Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Skąd nienawiść do policji? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219301)

MasterofPuppets 01-09-2009 09:59

http://www.youtube.com/watch?v=KutOc5ceXeY
I przez takie zachowania jest 60% burd na stadionach ;). Policja lub ochrona na wyjazdach sama prowokuje swoimi tępymi tekstami typu: ,, O, hołota przyjechała"... Więc teraz gdzie widzicie tutaj jakąś większą winę kibiców? Kto sprowokował ten dym ?

Rothes 01-09-2009 10:39

Może czegoś nie dosłyszałem w tym dzikim ryku, ale film rozpoczyna się piękną piosenką na cześć policji, a nie tępymi tekstami policjantów. Analogicznie odebrałem dalszą część filmu - już z daleka dało się słyszeć okrzyki "pasibrzuch" zanim ten człowiek w jakikolwiek sposób zdążył zareagować.

Poza tym IMHO komentarz jak najbardziej adekwatny do sytuacji - to była hołota i zasadniczo to w tym miejscu dyskusja z kimś, kto nie potrafi tego dostrzec powinna się zakończyć. Próba usprawiedliwiania tak zwierzęcego zachowania poprzez zwalenie winy na prowokację z drugiej strony jest co najmniej niepoważna; wystarczyłoby to puścić mimo uszu, a nie dolewać oliwy do ognia i pozwalać chorym emocjom wziąć górę nad zdrowym rozsądkiem. Najwidoczniej zbyt wiele oczekuję od takich ludzi - kultura i samokontrola to nieznane im pojęcia.

CytrynowySorbet 01-09-2009 10:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterofPuppets (Post 2639237)
Więc teraz gdzie widzicie tutaj jakąś większą winę kibiców? Kto sprowokował ten dym ?

Aha. Jak policja prowokuje to jest źle, i trzeba jej przywalić, ale jak ktoś prowokuje policję, to ta ma siedzieć cicho?

Przecież to jest jakiś absurd, te całe przykłady jaka to policja nie jest zła. Stereotyp kibica nie wziął się znikąd, to wy, kibice, zasłużyliście sobie na miano chuliganów. Że wy, albo większość jest spokojna? A kogo to obchodzi, skoro jesteście gotowi rzucić się na policjantów, gdy ci zrobią najmniejszy ruch w waszą stronę.

Ratować przyjaciela? Przyjaciel był najwyraźniej idiotą, skoro spowodował dym, i od takich ludzi trzymałbym się z daleka. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby policjanci tłukli kogo popadnie. Nie widzę tu żadnych zdjęć pobitych dzieci czy kobiet (a pewnie też na mecze czasem chodzą).

Policjant nie jest idiotą, dobrze wie że rzucicie się na niego gdy ten nie będzie widział. I co ma w takiej sytuacji zrobić? Czekać na wasz ruch i wtedy działać? On pilnuje bezpieczeństwa innych, ale też swojego.

Bardzo ciekawe jest to, że takich burd było z pewnością wiele, a ta okropna, bezczelna policja wciąż się nad wami znęca. Wyższe jednostki nic nie widzą! Nie dochodzą do nich żadne słuchy! No proszę, a mówi się jaki ten świat mały. Z mojego punktu widzenia wszyscy się po prostu boją, bo zaczęli. Może jestem w błędzie, ale patrzę na to jak członek społeczeństwa. Kibicowanie kojarzy się z agresją, bo czemu tylko tam dochodzi do "pobić" przez policję (a przynajmniej na tak dużą skalę)? Alkohol + nienawiść = mieszanka wybuchowa, a wcale bym się nie zdziwił, gdyby duża część naszych poszkodowanych była pod wpływem.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterofPuppets (Post 2639237)
Policja lub ochrona na wyjazdach sama prowokuje swoimi tępymi tekstami typu: ,, O, hołota przyjechała"... Więc teraz gdzie widzicie tutaj jakąś większą winę kibiców? Kto sprowokował ten dym ?

Zdajesz sobie sprawę, że gdyby każdy, kto został obrażony, miał daną osobę atakować, to sytuacja na świecie byłaby beznadziejna?

sphinx123 01-09-2009 10:53

Wysłuchać jednej strony, to jak nie wysłuchać żadnej.

Arka_Sath_Wielki 01-09-2009 11:52

http://img140.imageshack.us/img140/1...miszczo500.jpg

0wn3d

@topic
Ja nic do policji nie mam. Nigdy mi nic nie zrobili ani nikomu z rodziny ;o

Argen 01-09-2009 12:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 2639137)
@Argen
Moje przyjaźnie są wieloletnie. Przyjaźń nie rodzi się ot tak. Trzeba wybierać odpowiednich ludzi, którym ufasz. O przyjacielu to wiesz wszystko. A jak bym się dowiedział, że kogoś zabił? Na policje na pewno bym nie doniósł. Nigdy nie słyszałeś historii o księdzu, który wyspowiadał mordercę, ale na niego nie doniósł?

Księdza obowiązuje tajemnica spowiedzi tak jak lekarza tajemnica lekarska lol.

Sey 01-09-2009 12:10

O ile mi wiadomo policja na meczu ma obowiązek nie dać się sprowokować.

Argen 01-09-2009 12:12

O ile mi wiadomo, to kibice mają zakaz wielu rzeczy, które i tak robią. Na przykład race, które masz w podpisie.

CytrynowySorbet 01-09-2009 12:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sey (Post 2639322)

O ile mi wiadomo atak na policjanta jest zagrożony karą do 4 lat pozbawienia wolności.

Albertus 01-09-2009 12:14

sprowokowali kibicow , zobaczcie ze w pewnym momencie tej bramy nikt nie wywalal ale policjanci sami podeszli do niej i odrazu sie rzucilo chyba z 10 do bramy...

Sey 01-09-2009 12:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2639323)
O ile mi wiadomo, to kibice mają zakaz wielu rzeczy, które i tak robią. Na przykład race, które masz w podpisie.

To akurat nie są race, no ale co tam, nie wiem to i tak się wypowiem żeby być fajniejszym, no nie?

Skoro kara na kibiców w przypadku odpalenia pirotechniki jest egzekwowana, niech będzie tak samo w drugą stronę i za takie zachowania ochrony niech będzie również nałożona kara.

CytrynowySorbet 01-09-2009 12:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sey (Post 2639329)
Skoro kara na kibiców w przypadku odpalenia pirotechniki jest egzekwowana, niech będzie tak samo w drugą stronę i za takie zachowania ochrony niech będzie również nałożona kara.

Ciekawe skąd jednostki wyższe mają o tym wiedzieć jeśli nikt im tego nie mówi.

Seeleesee1992 01-09-2009 12:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 2639088)
@Seeleesee1992
Kumpli, którzy atakują nie masz. Ale jak policjant zaatakuje kumpla w tłumie to co zrobisz? To, że atakują większą ilosć osób, gdy kilka dymi zostało powiedziane.

No kurde… Przecież napisałem wcześniej że:
- Jeżeli policjant (lub ktokolwiek inny) zaatakowałby mojego kumpla (niesłusznie, bo jeżeli kumpel zasłużyłby sobie na pałowanie [od policjanta] to już jego sprawa…) to stanąłbym w jego obronie, jak najbardziej.
- Nie stanąłbym po stronie kumpla, jeżeli chodzi o atak na policjanta/cywila gdybym nie miał osobistych powodów by to zrobić.
Atak =/= Obrona

Uff musiałem to napisać, żeby choć w oczach niektórych nie być „tym co nie pomoże potrzebującemu przyjacielowi”.

eerion 01-09-2009 12:32

Cytuj:

wiadomo, że jak jest jakikolwiek mecz między drużynami, których kibice mają kosę, to jakaś burda będzie, ale to nie znaczy, że każdy kibic to chuligan, a policja tak sądzi i tyle
Policja musi tak zakładać. Także, że każdy obywatel może być przestępcą. Przezorny zawsze ubezpieczony.
Cytuj:

jak pomoge dla kumpla , to on bedzie wiedzial ze moze na mnie liczyc w kazdej sytuacji. A ty bys mogl stac i patrzec jak ci bija kolegow ? ( niekoniecznie policja powiedzmy ze dresu czy cos) wtedy byc uciekl? albo sie patrzyl? i czy moglbys pozniej w oczy kumplom spojrzeć.
Jeśli przez dresów jest on zaczepiony - pomoge.
Jeśli on coś odpierdzielił - palcem nie kiwne.
Jeśli coś związanego z policją - j/w
Ponieważ dobry przyjaciel nie będzie chciał wciągać swoich znajomych we własne burdy i IM robić z tego powodu problemów. Jak ktoś nie potrafi tego zrozumieć - nie obchodzi mnie ten egoista.
Cytuj:

Policja na meczu ma utrzymywać porządek.
I pacyfikować buntowniczy element :P

Cytuj:

sprowokowali kibicow , zobaczcie ze w pewnym momencie tej bramy nikt nie wywalal ale policjanci sami podeszli do niej i odrazu sie rzucilo chyba z 10 do bramy...
To w okolicy 1:30?
Podaj mi jeden powód, dla którego nie mieliby podejść do bramy?
Kibole tam zachowywali się agresywnie no i udało się kilku policjantów w tamtym kierunku. A ta hołota po chwili się na typa rzuciła - bo oni tam tylko stali.

Sey 01-09-2009 12:40

@up

Z przyjacielem się jest zawsze do końca, jak coś z jego winy jest to już masz na niego wyjebane ? Życzę cI zebyś się kiedyś na tym przejechał i jak Ty odwalisz jakiś numer i będzie cI potrzebna pomoc to żeby odwrócili się do cIEBIE plecami :)

Seeleesee1992 01-09-2009 12:54

@up
Jeżeli kumpel ma prze*ebane u policji i to słusznie, to sorry, nie chcę mieć takich kumpli. Już raz się na podobnej sytuacji przejechałem i więcej nie mam zamiaru.

Albertus 01-09-2009 12:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2639348)
Policja musi tak zakładać. Także, że każdy obywatel może być przestępcą. Przezorny zawsze ubezpieczony.

Jeśli przez dresów jest on zaczepiony - pomoge.
Jeśli on coś odpierdzielił - palcem nie kiwne.
Jeśli coś związanego z policją - j/w
Ponieważ dobry przyjaciel nie będzie chciał wciągać swoich znajomych we własne burdy i IM robić z tego powodu problemów. Jak ktoś nie potrafi tego zrozumieć - nie obchodzi mnie ten egoista.

Policja na meczu ma utrzymywać porządek.
I pacyfikować buntowniczy element :P

To w okolicy 1:30?
Podaj mi jeden powód, dla którego nie mieliby podejść do bramy?
Kibole tam zachowywali się agresywnie no i udało się kilku policjantów w tamtym kierunku. A ta hołota po chwili się na typa rzuciła - bo oni tam tylko stali.

no i po co tam podeszli? skoro bylo w miare spokojnie... to tak jakbys pod klatke pelna jakis drapieżników rzucił baranka... efekt bylby podobny. Wiec po co drażnić ? Staneli by dalej a podbiegli dopiero gdy by bylo goraco.

PS. O tych racach

dla mnie to jest glupie , powinno byc ze mozna je odpalac ale ze jak chociaż 1 bedzie leciala w kierunku innych kibicow albo boiska wtedy bardzo bardzo surowa kara.

Arka_Sath_Wielki 01-09-2009 13:12

A jak przyjaciel ćpa, to będziesz mu kupował działki, czy będziesz go próbował od tego odciągnąć?

Seeleesee1992 01-09-2009 13:14

@up
A co ma ćpanie do bójek? Raczej że bym się starał go z tego wyciągnąć… Chociaż do końca nie wiem jakbym się zachował, bo w takiej sytuacji jeszcze nie byłem.

eerion 01-09-2009 14:07

Cytuj:

Z przyjacielem się jest zawsze do końca, jak coś z jego winy jest to już masz na niego wyjebane ?
Sam sobie z własnej winy nawarzył - niech sam wypije. Jak sprawa się rozwiąże - np. wezmą go z komisariatu to go podwiozę do domu, itp. Po prostu się w samą sprawę nie mieszam.
Cytuj:

Życzę cI zebyś się kiedyś na tym przejechał i jak Ty odwalisz jakiś numer i będzie cI potrzebna pomoc to żeby odwrócili się do cIEBIE plecami :)
Buahahaha. Jakoś przez 21 lat nigdy nie miałem takich problemów. Nigdy zaczepek z policją, nigdy niczego. Przypadek? Moi kumple tak samo.
Co do odwrócenia się do mnie plecami - To ja nie chce, żeby ktoś się pakował w moje sprawy i sobie dodatkowo biedy napytywał.
Moje problemy biorę na moje barki.
Aha, ta próba obrażania poprzez manipulowanie wielkimi i małymi literami - żałosna. Nie potrafisz podyskutować bez naskoków?
Cytuj:

no i po co tam podeszli? skoro bylo w miare spokojnie...
W miare spokojnie? Masa ludzi śpiewająca zaczepne piosenki nie może być uznawana za spokojną. Spokojni to są kibice w japonii, którzy na meczach po prostu siedzą.

Cytuj:

to tak jakbys pod klatke pelna jakis drapieżników rzucił baranka... efekt bylby podobny.
Co za porównanie. Sorka, ale jeśli jedna strona ma jakieś głupie uprzedzenia i z niczego się robi agresywna koło innej grupy - to nie jest problem tych drugich, ale tych pierwszych (w tym wypadku kibiców)
Cytuj:

Wiec po co drażnić ? Staneli by dalej a podbiegli dopiero gdy by bylo goraco.
Tylko, że oni mogą być z tego rozliczeni. Tam gdzie może być gorąco - muszą być. Takie ich zadanie i nic im do tego, że komuś się to nie podoba.
Zacznij patrzeć z innej perspektywy.

CytrynowySorbet 01-09-2009 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2639372)
no i po co tam podeszli? skoro bylo w miare spokojnie...

Mają takie prawo. Podeszli sobie i co? Od razu trzeba się na nich rzucić? Świetnie, a jakie inteligentne.

Cytuj:

dla mnie to jest glupie , powinno byc ze mozna je odpalac ale ze jak chociaż 1 bedzie leciala w kierunku innych kibicow albo boiska wtedy bardzo bardzo surowa kara.
Chyba nie rozumiesz, że raca stanowi zagrożenie dla zdrowia. Poza tym co by dała bardzo surowa kara? Macie surową karę za wszczynanie burd, ale czy unikacie takich sytuacji?

Albertus 01-09-2009 14:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2639444)
Mają takie prawo. Podeszli sobie i co? Od razu trzeba się na nich rzucić? Świetnie, a jakie inteligentne.

Chyba nie rozumiesz, że raca stanowi zagrożenie dla zdrowia. Poza tym co by dała bardzo surowa kara? Macie surową karę za wszczynanie burd, ale czy unikacie takich sytuacji?

ojej , maja prawo ; ale czy to bylo madre? masz prawo wejsc z szalikiem widzewa na zylete , masz takie prawo ale za madre to nie bedzie.

Race ktore sa odpalane na trybunach dla widowiska sa dla prawdziwych kibicow.

Race lecace na boisko sa dla Hooliganow , wiec czemu kibice maja cierpiec z powodu paru gosci co rzucaja race na boisko?

Sey 01-09-2009 14:18

Idąc Twoim tokiem rozumowania skoro raca stanowi zagrożenie a odpalający ją kibice mogą sobie zrobić krzywdę to robią to na własną odpowiedzialność, czyż nie ? Więc po co tu kary ? :confused:

--- Sey dodał 0 minut i 57 sekund później ---

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2639448)
Race lecace na boisko sa dla Hooliganow , wiec czemu kibice maja cierpiec z powodu paru gosci co rzucaja race na boisko?

Haha, uwierz mi, że hooligani nie bawią się w rzucanie rac na boisko :D:D

Albertus 01-09-2009 14:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2639439)
Tylko, że oni mogą być z tego rozliczeni. Tam gdzie może być gorąco - muszą być. Takie ich zadanie i nic im do tego, że komuś się to nie podoba.
Zacznij patrzeć z innej perspektywy.

ale tam jeszcze goraco nie bylo , dopiero jak podeszli

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sey (Post 2639449)
uwierz mi, że hooligani nie bawią się w rzucanie rac na boisko :D:D

jak by nie patrzec jest to Hooliganstwo , natomiast odpalanie rac w celu zrobienia ladnego widoku jest czyms fajnym i przyjemnym. nawet dla piknikow ktore sobie moga popatrzec.

Seeleesee1992 01-09-2009 14:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2639448)
wiec czemu kibice maja cierpiec z powodu paru gosci co rzucaja race na boisko?

Wiem że na pytanie nie odpowiada się pytaniem… Ale dlaczego wszyscy policjanci muszą cierpieć przez grupkę „złych” policjantów, żydzi przez grupkę „złych” żydów, murzyni przez grupkę „złych” murzynów? ;P

Argen 01-09-2009 14:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sey (Post 2639329)
To akurat nie są race, no ale co tam, nie wiem to i tak się wypowiem żeby być fajniejszym, no nie?

Racja, nie wiem co to jest ale przypomina race. A napewno jest zakazane na meczach, więc i tak nic to nie zmienia.

Albertus 01-09-2009 14:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2639455)
Wiem że na pytanie nie odpowiada się pytaniem… Ale dlaczego wszyscy policjanci muszą cierpieć przez grupkę „złych” policjantów, żydzi przez grupkę „złych” żydów, murzyni przez grupkę „złych” murzynów? ;P

pytalem czemu przez pare osob co rzucily na boisko race normalni Ultrasi nie moga ich odpalac.

a co do twego pytania ,

(MOJE PRYWATNE ZDANIE)
-Wiekszosc Policjantow to kretyni i idioci (przynaimniej tych co znam)

-Wszyscy zydzi to zlodzieje i kretacze (przynaimniej tych co znam lub o nich slyszalem z gazet/telewizji itp.)

-Wiekszosc murzynow to cholota ktora macha rekami przed oczami jak cos mowi , tworza gangi co drecza pozadnych obywateli a ich dzielnice śmierdzą i sa zarzygane itp.

Policjantow porzadnych spotkalem 2
Zyda ani jednego
Murzynow tez 2

a tych zlych to nie powiem ile bo nie jestem w stanie zliczyc.

i tu przypada wiekszosc , jak wiekszosc takich jest to opinia idzie na calosc , jak jest to grupka to wtedy mowi sie ze to mniejszosc taki margines

dla porownania

Spotkalem duuzoo Metali ktorzy nie powinni mnie lubic z racji tego ze jestem lysy i slucham Honoru. ale z wiekszoscia sie dogadywalem i tylko paru (moze 2/3 ) to byli debile itp. Wiec moje zdanie o Metalach jest takie ze sa normalni ale jak wszedzie jest paru idiotow. Ale jak by wiekszosc byla idiotow wtedy moje zdanie by sie zmienilo.

Ogolny rzecz biorac moje zdanie jest takie ze "większość mówi o całości."

Hakuje_plate_sety 01-09-2009 14:38

Cytuj:

Ogolny rzecz biorac moje zdanie jest takie ze "większość mówi o całości."
Nie zgadzam się.

kochamcienzarufki 01-09-2009 14:39

Huahuahua, ładne kozaczki były przed zaaresztowaniem, potem wsłuchajcie się 4:30 "no puść, zostaw", jot pe na 100%

Albertus 01-09-2009 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuje_plate_sety (Post 2639478)
Nie zgadzam się.

moze masz na to inny poglad , jak chcesz to go przedstaw , ale ja w ten sposob patrze i tyle.

UP ; zaraz ogladne to edytne posta

aaaa to znowu to ;D

spiewali "zostaw kibica" zawsze to sie spiewa , my tak spiewalismy jak naszych najwiekszych wrogow nie chcieli na sektor gosci wpuscic.

Seeleesee1992 01-09-2009 14:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2639472)
-Wiekszosc Policjantow to kretyni i idioci (przynaimniej tych co znam)

Pewnie znasz ich niewielu. Więc dlaczego mówisz że policjanci to kretyni, skoro w całej Polsce są ich setki/tysiące?
Cytuj:

-Wszyscy zydzi to zlodzieje i kretacze (przynaimniej tych co znam lub o nich slyszalem z gazet/telewizji itp.)

Zapewne też znasz ich kilku (o ile w ogóle), a z reguły w telewizji, gazetach szukają sensacji i mówią o złych osobach (nie tylko o żydach, o Polakach na przykład też)… Wnioskuję z tego że powinienem być mizantropem, gdyż w telewizji i w gazetach zazwyczaj mówią o złych ludziach (a skoro mówi się o złych ludziach, to chyba wszyscy są źli, nie?).
Cytuj:

-Wiekszosc murzynow to cholota ktora macha rekami przed oczami jak cos mowi , tworza gangi co drecza pozadnych obywateli a ich dzielnice śmierdzą i sa zarzygane itp.

Pewnie nie znasz żadnego murzyna, a zdanie o nich wyrobiłeś sobie, oglądając chore filmy z Hollywood.
PS. Ty też dręczysz pozostałych obywateli (murzynów i żydów) i z tego co pamiętam mówiłeś że mieszkasz w nieciekawej dzielnicy.

Więc o co Ci chodzi?

CytrynowySorbet 01-09-2009 14:44

Nie będę się bawił w cytowanie, bo ręce opadły po prostu, ale kochany Albertusie, na jakiej zasadzie oceniasz po większości skoro znasz tylko mały odsetek? Równie dobrze mogę powiedzieć, że większość kibiców to chuligani i recydywiści, bo widziałem takiego jednego co się rzucał.

W ogóle co to ma być? Że niby nie można gdzieś podejść, bo cię za to zleją? Więc niech szanowni kibice nie podchodzą do mnie, bo ich pozwę. Ma to taki sam sens jak "nie podchodźcie tu bo dostaniecie wpierdol".

Ja tu widzę jakiś problem społeczny, czemu im więcej mówicie, tym bardziej kibic = bandyta?

Sey 01-09-2009 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kochamcienzarufki (Post 2639482)
Huahuahua, ładne kozaczki były przed zaaresztowaniem, potem wsłuchajcie się 4:30 "no puść, zostaw", jot pe na 100%

Brak słów...

Rothes 01-09-2009 14:46

Ja tylko chcę przypomnieć, że rasizm nie jest mile widziany na forum, a już tak mocne uogólnienia kierowane w stosunku do Murzynów i Żydów aż się proszą o ban z miejsca. Swoją drogą podjąłbym polemikę na temat tego, co Ty, drogi Albertusie, w ogóle możesz wiedzieć o Żydach, ale to nie miejsce na to.

Czy tylko mi Albertus przypomina Mystlicha? :P

Albertus 01-09-2009 14:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2639487)
Pewnie znasz ich niewielu. Więc dlaczego mówisz że policjanci to kretyni, skoro w całej Polsce są ich setki/tysiące?

Zapewne też znasz ich kilku (o ile w ogóle), a z reguły w telewizji, gazetach szukają sensacji i mówią o złych osobach (nie tylko o żydach, o Polakach na przykład też)… Wnioskuję z tego że powinienem być mizantropem, gdyż w telewizji i w gazetach zazwyczaj mówią o złych ludziach.

Pewnie nie znasz żadnego murzyna, a zdanie o nich wyrobiłeś sobie, oglądając chore filmy z Hollywood. PS. Ty też dręczysz pozostałych obywateli (murzynów i żydów) i z tego co pamiętam mówiłeś że mieszkasz w nieciekawej dzielnicy.

Więc o co Ci chodzi?

Policjantow znam kolo 15-20 mniej wiecej z czego 2 normalnych

zydow osobiscie znalem z 20 (ale o wielu slyszalem w gazetach i tv) + widziamem cale tlumy na ulicy w ich dzielnicy , zaden normalny

murzynow znalem osobiscie kolo 30/40 + widzialem cale masy na ich dzielnicach. normalnych : 2

Mieszkam w normalnej dzielnicy ;D znaczy u nas miasto dzieli sie na 3 rejony
1. Pewne osiedle gdzie wiekszosc to narkomani
2.Domy jednorodzinne , tam wychowuja sie takie dzieci bogatych rodzicow
3. Miasto , zbior osiedli gdzie od malego wychowujesz sie pod blokiem , szybko poznajesz co to alkohol , papierosy itp. nawet czesto jakies nawalanki sa

aa i jak bys watpil ze ich tyle widzialem to Ci powiem ze 2 lata mieszkalem za granica wiec sie naogladalem.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rothes (Post 2639495)
Ja tylko chcę przypomnieć, że rasizm nie jest mile widziany na forum, a już tak mocne uogólnienia kierowane w stosunku do Murzynów i Żydów aż się proszą o ban z miejsca. Swoją drogą podjąłbym polemikę na temat tego, co Ty, drogi Albertusie, w ogóle możesz wiedzieć o Żydach, ale to nie miejsce na to.

Czy tylko mi Albertus przypomina Mystlicha? :P

koles mnie zapytal , wiec mu odpowiedzialem.

a to moje prywatne zdanie , ze jak znam powiedzmy 10 kolesi X z czego 8 to debile to smialo moge powiedziec ze X to debile.

PS. Ok , koniec tematu bo znowu mnie prowokujecie do przedstawienia pogladow za co znowu dostane bana bo modowie nie widza kto te tematy zaczyna.

Sey 01-09-2009 14:48

Nie popieram jego zdania, ale każdy może się wypowiedzieć więc raczej nie powinno się za jego poglądy dawać bana.:confused:

Za poglądy nikt bana nikomu nie da. Inna bajka to wyrażanie kontrowersyjnych poglądów publicznie.
Rothes

kochamcienzarufki 01-09-2009 14:49

@Sey
To jakichś słów użyj. Oprócz "zostaw kibica" czy innego tekstu słychać lament jednego z napinaczy.

Albertus 01-09-2009 14:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kochamcienzarufki (Post 2639498)
@Sey
To jakichś słów użyj. Oprócz "zostaw kibica" czy innego tekstu słychać lament jednego z napinaczy.

ja nie slyszalem , tylko "Zostaw Kibica". Moze nie doslyszalem , ale mi sie wydaje ze koles nie jeczal.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sey (Post 2639497)
Nie popieram jego zdania, ale każdy może się wypowiedzieć więc raczej nie powinno się za jego poglądy dawać bana.:confused:

ja ciagle za to dostaje warny/bany bo ktos mnie o cos zapyta itp. ja mu przedstawie co na ten temat mysle i warn/ban gotowy

Seeleesee1992 01-09-2009 14:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2639496)
Policjantow znam kolo 15-20 mniej wiecej z czego 2 normalnych

Fajnie… Znasz 20 policjantów z czego 18 to „źli” ludzie. Więc wszyscy (setki/tysiące) policjantów to kretyni.

Cytuj:

zydow osobiscie znalem z 20 (ale o wielu slyszalem w gazetach i tv) + widziamem cale tlumy na ulicy w ich dzielnicy , zaden normalny

Tak jak już wcześniej mówiłem: w TV i w gazetach zazwyczaj mówi się o złych ludziach. Dużo częściej słyszałem o złych Polakach. Rozumiem że z każdym z tego tłumu żydów porozmawiałeś, poznałeś jego poglądy itp.? Jeżeli nie, to jak śmiesz gadać takie cholerne głupoty?! Bo co? Nie podobali Ci się?

Cytuj:

murzynow znalem osobiscie kolo 30/40 + widzialem cale masy na ich dzielnicach. normalnych : 2

Tak jak z policjantami… Znałeś 38 złych murzynów (na świecie są ich miliony), więc wszyscy są źli.

Mam wrażenie, że nie potrafisz dobrze uargumentować swojej „ideologii”

Sey 01-09-2009 14:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kochamcienzarufki (Post 2639498)
@Sey

Jakby Cię 2 pałowało a jeden wziął na buty to nie powiedziałbyś czegoś ? Osobiście nic tam z lamentu nie uslyszalem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:41.