Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Guild Wars (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37749)

Ojczul1 18-01-2006 19:27

Gw mi cos nie działa to dam build do tomb
nazwa:Hellfire
5 fire ele nuker 1 z nich musi byc e/r z frozen soil
1 warder
2 heal mo
skille nukera meteor,meteor shower fireball reszte według uznania
jak grac:
Wszyscy wala meteor shower meteor i inne obszarowe stojac w wardach dobrze wymiata to iway który ostatnio ciagle mozna spotkac w tombs.

Nightwalker 18-01-2006 20:23

GRRRR Guildwars STRASZNEI WCIĄGA! to wręcz niebezpieczne.... no cózGW RULEZZZZ

Kombinue sobie i wymyśliłem ;]

E/Mo -nazwa buildu Martyr
13earth MAgic
13 Energy Storage
10 Prot Prayers
Martyr(elite)
Purge Condition
Mend Ailment
Remove Hex
Res Signet albo Armor Of Earth
Ward Agains Foes
Ward Agaist Elements
Ward Agaist Melee

MArtyr "zbiera" wszystkie konditiony na ciebie (zbiera z całej twojej drużyny)
Purge Condition usuwamy je z siebie
Mend aliment używamy, gdy conditionów jest mało (za każdy, który na nas pozostał dostajemy 40 zycia)
A resztę to nie uszę tłumaczyć.

Bardzo fajny na condition removera...

Mała poprawaka nei healing a protection prayers ma być :P

Avager 18-01-2006 20:44

A ja daje super build Mesmera. Jak zapewne niektórzy zauważyli, na CA czasem biegał taki mesmer (2 naliczyłem takich, w tym originał ;P od którego mam tego builda ^^ ).
W buildzie chodzi o to że ... skupiamy sie na jednym przeciwniku... jak i zabijamy go (tak zabijamy) w nie całe 10 sekund !
Oczywiście potem trzeba chwilke odczekać aż skille sie zregenerują... build to taki jest (tak jak mo mówił).

Me/N
13 Fast Casting
16 Domination Magic

1)Phantom Pain
2) Grenth Balance <<ELITE>>
3) Shatter Delusions
4) Shatter Enchantment
5) Energy Build
6) Signet of Agony
7) Wastrless Worries (nie pamietam dokladnej nazwy, to ten co przerywa danna czynnosc natychmastiowo dajac pewien dmg)
8) Res signet

Chodzi tu o to by... (nie wiem dokladnie, tak sie domyslam), bawic sie na poczatku Signet of Agony (Ale uwazac by nie pasc ;P ) tak by zostalo ci z ... 60% zycia zanim zacznie sie walka... no i jak najmniej zanim ty zaczniesz atakowac.
Czyli tak:
1) Używamy SoA (signet of agony) tak by stracić jak największą część życia a zarazem przeżyć
2) Używamy Grenth Balance (odejmuje przeciwnikowi tam roznice ktora dzieli was...czy tam polowe jej.. nie pamietam, i dodaje tobie)
3)Walimy Phantom pain (szybko !!!)
4) Shatter Delusions (by wywalic phantom pain z przeciwnika a zarazem stworzyć mu Deep Wound - phantom pain gdy sie kończy powoduje głęboką ranę (Deep Wound))
5)energy Burn (nie trzeba tlumaczyc... robimy to po to by poprostu go dobic)
~6) Alternatywnie uzywamy teraz lub wczesniej Shatter Enchantment (jesli przeciwnik ma enchanta na sobie !!!! TYLKO WTEDY GDY GO MA !!!! ) i juz powinien lezec...tera czekamy az sie to zregeneruje ... i walimy w nastepnych
~7) Alternatywnie jesli przeciwnik robi jakas akcje (np. uzywa Troll Unguent..Res signet i inne *******y) to mozna go tym takze dobic jesli nie ma enchanta (sredni dmg chyba z tego to 50)

To wszystko...tylko trzeba troszku uwazac by nie zabic sie samemu ;P

EDIT:

Dam jeszcze swego builda na interrupting ranger

R/Me ofcoze

1) Migrena (nie pamietam nazwy po angliesku -.- ... migrene czy cos - elite mesmera)
2) Troll Unguent
3) Diversion
4) Power Spike
5) Distract shot
6) Savage Shot
7) Hex Breaker (ale mozna uzyc innego dowlnego skilla, np. Read wind by szybciej walic, lub favorable winds, albo chocking gas albo albo albo inne)
8) Res Signet

Atrybuty tak rozdac by jako do mesmera zostalo 8 domination i 9 illusion...czy cos kolo tego (migrena powinna trwac 14 sekund, a diversion blokowac skille na okolo 42 sekundy lub power spike zadawac 72 dmg).

Caer 18-01-2006 21:20

@Up:
Build działa na CA... I tylko na CA... I to pod warunkiem, że w przeciwnej drużynie nie ma monka. Więc wolę tam pójść shutdown mesem :P

@Nightwalker:
Fajny ten build ^^ Można nim nieźle igay'e na Tombach udupić :P

Nightwalker 18-01-2006 21:34

Teraz wśród mesmerów jest moda na Migrene...tak potrafią interupnąc że hoho...ale elementalist ma takei coś jak glyph of concentration :) naszczęście :)

Igay'e mogą paść szybciutko :) ale najlepsze jest na ranger teamy, które zreguły wszystkich conditionami wykańczamją ;]

Pozatym wardami bronimy naszych kolegów casterów :)

Co do igayi to nawet nie wiesz jakie zameisznie robi wsrod nich eruption :)

Co do Mojego builda Martyr... cóż mozna Mo/Ne złamać i bawić siew condition transfera, ale zabraknie energi jak mniemam... :)

Avager:

Wastrel`s Worry (Obawa Wastrela)
Opis: Po 3 sekundach od rzucenia czaru wybrany wróg otrzymuje 8-64 obrażeń. To przekleństwo (Hex) kończy się przedwcześnie, jeśli ten wróg użyje umiejętności.
Koszt: 5
Czas rzucania: 1/4 sekundy
Czas odnawiania: 1 sekunda
Atrybut: Domination Magic (Magia Dominacji)
Rodzaj skilla: Przekleństwo
Trenerzy: Master Scout Kiera (Henge of Denravi), Sorim (Quarrel Falls)
Quest: North Kryta Province, Damaris, The Ascalon Settlement

Ppa 19-01-2006 06:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dmitri Vassilliev
@Transparent Ghost
Co? WoW z sieci za darmo?? buahha chyba żartujesz.... Żeby mieć tą grę trzeba kupić ją w sklepie za około 200zł + płacić miesięczny abonament (około 100zł?) Czyli po roku grania w WoWa zabulisz około 1400zł, a grając w Guild Wars - 130 :p

hmm w WoW istnieja darmowe servery a pozatym wiele serverow udostempnia linki z ktorych mozna pobrac WoWa ale komu sie chce czekac??
te 10/25h?? ja osobiście kupiłem na ALLEGRO wersje beta wowa(ta ktora mozna bylo sie polaczyc z beta servem i betatestowac giere ;)

Caer 21-01-2006 15:03

Jak tam wrażenia z "dodatku"? Z tego Assassina można zrobić niezłego killera wszlkiego rodzaju casterow... Do tegto fajna sprawa z tą teleportacją. A Ritualist... Miodzio ^^ Wspaniałą druga profesja dla Rangera. Byliście na starych Tombach? Nowe green itemki lecą ^^

Btw. WTS Elswyth's Recurve Bow :P

Vaxupoto 22-01-2006 00:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ojczul1
Wszyscy wala meteor shower meteor i inne obszarowe stojac w wardach dobrze wymiata to iway który ostatnio ciagle mozna spotkac w tombs.

kazdy myslacy player wyjdzie z tak superackiej zagrywki O_o

Cytuj:

E/Mo -nazwa buildu Martyr
sory ale to bezsens ze wzgledu na dobor skilli ; p

Cytuj:

A ja daje super build Mesmera.
boze taka kombinacja z grenth balance t musi fajnego skilla wymagac ... i zerowego laga ; d

to zobacz sobie cos takiego ; )

Soul barbs -> fragility -> pp -> dd -> virulence -> conjure phantasm/parasitic bond

total max degen ; ) buuild ze tak powiem STAAAAAAAAAARY

Cytuj:

Dam jeszcze swego builda na interrupting ranger
ten interupter rownie dobrze moze byc mesmerem ; d

Cytuj:

ale elementalist ma takei coś jak glyph of concentration

ja zawsze myslalem ze to sie mantra of resolve uzywa ; o

co do nowych postaci
assa ssie imo (estetycznie i w ogole nie przypadl mi do gustu)
rt jest przewypie****fajny ; d ale z takimi castami to siara troche : /

Ojczul1 23-01-2006 11:40

Nowa gildia White Star Army(WSA) Rekrutuje
Mamy Gh/Cape
Nie jest to Polska gildia.
Rekrutujemy tylko rank 3+!
Benda częste wypady do HoH i gvg.
Info w tym temacie albo w grze Ojczul Deathblade.

Nightwalker 28-01-2006 11:42

Szkoda , że nie było mnie na tescie....
W każdym razie jak będe maił dodatek to robie PvE

Et/A

Yeyeye Król Szamanów ;]

Nie mogę siędoczekać dodatku.

Koman 28-01-2006 12:11

eh

Moj kumpel byl spoko ziomem kiedy jesscze nie gral w GW.
Gdy zaczął stał się dziwny był wściekły na wszystko i si nie mył !!
Poszedłem do niego i on siedzi na kompie wsztrymuje... wiecie co i starzy nie nie reagują. Zbliżały się moje urodziny.... nie przyszedł bo grał. Nawet do fryzjera nie chodzi włosy do pach. Ciągle gra gra gra. To BYŁ mój przyjaciel od "piaskownicy" ( wiecie o co chodzi ) nadal chciałbym z nim gadać i w ogóle ale on gra i gra. Czy wy też tak macie?? :(

Wolfer 30-01-2006 18:58

Zrób mu format jak pójdzie do kibelka :D

Ja mam GW... Jestem dumny... Max lvl... Fissure Set, Storm Bow (ranger/Elementalist) zakończona gra... Gildia SaaT więc kto podskoczy? :D

W dodatek grałem kiedy był darmowy trail na dwa dni PvP Assasin i Ritualist'em i trzeba powiedzieć, że bez sensu bo Assek wymiata z Rytualem i Warrem w PvP i to bez sera bo jak wyjdzie dodatek to wszyscy będą grać Assem i Rytualistą... No comment

Avager 30-01-2006 19:06

up:

Rytualista pada w 10 sekund przez spike rangera (nawet jak on ma healing skille i monka jeszcze maja...) on sux...

Assek jedynie ma farta ze ma duzo evade skillow ... tak to tez pada jak mucha....

Ja jestem wierny mojemu Spike rangerkowi (pure Ranger), jak jakas profesja bedzie miala jaeszcze jakiegos SUPER bonusa do dmg (nawet nie wielki ;) ) to se wezme tego skilla i nikt nie podskoczy ;) .

Ale... ogolnie rzecz biorąc, dodatek jest do D. wg. mnie ;/ .

Caer 30-01-2006 20:16

@Up:
Dla ciebie jest do D. boś jest uzależniony od jednej profesji ;p Ile można grać tą samą postacią? Przecież to się nudne robi ;p

Squaess'me 07-02-2006 17:24

I teraz ja mam pelno problemow.
Nie upgradowany komp od... hmm, dawna : D
AMD Athlon XP-A 1833MHz 2500+;
256MB RAM;
karta NVIDIA GeForce FX 5200 128MB;
lacze 128kB/s;
I czy to wystarczy na to cudo? xD

Avager 07-02-2006 17:31

up:

1 GHZ, 256 RAM, GeForce 2 MX 100/200 (32mb) ... chodzi spokojnie na Minimum><Medium (Coś pomiędzy)...

EDIT:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caerlionne
@Up:
Dla ciebie jest do D. boś jest uzależniony od jednej profesji ;p Ile można grać tą samą postacią? Przecież to się nudne robi ;p

Nie gram tylko jędną, ale Spikiem najbardziej lubie :) (Wogóle rangerem),
Rangerem mam kilka buildów ulubionych:
1)Spike
2)Interrupt
3)Condition dealer
4)Beast Master :) (troche dziki build dla niego mam ...ale sprawdza sie ... zwierzątko nie pada wogole ;D (prawie ;P ))

Caer 07-02-2006 18:39

@Up:
I ten beast master na PvP czy PvE tylko? Bo jak PvP to nie wierzę, że to ma jakiś sens :p

Scream 15-05-2006 19:50

czas odswiezyc stary topic ^^ napalilem sie na dodatek i wracam do gw, nawet kupie sobie karte graficzna lepsza specjalnie dla gw, troche kasy brakuje ale jakos to zalatwie ^^ a jak u was gw?;o :D czyzby wszyscy przestali grac i topic zostal zapomniany?

Alerione 15-05-2006 20:04

Gw rzadzi a dodatek rzadzi x2:p
a najlepszy jest elementalista i kropka necro MM tez dobry ale nuker the best :D

Scream 15-05-2006 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Squaess'me
I teraz ja mam pelno problemow.
Nie upgradowany komp od... hmm, dawna : D
AMD Athlon XP-A 1833MHz 2500+;
256MB RAM;
karta NVIDIA GeForce FX 5200 128MB;
lacze 128kB/s;
I czy to wystarczy na to cudo? xD

sory za nowy post, ale nie chce mi sie edytowac i dodawac cytatu bla bla. Pojdzie spokojnie, raczej nie na full detalach ale pojdzie, ja mam geforce 2 mx i idzie, co prawda bardzo slabo, ale idzie, tak ze da sie grac.

Nadrill 18-06-2006 22:10

Oświeżenie ;d
Chciałbym się zapytać: czy ktoś jeszcze w to gra? Bo zastanawiam się nad kupnem tej gierki... czy wogóle się opłaca?
Czy GeForce MX 400 wytrzyma tą grę? Wiem, są podane wymagania, ale niektórzy podobno odpalają ją na niej...

Pawelsik 18-06-2006 22:39

Ja pogrywam w Gw i polacem :) . To przynajmniej nie jest takie cos jak Tibia lub inna gra w której bijesz tylko lvl i nic więcej.Grafa jest odjechana misje super, czary, stwory po prostu doskonała gra:cup: . Mówie Ci abyś ją kupił bo nie ma na co czekac a podobno po wakacjach ma sie pojawic drugi dodatek:evul:

Elios 19-06-2006 18:28

;)

Ja zamierzam to kupic mysle ze bedzie to dobry wydatek ;]

Raket 20-06-2006 08:20

Pytanie

Do tej gry mają wychodzić ulepszenia w postaci nowych gierek to znaczy dodatek zbódowany na starej wersji ale jako osobna gra i tu mam pytanie:
1) Czy ktoś kto ma starszą wersję będzie grał na tym samym serverze co osoba która ma nową wersję ?
2) Jeśli tak to czy ten kto ma lepszą wersję będzie miał w grze przewagę nad tym kto nie kupił nowego wydania ?

Ashlon 20-06-2006 10:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raket
Do tej gry mają wychodzić ulepszenia w postaci nowych gierek to znaczy dodatek zbódowany na starej wersji ale jako osobna gra i tu mam pytanie:
1) Czy ktoś kto ma starszą wersję będzie grał na tym samym serverze co osoba która ma nową wersję ?
2) Jeśli tak to czy ten kto ma lepszą wersję będzie miał w grze przewagę nad tym kto nie kupił nowego wydania ?

1. To wyglada tak, jak w tibii - kupisz dodatek, uzyskujesz dostep do wyspy o nazwie Cantha.
2. Nie. Po kupieniu dodatku dostajesz tylko 2 dodatkowe postacie do dyspozycji, ktore tez maja swoje + i -, jak postacie z podstawki.

Sashion 23-06-2006 20:19

GW super gra :P Troche mało lvl i itemków, ale jest spoko :P
Ej moze zrobimy sobie forumową gidlie? :P

Nadrill 24-06-2006 15:06

Wczoraj wieczorem kupiłem GW: Factions.
Co najważniejsze: gra CHODZI.
Sukcesem jest odpalić tę grę na moim kompie:
Celeron 1 ghz
GeForce 2 mx/mx400
384 ram
monitor
Kompletnie nie orientuję się w grze... czytam pełno poradników i nic. No cóż, w końcu się nauczę...

Ashlon 24-06-2006 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sashion
GW super gra :P Troche mało lvl i itemków, ale jest spoko :P
Ej moze zrobimy sobie forumową gidlie? :P

To dobrze, ze jest malo lvli - trzeba prezentowac cos gra, a nie tylko "lvl up, me is mastah!"

@Nadrill : pytaj tutaj, ktos na pewno napisze odpowiedz :)

Nadrill 24-06-2006 17:30

Dobra... tylko uwaga - (prawie) nic nie wiem...
Takie moje podstawowe pytania:
1. Jak rozdawać te umiejętności, które daję w kanale Hero?
2. Ile mogę mieć skilli?
3. Jak wynając Henchmanów?

I pytanie za 100 punktów:
Mogę zmienić fryzurę? ;)

Jak ktoś gra w GW:F, niech napisze, chętnie z kimś pogadam(najlepiej, żeby mi pomagał ;) )

Ashlon 24-06-2006 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nadrill
Dobra... tylko uwaga - (prawie) nic nie wiem...
Takie moje podstawowe pytania:
1. Jak rozdawać te umiejętności, które daję w kanale Hero?
2. Ile mogę mieć skilli?
3. Jak wynając Henchmanów?

I pytanie za 100 punktów:
Mogę zmienić fryzurę? ;)

Jak ktoś gra w GW:F, niech napisze, chętnie z kimś pogadam(najlepiej, żeby mi pomagał ;) )

1. Masz xx skill pointow (wartosc pokazana na gorze okienka "hero"), potem rozdzielasz je dla danych umiejetnosci (np fire magic) poprzez klikanie na "ptaszki". Im wiecej punktow, tym efektowniejsze skille z danej grupy.
2. Na skillbardze - tylko 8, z czego tylko 1 moze byc skillem elitarnym.
3. Klikasz na xx [ xx henchman] i po prawej stronie w malym okienku pojawia ci sie jego nick. Klikasz na plusik obok imienia i masz osobe w grupie.

Polecam poczytac poradniki na www.guildwars.pl :)

@edycja : nie, nie mozesz zmieniac fryzurki.

Nadrill 24-06-2006 22:50

Czy będę musiał robić nowa postać do pvp? Czy tam będę miał wszystkie skille?
Czy mogę pozbyć się tych skilli, które dostałem na początek za quest? Czy muszę mieć drugą profesję? Jeśli nie, to czy się opłaca jej nie mieć?

Ashlon 24-06-2006 23:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nadrill
Czy będę musiał robić nowa postać do pvp? Czy tam będę miał wszystkie skille?
Czy mogę pozbyć się tych skilli, które dostałem na początek za quest? Czy muszę mieć drugą profesję? Jeśli nie, to czy się opłaca jej nie mieć?

Nie, postacia z pve (gracz kontra srodowisko) mozna spokojnie grac we wszystkich trybach pvp. Jesli zrobisz postac tylko do pvp, bedziesz mial na niej odblokowane tylko to, co zdazyles odblokowac w pve / zdobyc za balthazar faction points (za zabicie przeciwnika otrzymujesz 25 bfp, za zwyciestwo 100 itp , zwykly skill kosztuje 1k bfp).
Aby pozbyc sie skilli, wystarczy wejsc do miasta i "przeciagnac je w nicosc", ew z listy skilli (pod klawiszem k domyslnie) przeciagnac nowy skill na miejsce starego. Skille zostaja na zawsze.
Druga profesja nie jest obowiazkowa, ale zazwyczaj sie przydaje. Oplaca sie ja wziac, nawet gdybys mial nie uzywac jej skilli - tak czy siak mozesz odblokowac kilka skilli, moze sie tez kiedys przyda. W dalszej czesci mozna zmienic druga profesje.

Nadrill 24-06-2006 23:36

Mhm... dzięki wielkie, teraz już wiem wszystko, co chciałem. ; )

TiTuS 28-06-2006 11:23

Gra jeszcze ktoś w GW ? ;) Ja postanowiłem wrócić, po bardzo długiej przerwie ;) Może założymy jakąś gildię ? :D

Ojczul1 29-06-2006 01:26

Ja mam gildie Gh tez mam ale nikogo w gildi moge wrocic do gry po przerwie ale musze gildie zrobic minimum 10osob.

Hydro 29-06-2006 22:26

ja to sobi kupie nareszcie.jakas gra gdzie nie liczy sie tluczenie lvl tylko taktyka (czyli co uwielbiam najbardziej) sa tam tytuly np. gladiator itp. miasta daja premie dla frakcji ,ktora je przejela i jest arena gdzie mozna sie pobawic .Chyb sobie te gre kupi i bede tam magiem
edit@ na pewno kupie jutro kupie w arkadii swoja droga na koniec roku moj ojciec dal mi 100zl wiec 20zl z wlasnej kieszeni .ej Nightwalker co to za gildia i o co chodzi z tym forum?
czy jak kupie dodatek to nie bede potrzebowal podstawki?
akurat o tym to wiem ,bo sa areny w miastach wlasnie mnie nikt jeszcze na pytanie o dodatku nie odpowiedzial

Nightwalker 29-06-2006 22:44

Cóż wróciłem do ry w GW po pół roku i muszę stwierdzic, ze gierka nadal jest fajna :]
Zastanawiam się nad kupieneim Factions po wakacjach

Avager 29-06-2006 22:57

JA tez ostatnio gralem...mam arma za 15k ..super build do farmingu rangerem....
i ..
Za slabego kompa ;/ ...
narazie mi sie odechcialo grac - bo za slaby komp i pvp za dlugo sie wgrywa = team juz zazwyczaj walczy a mi sie gra dopiero wlaczyla i troszke na poczatku przycina... itp.. .

Squaess'me 29-06-2006 23:08

avagerzerorzegerze.
pytanie.
czy w drokach oplaca sie juz kupowac 15k, czy moze czekac na dalsze outposty na sziwerpiku, albo RoF ?

Ashlon 29-06-2006 23:25

@UP : W droknars masz juz najlepsza zbroje pod wzgledem arma, 1.5k za czesc + materialy. W ring of fire juz nie ma crafterow...za droknars masz (np w morhans grotto) czesci zbroi za 15k + materialy, a w Fissure of Woe (kryta) FoW armor (ktory kosztuje wraz z materialami jakies 1mln gp :P) Jesli chcesz dobra zbrojke, a nie jakas leet - kupuj w droknars ;)

@Hydro : aby zrobic glatiatora, to trzeba miec troche doswiadczenia ;)

@gidlia : ja trafilem na fajna gildie, dosc duzo osob pyka, na razie prawie tylko pve, ale niedlugo bedzie smiganko i ownowanie HoHa :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:58.