![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=KutOc5ceXeY
I przez takie zachowania jest 60% burd na stadionach ;). Policja lub ochrona na wyjazdach sama prowokuje swoimi tępymi tekstami typu: ,, O, hołota przyjechała"... Więc teraz gdzie widzicie tutaj jakąś większą winę kibiców? Kto sprowokował ten dym ? |
Może czegoś nie dosłyszałem w tym dzikim ryku, ale film rozpoczyna się piękną piosenką na cześć policji, a nie tępymi tekstami policjantów. Analogicznie odebrałem dalszą część filmu - już z daleka dało się słyszeć okrzyki "pasibrzuch" zanim ten człowiek w jakikolwiek sposób zdążył zareagować.
Poza tym IMHO komentarz jak najbardziej adekwatny do sytuacji - to była hołota i zasadniczo to w tym miejscu dyskusja z kimś, kto nie potrafi tego dostrzec powinna się zakończyć. Próba usprawiedliwiania tak zwierzęcego zachowania poprzez zwalenie winy na prowokację z drugiej strony jest co najmniej niepoważna; wystarczyłoby to puścić mimo uszu, a nie dolewać oliwy do ognia i pozwalać chorym emocjom wziąć górę nad zdrowym rozsądkiem. Najwidoczniej zbyt wiele oczekuję od takich ludzi - kultura i samokontrola to nieznane im pojęcia. |
Cytuj:
Przecież to jest jakiś absurd, te całe przykłady jaka to policja nie jest zła. Stereotyp kibica nie wziął się znikąd, to wy, kibice, zasłużyliście sobie na miano chuliganów. Że wy, albo większość jest spokojna? A kogo to obchodzi, skoro jesteście gotowi rzucić się na policjantów, gdy ci zrobią najmniejszy ruch w waszą stronę. Ratować przyjaciela? Przyjaciel był najwyraźniej idiotą, skoro spowodował dym, i od takich ludzi trzymałbym się z daleka. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby policjanci tłukli kogo popadnie. Nie widzę tu żadnych zdjęć pobitych dzieci czy kobiet (a pewnie też na mecze czasem chodzą). Policjant nie jest idiotą, dobrze wie że rzucicie się na niego gdy ten nie będzie widział. I co ma w takiej sytuacji zrobić? Czekać na wasz ruch i wtedy działać? On pilnuje bezpieczeństwa innych, ale też swojego. Bardzo ciekawe jest to, że takich burd było z pewnością wiele, a ta okropna, bezczelna policja wciąż się nad wami znęca. Wyższe jednostki nic nie widzą! Nie dochodzą do nich żadne słuchy! No proszę, a mówi się jaki ten świat mały. Z mojego punktu widzenia wszyscy się po prostu boją, bo zaczęli. Może jestem w błędzie, ale patrzę na to jak członek społeczeństwa. Kibicowanie kojarzy się z agresją, bo czemu tylko tam dochodzi do "pobić" przez policję (a przynajmniej na tak dużą skalę)? Alkohol + nienawiść = mieszanka wybuchowa, a wcale bym się nie zdziwił, gdyby duża część naszych poszkodowanych była pod wpływem. Cytuj:
|
Wysłuchać jednej strony, to jak nie wysłuchać żadnej.
|
http://img140.imageshack.us/img140/1...miszczo500.jpg
0wn3d @topic Ja nic do policji nie mam. Nigdy mi nic nie zrobili ani nikomu z rodziny ;o |
Cytuj:
|
O ile mi wiadomo policja na meczu ma obowiązek nie dać się sprowokować.
|
O ile mi wiadomo, to kibice mają zakaz wielu rzeczy, które i tak robią. Na przykład race, które masz w podpisie.
|
Cytuj:
|
sprowokowali kibicow , zobaczcie ze w pewnym momencie tej bramy nikt nie wywalal ale policjanci sami podeszli do niej i odrazu sie rzucilo chyba z 10 do bramy...
|
Cytuj:
Skoro kara na kibiców w przypadku odpalenia pirotechniki jest egzekwowana, niech będzie tak samo w drugą stronę i za takie zachowania ochrony niech będzie również nałożona kara. |
Cytuj:
|
Cytuj:
- Jeżeli policjant (lub ktokolwiek inny) zaatakowałby mojego kumpla (niesłusznie, bo jeżeli kumpel zasłużyłby sobie na pałowanie [od policjanta] to już jego sprawa…) to stanąłbym w jego obronie, jak najbardziej. - Nie stanąłbym po stronie kumpla, jeżeli chodzi o atak na policjanta/cywila gdybym nie miał osobistych powodów by to zrobić. Atak =/= Obrona Uff musiałem to napisać, żeby choć w oczach niektórych nie być „tym co nie pomoże potrzebującemu przyjacielowi”. |
Cytuj:
Cytuj:
Jeśli on coś odpierdzielił - palcem nie kiwne. Jeśli coś związanego z policją - j/w Ponieważ dobry przyjaciel nie będzie chciał wciągać swoich znajomych we własne burdy i IM robić z tego powodu problemów. Jak ktoś nie potrafi tego zrozumieć - nie obchodzi mnie ten egoista. Cytuj:
I pacyfikować buntowniczy element :P Cytuj:
Podaj mi jeden powód, dla którego nie mieliby podejść do bramy? Kibole tam zachowywali się agresywnie no i udało się kilku policjantów w tamtym kierunku. A ta hołota po chwili się na typa rzuciła - bo oni tam tylko stali. |
@up
Z przyjacielem się jest zawsze do końca, jak coś z jego winy jest to już masz na niego wyjebane ? Życzę cI zebyś się kiedyś na tym przejechał i jak Ty odwalisz jakiś numer i będzie cI potrzebna pomoc to żeby odwrócili się do cIEBIE plecami :) |
@up
Jeżeli kumpel ma prze*ebane u policji i to słusznie, to sorry, nie chcę mieć takich kumpli. Już raz się na podobnej sytuacji przejechałem i więcej nie mam zamiaru. |
Cytuj:
PS. O tych racach dla mnie to jest glupie , powinno byc ze mozna je odpalac ale ze jak chociaż 1 bedzie leciala w kierunku innych kibicow albo boiska wtedy bardzo bardzo surowa kara. |
A jak przyjaciel ćpa, to będziesz mu kupował działki, czy będziesz go próbował od tego odciągnąć?
|
@up
A co ma ćpanie do bójek? Raczej że bym się starał go z tego wyciągnąć… Chociaż do końca nie wiem jakbym się zachował, bo w takiej sytuacji jeszcze nie byłem. |
Cytuj:
Cytuj:
Co do odwrócenia się do mnie plecami - To ja nie chce, żeby ktoś się pakował w moje sprawy i sobie dodatkowo biedy napytywał. Moje problemy biorę na moje barki. Aha, ta próba obrażania poprzez manipulowanie wielkimi i małymi literami - żałosna. Nie potrafisz podyskutować bez naskoków? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Zacznij patrzeć z innej perspektywy. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
ojej , maja prawo ; ale czy to bylo madre? masz prawo wejsc z szalikiem widzewa na zylete , masz takie prawo ale za madre to nie bedzie. Race ktore sa odpalane na trybunach dla widowiska sa dla prawdziwych kibicow. Race lecace na boisko sa dla Hooliganow , wiec czemu kibice maja cierpiec z powodu paru gosci co rzucaja race na boisko? |
Idąc Twoim tokiem rozumowania skoro raca stanowi zagrożenie a odpalający ją kibice mogą sobie zrobić krzywdę to robią to na własną odpowiedzialność, czyż nie ? Więc po co tu kary ? :confused:
--- Sey dodał 0 minut i 57 sekund później --- Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
a co do twego pytania , (MOJE PRYWATNE ZDANIE) -Wiekszosc Policjantow to kretyni i idioci (przynaimniej tych co znam) -Wszyscy zydzi to zlodzieje i kretacze (przynaimniej tych co znam lub o nich slyszalem z gazet/telewizji itp.) -Wiekszosc murzynow to cholota ktora macha rekami przed oczami jak cos mowi , tworza gangi co drecza pozadnych obywateli a ich dzielnice śmierdzą i sa zarzygane itp. Policjantow porzadnych spotkalem 2 Zyda ani jednego Murzynow tez 2 a tych zlych to nie powiem ile bo nie jestem w stanie zliczyc. i tu przypada wiekszosc , jak wiekszosc takich jest to opinia idzie na calosc , jak jest to grupka to wtedy mowi sie ze to mniejszosc taki margines dla porownania Spotkalem duuzoo Metali ktorzy nie powinni mnie lubic z racji tego ze jestem lysy i slucham Honoru. ale z wiekszoscia sie dogadywalem i tylko paru (moze 2/3 ) to byli debile itp. Wiec moje zdanie o Metalach jest takie ze sa normalni ale jak wszedzie jest paru idiotow. Ale jak by wiekszosc byla idiotow wtedy moje zdanie by sie zmienilo. Ogolny rzecz biorac moje zdanie jest takie ze "większość mówi o całości." |
Cytuj:
|
Huahuahua, ładne kozaczki były przed zaaresztowaniem, potem wsłuchajcie się 4:30 "no puść, zostaw", jot pe na 100%
|
Cytuj:
UP ; zaraz ogladne to edytne posta aaaa to znowu to ;D spiewali "zostaw kibica" zawsze to sie spiewa , my tak spiewalismy jak naszych najwiekszych wrogow nie chcieli na sektor gosci wpuscic. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
PS. Ty też dręczysz pozostałych obywateli (murzynów i żydów) i z tego co pamiętam mówiłeś że mieszkasz w nieciekawej dzielnicy. Więc o co Ci chodzi? |
Nie będę się bawił w cytowanie, bo ręce opadły po prostu, ale kochany Albertusie, na jakiej zasadzie oceniasz po większości skoro znasz tylko mały odsetek? Równie dobrze mogę powiedzieć, że większość kibiców to chuligani i recydywiści, bo widziałem takiego jednego co się rzucał.
W ogóle co to ma być? Że niby nie można gdzieś podejść, bo cię za to zleją? Więc niech szanowni kibice nie podchodzą do mnie, bo ich pozwę. Ma to taki sam sens jak "nie podchodźcie tu bo dostaniecie wpierdol". Ja tu widzę jakiś problem społeczny, czemu im więcej mówicie, tym bardziej kibic = bandyta? |
Cytuj:
|
Ja tylko chcę przypomnieć, że rasizm nie jest mile widziany na forum, a już tak mocne uogólnienia kierowane w stosunku do Murzynów i Żydów aż się proszą o ban z miejsca. Swoją drogą podjąłbym polemikę na temat tego, co Ty, drogi Albertusie, w ogóle możesz wiedzieć o Żydach, ale to nie miejsce na to.
Czy tylko mi Albertus przypomina Mystlicha? :P |
Cytuj:
zydow osobiscie znalem z 20 (ale o wielu slyszalem w gazetach i tv) + widziamem cale tlumy na ulicy w ich dzielnicy , zaden normalny murzynow znalem osobiscie kolo 30/40 + widzialem cale masy na ich dzielnicach. normalnych : 2 Mieszkam w normalnej dzielnicy ;D znaczy u nas miasto dzieli sie na 3 rejony 1. Pewne osiedle gdzie wiekszosc to narkomani 2.Domy jednorodzinne , tam wychowuja sie takie dzieci bogatych rodzicow 3. Miasto , zbior osiedli gdzie od malego wychowujesz sie pod blokiem , szybko poznajesz co to alkohol , papierosy itp. nawet czesto jakies nawalanki sa aa i jak bys watpil ze ich tyle widzialem to Ci powiem ze 2 lata mieszkalem za granica wiec sie naogladalem. Cytuj:
a to moje prywatne zdanie , ze jak znam powiedzmy 10 kolesi X z czego 8 to debile to smialo moge powiedziec ze X to debile. PS. Ok , koniec tematu bo znowu mnie prowokujecie do przedstawienia pogladow za co znowu dostane bana bo modowie nie widza kto te tematy zaczyna. |
Nie popieram jego zdania, ale każdy może się wypowiedzieć więc raczej nie powinno się za jego poglądy dawać bana.:confused:
Za poglądy nikt bana nikomu nie da. Inna bajka to wyrażanie kontrowersyjnych poglądów publicznie. Rothes |
@Sey
To jakichś słów użyj. Oprócz "zostaw kibica" czy innego tekstu słychać lament jednego z napinaczy. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Mam wrażenie, że nie potrafisz dobrze uargumentować swojej „ideologii” |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:41. |