej.... przez 3/4 mecze w młynie byliśmy tylko we 3 , ja i 2 starych kibiców wiec nawet nic nie śpiewaliśmy a ni nic. W paru meczach było nas kolo 15 wtedy już ja prowadziłem doping (znam wszystkie piosenki i robię to nieźle jak powiedzieli chłopaki ze zgody którzy przyjechali do nas na mecz) , wiec parę takich meczów poprowadziłem. ale ogólnie sezon nieudany pod względem kibicowskim i piłkarskim. teraz spadliśmy do 4 ligi , na pierwszym meczu 5 osób ; później coraz więcej przedostatnio chyba 15 a wczoraj było kolo 25. Myślę ze jak nazbiera się z 40 osób ( za parę meczów bo ciągle wygrywają) to będzie można odnowić "Klub Kibica" i wrócą stare dobre czasy... tylko ze teraz już nie będę dzieciakiem walczącym żeby stanąć z dorosłymi i pośpiewać , tylko będę sam prowadził doping lub w tym pomagał. Jeżeli nadal myślisz ze 12 latkowie w młynie to zal , to jesteś w błędzie. Większość Ultrasow zaczynało już za młodych lat , i zobacz ze ja chodzę na mecze od 11-12 roku życia i teraz jestem uznawany za jednego z wierniejszych kibiców , bo jestem na każdym meczu. Ostatnio miałem wypadek który powinien zakończyć się śmiercią , bylem tylko połamany i na mecz poszedłem (szedłem ponad godzinę (z wielkim bólem) i doszedłem do polowy drogi to mnie kolega podwiózł) ale doszedłem. |
Cytuj:
Nigdzie tez nie wspominalem o oddaniu klubowi. @down Tylko po co to niszczyc? Budziles u nich szacunek? A tym innym naprawde daje to satysfakcje? Geez... (tryb przeszly, jak nic juz nie robisz/nie robicie to git) @2down Moze jakies argumenty? Taki "metal", jak to nazwales jest nieszkodliwy - czlowiek moze byc ubrany jak chce, wyznawac co chce, sluchac czego chce. A to JP... nie dosc ze lamie zasady, to jeszcze to jest takie tragiczne, ze az glowa boli. @Grubson Cytuj:
|
Cytuj:
PS. Ja zaczelem pic (tak wiecej , wczesniej pojedyncze razy) w wieku 15 lat ;D papierosów nie pale narkotyków nie biorę jak by takie pytanie było. |
Cytuj:
|
Rownie dobrze jak mowisz o mlodocianych hooliganach to mozna powiedzieć ze małe mhroczne metale będą latać i odgryzać głowy kotom i łamać krzyże :|
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Dzisiaj odbył się mecz barażowy o utrzymanie w ekstralidze żużlowej między Spartą Wrocław a Wybrzeżem Gdańsk, niedługo wrzucę foty i jakąś relację :> Tyle w tym temacie: http://img216.imageshack.us/img216/7290/wiernosc.gif Cytuj:
|
Cytuj:
Nie mam nic przeciwko tym, którzy raz na jakiś czas pójdą sobie i popatrzą jak swoi grają, nie rozumiem tylko tych którzy chodzą na te mecze "codziennie" jakolwiek czy gdziekolwiek by on grali. Po czym odpalają kij wie co i kibicują wdzień wdzień tej samej dupnej drużynie w pojedynke czy w 15 osobowej załodze, czy to jakaś pasja? Jak kogoś kręcą zadymy to niech idzie na mecz Lechii czy tam Wisły, ale tam w 5 osób? No 10 max? Bezsensu to tak jakbyś chciał napaść na bank w pojedynkę. :D @up Hah, po 5 stronach odechciało mi się tego wszystkiego czytać, bo aż oczy mnie rozbolały. Daj mi program, który sam to dla mnie przeczyta a już nie będę wałkował tego co było. :D |
Cytuj:
Wiem, że forum jest od wyrażania swojego zdania i nie zmuszę cię do opuszczenia tego tematu, ale takimi postami robisz wstyd tylko i wyłącznie sobie. Cytuj:
|
Cytuj:
|
|
To jest po prostu chore :O !
|
Chcą u nas zrobić to samo co w Anglii... Tam to zajęło z 15-20 lat, u nas pewnie troszkę dłużej ;)
|
Taaak. Masa pikników zajadających kiełbaski i ewentualnie klaskających :D:D.
Zyjemy w policyjnym państwie ... |
Cytuj:
http://www.youtube.com/watch?v=8121D...eature=related Ogolnie dzieciarnia zalosc itp, w szwecji jest o wiele lepiej BLÅVITT! |
Chodziło mi o żużel, bo w piłce nożnej to nawet w okręgówkach przy jakichś ciekawszych meczach są niezłe akcje... A 2. liga żużla totalny piknik
|
http://www.youtube.com/watch?v=UBf1p...eature=related
mozecie sie od niego uczyc |
pikniki przychodza jak dobrze gra druzyna , wiec co bedzie w przypadku gdy jakas druzyna zacznie grac slabo pare lat? Piknikow nie bedzie , a klub bedzie krzyczla , "Gdzie Ci Ultrasi , oni zawsze przychodzili"
|
Cytuj:
Pokolenie JP : Wozi sie po osiedlu w koszulkach bluzach gaciach skarpetach i kalesonach z "JP". Krzyczy "JEBAĆ POLICJE! i Śmierć konfidentom!", chociaż policja nic im nigdy nie zrobiła, a jeśli zrobiła - to miała powód. Tak więc IMO Metale > JP A tak w ogóle to co was charakteryzuje? Pytam poważnie. Metale słuchają muzyki, bo ich pobudza, bo im się podoba i coś w niej jest. A Wasza subkultura(?) co ma na celu i jakie ma wartości oprócz Jebania Policji? o.O |
Ultras nie ma nic wspólnego z jebaniem policji.
no chyba, że pytasz o 'pokolenie jotpe' |
Kasacja...........
|
Cytuj:
|
@ Arka_Sath_Wielki
JP to ideologia - nie subkultura - ktora chce uswiadomic dla spoleczenstwa ze policja czesto lamie prawo, chca tez zniechecac ludzi do sprzedawania innych lubie ich bardziej od metali za ogol - normalniej sie ubieraja, sluchaja lepszej muzyki, normalniej sie zachowuja KONIEC OFF TOPA |
Cytuj:
|
w sumie JP. nie jest takie głupie jak na to spojrzysz , głupie jest tylko to ze mówią to ludzie którzy policje widzieli jedynie na filmach. Bo tacy co mieli przykre doświadczenia z policja itp. To ich można zrozumieć.
|
Cytuj:
Dla jasności ad. 2 - rap/hip-hop jak najbardziej może być dobry, ale nie ten od fIRMY, która tworzy ścierwo, nie muzykę. Cytuj:
@down, 2x down: po jaki ch*j? Żeby pokazać, jaki jestem zbuntowany i głupi? : ) |
To krzycz :].
|
krzycz , proszę bardzo
|
Cytuj:
|
|
Nie znamy się na tyle dobrze żebyś się zwracał do mnie per 'miśku' i raczej się nie poznamy więc sobie nie pozwalaj, mhroczny metalu :).
|
@UP2
Cytuj:
A co do Lasoocha, nie wiem czemu jak ktoś obraża metali, to on jest pierwszym, który rwie się do odpowiedzi "Nie! To nie oni! To punki się nie myją!" (to, że sam jest metalem i broni swoich to czysty przypadek, zapewne). OK, to że jakiś idiota ocenia innych po stereotypach to świadczy tylko o jego intelekcie, ale po co na chama mu wbijać do łba: "metal jest normalny metal jest normalny metal jest normalny metal jest normalny metal jest normalny metal jest normalny" skoro i tak jest za głupi, żeby to zrozumieć? @DOWN2 Dobry offtop świadczy o elitarności foruma. |
Jak ktoś jest jedynie twardy przez neta, bo w rl boi się wyrazic swoja opinie, to tak jest :confused:
|
O Bowe… Wiadomo przecież, że przeciętny hip-hopowiec nigdy nie zrozumie metala (na odwrót się zdarza…), więc po co te kłótnie? Jeżeli jakiś pro_elo_ziąąąą uważa że metale się nie myją/jedzą koty/gwałcą dziewice na czarnych mszach, to niech sobie tak myślą, to ich sprawa, to oni pokazują jak bardzo są ograniczeni. ;P
Innymi słowy: Po ch*j ten offtop? ;D |
Bo widać, że lasooch nie może się pogodzić z faktem, że istnieje inna muzyka prócz metalu (który wcale zły nie jest) :). Ma wiecznie jakiś problem do każdej innej grupy ludzi prócz metali: hip hopowców, ultrasów itd. I nie da mu się czegoś wyperswadować albo dojść do jakieś ugody bo będzie upierał się przy swoim, nie majac zadnych argumentów ;)
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
I bynajmniej nie mam problemów do 'każdej innej grupy ludzi prócz metali'. Nie lubię po prostu ludzi głupich. Do ultrasów problemu nie mam (gORDORCZYK i Albertus są po prostu głupi), do hiphopowców nic nie mam (a jedynie do głupich dresów spod bloku, a jeśli nie zauważyłeś - to bynajmniej nie jest to samo, chociaż dresy najczęściej hiphopu słuchają), do skinów nic nie mam (oprócz nazioli i narodowców, bo są z definicji przygłupami), do punków nic nie mam (patrz gdzieśtam wyżej)... Wyperswadować też się da, jeśli dobrze pamiętam, na początku tego tematu sprostowano mój nieco - wtedy - skrzywiony pogląd na ich temat. @down: nie wiem, czy akurat ja mówiłem o lekarzach, chociaż to możliwe. |
Mea culpa Lasooch ,milczę ;).
|
Cytuj:
Sorry za offtop w offtopie. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:54. |