Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Jaka jest waszym zdaniem najsłabsza profesja w Tibii? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121432)

Xerden 10-04-2007 11:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez avenmanti (Post 1361877)
Za to knight ma tak naprawde tylko 1 uzyteczny czar - exurę. Resztę mozna o kant dupy rozwalic, nawet te smieszne exori. (koszt=full mana)

Swoja droga: knight z broni tez za mocny nie jest. Mam skille 82/81 i jest wiele potworow ktorych w ogole nie jestem w stanie trafic, a srednia hitow w stosunku do paladyna pozostawia wiele do zyczenia.

Poza tym: na hlvl paladyn jest lepszym blokerem niz knight. Bez exety res da sie spokojnie obejsc na huntach - od tego sa rampy, schody, ropy i inne g*wna, za to koszty huncenia z palem na blocku sa duzo mniejsze niz knightem bo exura vita >>> UH. Wiem co mowie bo sam jak blokowalem swoim 50 ek to niezbyt czesto trzeba bylo uzywac exetę bo praktycznie na kazdym powaznym huncie sa schody niedaleko.

@topic
knight, zdecydowanie...

A czy słyszałeś o czarze exura sio na huntach?

sat 10-04-2007 13:52

Cytuj:

Za to knight ma tak naprawde tylko 1 uzyteczny czar - exurę. Resztę mozna o kant dupy rozwalic, nawet te smieszne exori. (koszt=full mana)

nawet nie wiesz jak to smieszne exori moze zadecydowac o zgonie w takim tombie. sprobuj wziasc palkiem na klate 4 vampy, to bedziesz wiedzial o czym mowie

Cytuj:

Swoja droga: knight z broni tez za mocny nie jest. Mam skille 82/81 i jest wiele potworow ktorych w ogole nie jestem w stanie trafic, a srednia hitow w stosunku do paladyna pozostawia wiele do zyczenia.

no widzisz, a palek, sorc czy druid jak maja w cholere sd to moga wszystko ubic. ja jakos nie bije potworow za wiecej niz 900 expa i nie narzekam.

Cytuj:

Poza tym: na hlvl paladyn jest lepszym blokerem niz knight. Bez exety res da sie spokojnie obejsc na huntach - od tego sa rampy, schody, ropy i inne g*wna, za to koszty huncenia z palem na blocku sa duzo mniejsze niz knightem bo exura vita >>> UH. Wiem co mowie bo sam jak blokowalem swoim 50 ek to niezbyt czesto trzeba bylo uzywac exetę bo praktycznie na kazdym powaznym huncie sa schody niedaleko.

skoto twierdzisz, ze challenge jest calkowicie niepotrzebne, to znaczy, ze nigdy porzadnym huncie z dobrym blokerem nie byles. na 50 levie to przepraszam, ale jaki powazny hunt to byl? dragi w ven? guardy pod kazo? moze minoski w mint?

pietrzyk92 10-04-2007 15:22

Boze!!!!!

Nie ma gorszych i lepszych... albo sie umie grac albo nie... nie rozumiem jak moga wypowiadac sie na temat profesji 15 lvle.... przeciez to sa nooby....boze nie umicie grac nie odzywajcie sie.....pograjcie se w pasjansa... albo dla was tez za trudne..??? Kazdy gra tym czym lubi....ohhh... koniec tematu!!!! X( X( X(

Emsik 10-04-2007 15:49

Dla mnie najsłabszą Profesja w tibi jest Knight. Slaby w magi na pvp się nie nadaje. Skilowac trzeba długo żeby coś z tego wyszło, Sorcerer może być jak na początek. Na temat Druida i Paladyna nie mam informacji chociaż sam gram Druidem :mag:.

sat 10-04-2007 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emsik (Post 1362652)
Dla mnie najsłabszą Profesja w tibi jest Knight. Slaby w magi na pvp się nie nadaje. Skilowac trzeba długo żeby coś z tego wyszło, Sorcerer może być jak na początek. Na temat Druida i Paladyna nie mam informacji chociaż sam gram Druidem :mag:.

ale jak sie knight z dobrymi skilami rozkreci, to hoho... z dobrym eq i z dobrym skilem knight nie jest taki latwy do ubicia.

Cadonis 10-04-2007 17:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Atenis (Post 1359144)
NIE ma najgorszej profesjii

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Atenis (Post 1359144)
zaznaczyłem Druida (...) Po prostu według mnie jest on najgorszy

Nie ma co, zdecydowanie masz wyrobioną opinię ;@

Emsik 10-04-2007 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sat (Post 1362854)
ale jak sie knight z dobrymi skilami rozkreci, to hoho... z dobrym eq i z dobrym skilem knight nie jest taki latwy do ubicia.

Tu masz racje.Knight jest dobry ale na skille trzeba poświęcić dużo czasu.Sorcerer i Druid nie muszą skillować,może sam zrobię Knighta?:p

sat 11-04-2007 02:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emsik (Post 1363598)
Tu masz racje.Knight jest dobry ale na skille trzeba poświęcić dużo czasu.Sorcerer i Druid nie muszą skillować,może sam zrobię Knighta?:p

tylko ze sorc/druid musi sie rozkrecic do tego 40-50 lvla zeby byl porownywalny z knightem ze skilem 75/75 na tym samym levie

zoliax 11-04-2007 15:40

Tyle, że i tak magiem szybciej wbijesz 40lvl niż ryckiem 40 lvl i 75/75. :d

Frapper 12-04-2007 23:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zoliax (Post 1364192)
Tyle, że i tak magiem szybciej wbijesz 40lvl niż ryckiem 40 lvl i 75/75. :d

No tak, bo z twojej wypowiedzi wynika, ze ten rycek juz ma ten 40.

XeXe 12-04-2007 23:59

zdecydowanie pal , zawsze ma malo chajsu bo wszystko wydaje na bolty, czesto pada bo bez tarczy lata; ( na wiekszym lvl expi 4x wolniej od sorca chyba ze wyda xxxx kasy to 2x wolniej i jeszcze ciezko nim trenic zwlaszcza na non pvp : (

P0nury 13-04-2007 00:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez XeXe (Post 1366769)
zdecydowanie pal , zawsze ma malo chajsu bo wszystko wydaje na bolty

Jeśli 490k + eq: rh, blue robe, klegi, bohy i pierdółki na 46 lvl'u to mało, to ok. Jestem biedakiem.

blazee86 13-04-2007 18:45

Jak dla mnie to knight jest najsłabszą profesją. Co z tego, że zarabia więcej od sorca? Ja swoim knightem na 50lv miałem jakieś 350k w depo, druidem na 50lv mam ok. 200k w depo. Co z tego, że knight więcej zarabia skoro sorc/druid też wychodzi na plus, a gra się nim łatwiej, ciekawiej, szybciej expi, nie trzeba miesiąc skillować. Te 150k to knight chyba może na allegro sprzedać, bo knightowi dużo kasy nie potrzeba na runy, a na eq to jednorazowo. Więc się kasa marnuje. 100lv sorca wbija się kilka razy szybciej niż 100lv knighta i mimo to 100lv sorc więcej znaczy. 100lv knight jest brany na hunty tylko jako bloker i z takiego hunta ma 0 expa, jedynie kasa. Więc blokowanie jest nieopłacalne. Nie wspomnę o tym, że 100lv knight nie ubije solo nikogo powyżej 30lv. Od razu mówię, że nie chcą obrazić knightów, a to co napisałem jest moją prywatną opinią i nie musicie się z nią zgadzać.

zoliax 13-04-2007 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez blazee86 (Post 1367469)
Te 150k to knight chyba może na allegro sprzedać, bo knightowi dużo kasy nie potrzeba na runy, a na eq to jednorazowo. Więc się kasa marnuje.

Zawsze jest <waste>. ;] I wtedy zabawa jeszcze lepsza niż zwykłe expienie drutem... Niby nim też można waste'ować, ale mówimy o tych 150k, nie ogólnej ilości pieniędzy. ;p

Cenarius 13-04-2007 21:31

Cytuj:

100lv knight jest brany na hunty tylko jako bloker i z takiego hunta ma 0 expa, jedynie kasa. Więc blokowanie jest nieopłacalne.
To jak wreszcie - jest nieopłacalne bo jest "tylko" kasa? no to przecież głównie po kase knight chodzi na hunty (albo dla jaj:p ) a nie żeby se poexpić....

Kosiarz97 14-04-2007 19:43

Knight do dupy sie gra np. goni knight 20 lvl FACC sorca 20 lvl FACC knight ni mam utani hur goni go a sorc go jebie z czarow i knight ded :D :D

Dinin 14-04-2007 20:48

@up lol, jak nie potrafisz założc t ringa, lub BoH'ów to sie nie dziw że sorca nie dogonisz. Poza tym z jakich czarów cie "jebie"? Z różdzki za 10 obrażeń? Czy z HMM, przy czym nie wiem jaka jest pzeszkoda żebys ty też go tak lał.

Kamil_WZL 15-04-2007 00:11

Palladyn, pozieważja nie umiem grać pallakami i wogule... z dobrymi skilam,i na wyzszym lvl moze i duzo sieka ale ja nie umiem grac tą profesia:( :(

avenmanti 15-04-2007 11:38

Cytuj:

Palladyn, pozieważja nie umiem grać pallakami
No i mamy w tym poscie piekna odpowiedz na pytanie "dlaczego ludzie nie graja paladynami". Bo slabą profesja to on nie jest w przeciwienstwie do knighta.
Cytuj:

@up lol, jak nie potrafisz założc t ringa, lub BoH'ów to sie nie dziw że sorca nie dogonisz.
Jak sorc nie potrafi uzyc utani gran hura to swiadczy to o jego noobstwie.
Cytuj:

Poza tym z jakich czarów cie "jebie"? Z różdzki za 10 obrażeń? Czy z HMM, przy czym nie wiem jaka jest pzeszkoda żebys ty też go tak lał.
Uhahaha, ta twoja smieszna rozdzka ma wyzsza srednia niz broń. Pamietajcie ze na broń działa podwójna sila oporu (def+arm) a na rozdzke ona w ogole nie dziala i hity sa caly czas takie same. Knightem z hmm będziesz walił mniej niż sorc z rozdzki.

korki66 24-04-2007 15:56

pall roxxx:cup: :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:49.