Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Thero 03-04-2008 07:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duke Dran (Post 1983622)
Widzę, że ten Elfen Lied ma spore poparcie : P chyba też zacznę oglądać zwłaszcza, że anime to tylko 13 odcinków + 1 OVA. Takie właśnie anime lubię, a nie jakieś tasiemce po 100 000 odcinków. Noo może zostawmy Naruto i DB.

PS: Hellsing rządzi!

No, a dodatkowo OVA możesz sobie odpuścić. Ja obejrzałem; tylko żałuję straconego czasu (miałem dylemat, Slam Dunk, czy OVA Elfen Lied).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Doon (Post 1983642)
głodny jestem :/

Zjedz coś :D.

Tompior 03-04-2008 16:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duke Dran (Post 1983622)
Widzę, że ten Elfen Lied ma spore poparcie : P chyba też zacznę oglądać zwłaszcza, że anime to tylko 13 odcinków + 1 OVA. Takie właśnie anime lubię, a nie jakieś tasiemce po 100 000 odcinków. Noo może zostawmy Naruto i DB.

PS: Hellsing rządzi!

Ogolnie widzialem okolo 5 anime majacych okolo 12 odcinkow i po kazdym z nich czulem niedosyt :P Najbardziej lubie, kiedy jest przynajmniej 25 ;) (albo tak jak death note ponad 30).
Wlasnie zaczalem ogladac Full Metal Alchemist na Hyperze. Leci 1 odcinek dziennie, po japonsku z polskimi napisami. Po 2 odcinkach, musze powiedziec, ze fajne nawet ;)

@down: napisalem, ze lubie anime takiej dlugosci jak death note :P

Rayza 03-04-2008 17:35

obejrzyj Death Note,nie pożałujesz 37 odc. genialne anime

- Prodigy - 03-04-2008 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 1984084)
Ogolnie widzialem okolo 5 anime majacych okolo 12 odcinkow i po kazdym z nich czulem niedosyt :P Najbardziej lubie, kiedy jest przynajmniej 25 ;) (albo tak jak death note ponad 30). Wlasnie zaczalem ogladac Full Metal Alchemist na Hyperze. Leci 1 odcinek dziennie, po japonsku z polskimi napisami. Po 2 odcinkach, musze powiedziec, ze fajne nawet ;)

Obejrzyj Berserka i powiedz, że 25 odcinków jest wystarczające. Uznam Cie za masochistę... ;^)

Walekifa 03-04-2008 20:36

Hellsinga znam od bardzo dawna,wiadomo. To chyba pierwsze anime(takie poważne,nie pokemony) jakie znałem. Ale dopiero teraz się nim zainteresowałem i właśnie oglądam 2 odcinek. Bardzo mi się podoba ; ) Dobry klimat. No i ta giwera : D

Edit:

Aha. I widzę sporo podobieństw między Hellsingiem a Sin City : D Co jest oczywiście plusem wielkiem.

..::QRAS::.. 03-04-2008 21:27

"Shippuuden 53-54"
Podobala mi sie kreska , dodano kilka nowch utworow , fajnie przedstawione nie ktore akcje. Minusem jest to ze wchodza nie zapowiedziane filtery !!! ... -.- (jak to mowia na innych forach "perrot idze na kase a nie na fanow")

kołbaś 03-04-2008 21:34

z naruto robi sie teraz zwykly tasmiec choc z tygodnia na tydzien ciagle mam nadzieje ze przestanie. I z tygodnia na tydzien sie zawodze...

Tompior 03-04-2008 21:42

Naruto Shippuuden byl fajny do pewnego momentu. Potem same fillery. Polecam mange, tam sie zawsze cos dzieje :)

@down: ogolnie ogladajac anime powinno sie angielski znac :P (ma sie duzo wiecej tytulow do wyboru)

Rayza 03-04-2008 21:45

ale trzeba dobrze zdac anglika ;/,po polsku raczej juz niema

Duke Dran 03-04-2008 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 1984427)
Hellsinga znam od bardzo dawna,wiadomo. To chyba pierwsze anime(takie poważne,nie pokemony) jakie znałem. Ale dopiero teraz się nim zainteresowałem i właśnie oglądam 2 odcinek. Bardzo mi się podoba ; ) Dobry klimat. No i ta giwera : D

Edit:

Aha. I widzę sporo podobieństw między Hellsingiem a Sin City : D Co jest oczywiście plusem wielkiem.

Warto obejrzeć standardowe anime ale powiem Ci, że pozostawia ono spory niedosyt i brak informacji. Najlepszym wyjściem jest oglądanie OVA, które są oryginalnym obrazem mangi. Odwzorowuje dosłownie wszystko + kilka dodatków. Wygląda wręcz przepięknie w porównaniu do zwykłego anime. Jak to z OVA bywa wychodzi sobie nieregularnie co trochę boli. Naprawdę polecam OVA Hellsinga, tam przynajmniej jest wszystko wyjaśnione i panienka Seras jest o wiele seksowniejsza :>.

Argen 03-04-2008 22:29

Hu hu dawno tu nie zaglądałem :P
Co powiecie o serii 'Basilisk Kouga Ninpou Chou' ?
Właśnie skończyłem i nie było złe, oglądał ktoś?

sphinx123 04-04-2008 17:29

Ja zacząłem oglądać ostatnio Fate i Zero no Tsukaima. Oba anime są wciągające trzeba przyznać :P

ari2423 04-04-2008 22:09

wie ktos moze gdzie mozna sciagnac anime gilgamesh z napisami ?

Nadrill 05-04-2008 19:15

Skończyłem oglądać Suzumiya Haruhi no Yuuutsu. Fajne, nawet bardzo.

Walekifa 05-04-2008 21:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duke Dran (Post 1984579)
Warto obejrzeć standardowe anime ale powiem Ci, że pozostawia ono spory niedosyt i brak informacji. Najlepszym wyjściem jest oglądanie OVA, które są oryginalnym obrazem mangi. Odwzorowuje dosłownie wszystko + kilka dodatków. Wygląda wręcz przepięknie w porównaniu do zwykłego anime. Jak to z OVA bywa wychodzi sobie nieregularnie co trochę boli. Naprawdę polecam OVA Hellsinga, tam przynajmniej jest wszystko wyjaśnione i panienka Seras jest o wiele seksowniejsza :>.

: D

Obejrzałem standard. Ostatni odcinek był strasznie pomotany. W sumie to 3 ostatnie. I tak stwierdzam że anime super. OVA opowiada tę samą historię,tylko nowa wersja? Widziałem na youtube scenę walki Alucarda z tym Watykańskim okularnikiem której nie było w standardzie ;l ; p

Nadrill 11-04-2008 23:12

Death Note - zaliczony.

Rayza 12-04-2008 01:02

szybki jesteś ja jestem na 26 epie : p , a dzis zamówiłem se 2 mangi parodie DN...../Life Note/ i jeszcze jedna

Kyziorek 12-04-2008 11:07

osobiście nienawidze anime, ale to nic osobistego

Tompior 12-04-2008 12:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kyziorek (Post 1997574)
osobiście nienawidze anime, ale to nic osobistego

Fajnie, ale po co nam to mowisz? :P Zdajemy sobie z tego sprawe, ze wielu ludzi uwaza anime za "bajeczki dla dzieci" ale to juz ich wybor.
------------------------------------------------------------------------------------------
@topic: Ogladam sobie codziennie fullmetal alchemist na Hyperze i jak narazie (okolo 10 ep.) bardzo mi sie podoba.

Rayza 12-04-2008 13:07

zazdroszczę ci Hypera,miałem go kiedyś :(..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:48.