![]() |
|
@Otaku ma[X]
ja kupuje TYLKO w komikslandi masa mang których NIGDY nie spotkasz w empiku etc... @Sam >lokalizacja+google maps |
Cytuj:
hahahaha :D |
Wiedzialem, ze Rayza zacznie szpanowac Komikslandia :D
|
Taa jasne pojadę specjalnie do w-wy po 2 tomy, już wole sobie zamówić albo poszukać jakiegoś innego sklepu w okolicach Katowic. Na pewno jakiś sie znajdzie. Szkoda, że w Polsce sklepy z mangą są tylko w dużych miastach :(.
|
Racja-najbliższy ode mnie sklep z mangami znajduje się w odległości ok. 50 km- Gdańsk. A i tam wybór nieźle ograniczony.
|
Nie marudźcie, ja mam z was wszystkich najgorzej, jezeli chodzi o sklepy z mangami. Komiksolandia - glupia nazwa.
|
@Sam
A moze nie umiesz szukac?:D Bo wydaje mi sie, ze w Londynie powinno byc tego troche... A w moim super wielkim empiku z manga mam jedna szafeczke o wymiarach 50x50cm! |
niech zgadnę same FMA,Naruto,Hellsing? =D
@sam moze i głupia ale jest tam 3/4 mang z pol. rynku [nie tylko ówczesne] to samo tyczy sie Anime ; D No i jest tam dużo gadżetów z mang ^^ a juz o samym komiksach nie mowie.. |
Cytuj:
Cytuj:
|
no to zrobiłeś interes życia
z małej wsi przeprowadziłeś sie do dużej wsi xD |
Anglikom do szczęścia wystarczy znajomość języka angielskiego, w ich mniemaniu wszystko co z anglii jest najlepsze(dowodami wyższości rzeczy pochodzących mogą być: ich kobiety które Green Peace powinien wrzucić do morza jako wieloryby wyrzucone na brzeg, lub też jedzenie po prostu zajebioza. Nie chodzi mi tu o hamburgery ale o chleb, szynke itd.). Anglicy to ignoranci nie widzący nic poza swoją "wspaniałą" kulturą. Tak więc nie dziwie się ze niema tam czegoś takiego jak sklepy z mangami.
|
Mnie się po prostu wydaje, że oni nie gustują w mandze i anime. Mieszkam tu już jakiś czas i zdaje mi się, że mentalność jeżeli chodzi o rozrywkę znacznie różni się od naszej. Co nie znaczy zaraz, że nie idzie z nimi się rozerwać. Co do żarcia, w tesco jest cała pułka z "ogórki warszawskie" "pasztet z kurczaka" "Pieguski" "Delicje" "Paluszki solone" itd... Więc nawet jak nie znosisz ichniego żarcia to i tak masz swoje, sprowadzone i nawet nie przetłumaczone.
PS Dzisiaj dopiero zauważyłem, że KNJ miał 2 updaty pod rząd. Ukryty tekst:
Powiedziałbym, że tłumacz ma racje w tym co stwierdza na końcu odnośnika na dole strony. Tej mangi nigdy nie znajdziecie w czysto angielskim wydaniu... hehe. |
Quezacoatl co to jest za manga??
A jeśli jesteśmy już przy anglii to skoro siedzisz tam tyle czasu, może wyjaśnisz mi jaka jest idea 2 kranów? Wiem że istnieją specjalne "złączki" do kranów, ale po cholerę są 2 zamiast 1 :P? |
Oj tam, macie problemy z mangami.
Jezeli ktos potrzebuje czegos z warszawskiego empika, to moge sie po zajeciach przejsc i to kupic :P Nie bede pobieral zadnej prowizji (czyli placicie tylko za mange i przesylke :P ). A jaki z tego bede mial zysk? No a taki, ze sobie przeczytam w drodze do domu, przed wyslaniem :P A co do anime: skonczylem ogladac Seirei no Moribito (przysiadlem wczoraj i obejrzalem 10 ep naraz :P) - zajebista sciezka dzwiekowa (sa 2 czesci OST.) i ogolnie fajny klimat ;) Teraz zabieram sie za FMA: the movie, a po nim koncze Melancholie Haruhi, a jeszcze pozniej Higurashi no naku ;P |
@Tompior
Niezły pomysł ;p @Otakuma... Katowice to jest dużo miasto.... I wydaje mi się że jest gdzieś w Katowicach sklep z mangą. Zaraz poszukam to powiem gdzie. Poszukałem... i jednak nie ma takiego sklepu. Jedynie empiki... ale byłem w nich wiele razy i mają tam naprawdę niezły asortyment. Kiedy jedziemy ? Nipah! Corgar Frizz |
Cytuj:
Wysoce kontrowersyjna manga, która miała się ukazać w USA pod tytułem "Nymphet", ale po tym jak manga dotarła do jednej z kontrowersyjnych scen jej wydanie wycofano. I chyba dobrze, bo potem były jeszcze lepsze sceny. :> Dokładniejszy opis: Ukryty tekst:
Cytuj:
|
Cytuj:
@topic Mam problem z odtwarzaniem anime, po prostu jak odtwarzam w winampie, lub jakimkolwiek innym odtwarzaczu, to po prostu robia mi sie zawieszki/przycina sie itp, jak ktos mial taki problem i wie, niech pomoze. |
@Up
Odtwarzaj w MPC, z wszystkimi potrzebnymi kodekami ;) |
A wszystkie potrzebne kodeki to pakiet CCCP :)
|
Podobał się najnowszy chapter Naruto?
A zakończenie? :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:10. |
|