![]() |
Ja nawet na BL'u nie miałem takiej sytuacji że mi ktoś przeszkadza w queście :P Wystarczy grzecznie poprosić.
|
Cytuj:
A jeśli tą postać levelowałem na serwerze PvP to... hyhyhyhy Cytuj:
Mój znajomy, miał rogala Khorne w podstawce. Nie było osoby ze światka pvp, która go nie znała. Po stronie aluchów to dochodziło do (wręcz komediowych sytuacji), że jeśli zauważali, że ten wchodzi w stealtha, to zaczynali biec we wszystkie strony, ale nie tam. Druga sytuacja - już Wrath of the Lich king, realm sunstrider. Aluchowy nelf druid, miał ponad 100k HK (i tytuł of the alliance). Ledwo się przeniosłem na serw i zacząłem grać pvp, to o nim usłyszałem. Choć to już były battlegroupy, więc jest kilka serwerów i niby ciężej się wybić. Ale on nie miał z tym problemów. Więc bez pitu pitu mi, że się nie da. Ta gra ma nieporównywalnie większą społeczność, dlatego jest trudniej się wybić niż w Tibii. Ale to bynajmniej nie znaczy, że się nie da. Wszystko się da. Tylko trzeba się za to zabrać porządnie. |
a ja bym nadal prosił o ten build...
|
Cytuj:
Tak masz racje wow posiada większą społeczność. Ale z perspektywy gildia i korzysci finansowe jakie płyną z zabicia kogoś? Takowych nie ma Bo co mnie interesuje konflikt wirtualny horda v alianci. Bardziej realny konflikt dotyczył by dwóch stron jak np dwie gildie które mają powód do wojny. Grałem 5 lat na danubi w tibi. Jak dla mnie wow pod kątem pvp nie ma sensu ( nie mam powodu by kogoś zabic) Gra jest tylko nastawiona na jeden konflikt stworzony przez producenta. |
Sęk w tym, że wojna horda vs alianci to sedno tej gry. W końcu to WARcraft. Wydaje mi się jednak, że gdybyś pograł trochę w WoWa, to zmieniłbyś zdanie.
|
Tylko ze pvp w wowie to areny i bg a nie latanie po mapie i zabijanie ludzi.
|
Cytuj:
Liczy się to co potraficie osiągnąć jako team. I skoro organizowane są turnieje arenowe o kasę, oznacza to, że jest to coś naprawdę wymagającego. I to właśnie czyni wsio interesującym. |
oh yea! :D pochwalić się trzeba. niestety nie wypaliła dzisiaj 25-tka, 2 dziesiątek też się nie dało zebrać to nastawiliśmy się na progress i złożyliśmy 10 man, rada za 2 podejściem padła no i ......... cho'gall w końcu!!! :D było chyba 10 wipów i za 11 padł! Oraaaaaz token dla maga padł, który wygrałem <3 :D jeszcze 1 ring i pełny epic będzie :) hehe może i cieszę się jak dziecko ale ubicie progressowego bossa dużo funu daje :) pozdrawiam, mag Its Always Tanks Fault.
|
Cho'Gall HC w koooooooooońcu down...
|
Cytuj:
Jedyna korzyść jaka płynie z walki w Tibii to wpływy, które sprowadzają się do tego, że banda dzieciaków może bez ograniczeń wylewać swoje frustracje, bo producent gry ich nie przywołuje do porządku a jakakolwiek przeciwwaga ze strony społeczności została zlikwidowana na zasadzie "whatever means necessary" (wliczając w to listy, hacki, magebomby, jakieś groteskowe nocne masslogi 20 osób żeby dorwać jednego gościa). W WoWie i tuzinie innych gier w tym względzie przynajmniej panuje porządek - bo jest wprost powiedziane, że pvp to jest kolejna płaszczyzna rywalizacji w której możesz udowodnić wyższość umiejętności, a nie jakaś bezwładna, nieuregulowana, niezbalansowana nawalanka. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
i o to chodzi, blizzowi o to chodzilo wprowadzajac heroic mody. Zeby causaultowe gildie mogly robic takie raidy i isc dalej a nolify dalej bily HC i sie tym podniecac, bo wczesniej nolify tylko robily raidy a causaltowie mogli najwyzej w pvp powalczyc lub robic w nieskonczonosc kara lub grulla.
|
Nefarian hc down! Niestety Innominate sprzątnęło nam realm firsta sprzed nosa, no ale nic to. Kill wart wipowania :)
|
Znowu dziecko Tibii próbujące udowodnić, jaki ten WoW jest do dupy i w ogóle? Jak czytam te jego argumenty to litościwy uśmiech wkrada się na twarz, a do myśli przychodzi "o kurwa". :D
|
Sorbet jaka jest dobra taktyka na halfusa na HC?
|
Na początek to najlepiej 4 tanków, 8 healerów. Pullujecie whelpy (które przy okazji padną na aoe, więc nie focusujcie się specjalnie na nich), Time Wardena i Storm Ridera. Pierw zabijacie Wardena, potem Storm Ridera, pullujecie NEther Sciona (whelpy powinny już nie żyć do tej pory). Full nuke na bossa, sciona nie bijecie.
|
Nie no o 10tke mi chodzi. Robiliśmy tak jak piszesz mniej więcej. Myślisz, że 4 healów to dobry pomysł? :P
|
Aaa... no cóż, na 10 nie robiłem, słyszałem że to jeden z tych hardmodów które na 10 są w cholere trudniejsze... z 4 dpsami nie wiem czy wyrobicie się do enrage. Narazie popróbowałbym na 3 i zobaczył czy jest problem z utrzymaniem tanków. Pamietajcie ze grunt to dobre uzywanie cd na przezywalnosc i regen many.
|
Same Wipe'y na Heroicach, jak tak dalej pójdzie to nie będzie co robić >.>
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:30. |