Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Keel 11-09-2006 16:50

Gdzie expic 33 palem z 66 distem i 10 mlvl?... Konto posiada premmy, chodzi mi nie tylko o szybki exp, ale tez bym byl na plusie z kasa.

Trajerq 11-09-2006 18:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koozun (Post 979140)
Mam 20 lev paladynem skille: 61/43 gdzie mam expić bo ghule mi się już znudziły :/ Bardzo bym był wdzięczny za wszystkie odpowiedzi

Dsy na ghostlandzie.Czyscisz resp ghouli ropujesz dsa i loisz uciekając:P

Trajerq 11-09-2006 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Keel (Post 983160)
Gdzie expic 33 palem z 66 distem i 10 mlvl?... Konto posiada premmy, chodzi mi nie tylko o szybki exp, ale tez bym byl na plusie z kasa.

W kopalni dwarfow w kazoo... poziom 0 -3 z czym na -3 uwazaj zebys sie nie wrypal w kilka guardow.Robiac lootbagi bd mial duzo kasiawy.

Oposik 11-09-2006 19:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trajerq (Post 982846)
No właśnie to jedyny minus.Trzeba ubić draga w tym kanonie.Ale wystarczy ze wezmiesz qmpla z 30 lvl i ubijecie na loozie.Pozdro

No to duży minus, raczej nie będe miał takich kolegów co by pomogli, bo wiekszość z wyższym lvl przestała grać:/ A jak myślisz poradze sobie na pierwszym poziomi w gl jest taka jaskinia w kształcie krzyża lub celownika. Tam sie po 2 ghoule respia w kazdym korytarzu. Oczywiście bez runek :)

MikerShadow 11-09-2006 20:28

;?

No to ja też się poradze... Gdzie sorcem na 23 lvl i 23 m lvl z eq: b robe, dark h, p legs, draven sheld, ale bez runek.. ?? :?:

AdiDet 11-09-2006 20:55

Poradnik jak zrobić pala do 20 lvl Xd

Ludzie ja wam podam poradnik dla Palladyna :
Gramy palem jezli mamy pewnego wieszkego levelowca kolege np sorc albo drut aby nam stawial monki lub gohule co wolimy bo bez skila ciezko grac :P.
Na 8lvl mialem skile po 55 i poszedlem odrazu na amazon aby wibc jak najszybciej 13 lvl i robic se arrowsy wiadomo tak samo ze spery znikaja czyli muismy meic kase na skilowanie sam pozyczylem srednio 6 k od kumpla na same spery.Gdy se zrobilem juz arrowsy zasuwalem albo na ghoustland lub zamek cyce zadko bo ich malo albo te lepsze expowiska zajete jak pod thais.
Na zamku lub gohustladzie robie se lootbagi i zbieram pierwsze co na bohy jak narazie mam 17 lvl iuzbieralem 33k :P.Na eq wogule nie patrzylem kupilem to co moglem za kase z rooka gdzie wynosze zawsze srednio oklo 1k.Na 18 lvl radze wam isc na Solidery albo guardy ale z uwaga zeby nie lazic na exp gdzie jest kilka guardow naraz.I tam dobic do 20 lvl a potem sie pomysli .

Wielka Rada nie oszczedzajcie na uhach manafluidach albo ihach zawsze sa potrzebne wiec nawet jezli byla by to twoja ostatnia kasa kup a nie stracisz czesto uchornisz sie przed dedem
Cya :D

Keel 12-09-2006 14:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trajerq (Post 983419)
W kopalni dwarfow w kazoo... poziom 0 -3 z czym na -3 uwazaj zebys sie nie wrypal w kilka guardow.Robiac lootbagi bd mial duzo kasiawy.

Uzywac belty czy strzaly?

tabis69 12-09-2006 15:55

Mam knighta 9 lvl, skille 28/26 . Poradźcie gdzie expić/skillować itp.,itd.

Oposik 12-09-2006 16:04

Wg mnie skilluj na vedze lub foldzie na misiach polarnych.

tibia zone 13-09-2006 22:46

Gdzie expic knightem bez PACCa na 25lvl ze skillami 85/85. eq: warrior helmet, leather bootsy, knight armor, scarf, plate legsy, dragon hield, bright sword? ewentualnie moge sprzedać bsa i d shielda i kupic gsa jeżeli to poprawi efekt expienia. Chciałbym aby przy expieniu nie bylo waste, wiec prosze nie mowic o guardach na tym lvlu.

k0z4k 14-09-2006 06:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tabis69 (Post 984445)
Mam knighta 9 lvl, skille 28/26 . Poradźcie gdzie expić/skillować itp.,itd.

najlepeij expic i trenic na trollach( w ab' nie na lodowych wyspach bo tam czesto pekuja male lvle) (tak do 12 lvla i skilli 40\40) potem idz trenic na roty tak do 60\60 lub 65\65 (polecam to drugie) potem juz zostaja ci soldy w kazo ( przynajmniej ja tak zrobilem, ze trenilem na rotach do 65\65 a potem kazo)

@Tibia Zone
Cytuj:

Gdzie expic knightem bez PACCa na 25lvl ze skillami 85/85. eq: warrior helmet, leather bootsy, knight armor, scarf, plate legsy, dragon hield, bright sword? ewentualnie moge sprzedać bsa i d shielda i kupic gsa jeżeli to poprawi efekt expienia. Chciałbym aby przy expieniu nie bylo waste, wiec prosze nie mowic o guardach na tym lvlu.
z takimi skillami to mozesz efektywnie expic na: dc, soldy w kazo (czasem dwarf guard i behodla sportu), poh (moze z uhami) w niektorych miejscach, Outlaw Camp.
tak wogule to gratz skilli tez chcialbm takie miec ale coz, szkoda pacca(chyba sobie zrobie przerze na skillowanie na faccu ;p)

Ombre 14-09-2006 16:37

Panowie i panie ;] Do tej pory expilem na guardach (wo inferno, 40 sorc), ale teraz kupuje pacca i mysle ze na terenach dla pacc znalazloby sie cos lepszego? Co polecacie?

Ro$ol 14-09-2006 16:56

Mam 22 Sorcerera 24 magic level dotej pory expiłem na guardach i soldach ale chcialbym sobie urozmaicic chcialbym niedurze waste i dosc dobry loot napiszcie ile mniejwiecej wyciagal bym expa na godzine mam wand dla 13 lvla ale jak cos to moge od 19 kupic

Dram 14-09-2006 17:12

17 knight,skile 51/50 clube 3mlvl,eq: plate set,iron helmet,war hammer.
katedra jest przepelniona,dwarfy mi sie przejadly a amazonki i valkirie niedaleko carlin ciagle zajete,myslalem o zbuntowanych minosach(<--nie wime jak to sie nazywa) niedaleko kopalni,ale doradzcie.

p.s mieszkam w carlin :P

pozdrawaim.

k0z4k 14-09-2006 17:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ombre (Post 986966)
Panowie i panie ;] Do tej pory expilem na guardach (wo inferno, 40 sorc), ale teraz kupuje pacca i mysle ze na terenach dla pacc znalazloby sie cos lepszego? Co polecacie?

to chyba oczywiste: tomby (wampiry i takie tam, ew. scraby)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dram (Post 986992)
17 knight,skile 51/50 clube 3mlvl,eq: plate set,iron helmet,war hammer.
katedra jest przepelniona,dwarfy mi sie przejadly a amazonki i valkirie niedaleko carlin ciagle zajete,myslalem o zbuntowanych minosach(<--nie wime jak to sie nazywa) niedaleko kopalni,ale doradzcie.

p.s mieszkam w carlin :P

pozdrawaim.

exping cie nudzi? -skilluj(!!!)

k0z4k 14-09-2006 17:36

sorki, post do kasacji...

Ro$ol 14-09-2006 17:48

Mam 22 Sorcerera 24 magic level dotej pory expiłem na guardach i soldach ale chcialbym sobie urozmaicic chcialbym niedurze waste i dosc dobry loot napiszcie ile mniejwiecej wyciagal bym expa na godzine mam wand dla 13 lvla ale jak cos to moge od 19 kupic
BARDZO PROSZE O ODPOWIEDŻ

Trajerq 15-09-2006 10:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia zone (Post 986456)

Możesz Expić Na Zamq (średni exp , mozna robic loot baga) jeśli sie postarasz to w 3 godzinki mozna 10k zarobić...Dark Katedral - średni exp loot takze sredni loot baga nie zrobisz ale moze ci cos wypasc fajnego time ring z tarantuli lub cos innego...W sumie malo fajnych expowisk dla 20 - 40 kngihta.Wiem bo sam mam knighta i chodze w 3 miejsca...

Trajerq 15-09-2006 11:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Keel (Post 984289)
Uzywac belty czy strzaly?

Tam bd zdobywał bolty z soldierow wiec nie musisz wiele amonicji brac ale z 150 boltow trza wziasc , albo strzał jak chcesz

Trajerq 15-09-2006 11:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oposik (Post 983473)
No to duży minus, raczej nie będe miał takich kolegów co by pomogli, bo wiekszość z wyższym lvl przestała grać:/ A jak myślisz poradze sobie na pierwszym poziomi w gl jest taka jaskinia w kształcie krzyża lub celownika. Tam sie po 2 ghoule respia w kazdym korytarzu. Oczywiście bez runek :)

Ja Ci radze iść trocje wyżej gdzie cave jest ogrodzona kamieniami... sam jest wiecej ghouli i scorpionow.Poradzisz sobie tam spokojnie.Wrazie co kilka ihow i manasy...bo jak nie bd mial many a cie uzre scorpion to bd nie najlepiej

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:49.