Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Maple StoRy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41393)

Kamil_Bks 20-08-2009 14:47

Ja mam do was pytanie. Zacząłm grać w maple story tym soulem. I dawać dla niego dex czy nie warto? Jeśli tak to do ilu?

Pawolka93 20-08-2009 15:57

Ja mam 56 dexa x_X chociaż teraz trochę żal, że dałem aż tyle xD 40 powinno wystarczyć xP

Robin 20-08-2009 17:22

Gra ktoś na Windii? Bo zacząłem od zera i nie mam kasy :<

Kamil_Bks 20-08-2009 22:30

Moja postać:
http://img517.imageshack.us/img517/2414/posta.png

Mam jeszcze do was pytanie. Mam quest A Black Shadow In The Pig Farm, i nie wiem zbytnio co tam zrobić ;/ Może ktoś pomóc?

@down

-.-

Serhean 21-08-2009 00:40

Na EU1 są kurwy? ;o
Używa się je tak jak relaxera ? Daja 50 hp per stosunek?
Fajnego goście mają skilla, to cygnusy takie mają?
Oryginalne imiona mają!
Swoja droga, to Legia to stara kurwa a Colgate wymiata _/

Robin 21-08-2009 08:21

@2up
Musiz wyjśc z Henesys dolnym portalem dwie lokacje w prawo do wejścia do mini dungeonu. Następnie ciągle prosto (ścieżką, nie górą!!!) trzymając myszkę trochę przed postacią, gdy pojawi się ikonka gadania to klikamy, jeżeli z lasu wykoczy koleś wracamy, jeśli nie idziemy dalej i wciąż klikamy.
Zaraz wrzuce screena.

morwin 21-08-2009 08:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Robin2000 (Post 2629795)
@2up
Musiz wyjśc z Henesys dolnym portalem dwie lokacje w prawo do wejścia do mini dungeonu. Następnie ciągle prosto (ścieżką, nie górą!!!) trzymając myszkę trochę przed postacią, gdy pojawi się ikonka gadania to klikamy, jeżeli z lasu wykoczy koleś wracamy, jeśli nie idziemy dalej i wciąż klikamy.
Zaraz wrzuce screena.

ee tam, można iść górą i kliknąć tylko na te krzaczki z takimi 'owocami'.

Gollumek 21-08-2009 10:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pawolka93 (Post 2629173)
Ja mam 56 dexa x_X chociaż teraz trochę żal, że dałem aż tyle xD 40 powinno wystarczyć xP

Ja mam 113 dexa :D:D8o:D:D.

Robin 24-08-2009 14:35

Wie może ktoś jak wykonać questa z tym jajkiem z 7th-day marketu? Bo klikam na nie dwukrotnie i żadne okienko (ani UI cokolwiek to jest) nie wyskakuje :<

@edit
Dobra, poradziłem sobie. Trzeba było zmienić język w Panelu Sterowania.

Pacz_knight 24-08-2009 20:49

@up
Ja tez tego nie moge zrobic... ;/

@topic
Czekam na MC 2 i dobijam Blaze Wizardem do 70 (jesli dobrze pojdzie...), a aktualnie zrobilem Thunder Breakera, ktory ma juz 37 lvl. ;)

Luker's 25-08-2009 00:55

Zacząłem grę i mam pytanie...
Może mi ktoś na PW podać swoje gg... potrzebuję pomocy w kilku sprawach...

Dziękuję z góry

Szlaja 25-08-2009 01:49

Cholera, jak można zdobyć w polsce NXy?
Bo zrobiłem Amoria dla jaj i dostalem fail with razor -,-
Jakie są jeszcze haircoupon questy i na jakie levele?

Sir szofer 25-08-2009 08:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szlaja (Post 2633183)
Cholera, jak można zdobyć w polsce NXy?
Bo zrobiłem Amoria dla jaj i dostalem fail with razor -,-
Jakie są jeszcze haircoupon questy i na jakie levele?

Paysafecard / Paypal / daopay o ile wiem tylko te działaja dla nas chyba że coś pominołem.Co do questów na hair cupony to tylko 1 jest ten 10lvl od babki w Amorii.

Robin 25-08-2009 09:01

@up
Jeszcze zostaje allegro, ale kwesta w tym, że trzeba czekać...

@Pacz
Jak już pisałem wystarczy zmienić język w Panelu Sterowania. A 70 masz zamiar wbić przed czy po patchu? Bo MC 2 będzie 51-69, a poza tym potwory tam będą dawały 1 expa ;/ Więc expić możńa tylko w przypadku ciągłego wygrywania.

@topic
Ja jak narazie skupiam się na zdobyciu całego setu agenta (jak narazie mam garniak, buty i pelerynkę ;p).

@down
Garniak akurat zdobyłem na początku ;p Miałem Perfect na Potworach :D

Pacz_knight 25-08-2009 09:55

@topic
Mozliwosc kupna NXC jest rowniez przez PayByCash.
Jest to moim zdaniem najlepsze rozwiazanie, jesli ktos ma konto bankowe i moze zrobic spokojnie przelew przez internet.
Zadnego kombinowania z PayPalem, po prostu robisz przelew przez internet, lub wypelniasz druczek do przelewow na poczcie. Na forum Clod Parku jest gdzies poradnik jak i co zrobic. ;)

@up
Mowie glownie o wygranych, bo z potworkow raczej nie po expie, tak jak w pierwszej odslonie MC.
Podobno ma sie dostawac wiecej expa, wiec w przedziale poziomowym 51-70 lvl nie bedzie to takie trudne. ;)

A co do agentow to tez robie te misje. Jak narazie mam wszystko oprocz garniaka, bo mam problemy z zestawem pytan od Cassandry ;p

Tibijczyk222 25-08-2009 14:52

Nie wiem nigdy nie kupowałem przez paybycash tylko przez Paypala i nie rozumiem o co chodzi z kombinowaniem. Przez paypal kupno trwa 20 sec lol.
Wchodzisz na stronę maple story bierzesz paypal logujesz się do paypala , ok i masz nxy:P Szybko , naprawdę.

A ja już nie wiem kim grać wbijam 40~~ lvle i chce mi się new chara. I tak w kółko :S

Pacz_knight 25-08-2009 14:56

@up
Tak, ale do zrobienia konto na PayPalu potrzebna jest karta Master Card lub Visa.
Moi rodzice maja, ale sa sytuacje gdzie nie kazdy moze miec dostep do tejze karty.

Kwestia przyzwyczajenia i wygody. Fakt faktem, przez PayPala jest o wiele szybciej, niz przez przelew. ;)

@Robin
Wow! Niezle... Widzisz, moja wiedza o Maple jeszcze nie jest taka wysoka, wiec nie kazdego potworka, przedmiot, czy tez NPC znam na pamiec. ;p

@edit
Dobilem Thunder Breakerem 40 lvl. Hity juz w tym momencie dochodza do 2k ^^
Poszczescilo mi sie tez w Amoria Hair Quescie i zdobylem fajny fryz (potem dodam zdiecia).

Tibijczyk222 25-08-2009 15:02

No ja właśnie się zastanawiam kim grać.
Zastanawiam się między
-Ditem
-Archerem/wind breakerem
-Kontynuowanie mojego 41 clerica :S

@Kto gra na emsie?

Thero 25-08-2009 15:26

Clericiem do 47/48 na Wraithach. Następnie gs2@singa -> gs5. W tydzień 8x, oglądając przy okazji TV. Tak zrobiłem na Domestosie.
No chyba, że nie masz ochoty na semi-afk, to mp3, chociaż wtedy byłoby dużo trudniej. Na 8x to już MDT, potem Ghost Pirate'y (na początku koniecznie z ogarniętym DK).

Takie sugestie jakbyś zdecydował się na Clera.

Re.Down
Się nie znasz. ^^

Tibijczyk222 25-08-2009 15:54

Zrobiłem wind breakera. Cleric nudnyyy.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:45.