Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

By$iu 02-11-2008 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2319457)
Podobna zasada, Tottenham - anonimowy klub z Anglii...

Ta, ale Lech > Arsenal ;-).

@down
Nie wiem co to jest 'flota'.

Yoh Asakura 02-11-2008 16:20

Arsenal > flota

Tuhamiid 02-11-2008 17:16

@Yoh
Nazwy klubów piszemy z wielkiej litery. Szacunek sie nalezy dla wszystkich klubów, a nie tylko dla twojego smiesznego Arsenalu.

K.Jay 02-11-2008 18:16

Rysie (Charlotte Bobcats) pokonały Płomienie (Miami Heat) 100:87. :cup::cup::cup:
http://img356.imageshack.us/img356/6...rdson06mw9.gif
http://img356.imageshack.us/img356/r...gif/1/w300.png

Yoh Asakura 02-11-2008 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tuhamiid (Post 2319575)
@Yoh
Nazwy klubów piszemy z wielkiej litery. Szacunek sie nalezy dla wszystkich klubów, a nie tylko dla twojego smiesznego Arsenalu.

Śmieszny Arsenal - +10 do respektu w oczach Ditto i Thomissona ?

Ditto 02-11-2008 18:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2319744)
Śmieszny Arsenal - +10 do respektu w oczach Ditto i Thomissona ?

Ja mam stary proporczyk Arsenalu xD Nawet Liverpoolu (ten mam duży) i City się znajdzie. Manchester United jednak nie zabraknie :D Jeszcze West Ham, Ipswich i Glasgow Rangers jeśli chodzi o zespoły z wysp.

Chesz ten pierwszy w zamian za protecta na forum?

@Down

Ale wtedy ochrona obejmuje także służby pożądkowe?

Yoh Asakura 02-11-2008 19:03

Dawaj Ipswich to pomyślimy.

skuug 02-11-2008 19:59

Huh, końcówka wyścigu o GP Brazylii naprawde niezła ;ddd

Exodus 02-11-2008 20:13

h** by to strzelil

Fintex 02-11-2008 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Jay (Post 2319674)
Rysie (Charlotte Bobcats) pokonały Płomienie (Miami Heat) 100:87. :cup::cup::cup:

I tak Miami jest najlepsze... Cieszy mnie, że Beasley zagrał przyzwoicie.
Tyle, że to jest tak, że raz dobrze zagra Chalmers, raz Beasley innym razem Cook.. Wade tylko zawsze śmiga.

Hornets tyle zrobili, zeby uzbierać te 25kk na 4 letni kontrakt dla Poseya i się im opłaciło.. chłopak trafia trójeczki na zawołanie :) Pakę mają niezła... myśle, że zasaadniczy wygrają, ale finał konferencji to max im daje.

robek 02-11-2008 20:25

ciekawe ile hamilton dal glockowi $ ;/

K.Jay 02-11-2008 20:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2319920)
I tak Miami jest najlepsze... Cieszy mnie, że Beasley zagrał przyzwoicie.
Tyle, że to jest tak, że raz dobrze zagra Chalmers, raz Beasley innym razem Cook.. Wade tylko zawsze śmiga.

Hornets tyle zrobili, zeby uzbierać te 25kk na 4 letni kontrakt dla Poseya i się im opłaciło.. chłopak trafia trójeczki na zawołanie :) Pakę mają niezła... myśle, że zasaadniczy wygrają, ale finał konferencji to max im daje.

Może Bobcats w końcu pokażą klasę i awansują do playoff, a jest to możliwe jeżeli Richardson i Wallace będą regularnie punktować. No i Okafor coś dorzuci. ;) Dobry skład ma także Toronto Raptors. Oby O'Neal i Bosh się uzupełniali.

K.Jay

Capality 02-11-2008 20:37

a Kubica miał nadzieje żeby mu nie zabrkło 1 pkt...

@Edit:
A Legia 3-0 :D i fotel Lidera

Slay 03-11-2008 14:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Jay (Post 2319935)
Może Bobcats w końcu pokażą klasę i awansują do playoff, a jest to możliwe jeżeli Richardson i Wallace będą regularnie punktować. No i Okafor coś dorzuci. ;) Dobry skład ma także Toronto Raptors. Oby O'Neal i Bosh się uzupełniali.

K.Jay

I tak miszczem bedzie LAL/BOS.

K.Jay 03-11-2008 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 2320494)
I tak miszczem bedzie LAL/BOS.

Skoro tak uważasz, to kto będzie czarnym koniem? ;)

K.Jay

Ditto 03-11-2008 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Jay (Post 2320772)

K.Jay

Jakiś murzyn.

@Down

Co nie zmienia faktu, że właśnie czarnoskórzy zawodnicy najlepiej spisują się w tej dyscyplinie, a co sezon nowy zawodnik wyróżnia się ponadprzeciętną umiejętnością gry.

BTW.

Kiedyś nawet interesowałem się koszykówką, ale tylko Lakersi przypadli mi do gustu (Fisher, Harper, O'Neal i Bryant), bo po prostu byli najlepsi. Do tego Iverson zwracał na siebie moją uwagę. Oczywiście Yao Ming i Nowitzki ze względu na to, że nie pochodzili z Ameryki także przyciągali. Oprócz tego lubiałem Kidda i inne tego typu gwiazdy. Odrzucają jednak tak zaskakujące (przynajmniej dla mnie) transfery, ciężko się w tym połapać.

K.Jay 03-11-2008 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2320819)
Jakiś murzyn.

Nie wyszła Ci ta ironia rasisto. =/

@topic
Oklahoma Thunder wygrała 1 mecz w historii. =) Świetna gra Durant'a i Westbrooke'a.

K.Jay

Articuno 03-11-2008 19:52

Vlade Divac w Polsce, 8 listopada losowanie Euro. Mam nadzieje, ze Polska trafi na Hiszpanie, WB i Niemcy(bez Nowitzkiego, Okulaji i Kamana), to tak pod atrakcyjnosc, szkoda ze tylko mecze Polakow we Wro. Pytanie ile druzyn wychodzi?

Slay 03-11-2008 21:14

Cytuj:

K.Jay

Sixersi sa zawsze grozni i moga cos wskorac. NOH czy Golden State tez bym nie lekcewazyl, ale najchetniej w roli czarnego konia widzialbym Jazzmanow - nie ze wzgledu na jakis superrewelacyjny sklad czy potencjal, ale ze wzgledu na sentyment. Kibicowalem im od zawsze, czyli od ery Malone'a, Stocktona i Hornacka.
Aczkolwiek nie zdziwie sie, jak w tym roku sensacja beda jakies randomy pokroju ATL czy OKC. =P

edit:
Cytuj:

Vlade Divac w Polsce, 8 listopada losowanie Euro. Mam nadzieje, ze Polska trafi na Hiszpanie, WB i Niemcy(bez Nowitzkiego, Okulaji i Kamana), to tak pod atrakcyjnosc, szkoda ze tylko mecze Polakow we Wro. Pytanie ile druzyn wychodzi?
Niemcy i atrakcyjnosc? To prawie jakby zarzucic schematycznosc kadrze USA. =P

Ditto 03-11-2008 21:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 2321101)
Najchetniej w roli czarnego konia widzialbym Jazzmanow.

Mój stary kibicuje Utah Jazz.

Co sądzicie o wojnie ManUtd - Real?

skuug 03-11-2008 21:52

popieram fergusona, nie dziwię sie że chce zatrzymać piłkarza takiego formatu za wszelką cene, real prowadzi jakieś swoje głupie gierki, zamiast postawić sprawę jasno...

Xendriel 03-11-2008 22:25

Ronaldo też święty nie jest. Czytałem parę jego wypowiedzi o tym, że pragnie grać w Realu i że jest to jego marzenie. Ciekawe czy po tym sezonie zaakceptuje ten nowy kontrakt z Manchesterem. Jeśli tak to oznacza, że nie zależy mu na niczym innym tylko na $$$ na koncie.

Vavi 03-11-2008 22:28

Szkoda, że Yoh swoich dywagacji na temat polskiej piłki nie krzyknie chociażby na IV-ligowym boisku. Byłoby mniej dennych postów.
Bałtyk Gdynia dalej liderem III ligi bałtyckiej.
Lotos Gdynia przegrał na własnej chali z Jelenią Górą.
Cieszy wygrana Charlotte Bobcats i New Orleans Hornets.

Fintex 03-11-2008 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2320819)
@Down

Co nie zmienia faktu, że właśnie czarnoskórzy zawodnicy najlepiej spisują się w tej dyscyplinie, a co sezon nowy zawodnik wyróżnia się ponadprzeciętną umiejętnością gry.

Powiedz mi ty w jakich sportach (nie umysłowych) murzyni nie wymiatają? Chyba tylko siatkówka...

Cytuj:

Odrzucają jednak tak zaskakujące (przynajmniej dla mnie) transfery, ciężko się w tym połapać.
Apropos. Wiaodmość sprzed kilku h: Iverson w Detroit, Billups, McDyess w Denver. Baaardzo ciekawy trade. Iverson niezbyt lubi grać na PG a na SG w Detroit bryluje Rip Hamilton... IMO, Denver skorzystała z tego bardziej mimo, że Iverson to Iverson.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Jay (Post 2319935)
Dobry skład ma także Toronto Raptors. Oby O'Neal i Bosh się uzupełniali.

Bosh <333

Cytuj:

Miami!! :P Licze bardzo na Houston... Mają swoje trio.. T-mac, Ron Artest i Yao. Mam nadzieje, że T-mac w końcu się przełamie i przejdzie 1szą rundę PO :D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 2321101)
Sixersi sa zawsze grozni i moga cos wskorac. NOH czy Golden State tez bym nie lekcewazyl, ale najchetniej w roli czarnego konia widzialbym Jazzmanow - nie ze wzgledu na jakis superrewelacyjny sklad czy potencjal, ale ze wzgledu na sentyment. Kibicowalem im od zawsze, czyli od ery Malone'a, Stocktona i Hornacka.
Aczkolwiek nie zdziwie sie, jak w tym roku sensacja beda jakies randomy pokroju ATL czy OKC. =P

Jak dla mnie NOH to jeden z faworytów obok LAL/BOS, jeszcze SAS bym dorzucił chociaż ich nie cierpie. GSW czarnym koniem? nop. OKC? tym bardziej. Jazzmani zawsze są mocni, ale finał konferencji to raczej max :P Detroit...Zobaczymy jak bedą se radzić z Iversonem. Ewentualnie Denver... po tym trade nabiera nowego wymiaru.. tym bardziej, że poprawiają grę w obronie.

Patrzcie tu jak anglicy grają w kosza:
http://www.youtube.com/watch?v=Ysv3v7uXblw

Articuno 03-11-2008 22:51

mam pytanie na srode, kto wygra Suns czy Pacers? Pistons czy Raptors?

Slay: No zapomnialem dopisac. Niemcy jako rywal do ogrania.

Maggic 03-11-2008 23:29

Wy tu o NBA...

tymczasem;

Adebayor > Petr Cech

Calen Futh 04-11-2008 06:10

O nie! Dzisiaj znowu ta nudna kolejka LM :< Cud, że TVP nie pokazuje w tym tygodniu meczu Liverpoolu! Gogo Cluj!

By$iu 04-11-2008 06:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vavi (Post 2321237)
Szkoda, że Yoh swoich dywagacji na temat polskiej piłki nie krzyknie chociażby na IV-ligowym boisku. Byłoby mniej dennych postów.
Bałtyk Gdynia dalej liderem III ligi bałtyckiej.
Lotos Gdynia przegrał na własnej chali z Jelenią Górą.
Cieszy wygrana Charlotte Bobcats i New Orleans Hornets.

Jak to tam u Was jest z tym Baltykiem? Podobno jakiegos niezlego sponsora macie?
Co do Yoha to sie w pełni zgadzam, internetowy kibic ;-).

K.Jay 04-11-2008 07:19

Po wczorajszym transferze Nuggets mają nawet dobry skład. Pod koszem Martin/McDyess/Nene, Anthony na skrzydle i Billups rozgrywający. A w Detroit Iverson raczej będzie PG, no chyba że Hamilton będzie źle grał. Jeżeli chodzi o Houston to mogą sprawić nie lada niespodziankę, o ile nie zdziesiątkują ich kontuzje. McGrady na skrzydle, wszechstronny Scola, wieżowiec Yao, doświadczony Alston no i niegrzeczny Artest. =)

K.Jay

Thomisson 04-11-2008 07:27

Obstawiacie coś w związku z LM? ; )
Ja chyba się dziś wybiorę ; - )

Slay 04-11-2008 08:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2321266)
mam pytanie na srode, kto wygra Suns czy Pacers? Pistons czy Raptors?

Suns i Raptors.

Vavi 04-11-2008 08:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez By$iu (Post 2321391)
Jak to tam u Was jest z tym Baltykiem? Podobno jakiegos niezlego sponsora macie?
Co do Yoha to sie w pełni zgadzam, internetowy kibic ;-).

Nie ma jednego głównego sponsora. Są setki pomniejszych. Wiesz, na Pomorzu generalnie lubią Bałtyk. Nawet w radio można jako pierwszą informację sportową usłyszeć nasze zwycięstwo :). Ludzie zaczynają poznawać prawdę o sprzedARCE. Na mecze zaczyna przychodzić coraz więcej kibiców. Z Gryfem Słupsk było prawie 1000 ludzi, a to bez przyjezdnych. Frekwencja tym bardziej zadziwia, że po każdym spotkaniu z lasu wyskakują śledzie i zabierają małolatom szaliki. Akcje godne pochwały :|

Ditto 04-11-2008 13:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2321259)
Powiedz mi ty w jakich sportach (nie umysłowych) murzyni nie wymiatają? Chyba tylko siatkówka...

Bo się tak przypadkiem stało, że aktualnie Ronaldo, Messi i Kaka są najlepszymi zawodnikami na świecie (wymieniłem aż trzech, bo to zależy od formy)... Pomyślmy, murzyn, arab z "wonsem", azjata... A nie, wszyscy są biali? Kurde, masz rację, murzyni wymiatają w nogę ;/

@Up

Jak po każdym meczu, to ale będzie dywan na derby : o U nas zgarniają po szkołach, ewentualnie wjazdy na osiedla.

@Down

Na pewno nie są najlepsi, tak jak w koszykówce, a to właśnie chciałem udowodnić.

Duch Niespokojny 04-11-2008 14:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2321487)
Bo się tak przypadkiem stało, że aktualnie Ronaldo, Messi i Kaka są najlepszymi zawodnikami na świecie [...] Kurde, masz rację, murzyni wymiatają w nogę ;/

Powalająca logika

Thomisson 04-11-2008 15:24

Murzyni są cennymi uzupełnieniami w zespołach piłkarskich, ale drużyny złożone z samych murzynów nie są zazwyczaj mocne, gdyż nie mają wrodzonych niektórych cech niezbędnych do odnoszenia tryumfów w piłce.

Btw. kuponik
Roma - Chelsea 2
Sporting - Szachtar 1
Barca - Basel 1
Aalborg - Villareal 2
Celtic - MU 2
Lyon - Steaua 1
Dynamo - Porto 1

By$iu 04-11-2008 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2321613)
Btw. kuponik
Roma - Chelsea 2
Sporting - Szachtar 1
Barca - Basel 1
Aalborg - Villareal 2
Celtic - MU 2
Lyon - Steaua 1
Dynamo - Porto 1

Lyon'u i Porto nie bylbym pewny :-/.

Xendriel 04-11-2008 16:03

Ja bym postawił na Porto i Szachtar. Lyon raczej zwycięży.

Thomisson 04-11-2008 16:06

Porto i Szachtar przegrały w lidze, a Dynamo i Sporting wygrały grając wpół rezerwowymi składami, oszczędzając się na LM ;)

No, ale wszystko się może zdarzyć ; D

hoomik 04-11-2008 17:43

76ers <3333
AI <3333
Zal ze juz nie gra w Filadelfii, ale coz, bywa i tak. A co do zakladow...
Kod:

N.Jersey-Phoenix H (5-0)          2    1.90
Houston SP1 90,5                  2    1.80

San Antonio-Dallas H (0-3)        1    1.90

N. Anelka (Chelsea) SN            1    2.45

Anorthosis-Inter gol 0-30m.      1    1.90

Szachtar D. ŻK 2,5                2    1.80

Barcelona ŻK 1,5                  2    1.90

Fiorentina-Bayern M.              2    2.70
Real M.-Juventus obie druż. SN    1    1.70

Kurs:    474.83

Cytuj:

Amerykański skrzydłowy Alan Daniels został nowym koszykarzem Atlasa Stali Ostrów Wielkopolski.
24-letni Daniels, znany z występów w Anwilu Włocławek, przyjechał dziś do Ostrowa. Mierzący 198 cm zawodnik, w minionym sezonie notował średnio, w rozgrywkach PLK, 9 punktów i 5.8 zbiórek. Natomiast w rozgrywkach ULEB dla zespołu z Włocławka zdobywał 10 punktów i zbierał 5 piłek na mecz
No i dobrze, lubilem go ogladac w zeszlym sezonie, fajny gracz. Szkoda ze bedzie grac u Kowala, w mocniejszej druzynie moglby przynajmniej nauczyc sie taktyki, a tak to bedzie gral totalny chaos do konca sezonu.

Fintex 04-11-2008 19:10

UP: wątpie, żeby w 30 minutach padł gol w meczu anorthosis-inter :P ale kto wie... ryzykowny dość kupon, ale pomysłowy:p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2321487)
Bo się tak przypadkiem stało, że aktualnie Ronaldo, Messi i Kaka są najlepszymi zawodnikami na świecie (wymieniłem aż trzech, bo to zależy od formy)... Pomyślmy, murzyn, arab z "wonsem", azjata... A nie, wszyscy są biali? Kurde, masz rację, murzyni wymiatają w nogę ;/

Bo dzięki czarnym zostali najlepszymi :P Nie ściemniaj bo wiadomo, że czarni na boisku niczego się nie boją, nie odpuszczają i ciężko pracują. Sam Mourinho powiedział, że ich bardzo szanuję... tak btw. jeden z najlepszych piłkarzy świata (chyba tylko Maradona był lepszy) był Pele-murzyn.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2321613)
Btw. kuponik
Roma - Chelsea 2
Sporting - Szachtar 1
Barca - Basel 1
Aalborg - Villareal 2
Celtic - MU 2
Lyon - Steaua 1
Dynamo - Porto 1

Celtic u siebie jest nieobliczalny... :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:56.