Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Ditto 04-11-2008 20:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2322442)
btw. jeden z najlepszych piłkarzy świata (chyba tylko Maradona był lepszy) był Pele-murzyn.

Best, Cruijff, Di Stefano, Zidane, Hagi, Sanchez, Koeman, Leonardo, Voller...

Najlepsi są połódniowcy (Portugalia, Hiszpania, Włochy, Argentyna, Brazylia). Chodzi o tylko tych najlepszych, więc wiesz... Idąc twoim tokiem mogę wymienić Kidda czy Nowitzkiego, a nawet Yao Minga, bo też są dobrzy.

Oprócz piłki nożnej czy siatkówki, czarnoskórzy bezapelacyjne ustępują innym w takich dyscyplinach jak ping-pong (azjaci), tenis (Agassi, a teraz Nadal), piłka ręczna (wszystkim chociaż trochę wtajemniczonym wiadomo, że Niemcy to potęga), pływakami też najlepszymi nie są, nawet nie ma takiego co Pudzianowskiemu podskoczy. Formułe 1 też uznajesz, czy tak jak np. szachy? Nawet jako tancerze spisują się gorzej od innych. Nie jest możliwe, aby byli najlepsi we wszystkim.

Koszykówka i boks, oprócz tego biegi, na których się kompletnie nie znam. Wciąż jednak myślę, że nie są najlepsi.

Podsumowując, mają dużo lepsze warunki fizyczne, ale brakuje im "techniki" (nie wiem jak to nazwać). Mam w klasie kolegę bardzo rozwiniętego fizycznie, ale napastnikiem czy skrzydłowym nie zostanie nawet w klasowej reprezentacji (za to bramkarzem/stoperem jak najbardziej).

skuug 04-11-2008 20:50

W sportach zimowych, Murzyni też raczej nie są potęgą ; D

Calen Futh 04-11-2008 21:07

@up: A rege na lodzie oglądałeś zią? :D

Cytuj:

Celtic u siebie jest nieobliczalny...
Sądzę, że Manyoo nie bardzo przyłożą się do tego spotkania. Obstawiam tu remis. W sumie też zależy od tego jaki skład wystawi SAF. Obstawiam, że Manchester zagra spokojnie, oszczędzając najlepszych zawodników, a mimo to wywiezie conajmniej punkt.

Slay 04-11-2008 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skuug (Post 2322830)
W sportach zimowych, Murzyni też raczej nie są potęgą ; D

A jamajska druzyna bobslejowa? =P

Ditto 04-11-2008 21:14

Ale to są blantowi murzyni, a nie gangsta ;/ Nie liczą się Marleye.

BTW. Motyw z jajkiem rozwalał. Ale i tak im się sanki rozjechały i przegrali.

Calen Futh 04-11-2008 21:16

Ale film super ;d

Thomisson 04-11-2008 21:39

Szkoda, że to była jedna z ostatnich ról Johna Candy'ego ;-(

Fajny aktor z niego był ;)

Fintex 04-11-2008 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2322767)

Najlepsi są połódniowcy (Portugalia, Hiszpania, Włochy, Argentyna, Brazylia). Chodzi o tylko tych najlepszych, więc wiesz... Idąc twoim tokiem mogę wymienić Kidda czy Nowitzkiego, a nawet Yao Minga, bo też są dobrzy.

Oprócz piłki nożnej czy siatkówki, czarnoskórzy bezapelacyjne ustępują innym w takich dyscyplinach jak ping-pong (azjaci), tenis (Agassi, a teraz Nadal), piłka ręczna (wszystkim chociaż trochę wtajemniczonym wiadomo, że Niemcy to potęga), pływakami też najlepszymi nie są, nawet nie ma takiego co Pudzianowskiemu podskoczy. Formułe 1 też uznajesz, czy tak jak np. szachy? Nawet jako tancerze spisują się gorzej od innych. Nie jest możliwe, aby byli najlepsi we wszystkim.

Dobra, ok. Może trochę przesadziłem, ale jakoś nie wyobrażam sobie sportu bez nich. Nie wiem czemu się czepiasz F1 skoro przedwczoraj czarnoskóry zawodnik został mistrzem świata :P No i jakby liczyć, że Henry to murzyn... to R10 też :) Za nimi więcej latynosów.

Faytah 04-11-2008 23:21

Tak ogladam skroty i wszystkie bramki dla Anathorisu w meczu z Interem z dupy byly xD no ale football to gra bledow :P

Arfyd 04-11-2008 23:33

Cytuj:

Liverpool szczęśliwie (podkreślamy, bardzo szczęśliwie) remisuje na Anfield Road 1-1 z Atletico Madryt. Ten mecz będzie spotkaniem, o którym wszyscy chcieliby jak najszybciej zapomnieć. Gorzej już chyba zagrać się nie da. To co pokazał dzisiaj Liverpool było czymś gorszym niż antyfutbol. Zero zrozumienia, dokładności, celności, skuteczności, pomyślunku... Agger mógł dziś sam wygrać to spotkanie, miał cztery strzały, aczkolwiek nie cztery stuprocentowe, ale jednak. Wszystko minęło bramkę rywali...

Zmiany nic nie wniosły, ani Babel, ani Lucas czy Ngog specjalnie się nie wyróżnili. Kiedy trzeba było podawać, strzelano, kiedy strzelać, podawano. A jak podawali sobie, to za mocno, nie w tempo, nie w to miejsce, słowem - tragedia. Oby tylko nie było to wszystko zwiastunem załamania formy...a może raczej wyników, bo formy to my nie mamy od początku sezonu.

Bramki dziś zdobywali: Rodriguez 37'. i Steven Gerrard w 95'. z rzutu karnego.
tekst z liverpoolfc.pl

komentarz: w ch.. szczescia :P

Calen Futh 05-11-2008 06:01

Remis Interu, remis Liverpoolu, porażka Chelsea. Widzę, że wszystkie wielkie kluby zagrały na 100% możliwości -.- cóż za ciekawa kolejka. Mam nadzieje, że coś ciekawego będzie się działo dzisiaj, m.in. na Bernabeu.

K.Jay 05-11-2008 07:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2322767)

Koszykówka i boks, oprócz tego biegi, na których się kompletnie nie znam. Wciąż jednak myślę, że nie są najlepsi.

Podsumowując, mają dużo lepsze warunki fizyczne, ale brakuje im "techniki" (nie wiem jak to nazwać). Mam w klasie kolegę bardzo rozwiniętego fizycznie, ale napastnikiem czy skrzydłowym nie zostanie nawet w klasowej reprezentacji (za to bramkarzem/stoperem jak najbardziej).

Jason Kidd pochodzi z USA...

@topic
Suns - Nets 114:86 (Bell 22 pkt., O'Neal 18 pkt.-Carter 19 pkt., Yi 15pkt.)
Celtics - Rockets 103:99 (Allen 29 pkt., Perkins 15 pkt.-McGrady 26 pkt., Scola 21 pkt.)
Mavericks - Spurs 98:81 (Nowitzki 30 pkt., Terry 29 pkt.-Parker 22 pkt., Duncan 19 pkt.)

K.Jay

Pix888 05-11-2008 12:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arfyd (Post 2323063)
tekst z liverpoolfc.pl

komentarz: w ch.. szczescia :P

To nie szczęście a złodziejstwo. Łącznie Atletico zostało okradzione z 4 pktów w dwóch meczach przeciwko Liverpoolowi.

Xendriel 05-11-2008 13:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pix888 (Post 2323272)
To nie szczęście a złodziejstwo. Łącznie Atletico zostało okradzione z 4 pktów w dwóch meczach przeciwko Liverpoolowi.

Racja, szkoda Atletico. Liverpool po raz kolejny w tym sezonie w ostatnich minutach się ratuje ;/

Dzisiaj liczę na przebudzenie Realu, bo mecz z Barcą się zbliża, a formy póki co nie ma. Na Gran Derby oba kluby muszą być w jak najlepszej formie, inaczej zwycięstwo nie będzie tak cieszyć.

Jeśli chodzi o wczorajsze spotkania, to faworyci zawiedli i kupony nie weszły:P
Szkoda kontuzji Iniesty. Mimo złych prognoz wierzę, że da rade zagrać z Realem, bo ostatnio prezentuje naprawdę znakomitą formę.

edit. Z serii śmieszne filmiki: http://pl.youtube.com/watch?v=ECMcmpQfsQE

Ditto 05-11-2008 13:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Jay (Post 2323168)
Jason Kidd pochodzi z USA...

A jest czarny? Bo o tym mówimy...

@Henry i Ronaldinho

Chodzi konkretnie o smoluchów, więc też nie do końca mogę się zgodzić.

@Down

Adebayor >/= (nie wiem jak zrobić "większe lub równe") Rasiak

Yoh Asakura 05-11-2008 15:14

Adebayor. Trzeba dodawać coś więcej ?

Faytah 05-11-2008 15:34

zal.wp.pl

http://sport.wp.pl/kat,1744,wid,10542060,wiadomosc.html

to nawet tu na forum nikt takiej glupoty nie wymyslil :0

Xendriel 05-11-2008 15:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2323425)
zal.wp.pl

http://sport.wp.pl/kat,1744,wid,10542060,wiadomosc.html

to nawet tu na forum nikt takiej glupoty nie wymyslil :0

Tyle głupot już tam widziałem, że wcale mnie to nie dziwi...Wszystkie te tytuły - byle tylko jak najwięcej osób kliknęło.

Ditto 05-11-2008 16:16

Kuszczak 91% :D Może będzie duel z Borucem? Jednak i tak wystąpi Foster.

Foster
Rafael - Ferdinand - Vidic - Evra
Ronaldo - Carrick - Anderson - Nani
Tevez - Rooney

Taka moja zgadywanka, nie wykluczam Fletchera, Parka i Berbatova. Możliwe będzie wejście O'Shea i Evansa.

Faytah 05-11-2008 16:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2323465)
Tyle głupot już tam widziałem, że wcale mnie to nie dziwi...Wszystkie te tytuły - byle tylko jak najwięcej osób kliknęło.

Nie o sama sonde chodzi tylko o to ze ludzie mysla ze klikna w sonde to wplynie to na decyzje Fergussona. To jest zbyt powazny i zbyt szanujacy sie trener by robil cos sugerujac sie sonda na stronie mu xD czasami wstyd mi tych wszystkich internautow. Pamietam tez byla gdzies sonda na jakies stronie o tresci "czy korzystasz z internetu" o.o

Arka_Sath_Wielki 05-11-2008 17:01

Głosujmy na Fostera! nie dajmy Tomkowi osmieszyc Polski! xD

Maggic 05-11-2008 17:27

Jak informuje dzisiejszy "Polska The Times", kadencja prezesa Grzegorza Laty może okazać się najkrótszą w historii PZPN. Są bowiem podstawy prawne do unieważnienia wyborów.

Chodzi o odebranie mandatu przez Walne Zgromadzenie delegatowi Sylwestrowi Cackowi oraz wybranie na wiceprezesa do spraw piłki zawodowej, czyli ekstraklasy i I ligi, Janusza Matusiaka, który reprezentował na zjeździe de facto dwa okręgi.

- Od początku przekonywałem, żeby się nie wygłupiać i nie odbierać Cackowi mandatu, bo może być to powód do podważenia wyników głosowania. I w moim przekonaniu, niestety, śmiało można to zrobić. Przepisy PZPN mówią jedynie, że nie można być we władzach dwóch spółek, ale Cacek jest tylko we władzach Widzewa, a nie Cracovii, skąd otrzymał tylko pełnomocnictwo na reprezentowanie klubu, co nie jest zabronione - twierdzi prawnik PZPN, mecenas Jacek Kryszczuk.

- Na dwoje babka wróżyła. Wszystko dlatego, że przepisy związkowe są niespójne i można je różnie interpretować. Moim zdaniem popełniono błąd, że poddano pod głosowanie wniosek o odebranie mandatu delegata panu Cackowi.Jeśli prawnicy PZPN zauważyli nieprawidłowości, powinni byli zareagować przed rozpoczęciem zjazdu. A skoro przyznali mandat panu Cackowi, to teraz mają problem - mówi Romana Troicka-Sosińska, sekretarz Trybunału Arbitrażowego przy PKOl.

Ewentualne uchylenie przez sąd uchwały odbierającej delegatowi prawo do głosowania w konsekwencji podważy kolejne uchwały Walnego Zgromadzenia PZPN, a to z kolei spowoduje unieważnienie wyborów nowych władz związku.

Poważne wątpliwości budzi również udział w głosowaniu Janusza Matusiaka.

Jako członek zarządu Łódzkiego Związku Piłki Nożnej reprezentował na zjeździe jako delegat Wisłę Płock, czyli klub należący do zupełnie innego okręgu - Mazowieckiego ZPN. To swoiste rozdwojenie Matusiaka absolutnie nie przeszkadzało wyborcom w wytypowaniu go na zaszczytną funkcję wiceprezesa do spraw piłki zawodowej.

Pożar stara się gasić Grzegorz Lato, który wydzwania do ministra Mirosława Drzewieckiego, prosząc o spotkanie. Jak na razie - bezskutecznie.

a tu kilka śmiesznych komentów :D

szopki ciąg dalszy oj Polaczki, Polaczki tylko do szabelki tzn. wypitki i wybitki

Oj bedzie sie działo, a już nachlali sie za sukces wyborczy.
Janek Tomaszewski dał chyba na msze.

lato, lato, i po lecie !!!!!

Lato - PAPA :)
Czas na godnego Prezesa PZPN żeby Polska przestała się wstydzić - BOŃKA.

K.Jay 05-11-2008 17:48

@Ditto
Cytuj:

Cytuj:

A jest czarny? Bo o tym mówimy...
A który sportowiec którego wymieniłeś jest czarnoskóry? Naucz się pisać ze zrozumieniem.

@topic
Dzisiaj Bobcats - Knicks. ;)

K.Jay

Ditto 05-11-2008 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Jay (Post 2323672)
@Ditto

A który sportowiec którego wymieniłeś jest czarnoskóry? Naucz się pisać ze zrozumieniem.

Ja wymieniałem białych, a ty mi tu wyskakujesz z narodowością... Dobra, nvm, ten do którego pisałem zrozumiał... Powiedziałem, że w koszykówce najlepsi są czarnoskórzy, więc wymieniłem innych, żeby pokazać, że instnieją wyjątki (jakie on podawał w piłce nożnej) i obalić jego teorię.

@Liga Mistrzów

Jednak skład Manchesteru typowany przeze mnie okazał się błędny. A mówili, że nie zignorują rywala...

Mój typ:

Foster
Rafael-Ferdinand-Vidic-Evra
Ronaldo-Anderson-Carrick-Nani
Tevez-Rooney

Prawidłowy skład:

Foster
Rafael-Ferdinand-Vidic-O'Shea
Ronaldo-Fletcher-Carrick-Nani
Tevez-Giggs

Nieprawidłowości:

O'Shea > Evra
Fletcher > Anderson
Giggs > Rooney

W każdej formacji po jednej pomyłce :D

@Real - Juve

Piękny strzał Del Piero ;]

Calen Futh 05-11-2008 22:51

Świetna, konsekwentna gra Juve. Miodzio!

@down: Dziadek czy nie, ale jak jebnąl z wolnego to mmm ;d

Pomocny Murzyn 05-11-2008 23:08

dziadek del piero xDDD

Slay 06-11-2008 09:55

Nie wiem, z czego sie cieszycie. Przeciez i tak LM wygra Arsenal. =P

Xendriel 06-11-2008 12:27

@Up Jak co roku.

Del Piero ładnie uderzył, ale król rzutów wolnych jest jeden - JUNINHO PERNAMBUCANO.

Dzisiaj pora na Lecha, bardzo ciekawie zapowiada się to spotkanie z Nancy;)

Ditto 06-11-2008 14:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2324569)
@Up Jak co roku.

Del Piero ładnie uderzył, ale król rzutów wolnych jest jeden - JUNINHO PERNAMBUCANO.

Dzisiaj pora na Lecha, bardzo ciekawie zapowiada się to spotkanie z Nancy;)

Juninho, Beckham, Roberto Carlos, Nakamura, Ronaldinho, Pirlo... Jednym z wielu ^^

Jednak to Del Piero jest najbardziej skuteczny (ponoć).

Thomisson 06-11-2008 14:42

No, to już nudne się robi, Arsenal cały czas zgarnia LM i Mistrzostwo Anglii, daliby innym zespołom szansę ; /

Faytah 06-11-2008 15:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2324614)
Juninho, Beckham, Roberto Carlos, Nakamura, Ronaldinho, Pirlo... Jednym z wielu ^^

Jednak to Del Piero jest najbardziej skuteczny (ponoć).

Byly nawet organizowane mistrzostwa swiata w strzelaniu rzutow wolnych,wygral Marquez tuz przed Borgettim.(skrot relacji byl w football mundial na polsacie sport,m.in. w mistrzostwach bral rowniez udzial Ronaldinhio)

Arfyd 06-11-2008 16:01

@Up

Ojejq!111

Mówi Ci coś dyspozycja dnia? :) A poza tym liczy się skuteczność podczas meczu, a nie podczas "jakichś tam" mistrzostw świata w strzelaniu wolnych ; )

Thomisson 06-11-2008 16:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2324704)
Byly nawet organizowane mistrzostwa swiata w strzelaniu rzutow wolnych,wygral Marquez tuz przed Borgettim.(skrot relacji byl w football mundial na polsacie sport,m.in. w mistrzostwach bral rowniez udzial Ronaldinhio)

Ale chyba wtedy wielu innych wybitnych specjalistów od wolnych nie brało udziału...

Ditto 06-11-2008 16:20

Kilku piłkarzy Barcelony, miejscowi, paru średniaków, Toldo, James, Keller jako bramkarze. Ronaldinho nie strzelił ani razu.

@Down

Del Piero i Juninho? Nie widziałem ich... No i nie było, większość to Barcelona.

Czy ja wiem czy aż tak niesamowicie... Przegapiłeś paru murzynów. A to właśnie oni strzelali najładniej.

Faytah 06-11-2008 16:26

Macie pelna liste Free kick Masters 2008 : Ronaldinho,Messi,Marquez,Borgetti,Deco, Martin Palermo(Boca Juniors), Del Pierro, Juninho,Torres,Podolski. Jak wspomnialemw czesniej zwyciezyl Marquez i z tego co pamietam bil te wolne niesamowicie,zarowno jak i jego rodak. Chyba juz tak nie bedziecie tego bojkotowac "bo nie bylo najlepszych"

Xendriel 06-11-2008 16:59

Takie konkursy nie odzwierciedlają w pełni umiejętności zawodników. Podczas meczu dochodzą jeszcze emocje, stres...Pamiętam, że kiedyś były takie zawody dla napastników, (chyba nawet Olisadebe brał udział:p) niestety nie pamiętam kto zwyciężył.

Co do rzutów wolnych to po raz kolejny mówię. Dla mnie Juninho jest najlepszy. Żaden Ronaldinho, Beckham, Nakamura czy Marquez;)

skuug 06-11-2008 17:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2324799)
Ronaldinho,Messi,Marquez,Borgetti,Deco, Martin Palermo(Boca Juniors), Del Pierro, Torres,Podolski.

każdy z nich może tylko pomarzyć o tym żeby uderzyc takiego spadającego liścia jakie strzela Juninho ; D

Slay 06-11-2008 17:34

Szkoda, ze Lech dostaje dzis w dupe. Bedzie jakas relacja w TV?

Arfyd 06-11-2008 17:39

@Slay

TVP 2 transmituje. ; )

skuug 06-11-2008 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 2324906)
Szkoda, ze Lech dostaje dzis w dupe.

oj tak, szkoda ;d

znowu ciekawe spotkanie i nerwówka pod koniec ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:12.