Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Antifa. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=225586)

Nari 15-01-2010 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leeawe (Post 2720559)
Ksiądz zarobki zależą od wielkości parafi =] i praktukującyc.

A wracając do waszych komunistyczny poglądów to warto przypomnieć co się stało w Kambodży dy takie debile co nie umieli czytać doszli do władzy.

Tak samo jak ilość księży ;-). A wielkość parafii zależy od wielkości miasta i ilości parafii się w nim znajdujących.

Beh0lder 15-01-2010 23:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2720524)
Pobudka: 5:30. Modlitwa, msza poranna, śniadanie, szkoła. Godzina 15 powrót.

lol Jak większość nauczycieli u mnie (tych zwyklych co maja wiecej rzeczy do robienia) miała po 15-20 (!) godzin pracy w tygodniu ^^ + tam jakieś sprawdzanie ale religie to se mozna olac i tak kazdy ma ja gdzies więc
koleś by musial modlic sie godzine , jesc sniadanie pol godziny , odprawiac msze z godzine , moze dwie i 7 godzin byc w szkole wg. tej twojej rozpiski.
5.30 wstaje , żre sniadanie itp.
6.00 odprawia msze czy o ktorej oni tam se odprawiaja
7.00 konczy się msza modli się czy co tam robi
I potem niby idzie do szkoły , kiedy normalny nauczyciel srednio ma 3-4 godziny w ciagu dnia czyli wychodzi , że on w tej szkole jest z 7/8 godzin(!) co jest praktycznie nie możliwe...
Cytuj:

często jakieś zajęcia dla młodzieży
Nikt mu nie każe ich organizować (chyba , że coś za to kasy dostaje).

Dragon-Fly 16-01-2010 10:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2720607)
Nikt mu nie każe ich organizować (chyba , że coś za to kasy dostaje).

To się właśnie nazywa wiara i posługa kapłańska, chyba tego nie zrozumiesz.

Beh0lder 16-01-2010 12:28

To nie krzyczcie , że księża tacy biedni , mało czasu mają dla siebie ... jak marnuje czas na własne życzenie no to już jego sprawa :).

Nari 16-01-2010 12:32

To nie jest marnowanie czasu. Ksiądz to również posada. A ksiądz, który się bardziej wykazuje, ma lepsze stosunki z parafianami, ma większe szanse na awans niż ksiądz, który tylko odwala swoją robotę, by jak najszybciej skończyć. Ale to tylko taki mój domysł.

Duch Niespokojny 17-01-2010 09:51

A mnie tam nie obchodzi, czy ksiądz będzie sobie zarabiać 20k na miesiąc za odprawienie jednej mszy w tygodniu, czy 1200 zł za pracowanie po 12 godzin dziennie. Tak czy siak, mam tylko jeden warunek - ja się do tej pensji nie będę musiał w żaden sposób dokładać.

Albertus 17-01-2010 11:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2721066)
A mnie tam nie obchodzi, czy ksiądz będzie sobie zarabiać 20k na miesiąc za odprawienie jednej mszy w tygodniu, czy 1200 zł za pracowanie po 12 godzin dziennie. Tak czy siak, mam jeden warunek - ja się do tej pensji nie będę musiał w żaden sposób dokładać.

Chodzi o to ze się dokładasz , z podatków...

Nari 17-01-2010 12:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2721066)
A mnie tam nie obchodzi, czy ksiądz będzie sobie zarabiać 20k na miesiąc za odprawienie jednej mszy w tygodniu, czy 1200 zł za pracowanie po 12 godzin dziennie. Tak czy siak, mam jeden warunek - ja się do tej pensji nie będę musiał w żaden sposób dokładać.

A dokładasz się? Nie licząc wynagrodzenia, które przyjmują jako nauczyciele.

Vil 17-01-2010 12:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2721106)
A dokładasz się? Nie licząc wynagrodzenia, które przyjmują jako nauczyciele.

I składek emerytalnych. I wyrównania za zwolnienia z opłat, m.in cła. I wyrównania wpływów wynikających z ryczałtowego podatku. I wyrównania za straty wynikające z działalności gospodarczej która nie podlega superwizji. Nie wspominając o zyskach ze sprzedaży, wbrew prawu, majątku odebranego w ramach działania komisji majątkowej, oczywiście niedoszacowanego pod względem wartości.

Prawda jest taka, że w Polsce jeśli urzędnik znajdzie lukę w prawie pozwalającą na poprawienie sytuacji materialnej funkcjonariuszy KrK, to ją wykorzysta, oczywiście ze środków publicznych, za co wszycy płacimy.

Nari 17-01-2010 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2721113)
I składek emerytalnych. I wyrównania za zwolnienia z opłat, m.in cła. I wyrównania wpływów wynikających z ryczałtowego podatku. I wyrównania za straty wynikające z działalności gospodarczej która nie podlega superwizji. Nie wspominając o zyskach ze sprzedaży, wbrew prawu, majątku odebranego w ramach działania komisji majątkowej, oczywiście niedoszacowanego pod względem wartości.

Prawda jest taka, że w Polsce jeśli urzędnik znajdzie lukę w prawie pozwalającą na poprawienie sytuacji materialnej funkcjonariuszy KrK, to ją wykorzysta, oczywiście ze środków publicznych, za co wszycy płacimy.

Nie znam się na tym, ale czy tylko krk ma takie prawa? Czy wszystkie inne instytucje tego typu też? Jeżeli tak, to faktycznie jest to nie fair.

Vil 17-01-2010 13:41

Jesli mnie pamiec nie myli, to prawa te są przedłużeniem konkordatu, a nie ustawy o związkach wyznaniowych, więc dotyczą tylko KrK.

Pewności stuprocentowej nie mam.

Do tego warto jeszcze wspomniec o popularnym do niedawna przekręcie "na plebana", w którym to popełniało się fikcyjną darowiznę na konto parafii, którą następnie można było odpisać w 100% od podatku jako darowiznę na cele kultu religijnego, przeskakując następnie na niższy próg podatkowy. Z zaoszczędzonych w ten sposów pieniędzy część odpalało się proboszczowi, reszta wędrowała do kieszeni. Strat dla skarbu państwa nie sposób oszacować, podobnie jak strat po handlu towarami sprowadzanymi z zagranicy na rzekomy cel kultu, a więc bez akcyzy/ cła.

Siviertez 17-01-2010 22:44

Widzę, że dyskusja ma mało wspólnego z tematem 'antifa', ale i tak to nie zmienia faktu, że kościół powinien płacić podatki za swoją działalność.

Eipiq 18-01-2010 14:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Siviertez (Post 2721462)
Widzę, że dyskusja ma mało wspólnego z tematem 'antifa', ale i tak to nie zmienia faktu, że kościół powinien płacić podatki za swoją działalność.

W kraju takim jak Polska? Nigdy w życiu. Pomysłodawcę takiego pomysłu, to pewnie by spalili na stosie.

sphinx123 18-01-2010 16:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2721659)
Sekcja antify tibia.pl wybiera się na marsz pedałów i szmat tzw. lesbijek?

Ja idę. <znaczki>

Litawor 18-01-2010 17:21

Mi do Warszawy nie po drodze.

Gierubesoen 18-01-2010 17:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2721676)
Ja idę. <znaczki>

Tylko uważaj jak sie schylisz żeby zawiązać buty =D

CytrynowySorbet 18-01-2010 19:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2721691)
Tylko uważaj jak sie schylisz żeby zawiązać buty =D

On nosi sandały. Nawet w zimę, bo jest hardkorem.

sphinx123 18-01-2010 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2721752)
On nosi sandały. Nawet w zimę, bo jest hardkorem.

Lepsze sandały niż te Twoje szpilki, żylaków się nabawisz :/

Gierubesoen 19-01-2010 21:32

Sandały czy nie sandały, anyway baw sie dobrze ;d

chociaż, nie wykluczam opcji że bede w tych dniach w Warszawie, gdyby tak sie stało nie omieszkałbym zajrzeć na zjazd tęczowych popaprańców

Articuno 19-01-2010 21:45

Algierczyk napadał
Taaaaaak! Tolerancja dla innych nacji - w tym widzę przyszłość naszego kraju!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:30.