Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Jaki najcenniejszy przedmiot leżący na ziemi znaleźliście? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=658)

dragon12 16-08-2005 01:32

a ja naziemi znalalzme w iele zioma co padl na slim demon shielda golden arma bs'a gs crown legi rh <red skull to byl> <56 lvl chyba kik na slim :p>

Chopkers 16-08-2005 10:30

najlepsze co znalalzlem na ziemii schowane w bagu to k-armor...
Najlepsze co zdobyte za darmo to byl red robe... (ziomus polozyl na swoje dp i ja stalem za nim i go.... kicklo xD xD ale nie bedac noobem oddalem mu go =])

a tak dla offtopa, to jak by sie powaznie zastanowic... to 1/2, jak nie 3/4 osob tutaj zmysla....

Opuszczony 16-08-2005 10:43

;d

Ja znalazłem bohy po resecie ale po chwili pojawił się ich właściciel :confused: to znaczy mayestic na forterze :confused: No a znim wolałem nie zadzierać :confused: ale i tak dał mi za to blue robe :confused:

Nom i tak się rzeczy zdobywa 8o

~~Ziomek~~ 16-08-2005 20:20

:evul: A ja kiedyś wszedłem na samą góre depo w AB i znalazlem 20k, 2 kupki po 100 platynek. Podniosłem i zaraz po mnie wszedł gosciu który zamiast wysłać parcele chciał w ten sposób przeżucić kase. Prosił mnie żebym oddał bo jak nie to "xxx says: HUNTED" :] Wszyscy tak mówia

Vesper Drago 16-08-2005 20:22

Mi pewnie nie uwierzycie co znalazł mój kolega z xantery nick monaliza, znalazł a może raczej złapał pierwszy Stell Bootsy przed depo ab. Keledag miał deada na 100 lvlu i wyrzucił all swoje itemki Golden Legi , Dsm, Demon helmet itp. Monaliza złapała tylko steel bootsy ale dobre i to (~150K)

Heliwurab 16-08-2005 20:41

Ja szedłem sobie mym chwalebnym sorcem, mialem kilka SD na wszelki wypadek. Chciałem zajrzeć do Huntera przy Ab'Dendriel, akurat jeden był... Jakiś facio probowal go zabic, a ja zauwazylem ze chce dojsc do ciala zabitego czlowieka... Tak więc SD w Huntera, prędko do ciała, otwieram , a tam zółty bp i Crown Armor xD C-arm szybko zmieniłem na mój Plate, ale bp nie otworzyłem bo tamten gościu go zabrał... ale chyba też coś musiało cennego być w BP bo jak powiedziałem że znalazłem C-arma, to on się jakoś dziwnie uśmiechnął.... ;)

Flash_Radzio 16-08-2005 21:47

mmmm plate armor, two handed sword, devil helmet i mmm.... bp sd(!!!!!)

Michu sorcer 16-08-2005 23:13

hehe ;]

Mozecie mi niewiezyc ale dotej pory zaluje jak bylem noobkiem na mainie muj 1 char to bylo cos kolo 2lata temu to gosciu stracil domek i mial zaduzo zeczy i dal jakiejs typiarze na depo ale niemogla wsadzic do dp bo zaduzo bylo i ja tak stalem kolonich a tu nagle patrze typiara kick
to ja podbieglem bp pod siebie otwieram dp i bp dosrodka a tu niestety tez mi wypadlo no to otwieram i wyzucam zbedne zeczy bylem taki glupi ze np. zjadlem kokosy..... albo zucalem runy bo myslaem ze ich duzo w samej kasie bylo cos kolo 20k duzo serpent swordów griffin shield takie rarki wiecie jak ludzie sobie wystawiaja w domku duzo boxów bylo i cos kolo 1bp of kluczy z 30bp of bps ;] jak pusniej patrzec to loota cos kolo 300k bylo ale zem ja byl glupi jak bym tyle run niewywalil :((( i niekturych itemków dotej pory zaluje :(

Neaniver 16-08-2005 23:15

Emmm.. moj najlepszy itan znalezny to chyba dark shield :D

Kamlot De'Kapy 17-08-2005 00:31

UUuu, niektorzy maja super :( ja raz siedza w dp patrze p armor, ale po drugiej stronie, a blyo pelono osob w dp, nikt nie bral... to podchodze i bore
:p . A raz na takim swiecie co nie gram zrobilem sobie palka i byl taki gosciu z red scullem co wciaz go zabijali (pewnie chcial rooka) no i wtedy ponad 10 raz go zabili i nikt nie sprawdzal lootu, a ja podchodze...LoL Warior Helmet wtedy jeszcze bardzo drogi na swiecie Pythera ja 8 palek :D

senha 17-08-2005 12:52

A ja niedawno jak ktos konczyl z Tibia i wyrzucal rzeczy
złapalem C-Arma ^^

Fuks..

Elmer 17-08-2005 12:56

Nigdy nie miałem szczęścia do takich rzeczy. Kiedyś znalazłem p legi, które później wywaliłem na free itemach :P.

Summoner_Drut 17-08-2005 13:02

jak ja to lubie

Chodze sobie na foldzie moim sorkiem wtedy chya 14 lvl i potrzebuje kasy na czary (jak każdy sork). Wychodzi nagle jakis kolo ~ 20 lvl kight na oparach życia i mówi "uh my now plx" i nagle pada od ognia XD. Loot: knight arm (10k na guardii ^^ ) i jego lootbag :evul: sprzedałem go za ~6k i to jest to co na nopvp uwielbiam XD

Miernota 17-08-2005 14:31

Coooool

może mi nie uwerzycie lecz spotkalem sobie idąc po edron FIRE SWORDA ale bylem podjarany i chcialbym byc jeszcze na edron ale mnie hackneli i mam facca

aha jak by co to to bylo na calmera ;)

Gufat III 17-08-2005 14:55

Muahaha... Mógłbym powiedzieć że Magic Plate Armor, i Magic Sword (SoV) bo kolega nie raz mi rzucał na ziemie żebym sobie z tym pobiegał i pkerów pobił, ale tak to najcenniejszy był Fire Sword ukryty w bagu z 1900 złota.

Ghorug 17-08-2005 15:17

Mi raz jakiś hacker wyrzucił Knight Legsy i Crown Armor :) .

malkolm 17-08-2005 16:01

p-set + bohy + smieci w plecaku (runki,gp)
gosc padl na ghost shipie

kedzik2 17-08-2005 17:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miernota
może mi nie uwerzycie lecz spotkalem sobie idąc po edron FIRE SWORDA ale bylem podjarany i chcialbym byc jeszcze na edron ale mnie hackneli i mam facca

aha jak by co to to bylo na calmera ;)

etam ja tylko shield of mastermind na poh

Wojtini21 17-08-2005 17:54

Rzecza najcenniejszą którą znalazłem na mainie to DSM na Dragon Lordach zaraz koło zabitego kolesia i zabitego DL.Pewnie wyjął loot z DL i drugi DL go zabił z tyłu B) Na Rooku to znalazłem 2 Present Box które potem wymieniłem u NPC(tego który sprzedaje kludo sali trningowej) za 2 legion helmety:D:Dłatwe źródło zarobku na rooku.Każdy praktycznie wyrzuca present box na ziemie (zaraz po chain armor Quescie).Tylko niektórzy wiedzą że można je wymieniać u NPC na legion helmety które chodzą po 40gp:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DWystarczy wybrać się w pobliże chain armor Questu i zebrać wszystkie present box.Ale oprócz tego to znalazłem na ziemi na rooku :łuk,viking helmet,mace,brass shield,sword:P

Kertoipp 17-08-2005 22:53

A ja raz w kopalni znalazlem lootbaga. Po sprzedaniu okazalo sie ze zarobilem okolo 10k :D + moj loot czyli kolo 15 k w 3h :P

Komandos Strong 18-08-2005 04:09

ja znalazlem zdechlego robaczka :/ to mu wykopalem grob

fire sword z ubitego przezemnie kolesia

Wędrowiec 18-08-2005 14:07

Na rooku studded armor.
Na mainie scale armor.

kuba1324 18-08-2005 18:38

A ja znalazlem w carlin, w depo , w baskecie 10 k w platynach. Na początku nie wiedziałem, że to można otworzyć i próbowałem gościowi za 50 gp sprzedac koszyk. Dopiero na trade zobaczyłem, że w nim 10 k, na szczęście dałem cancel.:P
A na rooku na ziemi to wiele ciał pełne kasy.

scarab 18-08-2005 22:35

LoL a ja znalazlem na rooku chain armor :] a na manie synek przesuwal parcel (jeden przedniot :p ) i rzucil za mnie i ja se wziolem a tam c mace p arm p legs g shield (guardia) steel helmet scarf :D a tak na ziemi to hmm Ice Rapier ale nie wziolem bo sie balem 64 elite knight :o 13 lvl miałem ale byli koledzy od niego to bym dostal rooka :D

PeTeRsOn 20-08-2005 15:23

No to Ja sie pochwale :D
Na Roku - Regdarek znalazł w trupie:
Chain Arm, Carlin Sworda i 100gp

Moja Najważniejsza postać Wladca Przerazenia na roku znalazle w trupie:
400gp, Katane, Cooper Shielda i Fishing Roda :D, (przed dojsciem do trupa musialem zabic sperme i 2 orki z tym ze sprema byla juz prawie zabita :P, a po chwili przyszedl do mniie koles i mowil ze to jego cialo i zebym mu oddal eq, :D no to ja mu ze sie spoznil, potem mnie do konca dnia dreczyl ale co tam :D:D:D :evul:

Malio 20-08-2005 15:27

ja sobie ide po venore a tu na ziemi lezy fire sword.... stalem chwile przy nim nikogo nie bylo to wzialem i poszedlem :PP

Snajper z Opola 20-08-2005 17:16

Ja znalazlem c-armora w dead humanie ktorego sam ubilem (lvl 40+ a ja 17 ale pomagal mi 120 ek 8o )

[email protected] 20-08-2005 17:56

a ja :

Ja znalazłem najcenniejszego to spike sworda schowanego w ghoulu ;p

Xagar 20-08-2005 18:22

ehhh ja mialem niezwyklego farta i zarazem pecha na 13 levlu chyba szedlem kolo poha patrze ded human ale super otwieram BS ale super biore w lape do plecaka mojego spike sworda i buh!!! zlurowany gs mnie zabil i stracilem bsa i backpack tego goscia i swoj ktore razem byly warte okolo 10 k...

Misza 24-08-2005 22:22

Ja jak na hunterze byłem [chociaż i tak mu nic nie robiłem, wtedy gdzieś 13lvl miałem :/], to taki druidek [15lvl], włazi i leje hunterka z GFB. Już hunter ma red hp, a tu wchodzi hit 50+... Druid - resztka życia, ucieka, idiota UHów nie miał... ostatnia strzała wbija mu się w plecy... przy samym zejściu na dół... ja wchodze na góre, szybko zrzucam zwłoki na dół, schodze spowrotem i otwieram... Był P-Armor, na którego nie miałem capa [jeden już miałem], ponad pół bp czystych run, takie pierdółki jak kilka HMM i napoczęte GFB, oraz... 7 convince'ów [runek :p], akurat kiedy o nich tyle marzyłem, chcąc convince'ować potwory... Niestety dopiero później dowiedziałem się, że trzeba mieć 200+ many do używania ich ;(
I kto mówił, że 13-tka jest pechowa? [chodzi mi o mój lvl wtedy]
PS - Wiem, nie znalazłem tych itemów na ziemi, ale w ciele... Ach, jakim ja chamem jestem, że typka jeszcze wtedy okłamałem "Jakiś nOOb podpieprzył twoje itemy!"... Teraz mi wstyd trochę za to...

Rafciu Mistrz 25-08-2005 11:10

Na rooku: Carlin Sword
Na mainie: Plate Armor

Temexoxo 25-08-2005 11:22

ja znalazlem dark helmet i plate legsy na Foldzie a na rooku 300gp studded legs
legion helmet

Maqumba 25-08-2005 17:13

B Sword

A ja na mainie znalazlem Bright sworda!!!! w dead body:)

Skilowny Druid 25-08-2005 17:15

Ide sobie jak codzien do depo AB zobaczyc czy jakiechs parcele mi nie przyszly patrze a tam lvl 14 ma bohy za nim lvl 7 lvla 14 wlogowalo a 7 mial na dp bohy powiedzialem do niego zeby mi je oddal albo hunt a ten debil dal mi bohy :D Sprzedalem je i mam bright sword crusader helm crown armor :cup:

adoba 25-08-2005 17:21

:) co za debil pewnie niewiedział ile to jest warte :P wiec dal ci a 7 lw to wiesz niedawno wylecial z roka i padl

Miracle 25-08-2005 20:09

Ja moge nazwać się prawdziwym "fartuchem" :] To było już dosyć dawno. Byłem jeszcze wtedy całkiem porządnym newbie :D Stałem wtedy swoim sorkiem na 21 lvlu w depo a jakiś koleś miał gdzieś chyba około 60 lvl i chciał wysłać parcelke, ale najwyraźniej zapomiał do niej labelki włożyć i położył parcela na skrzynce. Ja oczywiście perfidnie zakosiłem parcelek i do skrzynki deportowej go popchnąłem bo capa mało było :p Szczęśliwie udało mi się go dopchać sprawdzam co było w środku a tu miła niespodzianka (Aol, Golden Armor, C-legi, GS, BS , RH , Demon Shield, Boszki i 55k :evul: ) Oczywiście zrookowali mnie ale stworzyłem drugiego chara oczywiście i eq powędrowało do niego B)

Anhel 26-08-2005 01:08

lol, bez urazy, ale według mnie powinieneś oddać:
1) to jest jak w normlanym zyciu, kurde, no miłobyłoby Ci na miejscu tego hlvl?
2) zdobyłbyś jego przyjaźń a przynajmniej respekt, a tak, to zyskałeś nową postać ...

Ardo von Dan 26-08-2005 01:17

Ja to kiedys loguje sie a tu gosciu nawija do mnie "give back" ja tak na niego patrze o co chodzi a tu mi na depo lezy bp z plate armorami oraz kilkoma sword ringami i bagiem pelnym dragon shieldow w sumie wart okolo +30k jakos tak do dzis tego nie obliczylem :P

Malutki Palladino 26-08-2005 01:19

ja dzis znalazlem zgona ... w srodku 8 bp uh, gs, p ammy, 1.2k, energy ring, stealth ring ... 25 dragon ham ... Oddalem ziomkowi gs za polowe ceny i p ammy za polowe, i wziolem 2 bp uh ... swiat no pvp ale wiem jakbym sie czul ;p

Nevons 26-08-2005 01:25

Ja tam znalazlem loot baga co mial tam battle shieldy swordy mace kusze i stel helmety w kazo wazylo to ponad 20k capa :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:40.