Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Nebula (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=202)
-   -   Przejmujemy Server (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58306)

djmtv 31-08-2006 20:38

@webi
ale to normalne jak komus brakuje argumentow to zaczyna wyzywac
jak narazie xaemus podal nam jeden ze knaak to zlodziej ( bo kilka miesiecy temu zabral d-lance z thalant i sie nie przyznal a wszyscy mysleli ze to elmer)

Bjoern Shu 31-08-2006 20:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xaemus Serigimox (Post 966023)
__
Być może tego nie zrozumiesz, tibia to gra strategiczna będąc wrogiem publicznym numer jeden, skupiam uwagę na sobie, a reszta może działać. Nawtykałem im tak, że chcąc nie chcąc skupiają swoją uwagę na odwiedzaniu dowolnego pz w którym akurat mam przyjemność się znajdować.
Frag na kimś takim pozwalałby im na dalsze życie bez seksu, przez następne hmmm 10-15lat ;)
___
Xaem

ale wogole nie odpowiedziales mi na pytanie..
dlaczego na forum starasz sie pokazac jako powazny itp
a w grze zachowujesz sie jak 10 latek?

Webi 31-08-2006 20:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xaemus Serigimox (Post 966023)
__
Być może tego nie zrozumiesz, tibia to gra strategiczna będąc wrogiem publicznym numer jeden, skupiam uwagę na sobie, a reszta może działać. Nawtykałem im tak, że chcąc nie chcąc skupiają swoją uwagę na odwiedzaniu dowolnego pz w którym akurat mam przyjemność się znajdować.
Frag na kimś takim pozwalałby im na dalsze życie bez seksu, przez następne hmmm 10-15lat ;)
___
Xaem

Xaem to nie ty przypadkiem pisales ze dead knaaka czy pyrokara jest dla ciebie jak orgazm?

Xaemus Serigimox 31-08-2006 20:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Webi (Post 966035)
Xaem to nie ty przypadkiem pisales ze dead knaaka czy pyrokara jest dla ciebie jak orgazm?

Jak będziesz troszkę starszy, to będziesz wiedział, że orgazm orgazmowi nie równy. Spytaj Taty jak to jest z jego przyjaciółką...a jak z Mamą.
___
Xaem

Webi 31-08-2006 20:50

Rozumiem, ze dead pyro alboknaaka jest dla ciebie jak ten z przyjaciolka?

Xaemus Serigimox 31-08-2006 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez djmtv (Post 966028)
@webi
ale to normalne jak komus brakuje argumentow to zaczyna wyzywac
jak narazie xaemus podal nam jeden ze knaak to zlodziej ( bo kilka miesiecy temu zabral d-lance z thalant i sie nie przyznal a wszyscy mysleli ze to elmer)

__
Widzę, że nie znasz całej prawdy. Spytaj się knaaka gdzie są itemy Hildaxe.
Razem z Seykotronem vel Jo'bol, okradli go ze wszystkiego co miał.
Wiem Hildaxe to szwed, ale spójrz przez pryzmat tego co by było gdyby okradli Ciebie.

Dedalek 31-08-2006 20:59

Co do Knaaka to wkoncu sie przyznal i oddal. Resocjalizacja....;). Nie wiem w czym wam moze pomoc obrazanie innych, fragow przez to nie zdobedziecie. Lepiej pokazac jakim sie jest mocnym w walce.

@Xeamus~
Skoro starasz sie pokazac jaki jestes dorosly i madry na forum to po co ich wyzywasz na tibi. Dziwne? Moze 2 ownerow albo rozdwojenie jazni? Wole nie wnikac. Jezeli sluchasz swojego lidera-herosa Hespiosa to ignoruj ich jak on to zrobil.

djmtv 31-08-2006 21:00

@xeamus

jesli chodzi o hildaxe to moge cos o nim powiedziec
i jakos go nie zaluje po akcji na pohu gdzie go zreszta koqu ubil ;)

August 31-08-2006 21:01

Kilka(nascie) postow up.

Ze skladu Scythe walczyli: Vura~, Silver~, Xaem~, Hespios, Arthas~, Kyrio, Archer~, Friida, Lapa~, Pan Ciasteczko aka Amfqu no i Ja.

Masa badz co badz wypial sie na nas. My tej wojny nie chcielismy po prostu chcielismy grac. Fakt jego zady nie zawsze nam sie podobaly, ale zawsze dochodzilismy do porozumienia. Wojna wybuchla dlatego ze:
Jedni powiedza ze Scythe to Pa itp itd.
Inni zas powiedza ze wybuchla dlatego ze Masa tego chcial.

Znow kilka(nascie) postow up. (Do Knaaka)
Napisales ze Xaem majac 35 lat i grajac w tibie jest taki i owaki.
Kiedys grali tylko tacy gracze i elemnt RPG byl wazniejszy od expa, skila itp.
Teraz w naszej zeczywistosci kazdy 11 latek moze grac i wlasnie przez takich ludzi niedocenianych w rl. Brzydkich jak Air'Mage rudych jak Bartus krzywdzonych po prostu w rl Tibia schodzi na psy i tacy ludzie chca zadzic.

/Kasztanek. : )

Webi 31-08-2006 21:05

Casor polowa z tych co wymieniles miala lvle mniejsze od50, takz uwierz i bez nich sytuacja bylaby taka sama. Ja tez jakos tam sie udzielalem, aleo sobie nie powiemjak friida ze walczylem.
A co do tego czyjestem brzydki. Nie jestem gejem, nie msuz ci sie podobac, a jezeli nie ejstem w towim guscie to rpzepraszam.

djmtv 31-08-2006 21:09

@august
a to jak zwyzywales gohoode to jest przejaw tego klimatu rpg nie ?
i w jakim sensie jestes lepszych od tych 11latkow ?

@xaemus
juz od godziny nie mozesz powiedziec czym sobie vilir zasluzyl :O
obawiam sie ze nie masz jakiegos kontretnego powodu

Webi 31-08-2006 21:13

aha , zacytuje elmera "pozdro dla internetowych napinaczy" :) po dzisiejszej jakze krotkiej, ale owocnej wymianie zdan chyba nie ma watpliwosci o kim mowa.

djmtv 31-08-2006 21:23

@up
moze bym uwiezyl gdyby nie to ze juz mialem przejscia z Toba ;) i nic sie nie zmienilo

Elmer 31-08-2006 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Webi (Post 966137)
aha , zacytuje elmera "pozdro dla internetowych napinaczy" :) po dzisiejszej jakze krotkiej, ale owocnej wymianie zdan chyba nie ma watpliwosci o kim mowa.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Webi
Casor polowa z tych co wymieniles miala lvle mniejsze od50, takz uwierz i bez nich sytuacja bylaby taka sama. Ja tez jakos tam sie udzielalem, aleo sobie nie powiemjak friida ze walczylem.

Nie mam pytań. Chciałbym napisać coś na temat twojej osoby ale biecałem sobie , że nie będe się napinał.

Xaemus Serigimox 31-08-2006 21:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez djmtv (Post 966125)
@august
a to jak zwyzywales gohoode to jest przejaw tego klimatu rpg nie ?
i w jakim sensie jestes lepszych od tych 11latkow ?

@xaemus
juz od godziny nie mozesz powiedziec czym sobie vilir zasluzyl :O
obawiam sie ze nie masz jakiegos kontretnego powodu

__
Zagryzając bananem spróbuję Ci to streścić. Vilir zaatakował ludka który miał prota u mnie. Twierdził i do dziś twierdzi, że miał powód. Zapomniał natomiast dać mi znać, zanim go zaatakował, że człowiek który jest protected zrobił mu coś złego. Z opowiadań Wickaniny wiem, że Vilir ma do mnie pretensje o to, że w dzień ostatniego open battle swe-pl zginął, po tym jak zabił mojego noob chara. Szkoda tylko, że nie pamięta, że Boski Tomuś czyli ja nie miałem na to wpływu poprostu wylazłem z temple w momencie kiedy Tert był uprzejmy użyć czaru exori. Sam do cholery się nie zabiłem??

djmtv 31-08-2006 21:49

@xaemus
aha rozumiem

Xaemus Serigimox 31-08-2006 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Webi (Post 966137)

Webi, o ile pamiętam grałeś kiedyś charem Air'Mage, tym samym którym teraz ktoś kradnie loty w kazo. Szanowany Webi dał sobie ukraść chara 100lvl+. Nie był to hack, poprostu podał pasy, zanim dostał pieniądze od kupca. Dobrze, że chociaż od czasu do czasu dają Ci pograć Pyrokarem i Outsiderem.
Ty moj internetowy zapinaczu, napinaczu, pikaczu....

Webi 31-08-2006 22:02

Pozwole sobie przytoczyc twoje slowa, oczywiscie niedoslownie.
To byl moj char, niekardziony, niesharowany jak twoj, i mam pelne prawo do tego zeby go dac komu chce, prawda?

Dregar 31-08-2006 22:06

Powiem tak:
Jako osoba "niestronnicza" powiem wam ze pan Xaemus Serigimox do pewnego czasu byl mily i wogule az go "polubilem", po chwili zaczelo mu brakowac argomentow i zaczol was najprosciej bluzgac...
Szczeze mowiac ta wojna nie ma sensu w sumie jak kazda, ale ta jest wyjakowo glupia ... i teraz se mysle ze jak cybe pisal no war love plx to mial racje. Slysze ze scythe was wyzywa a potem Xaemus Serigimox ("pan niewinny") komentuje to ze to nie jest obrazanie kogos innego mowiac ze wolal by nie miec takiego syna jak Knaak (cos w tym stylu) i to wydaje mi sie zalosne... Jestem od ciebie ponad 2x mlodszy i powiem ci tak nie liczac tego ze wypowiadasz sie znacznie ladniej na forum niczym sie odemnie nie ruznisz...

A wlasnie zazdroszcze ci ze masz Cafe xD

djmtv 31-08-2006 22:14

@up
nie rozsmieszaj mnie z cybe
bo o ile pamietam to 1 napisal ze stoi po stronie friidy a jakos go nie widze w gildi scythe cos sie zmienilo wielki przyjaciel jakos nie ma ochoty teraz brac udzialu w wojnie ? :O friida moze nam powiesz co sie stalo z panem cybe anth ze zmienil zdanie ?

bo dlamnie to najwieksza zagadka tej wojny

Dregar 31-08-2006 22:23

@djmtv
Ja ci powiem ze cybe jako "najwiekszy przyjaciel" Friidy jako najwiekszy kozak nebuli jako ze chcial huncic shealiona (tak sie pisze?) postanowil nie tracic swojego lvl i byc neutral w tej wojnie... Pewnie dlatego ze Masa mu sie postawil a on nie chce "znow" zmieniac swiata.

@down
moze i jest jednym z najlepszych graczy z calej tibi nie znam jego przeszlosci ale na pewno swoim zachowaniem pokazuje jaki jest zalosny...

orcalle 31-08-2006 22:23

Jak dla mnie ta woja nie ma sensu jak wczesniej ludzie juz mowili juz nie mowie o zabijaniu sie nawzajem ale o PA ktore zaczelo juz sie na serwerze np air mage ktory wpada sobie do kazz i pisze hunted bo obrazales kogos tam nie wazne ze dopiero sie loglem i nie bylo mnie caly dzien ale jest ok a widzialem ze od jakiegos kola kase wziol 10k za to ze bedzie mogl sobie 54 ms expic bezsens
a Xaemus Serigimox jest jednym z najleszych graczy w tibi ale to moje zdanie i nie zmuszam innych do zmiany pogladow

Bjoern Shu 31-08-2006 23:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez orcalle (Post 966358)
Jak dla mnie ta woja nie ma sensu jak wczesniej ludzie juz mowili juz nie mowie o zabijaniu sie nawzajem ale o PA ktore zaczelo juz sie na serwerze np air mage ktory wpada sobie do kazz i pisze hunted bo obrazales kogos tam nie wazne ze dopiero sie loglem i nie bylo mnie caly dzien ale jest ok a widzialem ze od jakiegos kola kase wziol 10k za to ze bedzie mogl sobie 54 ms expic bezsens
a Xaemus Serigimox jest jednym z najleszych graczy w tibi ale to moje zdanie i nie zmuszam innych do zmiany pogladow

wooooooooooooooooooooow najlepszy gracz w calej tibii
ja bym cie nazwal asslickerem but w/e

Ola_Petrov 01-09-2006 03:36

;>

Z tego co wiem to aktualny stan wojny to 3:2 8o jesli mozecie to informujcie o kazdych zmianach ... Szukam teamau na OF ^^

Bjoern Shu 01-09-2006 12:12

mighty Iscarath
Sep 01 2006, 03:21:06 CEST Killed at Level 86 by Chaja
and by Wizz Lowe

HAHAHAHAHAH!!!!!!!!

Lovah 01-09-2006 12:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bjoern Shu (Post 967166)
mighty Iscarath
Sep 01 2006, 03:21:06 CEST Killed at Level 86 by Chaja
and by Wizz Lowe

HAHAHAHAHAH!!!!!!!!

Nebulą zatrzęsła się raz jeszcze.

Wojenny mikser, ot co.

Xaemus Serigimox 01-09-2006 16:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Webi (Post 966282)
Pozwole sobie przytoczyc twoje slowa, oczywiscie niedoslownie.
To byl moj char, niekardziony, niesharowany jak twoj, i mam pelne prawo do tego zeby go dac komu chce, prawda?

__
Ależ, drogi Airz'e jest pewna zasadnicza różnica między - rzucić komuś free items z własnej i nieprzymuszonej woli, a co innego zostać (nie boje się użyć tego słowa) "wydymanym"....
Co się tyczy sharowania, po tym zdaniu nos Twój zapewne powiększył swoje rozmiary, cóż ma to swoje zalety łatwiej będzie Ci walczyć z AKNE.
__
Xaem

Bjoern Shu 01-09-2006 16:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xaemus Serigimox (Post 967839)
__
Ależ, drogi Airz'e jest pewna zasadnicza różnica między - rzucić komuś free items z własnej i nieprzymuszonej woli, a co innego zostać (nie boje się użyć tego słowa) "wydymanym"....
Co się tyczy sharowania, po tym zdaniu nos Twój zapewne powiększył swoje rozmiary, cóż ma to swoje zalety łatwiej będzie Ci walczyć z AKNE.
__
Xaem

doczekam sie odpowiedzi dlaczego na forum jestes taki powazny a w grze jedziesz po ludziach textami 10 latka?

Xaemus Serigimox 01-09-2006 16:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dregar (Post 966305)
Powiem tak:
Jako osoba "niestronnicza" powiem wam ze pan Xaemus Serigimox do pewnego czasu byl mily i wogule az go "polubilem", po chwili zaczelo mu brakowac argomentow i zaczol was najprosciej bluzgac...
Szczeze mowiac ta wojna nie ma sensu w sumie jak kazda, ale ta jest wyjakowo glupia ... i teraz se mysle ze jak cybe pisal no war love plx to mial racje. Slysze ze scythe was wyzywa a potem Xaemus Serigimox ("pan niewinny") komentuje to ze to nie jest obrazanie kogos innego mowiac ze wolal by nie miec takiego syna jak Knaak (cos w tym stylu) i to wydaje mi sie zalosne... Jestem od ciebie ponad 2x mlodszy i powiem ci tak nie liczac tego ze wypowiadasz sie znacznie ladniej na forum niczym sie odemnie nie ruznisz...

A wlasnie zazdroszcze ci ze masz Cafe xD

___
ruznie się ruznie.

Xaemus Serigimox 01-09-2006 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bjoern Shu (Post 967841)
doczekam sie odpowiedzi dlaczego na forum jestes taki powazny a w grze jedziesz po ludziach textami 10 latka?

Nie mów, że tak długo czekałeś. Podziwiam wytrwałość. :) O ile w grze mam do czynienia z 10 latkami, staram się zniżać do ich poziomu, by zrozumieli w lot o co chodzi. Na publicznym forum tacy jak, np. TY mają więcej czasu by zgłębić sens treści. W przypadku nie zrozumienia mogą przeczytać post raz jeszcze i jeszcze raz i jeszcze, co i tak jak widać w niektórych przypadkach, nie daje oczekiwanych rezultatów. Szansa jednak, została im dana.....
Patrząc jednak na Twój avatar, opis lokalizacji i forum signature wiem, że i tak tego nie zrozumiesz... bo masz może z 10lat.
___
Xaem

Bjoern Shu 01-09-2006 17:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xaemus Serigimox (Post 967867)
Nie mów, że tak długo czekałeś. Podziwiam wytrwałość. :) O ile w grze mam do czynienia z 10 latkami, staram się zniżać do ich poziomu, by zrozumieli w lot o co chodzi. Na publicznym forum tacy jak, np. TY mają więcej czasu by zgłębić sens treści. W przypadku nie zrozumienia mogą przeczytać post raz jeszcze i jeszcze raz i jeszcze, co i tak jak widać w niektórych przypadkach, nie daje oczekiwanych rezultatów. Szansa jednak, została im dana.....
Patrząc jednak na Twój avatar, opis lokalizacji i forum signature wiem, że i tak tego nie zrozumiesz... bo masz może z 10lat.
___
Xaem

soon 18 :(
edit. zmienie specjalnie dla ciebie :)
edit.2 co jest zlego w miejscu lokalizacji?
czlowiek nie musi miec 35 lat zeby zaczac pokazywac swe poglady na temat kraju.. :)

Xaemus Serigimox 01-09-2006 17:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bjoern Shu (Post 967900)
soon 18 :(
edit. zmienie specjalnie dla ciebie :)
edit.2 co jest zlego w miejscu lokalizacji?
czlowiek nie musi miec 35 lat zeby zaczac pokazywac swe poglady na temat kraju.. :)

Opisem lokalizacji sugerujesz, że jest Ci źle. Skoro jest Ci źle, to czemu nie próbujesz nic zmienić? Czyżby bezsilność? TAK! Podpowiem Ci więc jak starszy brat, nie okazuj nigdy swojej bezsilności. Ktoś mógłby to wykorzystać.
__
Xaem

Bjoern Shu 01-09-2006 18:04

Bezsilnosc jestes conajmniej smieszny, zreszta co ma moj opis lokalizacji do twojego dziecinnego zachowania w grze to niewiem :)

Xaemus Serigimox 01-09-2006 18:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bjoern Shu (Post 967962)
Bezsilnosc jestes conajmniej smieszny, zreszta co ma moj opis lokalizacji do twojego dziecinnego zachowania w grze to niewiem :)

Tak jak mówiłem jednak nie zrozumiałeś. Jakoś zbytnio mnie to nie dziwi.
Więc, jacy ludzie taki kraj. I zanim zaczniesz kogoś zmieniać wypadało by zacząć od siebie...Przestań być gówniany to może i Polska będzie lepsza.
___
Xaem

djmtv 01-09-2006 18:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xaemus Serigimox (Post 968013)
Więc, jacy ludzie taki kraj. I zanim zaczniesz kogoś zmieniać wypadało by zacząć od siebie...Przestań być gówniany to może i Polska będzie lepsza.
___
Xaem

chcialem tylko powiedziec ze polacy to malkontenci i oportunisci i mamy to we krwi
nawet ty xaemus :)
jestes malkontentem - napierasz jaki to bartek jest rudy i zly a ty jestes dobry :) wogle ordo fidelis sa zli a wy jestescie mega wypas zajebisci
tak samo narzekarz ze to bartek zaczol wojne a wy nie chcieliscie sie bic
wiec sam tez przestan byc gowniany to tez bedzie lepiej :) po prostu zanim zaczniesz na*******ac na innych zacznij od siebie ;) i skonczmy z hipokryzja pozdor ;)

Bjoern Shu 01-09-2006 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xaemus Serigimox (Post 968013)
___
Xaem

przestan pierdzielicglupoty ze znizasz sie do poziomu graczy, bo jeden wielki bullshit
zaczynasz rozmowy insultami z innymi graczami natomiast na forum odgrywasz cwaniaczka z madra buzka..

Webi 01-09-2006 21:20

Bjoern, a jednak ulegles i zmieniles lokalizacje, a raczej ja usunales. A ja podtrzymam, ze Polska jest gowniana, a zeby miec jakas przyszlosc jest jedna opcja jak narazie dla naszych wielu rodakow- wyjazd za granice. Ale niestety tego watku nie bede rozwijal, bo uwazam ze zejdzie on po prostu na tematy czysto polityczne, a to forum i ten temat raczej do tego typu polemiki nie jest.

Xaem mowisz, zeby nie okazywac bezsilnosci, to czemu to robisz bawiac sie w jakze dziecinne wyzywanie? Ktos to moze wykorzystac... :)

Jezeli po avatarze i lokalizacji stwierdziles, ze Bjoern ma 10 lat, to ja po twoim zachowaniu tutaj, czy tez w grze nie dalbym ci tych 35.

aha, ja tez mam 10 lat i nie boje sie powiedziec POLSKA JEST GOWNIANA i niestety rowniez okaze swoja bezsilnosc, bo w tym momencie zrobic nic nie moge.
I jedyna nadzieja jaka mam w tym kierunku, to taka ze po studiach, ktore mam w planach, nie pozostanie mi po prostu tylko wyjazd z kraju. Ale to wybieganie o dobrych kilka lat w przyszlosc.

Xaemus Serigimox 01-09-2006 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Webi (Post 968379)
Bjoern, a jednak ulegles i zmieniles lokalizacje, a raczej ja usunales. A ja podtrzymam, ze Polska jest gowniana, a zeby miec jakas przyszlosc jest jedna opcja jak narazie dla naszych wielu rodakow- wyjazd za granice. Ale niestety tego watku nie bede rozwijal, bo uwazam ze zejdzie on po prostu na tematy czysto polityczne, a to forum i ten temat raczej do tego typu polemiki nie jest.

Xaem mowisz, zeby nie okazywac bezsilnosci, to czemu to robisz bawiac sie w jakze dziecinne wyzywanie? Ktos to moze wykorzystac... :)

Jezeli po avatarze i lokalizacji stwierdziles, ze Bjoern ma 10 lat, to ja po twoim zachowaniu tutaj, czy tez w grze nie dalbym ci tych 35.

aha, ja tez mam 10 lat i nie boje sie powiedziec POLSKA JEST GOWNIANA i niestety rowniez okaze swoja bezsilnosc, bo w tym momencie zrobic nic nie moge.
I jedyna nadzieja jaka mam w tym kierunku, to taka ze po studiach, ktore mam w planach, nie pozostanie mi po prostu tylko wyjazd z kraju. Ale to wybieganie o dobrych kilka lat w przyszlosc.

__
Skoro twierdzisz Webi, że Polska jest gówniana spróbuj zadać sobie pytanie czemu tak jest. Zresztą najprawdopodobniej nie będziesz sam sobie w stanie odpowiedzieć na to pytanie, więc spróbuję Ci pomóc.
Ponieważ, wasi pradziadkowie byli gówniani, wasi dziadkowie też byli gówniani, rodzice jak trudno się domyślić też są gówniani, i wy też jesteście gówniani. Tylko dlatego w Waszym pojęciu ten Kraj jest gówniany. Typowe narzekanie gównianych nieudaczników, których los jest równie gówniany jak ich przodków, bo nie byli w stanie swojego gównianego życia wziąść we własne gówniane ręce, tylko czekali, aż ktoś inny równie gówniany im coś da. Najlepiej coś nie gównianego...
___
Xaem

Webi 01-09-2006 21:45

Uwierz, ze nie chodzi tu o moich przodkow, pradziadek, ktory zmarl w roku bodajze 97, bral czynny udzial w II wojnie, takze w jakims stopniu wzial sprawy w swoje rece. Niestety my teraz nie mamy takich mozliwosci. Co do moich rodzicow, czy sa nieudacznikami. Oboje pracuja, zapewnili mi byt, jakis tam start na zycie, wychowali mnie(zaraz ktos madry powie ze za slabo), natomiast edukacja pozostala w moich rekach i uwierz, ze tez nie idzie mi zle a plany mam ambitne. takze samego siebie nie uwazam za nieudacznika. Jednak mimotego wszystkiego znam realia, wiem jaka jest Polska, i jak mlodemu czlowiekowi, czasami nawet po studiach, a bez znajomosci, jest ciezko znalesc prace. Polska w tym momencie to skorumpowany kraj kolesi, gdzie afera goni afere. Dlatego uwazam, ze jest gowniany.
I z mojego punktu widzenia, nie mam zbyt wiele mozliwosci, by sprawic zeby ta Polska nie byla taka jak jest i jak ja widza inni na swiecie, a jedyne co moge zrobic to zmienic mentalnosc, ale tylko i wylacznie swoja. Ale po co robic usmiech do zlej gry skoro wszyscy wiedza i widza jak jest?

Xavery 01-09-2006 21:55

Taki maly offtopic...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Webi (Post 968379)
A ja podtrzymam, ze Polska jest gowniana, a zeby miec jakas przyszlosc jest jedna opcja jak narazie dla naszych wielu rodakow- wyjazd za granice.

Pozwolisz ze sie wypowiem tylko do tych zdan, nie obchodzi mnie sytuacja na Nebuli, jak dla mnie to sie mozecie tam nawzajem powybijac. Czyli wg ciebie Polska jest "gówniana" moze zechcialbys rozszerzyc nam to pojecie...co wg ciebie jest gownianego w naszej OJCZYZNIE? Opcja wyjazdu za granice...hmmm...nie widze powodu zeby ludzie tacy jak ty mieli zostac w Polsce, skoro jest taka gowniana...( No bo jak by ktos nie wiedzial to za granica jest poprostu raj, placa krocie za obijanie sie calymi dniami).

Nie mam nic do twojej osoby, ale jako Polaka dotknela mnie twoja wypowiedz...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:43.