Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Grammatik 16-07-2008 12:58

Dopiero zacząłem czytać ten temat i jakoś mi się nie chciało przeczytać 150 stron:P. W związku z tym mam pytanie: czy ktoś w jakiś sposób zlurował tego rata do Hiacynta? A jeśli nie to moze mu trzeba zdechłego przynieść?
@2down
Tak zeby się upewnić. Były wszystkie próby ze zdechłym ratem (tzn. pisanie do hiacynta [hi, rat; have rat; itd.] oraz uzywanie opcji trade na nim (wiem, ze na npc nie działa ta opcja, ale moze jednak.. )

I to co piszę nie jest spamem. Temat jest jeszcze otwarty, aby dodawano jakieś nowości z tej sprawy, ale tez zeby inni włączali się w rozwiązywanie problemu.

perek1892 16-07-2008 18:05

@up
Tak tylko jakiego rata?

@down
lol człowieku tu jest 150 stron jak takiś mądry to sam przeczytaj i mi opowiesz.(lol2)

Ozurtes 16-07-2008 18:07

@up & @2up
Przeczytajcie cały temat zamiast tu spamować.
Hyacinth boi się szczurów, o to chodzi, nie da się zlurować mu szczura, a próba ze zdechłym nic nie dała...

DK-LOG.911 16-07-2008 19:39

@rooker

przeczytalem wszystkie posty (oczy mnie bola) ale nie chodzilo mi o wypowiedzi tylko o ten cholerny dokument od santiago!

Gofin 17-07-2008 00:26

Hah. I jeszcze Cipsoft udowodnił że zlurowanie do Hyacintha rata nic nie da dodając schody. A tyle osób główkowało ;P

Vlkyria 17-07-2008 09:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MaveriC (Post 771190)
Noobki jedne...po 1 .....100 tematow ktore sie przewinely przez to forum!
po 2. SZUKAC
po 3 Nie niebedzie spike sworda na rooku ...jest to za silna bron...
po 4 ....wylurowac mino maga do mino hell...mowi samo za siebie..
po 5 I kto by poszedl go zabic? takie noobi jak wy? Koles powiedzial kilka slow....ktore byly jush miliony razy a wy co? mokro w gaciach....

cholera ash sie scyzoryk w kieszeni otwiera jak czytam te cholerne posty..... UPRASZA SIE NOOBOW! Z ROOKU 2006 O NIE ZAKLADANIE GLUPICH TEMATOW! KTORE BYLY JUSH MILION RAZY!
DZIEKUJE!

Nie mowisz prawdy kiedys na rooka przyszedl GM NightMare i powiedzial:"Szukacie za daleko, a rozwiazanie macie pod nosem" - odnosnie Spike Sworda

Zaden GM by nie sciemnial podejzewam ze pod teample jest komata kturej nie ma na tibian earth a to ze minomaga sie nie da dostac to tez oszukujesz sam widzialem na serverze Dolera jak ziomek Deiveny ubil minomaga -.-

perek1892 17-07-2008 10:01

ble...ble...ble
@up
Ludzie dajcie już spokój z tym Spiker Swordem!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak chcesz to szukaj go pod temple ale nie zaśmiecaj już forum tymi postemi o SS-ie!X(

@tibijskiknight1993

No normalnie odkryłeś Ameryke...

Tocallo 17-07-2008 10:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vlkyria (Post 2183959)
sam widzialem na serverze Dolera jak ziomek Deiveny ubil minomaga -.-

a potem się obudziłeś i było mokro ;<

tibijskiknight1993 17-07-2008 10:58

nie zdobędziecie spike sworda

Telomosik 17-07-2008 11:44

tibijskiknight1993:
Nostradamus się znalazł

Co do tematu:
dokopałem się do 15 strony.... wątpię żebym dalej doczytał... ale nowości poczytam z chęcią ^^

Piszczyk 17-07-2008 17:45

Ja troche glowkowalem i mysle sobie ze ten portal za mino magiem nie koniecznie prowadzi do miasta Mino.
Mozliwe ze z tego portalu sie wchodzi do mino maga?
Co do tego nie jestem pewny bo to tylko moj domysl co do tego.

A co do all to mysle ze wszystko jest mozliwe to nie znaczy ze wierze w niektore bajki ale...

najlepiej jak porozmyslamy nad tym co powiedzial pewien GM(nie pamietam name)"Szukacie za dalego , odpowiedz macie pod samym nosem"(czy jakos tak)
,no bo niektore akty desperacji (tak sie wyraze) np.7 mezczyz i 7 dziewic do mino Hell to lekka przesada.

Mysle ze to wszystko ma jakas odpowiedz niekoniecznie mozna wejsc wszedzie ale z biegiem czasu moze sie dowiemy.Mysle ze powinnismy pomyslec bardziej racjonalnie , bo byc moze za duzo sobie wymyslamy.
A to moze byc takie proste.

PS.Ciekawe co mysla cipy jezeli np. mozna do MM dojsc , Ghoula lub miec SS.
pewnie sie smieja ze nie mozemy tego znalezc :P

@down
Patrzac na twoje ostatnie posty to tresc ogolna brzmu "Dajcie se spokoj..."przykro mi ze nie pomagasz a wrecz przeciwnie zniechecasz.Nie mowie ze nie masz racji bo wszystko mozliwe ,ale ja przynajmnej powiedzialem swoje domysly .

perek1892 17-07-2008 17:51

Szczerze mówiąc to nic nowego nie wniosłeś.I powtórzę po raz kolejny DAJCIE SOBIE SPOKÓJ Z SS-em,MINO MAGIEM A ZWŁASZCZA Z GHULEM BO DOSTANIE SIĘ DO NIEGO JEST NAJMNIEJ PRAWDOPODOBNE.

@up
Domysły które każdy powtarza i wszystkie są takie same.W tym temacie jest 150 stron domysłów takich jakie masz TY!

Gofin 17-07-2008 20:58

@Up
A co mam robić na Rookgaardzie? Może expić (lol).

Valderor 17-07-2008 21:01

Czasem trudno znieść, gdy ludzie powtarzają zasłyszane plotki...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ozurtes (Post 2183031)
Hyacinth boi się szczurów, o to chodzi, nie da się zlurować mu szczura, a próba ze zdechłym nic nie dała...

Skąd teoria, że Hyacinth boi się szczurów?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vlkyria (Post 2183959)
kiedys na rooka przyszedl GM NightMare i powiedzial:"Szukacie za daleko, a rozwiazanie macie pod nosem" - odnosnie Spike Sworda

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piszczyk (Post 2184766)
najlepiej jak porozmyslamy nad tym co powiedzial pewien GM(nie pamietam name)"Szukacie za dalego , odpowiedz macie pod samym nosem"(czy jakos tak)

Niczego takiego nie powiedział. Uprzejmie proszę link do wywiadu or it didn't happen.

perek1892 17-07-2008 21:03

Jeżeli jesteś Rookstayerem to właśnie expić;)

@topic
czy to prawda że kiedys tam na rooku był Gm Nightmare i powiedział "Szukacie za daleko...a rozwiązanie macie pod nosem" czy coś takiego???

@up
No właśnie też nie chce mi się w to za bardzo wierzyć.

Dindsuk 17-07-2008 21:18

To chyba byl Knightmare i to chyba nie byl GM a wywiad z nim widzialem ;)
edit: to jednak byl GM

Valderor 17-07-2008 21:30

Chyba czas dawkować tu trochę rzetelnej informacji. Jedyne wypowiedzi Knightmare'a które znalazłem i które mogą mieć związek z Rookgaardem są tutaj i tutaj:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knightmare
There are so many secrets hidden in my areas that never ever where found, only the obvious things seems to attract peoples attention and possibly distract it from other things that would be too obvious else. [...] On the other hand its sad enough how many information already hidden in the NPCs was never ever uncovered. I admit some info is quite hard to get and my 'update' will make some things more clear.

Cytuj:

Some of those theories are that interesting that even if they are wrong by now, I might decide to let them become true in one way or another. [...] Yes there are unfinished quests, and some things that people think to be quests simply aren't ones. [...] If things are too obvious and plainly visible it destroys all mystery and suspense. [...] And even IF a quest is unfinished today, there is always the chance it will work with the next reboot.

I jeszcze na torgu Avarion (uważany tam za wiarygodnego znawcę sekretów) zacytował rzekomą wypowiedź Knightmare'a: "I'm ashamed that half of the quests I have created have not either been discovered or solved."

Nigdzie nie ma wzmianki o "sekretach pod nosem".

Piszczyk 18-07-2008 10:49

Sorry moj blad , ale nadal mysle ze powinnismy szukac blizej.

Qba_xd 18-07-2008 13:01

no to o czym napisal Valderor to jest ciekawe... ma ktos translatora do przetlumaczenia tego wywiadu z linku? :P :D

Dark Alphadron 18-07-2008 14:07

Cytuj:

Bardzo wiele sekretów jest ukrytych na moich terenach, które nigdy jeszcze nie zostały znalezione, jedynie rzeczy oczywiste zdają się przyciągać uwagę ludzi i prawdopodobnie odciągać ich od innych, które też byłyby oczywiste. [...] Z drugiej strony smutne jest ile informacji ukrytych w NPC nie zostało nigdy odkrytych. Zaznaczam, że niektóre rzeczy są dość trudne do znalezienia i moja "aktualizacja" wyjaśni niektóre.
[...]
Niektóre z tych teorii są na tyle ciekawe, że nawet jeśli są teraz błędne, mogę pozwolić im stać się prawdą tym lub innym sposobem.[...] Tak, są niedokończone questy i parę rzeczy, o których ludzie myślą, że są nimi, a po prostu nie są.[...] Jeśli coś jest zbyt oczywiste i całkowicie widoczne, niszczy to całą tajemnicę i napięcie. [...] A nawet jeśli quest jest niedokończony, zawsze jest szansa, że zadziała z następnym restartem.

To z grubsza poprawne tłumaczenie. Ile w nim błędów - osądźcie sami.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:22.